Overheid faalt keihard met megaministerie, honderdduizenden euro's voor aanpassingen!

Geen categorieokt 09 2018, 19:00
In Den Haag aan de Rijnstraat staat een kolos van een ministerie. Het 267 miljoen euro kostende gebouw blijkt voor geen meter aan de eisen te voldoen en dus gaan er honderdduizenden euro's naar verbouwingen en aanpassingen! Lekker bezig overheid... Via de Telegraaf.
Men spreekt van een aanhoudende klachtenregen van ambtenaren. De ministeries van Buitenlandse Zaken, Infrastructuur en Waterstaat, Immigratie- en Naturalisatiedienst, het Centrale Orgaan opvang Asielzoekers én de Dienst Terugkeer & Vertrek zijn in het pand gehuisvest. De hele reden voor de verbouwingen was om al deze diensten te kunnen huisvesten. Nu blijkt er een structureel tekort aan werkplekken en is het overal te druk.
Er moet al een ministerie verhuizen en men noemt het pand soms een mausoleum vanwege matzwarte liftkokers. Men moet 's ochtends zelfs een werkplek 'veroveren' zoals men met een handdoek een plek aan het zwembad opeist.
Overbevolking (gezien de diensten die er zitten ontzettend grappig) is niet het enige probleem. Ambtenaren van tegenwoordig hebben er een handje van om hip te willen zijn met de inrichting van hun kantoor, waardoor menig ambtenaar dus voorover kukelt van de hippe design-stoel. Dat blijkt dus óók vervangen te moeten worden en eveneens blijkt 'openheid' toch niet zo'n goed idee op een kantoor, waardoor er meer bel plekken en afscherming voor bureaus komen. Kosten? 300.000 Euro.
Ook blijken de ambtenaren van het ministerie van Waterstaat, die het pand binnen willen komen, over matten moeten lopen om geen natte voeten te krijgen vanwege de waterballetten die er liggen. Een gewone straat was toch beter geweest en dus trekt men nog eens 321.000 euro uit de knip!
Er loopt al weer een nieuw onderzoek omtrent klachten over licht, geluid en privacy, dus dikke kans dat er nog eens een paar ton moet worden opgehoest! Maar goed, wat is dat vergeleken met het totale plaatje van 267 miljoen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten