Peter R. de Vries ontpopt zich als censuurmeester die bepaalt wie wel en niet op tv mogen: ‘Gevaar ligt op de loer!’

snapshot
Foto: Peter R. de Vries in RTL Boulevard. Bron: Screenshot RTL.

Er ligt gevaar op de loer, aldus Peter R. de Vries, als mensen die zich beter niet op tv kunnen vertonen dat tóch doen. Dat ongevraagde advies geeft de vleesgeworden meningsfabriek in HP/de Tijd, waarin hij oordeelt dat een AD-columniste één van degenen is die wat hem betreft liever van het scherm blijft.

De grootste galbak van heel Nederland, Peter R. de Vries heeft weer eens van zich laten horen. Ditmaal in HP/De Tijd, waarin hij meent te mogen bepalen wie er wel niet op televisie te zien zullen zijn in Nederland. AD-columniste Angela de Jong krijgt van de aan lager wal geraakte misdaadverslaggever een negatief oordeel. Voor haar zou er “gevaar op de loer liggen,” zo meldt de schnabbelende schuinsmarcheerder vol misplaatste trots:

“Peter R. de Vries vindt het niet echt verstandig dat Angela de Jong zo graag op tv wil. Ze kan zich als tv-recensente beter zo onafhankelijk mogelijk opstellen. Dat zegt de misdaadjournalist tegen haar in een interview met HP/DeTijd. De Jong nam deze zomer zelfs geld aan om als gast te verschijnen in het programma waar ze altijd zo kritisch over is: RTL Boulevard. “Ik vind het wel een gevaar wat bij Angela op de loer ligt, dat zij deel gaat uitmaken van de wereld die ze beschrijft“, zegt De Vries.

Hij vervolgt: “Want ik zie haar in toenemende mate in allerlei programma’s verschijnen. En toen je bij Boulevard kwam zitten, keek ik daar ook wel van op. Op het moment dat je ertussen gaat staan, loop je wel een risico.””

Zal ik het dan maar zeggen? Datgene wat iedereen denkt? Oké dan, komt-ie: Peter, Angela de Jong is niet het probleem. Jij bent dat. Het feit dat jij soms bij twee tv-programma’s op één avond een beetje pedant gaat zitten doen, terwijl je doorgaans van toeten noch blazen weet, is vaak tenenkrommend op het genante af. Het schaamteloze in je zakken scheppen van duizenden euro’s belastinggeld per optreden roer ik dan nog niet eens aan.

Dus doe me een lol, en boek wat mij betreft iedere dag een optreden van Angela de Jong bij RTL Boulevard, De Wereld Draait door, RTL Late Night en Hart van Nederland. Allemaal prima. Als dat betekent dat Peter R. de Vries weer een tv-schnabbel is misgelopen dan is het dat dubbel en dwars waard geweest.

Zo. En dan nu heerlijk een Peter R. de Vries-loos weekend vieren. Tschüss!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

21 reacties

 1.   

  Hij raakt steeds meer van het padje af.

 2.   

  Hij is een groot man in het diepst van zijn eigen gedachten.

 3.   

  De eerste die van de buis af moet is die bedweter Peter R De Vries, leipkees

  1.   

   Er zit een knop op de TV en er komen steeds meer alternatieve media die op bestaand gevaar wijzen: https://www.youtube.com/watch?v=F0y9I8CZF6o

 4.   

  Ik ben het ermee eens dat je als recescent je benen niet te vaak onder een tafel moet schuiven als je je onafhankelijk wilt blijven opstellen. Door met mensen om te gaan wordt je onafhankelijkheid beïnvloed.

  1.   

   Duidelijk , alhoewel ik twijfel of ik uw gedachte moet gaan opvolgen . Het is nogal wat : niet met mensen omgaan . Ik denk erover na .

  2.   

   Daar ben ik het ook mee eens, die de Vries heeft daar wel een punt.

  3.   

   Dat geldt dan in de eerste plaats voor die Peter R. de Vries zelf

 5.   

  Gaat Pater de Fries ook man en paard noemen?

 6.   

  Tja, Peter RRRR, wa sakkur van segge. Ga toch koken man.

 7.   

  Los van dat ik zelden met deheer De Vries eens ben, heeft hij in wezen op veel ounten het gelijk aan zijn kant (gehad). Ook hier slaat hij de spijker op de kop. Als recebsente moet je je onafhankelijk kunnen opstellen. Neem dan ook goed afstand van het materiaal dst je straks moet recenseren.

  1.   

   Zoals PeturR Devries zelf afstand nam van zijn onderzoeksmateriaal Cor van Hout door nog vooraan op diens begrafenis te lopen bedoel je?

 8.   

  Nee:van JOU worden wij blij. (ARREGANT STUK VRETEN)

  1.   

   Mogelijk doet cees.wolvers er goed aan zowel het Huisreglement als de Van Dale te raadplegen.

   1.   

    Cees bedoelde wellicht p de vries dus heeft dat dan ook met het huisregelement van doen?

 9.   

  De kop van dit artikel is in strijd met de inhoud: de Vries wenst niet te bepalen of de Jong op de tv mag maar heeft een oordeel over de vraag of ze er goed aan doet dat zo vaak te doen.

 10.   

  Gaap, wat een vervelende man is dat toch; een zg zelfingenomen klootzak!

 11.   

  Egootje Peter R. de Vries met een te grote broek aan zette het eens op een groot huilie huilie toen in een uitzending van DWDD zijn boekje niet werd gepresenteerd.

  1.   

   Precies. Zie ook de brief van Jan aan Peter op TPO. Die haalt ook letterlijk dat stukje aan, samen met het interview van Sven. Hypocriet ten top.

 12.   

  Het gevaar blijft aanwezig als Peter op de tv te zien blijft. RTL boulevard, DWDD, Pauw.. Als er een partij van ‘zure augurken’ zou komen moeten ze Peter vragen als lijstduwer of partijvoorzitter. Zelfs als hij niet praat ziet het er zuur en verongelijkt uit.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!