Politieke journalisten hebben nu al genoeg van robotgedrag Rob Jetten: ‘Oké, geef me maar ingestudeerde quote zes!’

vlcsnap-2018-10-10-12h34m45s341
Foto: Rob Jetten staat de pers te woord. Bron: Screenshot Nieuwsuur / NTR.

Dat de nieuwe D66-leider Rob Jetten een “robot” is die als een soort geprogrammeerde android allerlei voorgeprogrammeerde antwoorden uitspuwt, is geen uitvinding van zijn politieke tegenstanders. De man is nog niet eens begonnen in zijn nieuwe functie, en nu al heeft hij het verbruid bij het journalistieke volk op het Binnenhof.

De vertrokken D66-leider Pechtold was een geliefd man bij de politieke pers in en rondom de Tweede Kamer. Altijd bereid een quote’je te leveren, en gegarandeerd vuurwerk tijdens debatten in de Tweede Kamer. Een uitstekende generator van mooie filmpjes, waar deuglieden vervolgens achter gingen staan… en wat meer realistische volgers van de politiek van gruwden.

Maar Rob Jetten? Daar is men nu al moe van

“De nieuwe fractievoorzitter is wat ze in de Haagse binnenwereld ‘boodschapvast’ noemen – een groot compliment in die contreien. Eerder dit jaar werd een televisiejournalist al zo moedeloos van Jettens ingeblikte antwoorden dat hij niet eens meer de moeite nam om een vraag te stellen: ‘Ok, geef me nu maar quote zes die je hebt ingestudeerd.’

Ook bij zijn presentatie ontwijkt Jetten even stoïcijns als routineus vragen die hem niet bevallen. Zo weigert hij te vertellen wanneer hij op de hoogte werd gesteld van Pechtolds vertrek. ‘Wij zijn als fractie afgelopen zaterdag geïnformeerd.’ Als er wordt aangedrongen, herhaalt hij gewoon hetzelfde antwoord: ‘Wij zijn als fractie afgelopen zaterdag geïnformeerd.’”

Nou mensen, het mag u verbazen maar wij zijn als fractie afgelopen zaterdag geïnformeerd. Dank voor quote nummer 6, en geef nummer 7 nu maar. Of zijn de batterijen inmiddels op?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Zo uit signalen geredeneerd is het een foute begin van deze D66 sterretje. Juist bij de journalistiek moet je steun zoeken. Maar misschien is het een jeugdige onbezonnenheid. Dit zeggende geloof ik mijzelf voorlopig niet.

 2.   

  Zullen we die jongen eerst even de tijd geven?

  1.   

   Die jongen ha ha dat zeg je goed, als leider verwacht je een man met kloten.

   1.   

    Inderdaad, Kim. Zou hij al haartjes op z’n balletjes hebben?

   2.   

    Kloten na, klaver, Marijnissen, kuzu, bumahahahahahaa nou je stelling lijkt me niet houdbaar

    1.   

     Juist wel, wat stellen deze figuren nou voor? Thuis hebben ze vast niets in te brengen.

   3.   

    Het wachten is op de extra steun vanuit de LHBTQAI+ gemeenschap om de nieuwe D66 fractievoorzitter uit de kast te laten komen.

  2.   

   @Ernst tijd voor wat Ernst?

  3.   

   “Zullen we die jongen eerst even de tijd geven?”

   Nee, natuurlijk niet! Ze hebben Rob tot kaptein benoemd dus zal hij zeilen en roeien, zelfs als er geen riemen zijn! Op naar de bodem, op naar de ondergang van D-links’66.

 3.   

  Jeetje, locked and loaded zullen maar zeggen. De afgelopen dagen is denk ik 70% van alle berichtgeving gericht op het zwart maken van de arme jongen, die nog helemaal niets heeft mogen laten zien. Maar goed, het lijkt vrij duidelijk, dds geeft hier de boodschap af dat, hoe goed ie ook is of wat hij ook brengt naar de Nederlandse politiek, deze jongen moet kapot. Niet op inhoud, maar puur omdat het de d66 fractievoorzitter is. Jammer, erg laag niveau zo.

  1.   

   Ja net als Wilders op linkse sites……niet op inhoud maar ondat hij RECHTS is.

   1.   

    Precies. Bij zowel links als rechts is de inhoud soms ver te zoeken.

  2.   

   “De arme jongen heeft nog helemaal niets mogen laten zien”.

   Dat ben ik niet met je eens Michael. De gisteren gekozen fractievoorzitter Rob Jetten zit al ruim 1.5 jaar in de Tweede Kamer en heeft zich al diverse keren flink laten gelden. Daarbij is een beeld ontstaan van een arrogante, cliché-uitbrakende, betweterige knul.

   Prima, dat is zijn keuze om zich zo te profileren (al zullen de D66 spindoctors daar een flinke inbreng in hebben gehad. Het is duidelijk dat zij de Klaver-lijn voorstaan). Maar gaan nou niet zielig lopen doen over afbranden, zwartmaken of kapot en zo.

   De bejegening van Jetten door de media is poeslief als je dat vergelijkt met hoe ze Wilders of Baudet aanpakken.

   1.   

    “een arrogante, cliché-uitbrakende, betweterige knul.”

    Dat bedoel ik met gebrek aan inhoud… puur op de man spelen. Dat is triest, en ja, ook wanneer dat over Baudet of Wilders wordt gedaan. Maar wat doet dat ertoe? Wil je testen of ik consequent ben in mijn standpunt oid?

    1.   

     Ja, geheel zonder negatief vooroordeel lijkt deze kwalificatie niet.

     :)

    2.   

     Michael, ik heb dit jochie mogen bewonderen op het referendumdebat. Verder dan dit ingestudeerde zinnetje kwam hij niet: Het raadgevend referendum heeft niet gebracht wat we verwacht hadden!”.
     De rest was zwijgen en schaapachtig lachen.

     1.   

      Daar kwam hij inderdaad zwak over. Een slechte beurt. De kamerleden van VVD/CDA brachten de bezwaren duidelijker voor het voetlicht.

    3.   

     Kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij een groot fan van D66 bent, Michael. Of misschien wel meer, een actief lid of zo. Een trol ben je niet, daarvoor is je inbreng te serieus en te betrokken.

     Maar kom op zeg, stap even uit je bubbel. Dan zul ook jij moeten zien dat Rob Jetten zich in 1,5 jaar een enorm gelikt profiel heeft aangemeten. (Ik noem dat arrogant, cliché-uitbrakend en betweterig, maar goed dat zijn mijn woorden). Er zit maar heel weinig spontaniteit in zijn inbreng. (Over gebrek aan inhoud gesproken…). En dat mag best geconstateerd en gezegd worden.

     1.   

      @viertel. Nee hoor, geen fan, nog nooit d66 gestemd. Ik denk dat een karaktermoord op dag 1 wat overdreven is voor deze jongen. Iedereen heeft zijn mening al klaar lijkt het. Ik ga eerst eens kijken hoe hij het doet en wat hij brengt alvorens te oordelen.

      Ik hou er niet zo van als mensen in hokjes worden gesuggereerd. Ik ben blijkbaar “voor” d66 als ik niet mee ga in het bashen?

   2.   

    “De arme jongen heeft nog helemaal niets mogen laten zien”.

    Jewel hoor, zijn laatste optreden was het herhalen van de dichtgetimmerde partijkartelafspraken. Als woordvoerder van D’66 heeft hij aan de Kamer uitgelegd waarom D’66 tegen het referendum is en toen men in gesprek (debat) wilde heeft hij dat standpunt keurig herhaald. Toe de vragen wat puntiger werden heeft hij de standpunten opnieuw herhaald. Hij gaat dan ook niet in debat maar herhaald de partijstandpunten.

    Dikke onvoldoende voor D-links’66

    1.   

     D’66 is economisch rechts, rechtser dan de PVV en vaak een nare handkar voor de VVD

     Het enige wat links is aan D’66 zijn “linkse” hobby’s zoals klimaat en kinderopvang.

     Alleen beredeneren ze bij D’66 wel zo dat alleen hun kapitaalkrachtige achterban het nog kan betalen.

     1.   

      Ik begreep dat (politiek-wijlen) Alex in het verleden heimelijke plannen had om met GL te gaan fuseren, of het was alleen zijn geile oogje op Femke, dat kan natuurlijk ook want Alex schijnt er niet vies van te zijn.

   3.   

    Nu heeft arrogante snotneus Baudet ook al heel veel stommiteiten begaan.

    Ook die mag daar snoeihard op gepakt worden.

  3.   

   Zoals 4tel al zegt…deze knul is de baas van dat clubje dat hem zwaar genoeg heeft kunnen wegen.

   Inhoudsloos durf ik ook wel te zeggen dat zoveel ambitie voor een 31-jarige politicus heel eng is.

   Een carrière-rat voor zichzelf, niet voor het volk.

 4.   

  “Ook bij zijn presentatie ontwijkt Jetten even stoïcijns als routineus vragen die hem niet bevallen.”

  Dat is niet opvallend, ook op DDS zien we dit principe. Maakt het wel een stuk gemakkelijker, met zo iemand kun je namelijk niet discussiëren.

 5.   

  Het zat er al vroeg in, opvolger van Pechtold worden.
  Zie deze tweet van ruim 6 (!) jaar geleden, Jetten was toen 25.
  https://twitter.com/RobJetten/status/243067045112082432

 6.   

  Iemand met zo weinig ervaring fractievoorzitter maken was tot voor kort ondenkbaar in de politiek.

  Men zal gedacht hebben: jong verkoopt goed. Het Klaver-effect, zeg maar.

  1.   

   Ondanks zijn jeugdige leeftijd is zijn c.v. behoorlijk indrukwekkend: directeur bij Prorail, voorzitter jongerenorganisatie D66 en Kamerlid met een zware portefeuille.

 7.   

  “Ook bij zijn presentatie ontwijkt Jetten even stoïcijns als routineus vragen die hem niet bevallen.”

  Volgens mij hoort dit bij elke politicus als liegen bij elke politicus hoort. Voortdurend hetzelfde antwoord op de vraag van een verslaggever geven.

 8.   

  Tijd dat Geert Wilders hem aan de tand gaat voelen een debat met hem aan gaat. Hij heeft tot nu toe het voordeel van de twijfel.

  Ik had nog zo gedacht dat Wouter Koolmees het zou worden.

  Ja echt een goed vel debat met Geert Wilders in top vorm dat wil ik zien?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!