Populist Guy Verhofstadt draaft weer eens door: ‘Stuur niet-christelijke Orban naar stronthoop van de politiek!’

Europese Parlementsverkiezingen liggen weer in het verschiet, en dat betekent één ding: opperliberaal Guy Verhofstadt gaat weer op tournee om iedereen die geen totale Brusselfan is de huid volledig vol te schelden. Vandaag op het menu: de Hongaarse premier Viktor Orbán, die volgens de Belgische oud-premier naar de “stronthoop” gestuurd moet woren.

Dat je niet zo’n fan bent van Viktor Orbán, daar kan ik inkomen. De man heeft de onafhankelijke pers in zijn land volledig laten uitkopen, en is nu bezig om de rechterlijke macht te knevelen. De rechtsstaat in Hongarije? Laat Orbán nog een paar jaar z’n gang gaan, en er zal weinig van overblijven.

Be that as it may, dat betekent natuurlijk dat je verstandig moet optreden om Hongarije weer op de rails te krijgen. Verhofstadt heeft van dat laatste dan weer helemaal niets begrepen; hij denkt dat je Hongarije kan redden door een soort woedetantrum te krijgen over de persoon van Viktor Orbán zelf. Dat doet hij in een interview met één van de allerlaatste onafhankelijke Hongaarse media. Hierin beschuldigt hij Orbán van het zijn van een nep-christen, en vindt hij dat niet Boedapest maar “de stronthoop” een goede plek is voor de Hongaarse minister-president:

“The EPP [Europese familie van christen-democratische partijen met o.a. Merkel en het CDA] as a whole hasn’t yet changed its position, but voices are growing within their own ranks to push Orbán out. It think that’s the only responsible position the EPP can take at the end of the day. What do they still have in common with a man who is today neither a Christian nor a democrat?

Cut Orbán loose and send him where he belongs: the dunghill of politics – together with his new populist friends. “

Fijne vent hè, die Verhofstadt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Guus Geluk

  Je hebt gelijk, Tim, dat Guy uit zijn nek kletst. Bovendien praat hij voor zijn beurt, aangezien de Europese Volkspartij deze beslissing moet nemen. Maar dat er wat moet gebeuren is evident. Orban heeft de boel besodemieterd en de Europese Unie reageert zoals het altijd reageert: laks, traag, bureaucratisch, niet vooruit te branden. Pas als het gevaar van buiten komt, of Merkel in gevaar is, komen ze in actie.

  1. henkC

   Zelfs als het gevaar van buiten komt…nauwelijks een reactie…
   Behalve het zware onderwerp “zomertijd ja dan nee”.

   1. Guus Geluk

    Nee, als het gevaar van buiten komt sluit men de rijen en komt men in beweging. Zie bijvoorbeeld Trump en Rusland.

    1. Baaz

     “Trump en Rusland.”

     Je vergeet de klimaatreligie…

  2. Baaz

   “Orban heeft de boel besodemieterd…”

   Interessante stelling die meneer Geluk hier poneert. Ik ben benieuwd naar de onderbouwing.

   1. Baaz

    Uiteraard blijft de onderbouwing uit, niet geheel verrassend. 🙂

   2. Seneca

    @Baaz
    wat denkt u dan over de zinsnede: ‘pas als het gevaar van buiten komt OF MERKEL IN GEVAAR IS’. m.a.w. volgens de heer (on)geluk valt of staat de EU met het al dan niet in gevaar zijn van ene mevrouw Merkel. hier bewijst dit individu mee, dat de EU dictatoriaal is en geheel aan een persoon – in broekpak – wordt opgehangen. wat een kut EU, over de fietsenstalling Verhofstad niet te praten.

    1. Guus Geluk

     “m.a.w. volgens de heer (on)geluk valt of staat de EU met het al dan niet in gevaar zijn van ene mevrouw Merkel.”

     Ja.

     1. Stanly2000

      Dan zal je binnen niet al te lange tijd gehoor vinden op je smeekbede. Merkel zal het niet zolang meer maken.

     2. Guus Geluk

      Ik denk ook dat Merkel aan haar laatste termijn bezig is en er op den duur een troonopvolgster voor kaiserin Europa naar voren zal komen.

     3. Ernst Quispel

      Ik denk, met Guus, dat Merkel straks besluit van haar welverdiende rust te gaan genieten om dankbaar terug te kunnen kijken op haar indrukwekkende loopbaan waarin ze zich kan plaatsen in het pantheon van Bismarck, Adenhauer, Schmidt, Brandt en Kohl.

     4. droef

      Laten we hopen dat zij voor die tijd nog even onder een op volle snelheid voortrazende ICE trein terecht komt, dat vieze wijf heeft Duitsland finaal naar de kloten geholpen.

     5. Guus Geluk

      Ja, Ernst, al is Adenauer belangrijker voor de Europese samenwerking geweest dan Merkel. Merkel kon doorbouwen op de stevige basis die haar voorgangers hadden aangelegd.

     6. Guus Geluk

      droef, probeer het eens zonder vieze scheldpartijen. Succes!

     7. droef

      Sterf voor mijn part Guus!

     8. IJscoman

      Quispel, praat je in het gewone leven ook zo? Of bewaar je die gezwollen, gekunstelde, holle, hoogdravende, opgeblazen, pompeuze, winderige en bombastische taal speciaal voor DDS?

     9. Baaz

      Uiteindelijk wel Doef, iedereen wordt uiteindelijk kaal.

     10. Ernst Quispel

      Het ultieme criterium voor grote leiders in deze tijd is in hoeverre ze er in slagen in een tijd van versplintering ‘de boel bij elkaar te kunnen houden’.
      In die kunst is Merkel een hele grote, maar dat geldt ook voor iemand als Rutte.

      We hebben aan deze mensen ongelooflijk veel te danken.

     11. Baaz

      “We hebben aan deze mensen ongelooflijk veel te danken.”

      Steek van wal, stuurman!

     12. Guus Geluk

      Dat is inderdaad waar, Ernst.

     13. Guus Geluk

      De moderatie pakte mij hedenmiddag terecht aan met betrekking tot een persoonlijke aanval, maar een doodsverwensing kan kennelijk door de beugel.

 2. droef

  Het is te hopen dat Orban volledig schijt heeft aan die EU nazi’s.

  1. Baaz

   Dat ziet er wel naar uit Droef. Gelukkig zijn ze uit het VN-migratieverdrag gestapt, om goede redenen. Ik snap wel dat Verhofstadt een hekel heeft aan Orban! Politici die zelf nadenken, niet knipmessen voor Brussel en opkomen voor de belangen van hun land en bevolking, passen niet in de geest van de EU.

  2. Ernst Quispel

   De woedende tirades van Droef herken je uit duizenden.

   Hij kan zijn onderbuik echter beter ledigen op het forum van Sjun, dit is een beschaafd blog.

   1. Baaz

    “(…) op het forum van Sjun, dit is een beschaafd blog.”

    Welk blog bedoel je? En waarom vind jij dat dit blog (DDS?) beschaafd is?

   2. Ernst Quispel

    Je vraagt naar de bekende weg, Baaz. Het gaat om het blog Uitingvrij.

    1. Baaz

     Heb je laatst nog gekeken? Volgens mij bestaat dat helemaal niet, ik kan het tenminste niet vinden. En waarom vind jij dat dit blog (DDS?) beschaafd is?

     1. Ernst Quispel

      Verdomd, je hebt gelijk. Het is uit de lucht. Ze hebben de vieze rioolpijp eindelijk afgesloten.

      Wat een goed nieuws!

      Nu snap ik waarom droef hier de laatste tijd hier zijn onderbuik komt ledigen.

      Vind jij DDS geen beschaafd blog, althans zouden we met elkaar er niet naar moeten streven het een beetje beschaafd te houden?

     2. Guus Geluk

      De Dagelijkse Standaard heeft huisregelementen ingesteld. Sjuns blog is uit de lucht. Oei, hoe moeten de heren je nu volgen? Welk riool staat hen tot de beschikking om de onderbuik van intimiderende uitwerpselen te ontdoen?

     3. Baaz

      Een vraag met een wedervraag beantwoorden is natuurlijk niet netjes.

      “Vind jij DDS geen beschaafd blog, althans zouden we met elkaar er niet naar moeten streven het een beetje beschaafd te houden?”

      Ik vind DDS geen beschaafd blog, en dat hoeft van mij ook niet perse. Ik ben voor het vrije woord, ik ben voorstander van de vrijheid van mening en bedoeling. Natuurlijk zijn daar wel afspraken bij nodig. DDS heeft die vervat in het DDS-huisreglement en heeft zich, via moderatie, tot doel gesteld die reglementen tot richting te verplichten aan degene die willen meedoen.

      Ik ben al een tijdje tot de conclusie gekomen dat discussiëren niet lukt wanneer vragen stelselmatig worden vermeden, ontweken of genegeerd. Wanneer waarheden en feiten worden verbogen of omgedraaid, wanneer de eenvoudigere forummer wordt gekleineerd of voor van alles en nog wat wordt weggezet.

      Doe wat je moet doen meneer Quispel, de redactie noemt dat “het zuurdesem van iedere discussie”. Ik hou meer van pittig.

     4. Ernst Quispel

      Het was me al duidelijk dat je er niet op gericht bent van DDS een beschaafd blog te maken, Baaz.
      Dat is ook de reden waarom ik nu ook al weer teveel aandacht aan je heb besteed.

     5. Baaz

      Meneer Geluk schreef: “Sjuns blog is uit de lucht. Oei, hoe moeten de heren je nu volgen? Welk riool staat hen tot de beschikking om de onderbuik van intimiderende uitwerpselen te ontdoen?”

      Oeps, nog een regel vergeten uit het citaat van meneer Geluk: “De Dagelijkse Standaard heeft huisregelementen ingesteld.”

     6. Baaz

      “Het was me al duidelijk dat je er niet op gericht bent van DDS een beschaafd blog te maken, Baaz.”

      Beschaafd? Het is maar net welke definitie je hanteert, je kunt bijvoorbeeld heel beschaafd de randjes van de reglementen bewandelen.

   3. IJscoman

    In het artikel wordt de psychotische populist Verhofstadt geciteerd die het over de ‘stronthoop van de politiek’ heeft en er is niks aan de hand. Maar als een reaguurder daarop -zeer ter zake- reageert met ‘ik hoop dat Orban daar schijt aan heeft’ is het plotseling een woedende tirade en onbeschaafd gedrag.

    Verklaar je nader Quispel.

    1. Ernst Quispel

     IJscoman, Tim verwoordt heel adequaat waarom Orban een zeer kwalijk heerschap is die bezig is Hongarije om te vormen tot een fascistische staat: “.De man heeft de onafhankelijke pers in zijn land volledig laten uitkopen, en is nu bezig om de rechterlijke macht te knevelen. De rechtsstaat in Hongarije? Laat Orbán nog een paar jaar z’n gang gaan, en er zal weinig van overblijven.”

     Het is dus terecht die man in sterke termen te bekritiseren.

     Verhofstadt gebruikt overigens de term ‘dunghill’, mestvaalt, een overdrachtelijk gebruikte term die met het woord ‘stronthoop’ onnodig plat is vertaald.

     1. IJscoman

      Quispel, ik had het niet over de inhoud van het artikel, maar over jouw reactie op Droef. Je gaat een antwoord weer uit de weg.

     2. Ernst Quispel

      De bijdrage van droef was, zoals gebruikelijk, uiterst plat en over de top.

     3. IJscoman

      “Een politicus zoals Orbán die het ideaal van een Groot-Hongarije een stukje dichterbij weet te brengen, kan rekenen op grote populariteit. De vraag is echter of hij appelleert aan diepgewortelde antisemitische gevoelens. Orbán voert een zero­tolerancebeleid ten aanzien van antisemitisme. Zijn regering zorgde ervoor dat het ontkennen van de Holocaust strafbaar werd, stelde Holocaust-­educatie verplicht, en richtte een programma op om synagogen en Joodse begraafplaatsen te renoveren. Het Joodse district in Boedapest kent een heropleving van de Joodse cultuur en verwelkomt een golf van nieuwe en gerenoveerde kosjere restaurants en eetgelegenheden. Ook heeft de Joodse gemeenschap tientallen synagogen, een volledig Joods onderwijssysteem van kleuterschool tot universiteit en een jaarlijks Joods cultureel festival, Judafest, dat een van de populairste evenementen in Boedapest is. In tegenstelling tot andere West-Europese landen vertrekken nauwelijks Joden uit Hongarije.”

      Je kletst Quispel. Orban is geen antisemiet. Dat wordt hem opgeplakt door extreemlinkse fanatici. Bovenstaande tekst is van Brigitte Wielheesen (online community Nederland) die in Boedapest was voor een congres over antisemitisme en daar een lang artikel over schreef.

     4. Baaz

      Hij wordt inderdaad afgeschilderd, en dat is ook niet zo moeilijk in een eurofiele omgeving.

    2. Marija

     Mijnheer quispel krijgt hier te veel aandacht, negeren werkt misschien beter.

     1. Baaz

      @Marija: “(…) negeren werkt misschien beter.”

      Inderdaad, dat zou prima werken wanneer dat massaal nagestreefd zou worden. Helaas werkt dat dus niet. Bovendien heeft de redactie aangegeven dat ze meneer Quispel c.s. (je kent ze wel) erkennen als het zuurdesem van iedere discussie, nou dat is toch een niet mis te verstane bemoediging in de richting van deze lieden die doorgaans geen antwoorden geven op vragen en zodra het enigszins kan gaan strooien met typeringen als: racist, fascist, islamofoob, homofoob, klimaatontkenner(?), etc…

   4. droef

    Bemoei je met je eigen zaken vieze trol.

   5. Top

    Hahahaha! Blablabla!

 3. Aytas

  Alleen de mensen die echt uit de tijd zijn en failliet willen zijn tegen eu

  1. IJscoman

   In jouw mening is altijd weinig ruimte voor andersdenkenden. Is je dat zelf wel eens opgevallen?

  2. Siemien

   Wat is uit de tijd?
   En hoezo denk jij dat mensen failliet willen zijn?
   Denk jij werkelijk dat als wij uit de corrupte EU stappen ons land failliet gaat?
   Ben jij echt zo verschrikkelijk dom omdat te denken?
   Heb jij geen idee van Nederland als handelsland, altijd al geweest en dat zal altijd zo blijven..

   1. Baaz

    @Siemien: Denk je dat je antwoord krijgt? Linksaf doet dat liever niet, ze hebben een hekel aan blote billen. 😉

   2. Aytas

    Dat je denkt dat zo’n klein land nog iets kan betekenen is uit de tijd

    1. Siemien

     @Aytas Nederland is helemaal niet klein, jou denken is klein en pragmatisch, jij denkt dat wij niet zonder de EU kunnen, dit is een leugen, moet er wel bij zeggen dat leugens tegenwoordig wel van deze tijd zijn..

  3. sonar

   En dat zegt achterlijke tas.

 4. Eugenie de la Fleur

  Verhofstad heeft helemaal gelijk. Het is zeer absurd en opportunistisch dat de EPP de racist Orban nog niet uitgeflikkerd heeft

  1. Baaz

   Natuurlijk heeft Verhofstad gelijk, dat weten we toch Eugenie? 😉

   1. Stanly2000

    Ja hoor en Guus en Ernst ook!

  2. IJscoman

   Waarom vind jij Orban een racist Eugenie? Is het omdat hij zijn grenzen sluit voor inkomende immigratiegolven?

   1. Baaz

    @IJscoman: Ik weet wel waarom “Eugenie” dit schrijft.

   2. Eugenie de la Fleur

    Dat en zijn haat jegens Soros dat gebasseerd is op antisemitische waanzin

    1. Baaz

     Welke antisemitische waanzin? En kun je daar voorbeelden van geven?

    2. Ernst Quispel

     Eugenie heeft gelijk. Het is algemeen bekend dat Orban een antisemiet is. Ik plaatste al een link, maar even googelen op Orban en antisemitism zal iedereen overtuigen.

    3. IJscoman

     “Viktor Orban, in april 2018 tot premier van Hongarije herkozen, wordt afgeschilderd als een racist en Jodenhater. Hij is racistisch omdat hij de moslimimmigratie wil tegenhouden; antisemitisch vanwege zijn woordkeus waarmee hij de Joods-Hongaarse miljardair- geldschieter George Soros beschuldigde van het promoten van ngo’s die open grenzen voorstaan om migranten Hongarije binnen te laten komen.”

     Eugenie, iemand die zijn land wil beschermen door de moslimimmigratie tegen te houden, is geen racist. Dat is een opgeplakt label. Ik heb het sterke vermoeden dat jij tot de ‘welkoms-koortjes’ behoort.

     En iemand is ook geen antisemiet als hij tegen Soros is, de miljardair-manipulant die open grenzen nastreeft over de hele wereld en daarmee een groot gevaar komt. Orban is niet tegen Soros omdat die Joodse wortels heeft, maar door zijn manipulatieve, antidemocratische gedrag.

  3. Ernst Quispel

   Ik moet het met je eens zijn, Eugenie. Orban kan ook naar mijn mening niet gehandhaafd worden in de waardengemeenschap van de EU.

   1. Siemien

    @Ernst jou mening? jou mening is irrelevant, sterker nog, jou meningen zijn structureel tegen op dit blog..

   2. Baaz

    “Ik moet het met je eens zijn, Eugenie.”

    Dat klopt, dat ben je aan jouw aanwezigheid en intenties op DDS verplicht.

   3. Rosasolis

    @Ernst, Eugenie en Guus. Ik ben met jullie eens. Recente berichten in Trouw over
    het beleid van Orban, zijn schokkend en onmenselijk. Het zou fijn zijn dat of zijn
    regering binnenkort zal vallen, wegens Zijn waanzinnige dictatoriaal beleid,
    of eindelijk komt de EU assemblee tot een besloot: dat Hongarije een menselijker beleid moeten gaan uitvoeren. Zo niet dan moet dit land de EU verlaten.

 5. rexm

  Verhofstadt heeft wel wat weg van de vroegere Mielke, ex DDR, weet U het nog.
  Stond naderhand voor het tribunaal te janken van, dat heb ik nooit gezegd.

 6. Crassus

  ” De rechtsstaat in Hongarije? Laat Orbán nog een paar jaar z’n gang gaan, en er zal weinig van overblijven.” Dat lijkt mij niet zo verstandig. Orbán wordt riant betaald door de EU. Nog een paar jaartjes laten rommelen met gemeeschapsgeld…

  1. Robert Leiden

   De Hongaarse Jan Roos?

  2. Siemien

   @Crassus onzin, de EU landen worden/zijn verplicht om een bijdrage te geven aan de EU het Europees parlement wordt rijkelijk betaald door jawel de EU, 12 x per jaar verhuizen ze de EU van Brussel naar Straatsburg, Juncker’s drank probleem wordt hier direct in stand gehouden..

   1. Crassus

    Hongarije is een netto ontvanger, een van de weinigen, van EU subsidie. Geld wat bedoeld is o.a. voor verbetering van de infrastructuur. Ik vertel niet nieuws als ik zeg dat hij daar nogal creatief mee omgaat. “Rijk worden door God, geluk en Orbán – en dankzij de EU, stond er in de NRC op 13.2.2018. Trouw berichtte ook al eerder in zelfde bewoordingen over bijzondere” zaken. Zo zit dat, Semien!

   2. Baaz

    “12 x per jaar verhuizen ze de EU van Brussel naar Straatsburg…”

    Kost ongeveer 120 miljoen euro per jaar…

  3. Baaz

   Ja wij zijn het ook niet gewend dat onze mp opkomt voor het volk en het landsbelang.

   1. Troelstra

    Orban doet wat Rutte nalaat. En dat maakt Orban tot een premier waardig. Namelijk opkomen voor het volk en het landsbelang.

    Orban dient te worden genomineerd voor Europeaan van het Jaar. Hij is het lichtend pad en de hoop voor Europa.

    En voor de duidelijkheid: EU is niet Europa. Europa is niet EU. Europa, dat zijn wij, de Europeanen, wonend en levend in de Europese naties, welke een gemeenschappelijke cultuur en gemeenschappelijke waarden delen. De Islamitische cultuur bijvoorbeeld staat hier haaks op en moeten we derhalve ook niet willen, want de Islam wil onze waarden niet delen, maar eist van ons onderwerping op aan hun achterlijke Middeleeuwse heersende moraal.

    Europa ja, Verhofstadt nee!

    1. AS210854

     Zo is het maar net.

 7. Ben Zine

  Verhofstadt is gewoon een proleet. Met z’n ordinaire bek eurofiele poep uitkramen en daar dik voor betaald worden. Vroeg of laat dondert dat hele EU-kaartenhuis in elkaar. Kwestie van tijd.

  1. Top

   Juist ja!

  2. Aytas

   Dik betaald en proleet in 1 reactie. Het proletariaat zit in Brussel zeker?

 8. Troelstra

  We zullen eens gaan zien welke partijen winst gaan boeken bij de komende EP-verkiezingen en wie verlies. Hoe hysterischer knetter Guy dan wordt, hoe verstandiger er blijkt te zijn gestemd.

  1. Arie B

   Met zulke uitspraken als Gay doet hebben andere partijen geen lijstduwers meer nodig.

 9. shidaian

  Dat is nu precies de plek waar die Verhofstadt zelf thuis hoort een stronhoop of anders in een grote hoop bagger.

 10. Blue monday

  Fijn dat Tim al aangeeft dat met Orban een corrupte dictator aan de macht is in Hongarije.
  Zo iemand, kom op Tim, mag je best een hoop stront noemen.

  Dan lijkt tegengas mij toch van elke kant welkom…zelfs van “het gebit”

 11. Rosasolis

  Orban is de nieuwe dictator van Hongerije. Omdat te veel burgers van dit land hebben
  gezien en geschreven over de onmenselijke behandeling van die echte vluchtelingen in
  Orban’s concentratie kampen, zijn de burgers erg geschrokken van de dagelijkse wrede
  gebeurtenissen. Ik heb eerder geschreven over zeer verontrustende berichten en fotos uit Hongerije, die duidelijk laten zien en vertellen, dat Orban en zijn partij collega’s een onmenselijke beleid uitvoeren. Als zij de geregistreerde, echte vluchtelingen uit Syrie en Iraq niet wilde accepteren, hadden zij al hun grenzen dicht kunnen doen.
  En al die wanhopige mensen weg steuren. Maar zij accepteerden hen allemaal! om daarna op te sluiten in Vreselijke kampen.
  Als je rapporter of schrijver bent, kan je je emoties vrije loop geven in verband met trieste levensomstandigheden…maar duidelijke fotos zijn nooit overdreven! Fotos geven altijd een duidelijke beeld van grote problemen. Zoals die dagelijks in Hongerije doorgaan: fotos van het dagelijkse opruimen van lijken uit die kampen,
  fotos van burgers die zakken en dozen met voedsel pakketten, medicijnen,
  verzorgingsproducten, kleding en schoenen, over de meters hoge prikkeldraad hekken gooien. Omdat zij nog steeds herinneren hoe het was jaren geleden toen duizenden Hongaren, familie of vrienden, naar westerse landen vluchten, terwijl zij achter bleven en doorgingen met het leven, opgesloten in het dagelijkse corruptie van de Hongaarse
  regering. Die blijkbaar nu, naar al die jaren, weinig is veranderd. Orban is inderdaad
  niet een echte vertegenwoordiger voor de bevolking van Hongarije. Dit man heeft zeer ernstige fouten gemaakt tegen duizenden onschuldige, Officiele Geregistreerde vluchtelingen uit Syrie die geen woning meer hebben. Waaronder vele hoog geleerden.
  Die geen enkele leven hebben in die Hongaarse concentratie kampen.

  1. toetssteen

   @rosasolis
   Komt u even met bewijs van het door u zo stellig geponeerde.

   1. Rosasolis

    @toetssteen. Sorry, maar ik bewaar niet artikelen uit de krant. En ook niet oude
    internet berichten. Als u echt interesse in de horror beleid van Orban, dan neem
    contact op met de redactie van Trouw hierover. Misschien zullen zij u copieen van recente artikelen verzenden.

   2. sjun

    Ze leest de aan andere globalistische parochieblaadjes gelijkgeschakelde Trouw en oriënteert zich kennelijk niet verder. Sneu maar haar goed recht. Als ze niet braaf met de mainstream mee blijft doen zal ze er wel achter komen dat ze kwalijk is voorgelicht en dat dit uiteindelijk met een prijs komt. Laten we hopen dat er dan anderen zijn die verder kijken en haar zaak bepleiten.

    1. Ernst Quispel

     Sjun haalt zijn mosterd bij E.J. Bron, Breitbart, Xander en Fenixx.

     Over sneu gesproken.

  2. IJscoman

   Rosa, kun je je nog de foto’s herinneren uit de tijd van Milosevic in voormalig Yoegoslavie? De wereld stond op zijn kop door de uitgemergelde mensen achter prikkeldraad in de concentratiekampen.

   Tot naderhand bleek dat die foto’s volkomen gemanipuleerd en in scene gezet waren. Zoals zo vaak hadden brave burgers zich laten manipuleren en op sleeptouw laten nemen door de door overheden aangestuurde main stream media. Dat is nu weer het geval met Orban. Het is kletskoek wat Trouw daarover vertelt.

  3. Stanly2000

   Rosasolis, wat een onzinverhaal. Fijn dat u het staaft met links en/of bronnen!

   1. Rosasolis

    @IJscoman. Als het “kletskoek” van Trouw zou zijn…hoe verklaar je dat er verschillende fotos zijn van Hongaarse burgers die dozen en zakken met levensmiddelen over de hoge heggen gooien? En hoe verklaar je de fotos van lijken die dagelijks worden weggevoerd?

    1. Arie B

     Geloof er ook weinig van. Anders had de MSM dit vast al lang uitvoerig uitgemelkt via NPO1 en 2, ntr, DWDD, Pauw of een van de andere 100 kanalen.

    2. IJscoman

     Rosa, ik geef toch als voorbeeld de gemanipuleerde Milosevic foto’s? Iedereen geloofde toen ook dat Milosevic concentratiekampen had en mensen liet verhongeren. Tot men er achter dat die foto’s in scene waren gezet.

     Een foto zegt helemaal niets: alles is met CGI te faken en manipuleren. Dat is al zo vaak in de geschiedenis gebeurt (in de communistische tijd nog met ouderwetse retouche). Trouw hoeft u het niet kwalijk te nemen, want die krijgen de foto’s ook maar aangeleverd. Dat ze klakkeloos in het verhaal tuinen, is ze wel kwalijk te nemen.

 12. A3aan

  Of je het nu een mestvaalt of stronthoop noemt, beiden stinken. Wat mij betreft mag die schreeuwlelijk Guy Verhofstadt een bad in en gierput nemen, stinkt hij net zo als hij er uit ziet.

 13. Gerlos

  Hij kan niet zo goed meer communiceren vanwege zijn rotte tanden in zijn bek, vandaar dat hij tegenwoordig veel wartaal uitslaat.

 14. Arie B

  Gay Verhofstadt dacht geschiedenis te schrijven op de zeepkist in Oekraïne. Wat een eurofiel is dat (samen met Timmerfrans)! Om mensen mee te krijgen moet je communiceren en niet iedereen die anders denkt als achterlijk wegzetten. Orban weet zich ruim gesteund en steeds meer landen laten zich niet zomaar de les voorschrijven door Brussel die haar agenda koste wat kost door wil drukken.

 15. P.Sisterons

  Laten we de guillotine in ere herstellen. Mag dat fietsenrek als voorbeeld voor de rest van dat gajes dienen.

 16. Koos sssss

  citaat: “De man heeft de onafhankelijke pers in zijn land volledig laten uitkopen, en is nu bezig om de rechterlijke macht te knevelen. De rechtsstaat in Hongarije? Laat Orbán nog een paar jaar z’n gang gaan, en er zal weinig van overblijven.”

  Nou en? In de EU gebeurt toch precies hetzelfde? Neem het schijnproces tegen de blokkeerfriezen. Het OM pakt naar willekeur mensen met een “onwelgevallige mening” aan, waar ze anderen voor dezelfde vergrijpen met rust laat.
  En als het aan de EU ligt wordt de pers ook de EU-goednieuwsshow.

  Ben afgelopen weekend in Duitsland geweest. Daar is de pers al totaal de spreekbuis van Merkel en Juncker.

  Vwb Verhofstad: De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.

 17. shidaian

  Als er eentje al op een strondhoop thuishoort is het Verhofstadt zelf wel. Zie hem nog staan brallen samen met die andere dwaas van Baalen in Oekraïne.Opzouten aub

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.