Racistisch forum 4Chan bejubelt NOS om antisemitisch Soros-artikel: ‘Ons verhaal wordt gepubliceerd!’

De Nederlandse staatsomroep houdt er vreemde vrienden op na, nu ze gisteren een artikel hadden gepubliceerd over ‘de jood George Soros’ die zijn ‘tentakels’ over de hele wereld zou hebben verspreid – eigenlijk gewoon nazi-propagandistische teksten. In Nederland ligt de NOS nu onder vuur vanwege antisemitisme, maar op het bekendste forum voor racisten – 4Chan – wordt de Hilversumse club nu geprezen.

Het is even wennen hoor. De NOS niet als propagandakoerier van partijen als de PvdA, maar voor het kruiwagentje gespannen van de NVU, de NSDAP en de Jean Marie Le Pen-factie in het Front National. Niet de multiculturele samenleving bejubelend, maar – ehm – allerlei rare antisemitische complotten verspreidend.

Dan word je niet geprezen door Hans Spekman en Job Cohen, maar door de digitale stormtroepers van 4Chan. Lees zelf maar mee:

DqQr1dOW4AAEP3f

DqQr1dLWoAEeEBF

Dus, ehm, ja Marcel Gelauff. Je kan inderdaad wel stellen dat hier iets “heel erg fout” ging. Ik ben héél erg benieuwd of je aangekondigde ‘nabespreking’ van deze vrijage met de alt-right zal weten te voorkomen dat onze belastingcenten niet opnieuw onverhoopt terechtkomen bij de propaganda voor antisemitische complottheorieën.

Wellicht dat ons aller minister Slob toch nog maar een keer moet heroverwegen of hij die eenmalige bonus wel wil uitkeren aan de NPO? Uiteindelijk maken ze in Hilversum nieuws voor ons, en niet voor een stelletje racistische kikkerliefhebbende jodenhaters in Amerika… toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het NOS-artikel had absoluut geen antisemitische strekking. Dit is een nare en onjuiste beschuldiging.

  1. Scarletti

   Dat hangt er maar net vanaf wat uw definitie is van antisemitisme. Het NOS artikel was zeer negatief en grievend over joden. Weliswaar ging het over Soros, echter vanuit zijn joodse identiteit.

  2. Baaz

   “Het NOS-artikel had absoluut geen antisemitische strekking.”

   Jij mag dat vinden, het is jouw mening.

 2. Ritter

  De aanduiding van “Jood” in de originele kop van het artikel is overbodig en heeft antisemitische trekken. Daar is de NOS in de fout gegaan.

  Voor de rest is het waar dat Soros de (beruchte) financier is van vele linkse activistische groepen en op de achtergrond een belangrijke rol speelt.

  1. Troelstra

   “George Soros: invloedrijke bemoeial met tentakels ver in de wereldpolitiek”

   En daarom is deze idioot levensgevaarlijk. Zijn Joods zijn is geheel niet relevant. Het gaat om zijn kwalijke agenda.

 3. Eugenie de la Fleur

  Rechts nederland heeft een merkwaardige strategie verzonnen om de publieke omroep aan te vallen. Ineens nemen we het voor George Soros op. Hilarischer kan haast niet

  1. Rosasolis

   @Eugenie. Ik heb geen enkele anti-semitische bericht gehoord op de publieke omroep.
   In tegendeel. Ik ben al jarenlang een trouwe luisteraar van radio 4, onze klassiek muziek zender. Sommige omroepers vertellen, als er genoeg tijd in het uitzending is, over het leven van de companist van een mooie werk. Hierdoor kunnen de luisteraars horen hoe het ging met hun levensloop…soms heel moeilijk. Dit is helemaal niets met anti-semitisme te maken. Mijn favourite companist is G.F. Handel die een toegewijde christen was, en zijn meest oratorios schreef over verhalen vanuit de Oude Testament. Waarvan veel regelmatig zijn te horen op radio 4. Dus hier is mijn bewijs dat de joodse geloof heel actueel word op dit zender vertegenwoordigd. Op radio 4 worden ook vaak
   eeuwen oude, en nieuwe muziek over de psalmen van David uitgezonden. Volgens de
   kerk jaar. Altijd mooi en zeer inspirerend.

  2. Heinz

   ⚠️ De mening en het oordeel over de man wisselt sneller dan een rotoblad van een windmolen.

   1. Heinz

    rotorblad

    1. Baaz

     “windmolen”

     Windturbine

 4. Ritter

  Door de jaren heen hebben door Soros gefinancierde groepen consequent geprobeerd de natiestaat wereldwijd te ondermijnen.

  Soros wil niets liever dan dat Amerika – en alle natiestaten overigens – ondergeschikt wordt aan internationale instanties zoals de Verenigde Naties, de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

 5. Adriaan

  De NOS heeft zijn antisemitische kopregel redelijk snel aangepast. Daarin waren ze fout. Voor de rest zijn het feiten. Zoals is gezegd, je kunt van hem houden of hem haten.

 6. Rosasolis

  Ik denk dat dit Nep nieuws is, van “4 Chan” of “Anonymous”. Ik heb gisteren en vandaag zowel op radio 4 als op de 8:00 avond nieuws op TV helemaal geen bericht over Soros gehoord of gezien. En ook was er helemaal geen nieuws ij Trouw over dit man te lezen!
  Blijkbaar is het makkelijk een hoop onzin over een oude man te schreven, die geen zin of geen tijd heeft om online te zitten om dagelijks tweets te steuren.
  Ik luister altijd naar radio 4, waar verschillende omroepers geen punt vinden om te vertellen dat een bepaalde companist van een mooie werk, van joodse afkomst was.
  Om juist te laten zien wat enorme talent er onder deze groep componisten, en uitvoerende musici was en nog steeds is. Het lijst van fantastische musici van joodse
  afkomst is heel lang. Niet allen blijven in het geloof. Sommigen werden tot christen bekeerd. Maar hun afkomst was wel joods. De radio 4 oproepers doen dit uit respect, en waardering! Vorige week was er dagelijks op radio 4 de zeer bekende en geliefde
  “Hart en Ziel” lijst van de 300 meest geliefde klassiek muziek werken gespeeld. Een
  van de meest geliefde werken is nog steeds de Kol Nidrei van M. Bruch. Zijn variaties
  over een oude joodse gebet.

 7. Seneca

  het kan verkeren… gisteren was er een topic over de heer Sjoerdsma van D66 die de heer Baudet ervan beschuldigde ‘antisemitische uitlatingen’ te doen aan het adres van de heer Soros; de heer Quispel en de dames de la Fleur en Rosasolis gingen uit hun dak omdat de heer Baudet een smerige rechtse racist (niet mijn woorden) zou zijn en nu horen de hiervoor genoemde personen niets antisemitisch in dit programma van NPO…
  dit is het mooiste voorbeeld hoe men omgaat met de boodschapper en niet met de inhoud van de boodschap. wat zijn jullie – als antisemitische figuren – door de mand gevallen. DDS heeft rare kostgangers…

  1. Top

   Ook wel bekend, als ‘selectieve doofheid’.

  2. Baaz

   @Seneca: Meneer Quispel en zijn gevolg papegaaien de msm na, ze spreken met dezelfde tong. Let maar op wanneer je één van de volgende termen voorbij ziet komen:

   – Racistisch
   – Fascistisch
   – Antisemitisch (omgedraaid)
   – Islamofobie
   – Landroof
   – Lavendel
   – Antidemocratisch

  3. Rosasolis

   @Seneca. Ik heb nooit geschreven dat Baudet “een smerige rechtse racist” is!
   Ik vindt het wel een vreemde kerel, die alles doet om aandacht te blijven kregen.
   Zoals een foto hem naakt in de zee met zijn hand rond zijn l–, omdat zijn FvD partij
   “altijd voor de naakte waarheid omkomt”! DDS heeft ook dit foto gepubliceerd op dit site.

 8. Aytas

  Dat is het forum waar zoveel bekenden van baudet rondhangen.

  1. Adriaan

   @Aytas, ja en wat is daarmee?

   1. Aytas

    Dat zijn de mensen in wiens achterkamer baudet zijn politieke carrière is begonnen. Ik denk dat tellen vrij simpel is en dat jij deze optelsom prima zelf kunt maken.

    1. Baaz

     “Dat zijn de mensen in wiens achterkamer Baudet zijn politieke carrière is begonnen.”

     Fijn dat je bij jouw kletskoek ook enkele citaten gaat leveren die jouw bewering ondersteunen. Tot die tijd is het bulls*t, en dat is niet verboden.

 9. Gerlos

  Wie zijn deze figuren nog nooit van gehoord, voor mij ook niet interessants,

 10. sjun

  Ging de NOS daadwerkelijk een van de vele puberdraadjes op 4Chan reciteren om nieuws te maken?

  1. Aytas

   Jij weet volgens mij heel goed wat 4chan en 8chan zijn. Het is een door erkenbrand veel gebruikt medium, dat zijn geen pubertjes.

   1. Troelstra

    Erkenbrand, dat is toch een intellectueel studiegenootschap? Niks mis mee.

 11. Nuts

  Ik voel mij niet beledigd en onjuist bejegend door dit artikel over George Soros.

  Wel vind ik dat Soros voor een militair tribunaal moet komen en de doodstraf moet krijgen.

  Waarom?
  Volg Q anon (=NSA)

  1. Ernst Quispel

   Nuts lijkt me de slimste niet dus ik zal de man ook maar niet vragen op welke gronden deze man de doodstraf moet krijgen.

   Wat een debiel gelul is dit toch!

 12. George Knight

  Er is niet zozeer iets verkeerd gegaan bij de NOS, er is iets ontzettend fout bij de NOS. Want hoe kan het dat een redacteur zo’n kort-door-de-bocht artikel schrijft met allerlei anti-semitische vooroordelen en dat vervolgens een eindredacteur dat fiatteert voor plaatsing? Het is de foute mentaliteit, naïviteit en het gebrek aan politiek besef die tot dit artikel hebben geleid.

  De schade voor de NOS is groot. Het beste om het vertrouwen te herstellen zou zijn dat degene die het artikel heeft geschreven bij naam genoemd wordt eruit vliegt met uitleg van redenen. Want dit was geen toevallige verspreking, dit is een zieke mentaliteit die in de redactie van de NOS genesteld is. Dat kan zo niet blijven bestaan.

  Als de hoofdredacteur van de NOS aan goede schadecontrole doet, dan weet hij dat hij nu een ontslagbrief zonder positieve aanbevelingen moet gaan opstellen. Doen.

  1. Ernst Quispel

   Het artikel ging over de antisemitische hetze tegen Soros. Het stelde dus juist dat antisemitisme aan de kaak. De stomme fout was dat ze de aanhalingstekens in de kop (het was een citaat uit het artikel) vergaten te plaatsen.
   De suggestie dat de NOS zou meedoen aan de verwerpelijke en leugenachtige antisemitische lastercampagne tegen Soros mist alle grond.

   1. Baaz

    “leugenachtige antisemitische lastercampagne tegen Soros”

    Ik citeer: Wat een debiel gelul is dit toch!

    1. Ernst Quispel

     Als er geen sprake is van een antisemitische lastercampagne tegen Soros rijst de vraag wat men de NOS dan verwijt.

     1. Baaz

      Je bent onvolledig: “leugenachtige antisemitische lastercampagne”

     2. Ernst Quispel

      Ja, leugenachtig is hij ook. Dat weet Siemien als de beste.

     3. Baaz

      “Ja, leugenachtig is hij ook…”

      Dat is jouw mening, jij poneert wel vaker meningen als feiten. Nee niet eens ‘wel vaker’ je doet het zeven dagen per week en dertien uur per dag.

      Het is jouw trademark. O ja, als je geen zin meer hebt, je bent moe of hebt niets meer te zeggen, dan ga je taalneuqen. Ja dat is natuurlijk geen lekkere basis om mee te doen op DDS, ik zou dat kwalificeren als ‘met modderpoten door de kamer lopen’.

     4. Rosasolis

      @Ernst. Shakespeare heeft het eeuwen geleden geschreven:
      Much to do about nothing!

 13. Baaz

  4Chan? Nooit van gehoord. Ik ga natuurlijk wel even zelf kijken wat er dan precies racistisch is aan dat forum, de term racistisch wordt tegenwoordig met de snelheid van het licht ergens opgeplakt.

  1. Troelstra

   Je weet: Are you losing the debate? Shout racist!

   Veel verder komen de simpele zielen bij gedegenereerd links niet. Op valide argumenten die er werkelijk toe doen heb ik ze nog nooit kunnen betrappen.

   1. Baaz

    Vragen worden inderdaad nooit beantwoord. Vragen worden ook beschouwd als het in twijfel trekken van de, door linkse uitgezette en bedachte, paden. Het begrip ‘moeten’ en ‘zou moeten’ gaat hier altijd bij gepaard want de dramdwang zit hen diep in de genen. De hele wereld moet doen en denken zoals zij doen en denken anders ben je ‘racist’ een ‘fascist’ etc…

 14. Troelstra

  Als rechtse mensen kritiek leveren op Soros, dan is dat antisemitisme. Maar kritiek van linkse mensen op Netanyahu is dat niet.

  Als rechtse mensen kritiek leveren op Obama, dan is dat racisme. Maar kritiek van linkse mensen op Kanye West is dat niet.

  Snapt u het nog?

  1. Baaz

   Ja, ik snap het. De termen racisme en fascisme zijn door linksaf gekaapt en van de inhoud ontdaan. Dat blijkt ook vaak wanneer je vragen stelt, vaak weten ze niet eens wat de definitie van de begrippen inhoudt. Met vragen stellen ben je al heel snel bij de inhoudsloze kern.

   1. Troelstra

    Heb je links ooit verder zien komen dan holle frasen uitschreeuwen? En je weet: Holle vaten schreeuwen het hardst.

    1. Baaz

     Nee, veel verder niet inderdaad. Marijn Poels heeft er een leuke docu over gemaakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.