Radicaal-linkse stukjestikker Arnon Grunberg vindt dat Thierry Baudet aan strafbare ‘volksopruiing’ doet

Volgens de gesjeesje romanschrijver Arnon Grunberg is Thierry Baudet een man die in Duitsland voor de strafrechter had moeten komen. Dat beweert hij althans op Twitter, waar Grunberg zijn mening geeft over Baudets optredens in de Tweede Kamer.

Op Twitter heeft boekenschrijver en Volkskrant-stukjestikker Arnon Grunberg gisteravond hard uitgehaald naar Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. In de nasleep van de gevonden bom bij het huis van George Soros wilde Grunberg best – in navolging van dat glibberige D66, uiteraard – nog eens even uitleggen wie er schuld had aan het feit dat een verdwaasde gek een aanslag had geprobeerd te plegen.

En dat was natuurlijk Thierry Baudet. In de Volkskrant werd gewag gemaakt van een optreden dat de FVD-leider had in de Tweede Kamer, waar hij zich openlijk afvroeg of er nog wel zoiets is als de Nederlandse soevereiniteit. Baudet wilde weten of Angela Merkel hier de baas was, of misschien toch George Soros.

Als je het mij vraagt een vrij onzinnige vraag, en zeker als je Soros de nietsnut in je rijtje mogelijke antwoorden opneemt. Maar dat was niet de kritiek van Grunberg, die vond dat Thierry Baudet hier aan “Volksverhetzung” doet. Voor wie het begrip niet kent: het is een juridische term uit het Duitse strafrecht, min of meer vergelijkbaar met het Nederlandse verbod op groepsbeleiding of aanzetten tot haat. Wikipedia schrijft over Volksverhetzung:

“Volksverhetzung (letterlijk: volksopruiing) is een Duitse term die meestal in strafprocessen tegen holocaustontkenning toegepast wordt. Terwijl vrijheid van meningsuiting wordt gewaarborgd door de Duitse grondwet in artikel 5, werden er in 1960 strafrechtelijke grenzen gesteld aan die vrijheid.”

Wie schuldig wordt bevonden aan het vergrijp, kan tot wel vijf jaar gevangenisstraf krijgen.

Waarom zou Baudet hier schuldig aan zijn? Omdat George Soros van joodse komaf is? Dat heeft de FVD-voorman helemaal niet benadrukt of zelfs maar benoemd. Het gaat erom dat Soros met zijn Open Society Foundation een grote sponsor van met name links-georiënteerde politieke doelen is. Dat mag je kennelijk niet meer benoemen, en er al helemaal geen vragen meer over stellen. Alles moet voor zoete koek worden geslikt. Want anders moet je van revanchist Arnon Grunberg vijf jaar de bak in bij de oosterburen. Ziezo, dat zal lekker opruimen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. poldi

  Als ik ergens een gloeiende hekel aan heb is dit vreselijk linkse wangedrocht met zijn links en anti-israel gereutel.

  1. Troelstra

   Een gesubsidieerde Mekkabeffer dus. Gadverdegadverdegadver.

   1. Ernst Quispel

    Een vieze reactie, Troelstra.

    Ga je mond spoelen.

 2. Ernst Quispel

  Het is zeker opruiende onzin maar strafbaar lijkt het me niet.

  1. Baaz

   “Het is zeker opruiende onzin…”

   Tot zover jouw mening.

   1. Troelstra

    Alsof wij daarin geïnteresseerd in zijn. Niet dus.

 3. Professor Zonnebloem

  Stukjestikker Tim Engelbart geeft zelf al aan, dat de vraag van Baudet betreffende wie de baas is in Nederland, Merkel of Soros, onzinnig is. Derhalve kunnen we concluderen dat de vraag voor de bühne gesteld wordt; om zijn tegenstanders te frustreren en zijn aanhangers te enthousiasmeren. Als dat met succes gebeurt, kunnen we spreken van volksopruiing, hetgeen zoals stukjestikker Tim Engelbart hierboven ook aangeeft letterlijk vertaald kan worden naar Volksverhetzung in het Duits.

  1. Baaz

   Een eigen visie hebben, een mening verkondigen, het is allemaal toegestaan in ons vrije Nederland. Dat de term ‘radicaal links’ enkele van de forummers niet aanstaat is ook wel te begrijpen.

  2. robroy

   Hier is nog zo’n STUKJESTIKKER AAN HET WOORD de groetjes denigrerend misbakseltje

  3. Ernst Quispel

   Eens met deze analyse, heer Zonnebloem, maar of het rare gebral van deze clown strafbaar is durf ik te betwijfelen.

  4. Scaldis

   ‘Kunnen WE concluderen…’

   ‘Kunnen WE spreken van…’

   Stukjestikker professor Paardebloem voelt zich klaarblijkelijk verheven…

 4. Spaanse kok

  de gesjeesje romanschrijver Arnon Grunberg
  Soros de nietsnut
  .
  Gelukkig heeft Tim met zijn carrière deze mensen ver overtroffen.

  1. Baaz

   Dat is een fijn compliment van een doorgaans verzuurde kok als jij!

   🙂

  2. Ernst Quispel

   Grunberg een gesjeesde romanschrijver noemen is overigens nogal wonderlijk. Hij behoort tot de meest gelezen auteurs in ons land en publiceert aan de lopende band.

 5. Troelstra

  Vanavond maar eens Pauw overslaan, denk ik. Want geheid dat hij à raision van duizenden Euro’s belastinggeld aan tafel mag schuiven om van bil te mogen gaan met zijn agitprop vol leugens en laster jegens andersdenkenden.

 6. Ben Zine

  Ach, warhoofd Grunberg doet, bij gebrek aan inhoudelijke argumenten, maar weer eens een Godwinnetje. Je moet toch wat… Waarschijnlijk loopt de verkoop van zijn boeken terug en probeert hij op deze manier wat aandacht te genereren.

 7. nienke

  Als ik ergens een bloed hekel aan heb is het aan deze man, werkelijk een verschrikkelijk verwaand stuk ellende.
  Zou het een minderwaardigheid probleem kunnen zijn moeders mooiste is het ook al niet, walgelijk mannetje.

  1. Ernst Quispel

   Speelt in je buitensporige haat het feit dat hij een Jood is hier ook mee, nienke?

 8. nienke

  @Ernst.
  Speelt in je buitensporige haat het feit dat hij een jood is hier ook mee?

  Punt 1 wist ik niet eens dat hij een jood is en ik heb alle bewondering voor Israel en de Joden heb daar ook 3mnd door gebracht.
  Inderdaad wat Poldi zegt heb een gloeiende hekel aan dit LINKSE WANGEDROCHT.

  1. Ernst Quispel

   Als u niet wist dat Grunberg een Jood is dan is uw haat niet gebaseerd op zelfs maar elementaire kennis over deze man.

 9. nienke

  @Ernst

  Het maakt mij niets uit of hij nou een jood is of wat maar ook heb een bloed hekel aan deze man, jij mag jouw eigen mening hebben maar ik ook dacht ik zo.
  Het is nog steeds vrijheid van meningsuiting in Nederland!!!

  1. Floris

   Quispel probeerde weer heel vals iemand een antisemitisch etiket op te plakken. Wat is de man toch een engnek.

  2. Fortiori

   Hoe is dat bij U ? Ik heb begrepen dat u ook al aardig aan de datum bent. Hij schrijft met een taalgebruik waarvoor je moet gaan ‘zitten’ dat is misschien wat u irriteert. Verder mag hij toch zijn wie hij is.

 10. Floris

  “Het gaat erom dat Soros met zijn Open Society Foundation een grote sponsor van met name links-georiënteerde politieke doelen is.”
  ———————————————————————————–
  Dat is nog zwak uitgedrukt.

  “Zo financiert de miljardair allemaal dubieuze clubjes in de strijd tegen “islamofobie” in ons land, wordt er een boel geld gepompt in onderzoek naar etnische profilering, krijgen “democratische” instanties geld om kiezers te beïnvloeden en trekt Soros al jaren miljoenen uit voor grote en kleine pro-islamitische projecten in Nederland.”

  uit GS inzake Soros leaks.

  Deze man, die gepakt is op handel in aandelen met voorkennis een filantroop? Het zou wel eens kunnen dat hij bewust bezig is om Europa kapot te maken. Dat zou voort kunnen vloeien uit een intense haat.

 11. Troelstra

  Sjoerdsma verbindt bommenleggers en anti-semitisme met FvD. Ongelofelijke vuilbek. Overal in Europa zie je dit soort links-liberale volksmenners – a la jaren ‘30 – naar zondebokken zoeken. “Populisten”, Russen, Oost Europa enz. Alles wat anders denkt moet stuk.

 12. Troelstra

  Stukjestikker Armo Grünberg is van lotje getikt.

 13. Ernst Quispel

  Jalta is wel duidelijk over de troebele intentie van Baudet in de richting van Soros:


  Is de kritiek op Soros antisemitisch? Baudet zal dit uiteraard stellig ontkennen. Het feit dat Soros van Joodse afkomst is betekent niet dat kritiek op hem automatisch antisemitisch is. Dat klopt. In theorie in ieder geval. In de praktijk is de demoniseringscampagne tegen Soros, in Hongarije en in de Verenigde Staten door de Alt-Right, wel degelijk antisemitisch. Het beeld van Soros als miljardair die achter de schermen aan de touwtjes trekt en landen in het ongeluk wil storten doet heel erg denken aan het antisemitisme uit De Protocollen van de Wijzen van Zion, waarin beweerd wordt dat de Joden de media en de banken in handen hebben en de christelijke naties willen ondermijnen. Daarnaast is Soros de nieuwe Rothschild. De joodse bankiersfamilie Rothschild speelt de hoofdrol in veel complottheorieën, links en rechts, en zou alle banken in de wereld controleren. In 1940 maakten de nazi’s de antisemitische propagandafilm Die Rothschilds hierover. Hoewel Baudet en het FvD zelf misschien niet antisemitisch zijn begeven ze zich, met dit complotdenken, in bruin vaarwater. Eerder verspreidde Robert de Haze Winkelman, inmiddels geen FvD-lid meer, via Twitter een andere antisemitische complottheorie over vluchtelingen, het zogenoemde Kalergiplan.”

 14. sjun

  De arme narcist Arnon functioneert het beste in zijn eigen studeerkamertje waar hij onbezorgd zijn verhalen in zijn eigen wereldje kan spinnen. Zodra het echt ergens over gaat blijken zowel hoed als rand hem vreemd.

 15. Gerlos

  Zielige figuren deze radicaal linkse figuren, ze blijven horen, zien, en doof aar de meerderheid van ONS LAND denkt.

 16. Arie B

  Al die stemmingmakerij. Daar zijn mensen door vermoord, zoals Pim.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.