Rotterdammers al druk in de weer om angstaanjagend kartelbaantje Pechtold als burgemeester te VERIJDELEN

pechtoldformatie
Foto: Alexander Pechtold in 2017 op het Binnenhof. Bron: @alexanderbakker / Twitter.

In Rotterdam is men als de dood voor de potentiële komst van Alexander Pechtold als burgemeester. Het is nu nog maar een gerucht dat de ronde doet, maar inwoners van de rechtse havenstad zijn al alle zeilen aan het bijzetten om te zorgen dat de brekebeen van D66 van het partijkartel niet het burgemeesterschap van de tweede gemeente van Nederland in de portefeuille geschoven krijgt.

Nu Alexander Pechtold definitief van het Binnenhof vertrokken is, kan het grote speculeren beginnen. Welk prestigieus baantje gaat het partijkartel de afgezwaaide D66-leider toewerpen? Hoe vet is de kluif waar de grootste EU-lover van Nederland recht op heeft. DENK – dat geworteld is in Rotterdam – voelt aan hun Turkse theewater dat het wel eens het burgemeesterschap van Rotterdam zou kunnen zijn.

En dat stemt de inwoners van Rotterdam natuurlijk de zorgen. De stad van Pim Fortuyn en Leefbaar Rotterdam, die gaat toch zeker niet in D66-handen vallen?! Dat moet natuurlijk koste wat het kost voorkomen worden!

“Een petitie tegen de benoeming van Alexander Pechtold als burgemeester van Rotterdam is in een week tijd tientallen keren ondertekend. Dat is opmerkelijk, omdat er geen aanwijzingen zijn dat de oud-D66 leider burgemeester Aboutaleb gaat opvolgen.

De petitie staat sinds vorige week op het internetplatform petities.nl. Volgens de opsteller is Pechtold, die begin deze maand na 12,5 jaar aftrad als partijleider van D66, niet geschikt om het ambt als eerste burger te bekleden. Mochten 40.000 Nederlanders de petitie ondertekenen, dan moet de Tweede Kamer het onderwerp officieel behandelen. “

Wie ook wil tekenen kan dat hierrr doen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  Mensen , ik zal het nu maar bekennen , ik heb een softwareprogramma geschreven dat automatisch triggert op sommige woorden en dan commentaren hierheen stuurt onder meedere u bekende namen maar de grap heeft nu lang genoeg geduurd .
  Ik heb er sleutelwoorden ingezet als : ik vind , ik denk , ik vermoed is competent bestuurder is ultra rechts nochtans duurzaamheid solidariteit. stevige meerderheid , understatement , eminente populistisch
  Sorry voor het veroorzaakte ongemak

  1.   

   Ongeloofwaardig gezien de rest van jouw reacties. Zulke software ontwerpen is niet gemakkelijk.

   1.   

    Het is ook onduidelijk wel doel bifbof hiermee zou kunnen hebben gehad.

    Ik vermoed dat de bijdrage onder alcoholische invloed is geschreven.

    1.   

     Het is duidelijk dat meneer Quispel zich terecht aangesproken voelt

    2.   

     Niks mis met een goede borrel op zijn tijd.

   2.   

    Ik denk dat het grappig bedoeld was ach ja sarcasme en cynisme begrijp ik in het werkelijk leven ook niet.

   3.   

    natuurlijk wel stelt geen reet voor .

 2.   

  Er zijn drie opties voor de “brave” buigende Pechtold:

  [_] Iets in Meppel
  [_] Iets als Burgemeester
  [_] Iets in Brussel

  1.   

   @baaz dat er wat word geregeld voor kereltje pechtold is duidelijk.
   Maar kunnen wij geen petitie starten voor een nieuw baantje als rattenbestrijder.
   Immers heeft hij veel zelfkennis.

  2.   

   Ik zou hem liever heel ver weg zien maar het zal wel iets in brussel worden. Wat denk jij?

   1.   

    Ik denk Brussel, hij heeft keurig aan het touwtje gelopen!

  3.   

   Mag ook iets in de gevangenis zijn hoor, geen punt

   1.   

    Klopt, een islamitsch feestje is het er al.

 3.   

  Volgens mij is dit zo ongeveer de vierde keer dat DDS weet te vertellen welke functie Pechtold gaat vervullen.
  Tot nu toe allemaal lariekoek

  1.   

   @spaarzame cook
   Het is goed om dit stuk str. nt goed in de gaten te houden en waar het kan proberen te dwarsbomen als dit lukt.
   Dit kereltje is volksverlakker nr 2 in de top 2, alleen Rutte heeft hij boven zich te duchten.

   1.   

    Kwaliteit verloochent zich niet, de man is geen eenheidsworst. Moge dat duidelijk zijn.

    1.   

     In elk geval goed genoeg om uit de Tweede Kamer op te hoepelen, je hebt daar namelijk niets te zoeken als je de democratie hebt verkracht.

    2.   

     Pechtold komt er wel. Deze professional zal binnenkort voor een zware functie worden gevraagd. Die man kan namelijk wat.

     1.   

      Ja zeker en bij de hema zochten ze nog een toilletjufrouw. Je moet zoeen funktie niet onderschatten en er de juiste persoon zien neer te zetten. Het is een zege pechtold nu vrij is en zo de taak kan gaan vervullen en de samenleving optimaal kan profiteren van zijn kwaliteiten. Het gerucht gaat dat de hema hem al gevraagt heeft en hij aan het overwegen is of hij de zware taak op zich zal nemen. Ik heb het enkel maar van horen zeggen dus weet niet of het waar is. Mocht dit wel zo zijn dan wens ik Alexander alle wijsheid toe met het nemen van het besluit om deze zware taak wem of niet op zich te nemen. Persoonlijk lijkt het mij een beetje te hoog gegrepen voor hem.
      M.v.g., marco

     2.   

      “Die man kan namelijk wat.”

      :)

 4.   

  Misschien heb ik wat gemist, maar is er in Rotterdam een vacature voor de functie van burgemeester?

  1.   

   “…Een raadscommissie gunde Ahmed Aboutaleb in 2015 een tweede termijn van zes jaar als burgemeester van Rotterdam. Gesteld dat hij die termijn volmaakt, dan is hij nog tot 2021 eerste burger van de stad…”

   1.   

    Precies, dit gaat nergens over.

   2.   

    Wederom tijd voor een gekozen burgemeester.

    1.   

     Nee, nee. Absoluut niet. Stel je voor dat in een dorp de burgers onder dwang en bedreiging van bijv. Hells Angels een hun welgevallige burgemeester moeten kiezen.

     1.   

      Alweer een reden om extra te investeren in opsporing, handhaving en noodhulp.

     2.   

      @ Onno

      Tja, als politie en justitie nou eens meer tijd hadden voor onze eigen crimineeltjes, dan voor de allochtonen crimineeltjes (ja ook al zijn ze hier geboren), dan was dat geen probleem. Maar vind het nogal ver gezocht. Zoveel motor boefjes zijn er niet (in verhouding met allochtone crimineeltjes)

 5.   

  Waarom zou je nu al een petitie tekenen voor iets dat niet aan de orde is. Ik kan me ook helemaam geen voorstelling doen met hem als burgemeester van Rotterdan zou hij dat zelf eigenkijk wem willen. Zijn er eigenlijk wel geruchren dat die Aboutaleb weg gaat?

  1.   

   Het lijkt mij dan ook meer een hoax.

 6.   

  ‘Angstaanjagend kartelbaantje’

  Toch wel leuk.

  1.   

   Het is niet erg hoor, jij kunt daar verder niet zoveel aan doen. Humor en gevoel voor humor wordt vaak genetisch bepaald.

 7.   

  In België is een eerste zwarte Burgemeester gekozen.En als je zoal leest is dat zeer democratisch gebeurd. Ook met een behoorlijk aantal voorkeurstemmen. Mooi als je zoiets leest.

  1.   

   Ja prachtig, alweer een goede reden om de burgemeester rechtstreeks te kiezen en ze ook te laten solliciteren.

   1.   

    Ze mogen het van mij invoeren ik zak er niet voor naar de stembus gaan. Om de vraag waarom niet voor te zijn. Ik zie niet hoe een burgemeester invloed kan hebben op mijn leven en het zal me verder worst wezen wie de burgemeester is in de stad waar mijn woning staat. Ik zou het niet eens weten wie het daar nu is of is geweest.

    1.   

     “(…) het zal me verder worst wezen wie de burgemeester is…”

     Het zal mij wel worst wezen. Nu is het meesten geen worst omdat het geen moer uitmaakt wat jij er van vindt, eigenlijk net als in de Tweede Kamer. Ik zie een breed gedragen onverschilligheid omdat het helemaal niets uitmaakt wat jij ervan vindt. Als je de bevolking gaat vragen om echt, daadwerkelijk en met meetbaar effect te gaan meedenken, dan heb je in elk geval kans dat de betrokkenheid weer gaat toenemen. Niets is erger dan een onverschillig volk dat ongeïnteresseerd ter slacht wordt geleid.

     1.   

      Ik acht ze idd in staat een juiste persoon aan te stellen zonder dat mijn niets toe doende stem daar enige invloed op moet hebben.

     2.   

      Ministers en burgemeesters worden sinds jaar en dag getrapt gekozen. Ministers door de Tweede Kamer en burgemeesters (feitelijk) door de Gemeenteraad.
      Net als Marco kan ik daar geen democratisch gebrek in zien. De gekozen burgemeester lijkt me vanwege populistische ongewenste effecten ook een onzalig idee.

 8.   

  De reacties van Q zijn bijzonder doorzichtig geworden. Ze zijn naargeestig en neerbuigend. Bovendien is hij een liefhebber van bijvoeglijke naamwoorden. Waarschijnlijk om zijn smurrie wat extra te lareren met nog meer smurrie. Ik heb geen software om e.e.a. te registeren ontwikkeld. Alleen een copy and paste werkt al goed genoeg. Hieronder enkele voorbeelden van de laatste drie dagen:
  “…een levensgevaarlijkse snelwegblokkade”
  “…extremistische minderheidsgroep”
  “…rechts extremisten”
  “…ranzige insinuaties”
  “…eenvoudig amusement voor mensen met een lagere opleiding”
  “…leest…wel normale kranten?”

  En deze:
  “Tokkiedorp van Friesland
  “Dat hoort niet”
  “Dit trieste…”
  “Doet er goed aan…”
  “Het is evident dat…”
  “Ik vermoed dat”

  En zo gaat dat dagelijks door. Doe eens normaal man!

  1.   

   Ik wijs u op het Huisregelement, waarin persoonlijke aanvallen op straffe van een ban worden verboden.

   1.   

    @guusje wij kenen jou al lange tijd hier en weten allemaal met welke bedoelingen je hier reaguurt op een reaguursel van @ries.
    Het reaguursel is geen aanval maar een poging tot bewustwording want de laatste dagen schuurt juist ernstje tegen de regels, en probeert @ries.hrm daar een beetje op ludieke manier op te wijzen.
    Metnvriendelijk. Groet,
    @worst

  2.   

   “De reacties van Q zijn bijzonder doorzichtig geworden.”

   Wow Ries, wat een prachtige opsomming! Zoals je weet hou ik wel van lijstje. Ook grappig om te zien hoe meneer Geluk als een bok op de haverkist springt om zijn metgezel te ontzetten en ontlasten.

   Complimenten voor deze stevige berichtgeving, we weten het allemaal allang maar het is goed om het inzichtelijk te maken. Goed werk!

   1.   

    Ik zou de redactie willen verzoeken Baaz te vragen te stoppen met dit soort getrol. Als dit zo doorgaat zitten we binnen de kortste keren weer in de ellende van een paar weken geleden waarin Baaz onder de nickname Capo dit blog verziekte.

    1.   

     Hoor wie het zegt, hilarisch.

    2.   

     “(…) waarin Baaz onder de nickname Capo dit blog verziekte.”

     :)

    3.   

     @ernst je ziet het vaak in communistisch socialistische landen , als de waarheid niet bevalt word er verzocht om de mond te snoeren.

    4.   

     Ik sluit me bij de oproep van Ernst aan. Baaz schijnt zijn privé-jacht weer te hebben opgepakt.

    5.   

     Dat lijkt me allerminst wenselijk nu de reacties weer enigszins leuk zijn om te lezen.

 9.   

  Ik zou zeggen stuur Pechtold maar naar een missie naar Irak of Syrië of bedenk maar wat zo ver en zo gevaarlijk mogelijk.

 10.   

  Pechthold gaat eerst lekker genieten van zijn wachtgeldregeling .En zodra het baantje cdk in Noord holland of Utrecht vrij komt zal hij daar wel terecht komen . Ons helpt Nl ons .

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!