Rutte in de zak van Ben 'Rutte-fluisteraar' Verwaayen

Geen categorieokt 16 2018, 18:00
Ben Verwaayen, zo'n man die z'n sigaar aansteekt met een €500 euro biljet, blijkt flinke invloed op Rutte en belangenverstrengeling binnen de VVD te hebben! Dat meldt HP/De Tijd.
De VVD blijkt al jaren een soort sugar-daddy te hebben die beweert niets anders te doen dan advies geven en borrelavondjes te organiseren voor prominente VVD'ers in zijn vakantiewoning in Zuid-Frankrijk. Niks raars aan, doen we allemaal wel eens.
Waar het echter afwijkt is dat deze industrielist meehelpt met het VVD-verkiezingsprogramma schrijven! Dit deed hij al langer, en dat was allemaal niet zo'n probleem zolang hij er niet zelf een belang bij zou hebben, maar dit blijkt de beste man nu dus toch wél te hebben!
Ergens in de reeks successen van de man bleek hij aandeelhouder te zijn geworden van Keen Venture Partners. Dit is een organisatie dat snel groeiende bedrijven snel aan veel geld kan helpen om zo hard te groeien. Hartstikke leuk en komt vast ook ten goede van iedereen máár het is toch wel een dingetje als meneer 'groot kapitalist' even z'n VVD'ertjes bij elkaar roept en gaat pleiten voor een verlaging van de belasting op exact dit soort investeringen!
Als ik miljoenen pleur in een bedrijf met als doel dat bedrijf te laten groeien, waardoor er meer gebruik wordt gemaakt van voorzieningen door dat bedrijf, dan is het niet meer dan normaal dat mijn dikke vette geldinjectie wordt belast, zodat die voorzieningen gefinancierd blijven! Verwaayen probeert dus exact dit te voorkomen.
Hij ontkent natuurlijk alles maar zijn zoon heeft gewoon een gesprek gehad met Rutte op het Catshuis over exact de 'gunstige fiscale regels voor startende bedrijven' en een 'tijdelijke belastingvrije zone'. Prima overigens als men zoiets wil bepleiten, maar ga dan op een zeepkist staan en je laten toejuichen door VVD'ers die dat allemaal in het verkiezingsprogramma willen, in plaats van het democratische proces te ondermijnen.
Er zal geheid de nodige nuance moeten worden aangebracht maar zoals het er nu voorstaat klinkt het alsof Mark Rutte bought and paid for is door figuren die door de SP en GroenLinks als 'het grootkapitaal' worden omschreven.
De VVD gaat in ieder geval geen onderzoek instellen want Verwaayen zegt dat dit allemaal niet zo is en Dick Sluimers, lid van de VVD-commissie die het verkiezingsprogramma schreef, ziet ook geen reden voor een onderzoek, terwijl hij wel erkent dat de regel over belastingvoordeel vanuit Verwaayen's lobbyclubje kwam. Héél curieus allemaal!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten