SGP verzet zich tegen scholieren verplicht voor Allah laten buigen in de moskee: “Stap te ver!”

De rooskleurige multiculturele tijd dat je Nederlandse kinderen nog kon dwingen mee te doen in islamitische riten is voorbij, vindt de SGP. De partij wil een verbod op mohammedaanse dwingelandij in het basisschool, en stelt bij monde van Kamerlid Roelof Bisschop voor een wettelijk verbod in te stellen.

Dat uitgerekend de partij die brood ziet in theocratie nog moet opkomen voor de neutraliteit van ons onderwijs, is eigenlijk een uitstekende illustratie van hoe laf de meeste andere partijen zijn geworden als het gaat om de aanpak van het islamisme: het idee dat je via de politiek macht moet verwerven voor de islam.

En daarmee kan je dus niet vroeg genoeg beginnen. Liefst al op de basisschool. Kinderen meenemen naar een moskee, topplan! En ze daar dan diep, dieper, diepst laten buigen voor de Arabische god en zijn Middeleeuwse profeet. Laten kinderen niet alleen lezen, maar maak ze meteen ook maar een beetje moslim.

Ruggengraatloze onderwijsbestuurders en leerkrachten hebben dat decennia toegestaan. Maar het islamiseringsspelletje moest maar eens een keertje klaar zijn, zo vindt de SGP. Kamerlid Roelof Bisschop wil een wettelijk verbod op kinderen een islamitisch keurslijf in dwingen. Dat doe je maar lekker in Saoedi-Arabië, maar niet in Nederland:

“Ouders moeten het recht krijgen om hun kind niet op excursie te laten gaan naar een moskee als de scholieren daarbij moeten bidden als een moslim. De SGP wil dat CU-minister Slob van Onderwijs dat in de wet verankert. Uit een eerder onderzoek naar moskeebezoeken blijkt, meldt De Telegraaf, dat schoolkinderen op diverse plekken in het land tijdens het bezoek is gevraagd om op hun knieën, met hun neus op een kleedje, te bidden tot Allah. Scholen organiseren de bezoeken in het kader van lessen over religie.

,, Een bezoek aan religieuze gebouwen kan heel mooi en nuttig zijn, maar het knielen voor Allah gaat ons een stap te ver”, zegt SGP-Kamerlid Bisschop.”

De SGP kan vermoedelijk tegenstand verwachten van DENK. Die partij vindt het juist goed dat zoveel kinderen actief meedoen in het islamitische gebedshuis. Als partijleider Tunahan Kuzu schoolklassen vol kinderen in de moskee aantreft, smelt hij. In november 2017 merkte hij bij gelegenheid van een schoolklas in de Hakyolmoskee in Mijdrecht op:

“Ik zag de openheid van die kinderen en dacht aan de bekrompenheid van #Wilders en de zijnen in de Tweede Kamer. Zolang we elkaar blijven opzoeken, elkaar beter proberen te begrijpen en onszelf kunnen verplaatsen in elkaars leefwereld komen wij verder. Ik heb goede hoop. Ik geloof in de volgende generatie.”

Op de volgende generatie dan maar, hè? Dat wij hen niet vanaf de basisschool af direct in het islamitische korset duwen. Voor zelfislamisering is immers nog tijd genoeg als je volwassen bent!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Siemien

  Denk moet lekker oprotten, nu eens kijken wat Nederland (lees: Den-Haag) hier nu werkelijk van vindt

  1. fockingworst

   Waarom worden dit soort dingen opgedrongen.?
   Met kerst zie ik nooit de moslimkindjes die bij mijn zoon en dochter in de klas zitten in de kerk bij het kerstfeest.

   1. fockingworst

    @fockingworst.
    Hier ben ik het mee eens.

   2. Troelstra

    Had jij dan wederkerigheid verwacht van die totalitaire doctrine de Islam?

   3. Julian

    Waarom moet dat met kerst? Kerst is een christelijk feest waarom moeten Moslims daar naar toe van u? Het gaat hier om excursies naar een andere kerk. Wat ik me wel afvraag is of moslim kinderen naar een katholieke kerk gaan en daar een kruisteken maken als ze de kerk binnen gaan en uit gaan. Met het wijwater….

    Ik vraag me af hoe Kuzu daarover denkt!

   4. DirkSteen

    Ja, zo gaat het wel!!!

   5. Jozias Visser

    Islam is islam, waar het komt brengt het uiteindelijk zwavelzure vruchten voort. Verwonderlijk is dat weer niet want over de wortel van islam staat genoeg opgetekend in hadith en soenna zonder welke de koran nauwelijks verstaan kan worden door wie niet bekend is met de 66 bijbelboeken. Menig volgeling van Mohammed heeft daar wat op gevonden. Wie niet kan verstaan kan immers nog altijd reciteren. En dat moet natuurlijk in het Arabisch om te voorkomen dat ijverige volgelingen al gauw zicht op zaken krijgen en met hun volle verstand afscheid geen nemen van het systeem van islam dat de gelovigen al eeuwen via dubbele boodschappen en daarbij meekomende permanente onzekerheid in het gareel houdt.

  2. Spaanse kok

   Denk is net als FvD via democratische weg in de 2e kamer gekomen.
   Hadden we maar een kiesdrempel.

   1. FLP

    Dom gelul uit Spanje.

 2. Job Jansen

  Een bezoek aan alle geloofsinstellingen met een educatief oog, is best te begrijpen. Actief meedoen aan een dienst is van de zotte.

  1. Guus Geluk

   Hier ben ik het mee eens.

  2. Spaanse kok

   Mee eens.

  3. Adriaan

   Ja, daar ben ik het wel mee eens. Ik ben in vele moskeeën geweest en heb respect getoond voor de gebruiken, maar nooit actief meegedaan met diensten. Doe ik ook niet in een katholieke en protestante kerk. Dus iets verplicht opleggen is bizar.

 3. Svetlana

  IEDEREEN MOET VOOR ALLAH BUIGEN!

  1. fockingworst

   @ernst is het met je eens die gebruikt graag vaseline.

   1. fockingworst

    @ernst had net comming out.

   2. Ernst Quispel

    Houdt de homoseksualiteit je zo bezig, arme kerel?

    1. Groeneveld

     Ernst krijgt al jeuk aan zijn anus.

     1. Ernst Quispel

      Al weer een oude man in de kast.

      Tranentrekkend.

     2. Groeneveld

      Jij begint er toch zelf over. Het leeft blijkbaar nogal sterk bij je. Een andere indicatie is dat je regelmatig een reactie begint met ‘lieve schat’. Een echte nichtenkreet.

  2. Seneca

   @svetlana
   als jij buigt is het niet voor allah maar voor totaal iets anders…

  3. FLP

   Over de knie bij zwarte piet.

  4. Arie B

   Met zn dikke …

  5. Adriaan

   Fl.kker op @Svetlana. Je bent ongelooflijk slecht bezig. Jij zorgt ervoor met jouw domme geklets dat we moslims nog meer gaan haten. Als dat jouw doelstelling is, dan ben je wel goed bezig.

 4. FLP

  Zen die schaule van de pot geruk…dit gat teige alle fundameitele waahde van un kins zellufbeschikkinh.

 5. henk vintage

  Kerkbezoek zit er voor de islamitische leerlingen helaas niet in, ook als dat verplicht is.
  Op de Pabo wordt je al opgeleid tot uiterst links deugmens.

 6. Tguard

  Zo prettig je kinderen in een dorp naar school ver van al deze onzinnigheid

 7. Troelstra

  Elk jaar moeten tienduizenden Nederlandse schoolkinderen op excursie naar de moskee. Zo ook groep 8b van de Mariaschool in Hoorn. In foto’s op de schoolwebsite zien we een schokkend tafereel. Onder leiding van de imam moeten de kinderen knielen en ‘bidden’ tot Allah.

  Jihadpreken
  En dit in de beruchte Diyanet Vakfi Moskee.

  De Telegraaf berichtte in februari nog dat in deze moskee jihadpreken gehouden zijn.

  Daarbij werd “het zoete nectar van het martelaarschap” geprezen.

  Ondanks dat de vele media-aandacht voor deze geweldpreken, stuurt de Mariaschool vrolijk zijn leerlingen ernaartoe.

  Dit is geen naïviteit. Dit is geen nalatigheid. Dit is het bewust blootstellen van weerloze schoolkinderen aan de giftige boodschap van de jihad.

  Rigoureuze scheiding van jongens en meisjes
  Alsof het islamiet-spelen nog niet erg genoeg is, onderwerpt de imam tijdens het bezoek de schoolkinderen een rigoureuze scheiding van de geslachten.

  Gewoon “om er voor te zorgen dat de mannen met hun gedachten niet zouden afdwalen van datgene dat ze daar in de moskee moesten doen: bidden tot Allah.”

  We verzinnen het niet, de leerkracht schrijft het zelf in het verslag.

  “Vrouwen achter het gordijn”
  De meisjes mogen blij zijn dat ze überhaupt achter de jongens mogen zitten:

  “Normaal zitten de vrouwen achter het gordijn. Dit is ook uit oogpunt van bescherming en veiligheid.”

  Je zou op dit punt een kritisch weerwoord verwachten van de verslaggevende docent.

  Voorzetje: als je mannen en vrouwen beschaving bijbrengt, in plaats van de blinde onderwerping die de islam leert, dan kunnen ze heus wel in één ruimte zonder gordijn.

  Maar nee hoor, de leerkracht noemt de uitleg van de imam “mooi transparant”.

  1. Svetlana

   En to hoort het ook. Wij moeten respect hebben voor deze praschtige religie door ons aan de passen. De islam is zo‘n verrijking en we mogen dankbaar zijn dat de moslims ons deze verrijking gunnen. Al die heerlijke turkse bakers waar ik heerlijk kan smulen

   1. fockingworst

    @sletlana kan ineens foutloos reaguren… tr. lletjes zijn dolletjes.

    1. Seneca

     @fockingworst
     dat valt best tegen! als zij bakkers ziet dan denkt zij aan kinderen krijgen want dan zijn het bakers waar zij heerlijk van kan smullen. ik vraag mij af: van de bakkers producten of van de bakkers zelf…

     1. Troelstra

      Een misbaksel?

     2. Arie B

      Ze eet bij de baker. Het is een kannibaal.

   2. Peter Loosduinen

    Het is een wezensvreemde godsdienst die niet bij de westerse samenleving hoort.
    De islam is als een roofdier.
    Een roofdier mag ook in Nederland verblijven. maar wel in een goed beveiligde kooi.
    Met de islam moeten we op deze wijze omgaan.
    Gedogen maar SCHERP in de gaten houden !!!!!

    1. Jozias Visser

     Probeer eens te demonstreren met nazi-vlaggen en swastika symbolen ter herinnering aan iemand die ooit iets was. Je wordt direct gearresteerd en afgevoerd met daaropvolgend een boete. Maar een hoofddoek die ons herinneren moet aan iemand die ooit iets was en nog erger was dan Hitler, mag vrijuit propaganda maken voor het walgelijke sadisme dat een vast onderdeel vormt in de Koran. We gaan allemaal dood. Dat kan vervroegd gebeuren in een (religieuze) oorlog. Verschrikkelijk. Maar weleens gedacht hoe het is om onafgebroken gefolterd te worden in een hels vuur waar je het uitschreeuwt van de pijn zonder ooit dood te mogen gaan? Dag in dag uit, het houdt nooit op. Dat is wat de hoofddoek propaganda inhoudt: geloof hechten aan de walgelijke ideeën van de boodschapper van Allah waarin wij als ongelovigen al bij voorbaat veroordeeld worden tot eeuwige marteling zonder recht op verdediging en het bewijzen van je onschuld. Of de walgelijke weerzinwekkende ideeën nu van profeet Mohammed afkomen of rechtstreeks van Allah, een goed mens die nu Hitler afkeurt zal ook als goed mens met een gezonde geest Allah zowel als Mohammed moeten afkeuren en verwerpen om samen door een deur in onze menswaardige samenleving te kunnen gaan met niet-moslims.

 8. PMG

  Volkomen belachelijk dat kinderen verplicht een moskee of kerk o.i.d. gaan bezoeken via school, gelijk verbieden bij wet deze flauwekul! Straks nemen ze ook een kijkje achter het raam op de Wallen en zo kunnen we er nog wel een paar verzinnen.

 9. Gerlos

  Stoppen met dat islimische gedoe, vrijwillig prima maar het moet niet zoals nu opgedrongen worden, geen behoefte aan

 10. Peter Loosduinen

  100 % mee eens !!!
  Kinderen moeten niet buigen voor de maangod allah.

  De heer Mohammed is voor ons ( christenen / katholieken ) geen door onze God gezonden profeet.

  1. Ernst Quispel

   “De heer Mohammed is voor ons ( christenen / katholieken ) geen door onze God gezonden profeet.”

   Klopt, elke godsdienst heeft zo zijn eigen profeten.

   🙂

 11. fusilier

  Klopt helemaal Loosduinen, mohammed was gewoon een mens, voor zover hij bestaan heeft ?

  1. Kim

   Zo stoned als een garnaal kreeg hij boodschappen van engel Gabriel.

 12. Ernst Quispel

  Dat schoolkinderen worden gedwongen om voor Allah te buigen en tot hem te bidden is overigens een absoluut broodje aap-verhaal.

  Triest dat dit soort islamofobe demagogie hier de kolommen haalt.

  1. Kim

   Jammer dat er hier geen foto’s geplaatst kunnen worden, ik zou je ermee om je oren slaan.

   1. Jozias Visser

    De historische Mohammed was de wrede leider van een roversbende uit Medina die zonder scrupules plunderde, verkrachtte en moordde. De bronnen beschrijven orgieën van wreedheid waarbij honderden mensen werden gekeeld, handen en voeten afgehakt, ogen uitgestoken, hele stammen uitgeroeid.

  2. Adriaan

   @Ernst, je bent wederom heel dom bezig, maar dat realiseer je je nu ook. Het is wel degelijk gevraagd aan de kinderen om te knielen.

 13. Jozias Visser

  Zwerfvuil heeft geen vrije wil en verdwijnt toch regelmatig netjes in de verbrandingsoven. Daarna is het klaar. Dan houd je as over. Net zoals bij het verbranden van een lijk of levende mens. De vieze gore smerige van de menselijkheid ver verwijderde sadistische fascistenreligie islam verbrandt geen mensen die niet overeenkomen met het woestijnplaatje van Allah de knecht van Satan Mohammed, maar houdt die mens al brandende levend in de vuuroven. Die door islam verachte mens zal het dagen, maanden, jaren, nooit ophoudend, uitschreeuwen van pijn en angst vanwege het feit dat Allah die mens in leven houdt en hem nooit laat doodgaan. Allah de knecht van Mohammed is de grootste sadist en klootzakgod van alle goden. Bedacht door het lievelingetje van de moslims: Mohammed, de profeet en expert in haat zaaien en perversie.

  1. Ernst Quispel

   Je spoort voor geen meter, Jozias. Zoek alsjeblieft hulp.

 14. Kim

  Met indoctrinatie kun je niet vroeg genoeg beginnen.

 15. Gerlos

  Nogmaals Allah de Profeet of Mohammed zijn sprookjes figuren.

 16. Nordine

  Sgp misschien moeten we de wijn en brood verbieden….. niet iedereen is depressief snap je….. wij aanbieden alleen allah….. dus haal ook die kruis en poppen uit godshuis….. wie wilt er nou een foto vanzichzelf waar bloed aan zit….en stop met varkens eten…. varkens eten stront en vervolgens eten jullie kinderen het op….. mijn heer is uw heer….. dus buig voor allah…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.