Sjoemeltante Sylvana krijgt uitbrander van burgemeester Halsema vanwege niet in Amsterdam wonen

Als Sylvana Simons niet uitkijkt, raakt ze binnenkort haar raadszetel in Amsterdam kwijt. De BIJ1-politica heeft een tik op haar vingers gehad van burgemeester Halsema, omdat ze een loopje nam met de woonplicht – de verplichting voor raadsleden om ook daadwerkelijk te wonen in de gemeente waarvoor ze in de raad zitten.

Als Sylvana tussentijds gedwongen wil worden weggestuurd uit de gemeenteraad van Amsterdam moet ze vooral zo doorgaan. Het BIJ1-raadslid heeft namelijk een aanvaring gehad met burgemeester Halsema, omdat Sylvana tijdelijk de zogeheten ‘woonplicht’ geschonden had. Dat onderdeel van de Kieswet schrijft voor dat raadsleden verplicht woonachtig moeten zijn in de gemeente waarvoor ze in de raad zitten – voor Sylvana is dat dus Amsterdam. Doen raadsleden dat niet, dan riskeren zij uit hun ambt te worden gezet.

Gedurende een periode was dat echter niet het geval vanwege en verbouwing, en dat is dus niet de bedoeling:

“Simons stond wel ingeschreven, maar woonde niet op haar hoofdadres in de stad. Ten minste, dat blijkt uit onderzoek door weekblad Privé. 

De Bij1-lijsttrekker gaf dat eerder zelf aan bij burgemeester Halsema. Volgens haar ging het om een verbouwing, waardoor ze tijdelijk niet in haar woning terecht kon. De burgemeester aanvaardde dat, maar vroeg Simons wel zo snel mogelijk naar Amsterdam te komen.”

Het is niet de eerste keer dat Sylvana er de kantjes vanaf loopt met de woonplicht – vlak na haar verkiezing in maart 2018 moest zij vijf dagen respijt krijgen van de commissie van de geloofsbrieven, omdat zij niet in Amsterdam woonde terwijl de verkiezingsuitslagen werd vastgesteld maar in Duivendrecht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Adriaan

  Als je je iedere dag een ander kapsel aanmeet – en dus een ander ‘gezicht’ toont, ben je bij voorbaat niet te vertrouwen. En nee, ik vind dit niets met persoonlijke uiting of creativiteit te maken hebben. Toon wie je bent. Niet voor niets is de uitdrukking: een vertrouwd gezicht.

  1. Aytas

   Als dat een argument wordt is Nederland verloren. Rutte vertrouwd gezicht?

   1. Adriaan

    Ja, zijn gezicht wel 🙂

 2. Eugenie de la Fleur

  Halsema is de ideale bestuurder die Nederland kan gebruiken. Ik zou puur vanwege haar bijna een verhuizing naar de hoofdstad overwegen

  1. Top

   Waarvan? Je hebt nog geen luis, om dood te drukken!

  2. Baaz

   “Halsema is de ideale bestuurder die Nederland kan gebruiken.”

   Omdat ze de NL-Regering op woensdag 27 oktober 2010 opriep om de islamisering te faciliteren?

  3. Viertel

   Ideale bestuurder die Nederland kan gebruiken? Nou laat Halsema zich maar beperken tot Amsterdam. Daar heeft ze haar handen meer dan vol aan. Vooral met haar eigen partijgenoten, die de meest dwaze plannetjes lanceren (I Amsterdam).

 3. Troelstra

  Sylvana is dus een beetje wit van binnen en woont zelf liever ver buiten die multiculturele shit hole. Herkenbaar, nietwaar?

  1. Top

   En daarbij liegt ze ook nog eens. Want dat adres is een vervallen woonboot, waar zelfs de ratten niet op willen wonen.

   1. AS210854

    Maar zijn ze hem wel aan het verbouwen ?

 4. Ernst Quispel

  Nou nou, wat een gesjoemel weer!

  🙂

  1. Top

   Blablabla!

  2. marco1

   Zij heeft zich toch ook aan de regels te houden en als die vereisen dat je in Amsterdam moet wonen om in de gemeenteraad te zitten heeft ook zij zich daar gewoon aan te houden. Of het ernstig gesjoemel is of niet ook Sylvana dient zich eraan te houden of op te stappen.

 5. Troelstra

  Laat die woonboot maar geen stoomboot zijn!

  “Ze zegt het zelf… deze sjofele woonboot op een industrieterrein in Amsterdam-Noord is het officiële woonadres van SYLVANA SIMONS! Het Amsterdamse gemeenteraadslid, dat elk jaar als een duveltje uit een doosje springt wanneer ‘pakjeavond’ nadert, blijkt haar nieuwe burgemeester FEMKE HALSEMA te hebben voorgelogen over haar woon- en verblijfplaats. Collega-raadsleden vermoedden het al, dat zij de verplichting om te wonen in de stad die zij zo graag wil besturen aan haar laars lapt…”

  “In werkelijkheid woont Sylvana nog in Duivendrecht, dat deel uitmaakt van de gemeente Ouder- Amstel, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. De prijs van die woning weerspiegelt vermoedelijk het best haar inkomenspositie. Ze kocht het huis in 2003 voor 312.000 euro. Opvallend is dat er een hypotheek op zou rusten van 755.000 euro, zo meldde eerder al zakenblad Quote.”

  ‘HET IS ONVOORSTELBAAR DAT SYLVANA SIMONS IN DIT ‘FIETSENHOK’ AL MAANDEN WOONACHTIG IS!’

  “De ‘woning’ van raadslid Sylvana Simons – een grijswitte woonboot met een verdieping – lijkt meer weg te hebben van de Ark van Noach, de boot uit het eerste Bijbelboek Genesis.

  Nee, die bekende mevrouw van de Zwarte Pieten hebben we hier nog nooit gezien,’ vertelt een buurvrouw.

  Sowieso ligt Sylvana intussen met veel mensen binnen de gemeente Amsterdam overhoop, door haar weinig collegiale instelling, zo vertellen raadsleden vertrouwelijk. Opvallend is ook dat ze met Femke Halsema niet door één deur kan. Halsema heeft Simons al meermaals publiekelijk een standje gegeven.”

 6. Rosasolis

  Dit is oud nieuws over Sylvana’s weigering om naar Amsterdam te gaan verhuizen.
  Zij blijft het uitstellen, met smoesjes zoal noodzakelijke reparaties. Waarom?
  Hopelijk geeft burgemeester Halsema haar 6 weken om alles klaar te hebben en meteen te verhuizen, of Sylvana moet uit het gemeente raad gezet worden. Als zij bang is voor terrorisme, kan zij altijd politie bescherming krijgen.

 7. Viertel

  Laten we Gerard Reve nog maar eens citeren. Wel toepasselijk in dit geval.

  “Ik ben er erg voor, dat die prachtvolken zo gauw mogelijk geheel onafhankelijk worden, en ons niks meer kosten, zodat we ze allemaal met een zak vol spiegeltjes en kralen op de Tjoeki Tjoeki stoomboot kunnen zetten, enkele reis Takki Takki oerwoud, mijnheer!”

  1. Ernst Quispel

   Waarmee de racistische drijfveren weer eens helder werden verwoord.

   1. Viertel

    Als weerwoord nog een citaat van Gerard Reve:

    ‘Zoals je weet, is door de beschuldiging van racisme, aan mijn adres geuit, de verkoop van mijn boeken verveelvoudigd. Ik ben niet enkelvoudig genoeg van geest, en ook veel te intelligent, om een racist te zijn, maar die beschuldiging, en het lucratieve effect ervan, hebben mij aan het denken gezet. Ik behoef maar een of andere persoon sprekend in te voeren, die zich laatdunkend over allerlei inferieure kokosnotenplukkers uitlaat en voor de eer van “onze meisjes en jonge vrouwen” opkomt en het geld stroomt mij toe. Het zwarte goud.’

   2. Peter Loosduinen

    Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem’, zegt Simons. ‘Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten, of een keer tegen hun vrienden te zeggen: ”Ik blijf vanavond thuis, want ik kook en daarna gaan we samen een potje scrabbelen.” Want dat is niet cool. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt staan met een ander te trouwen.’

    Deze uitspraak valt te lezen op :
    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/sylvana-simons~b630d4d1/

   3. marco1

    Een enkeling zal racistische drijfveren hebben, het grootste deel vind haar gewoon een achterbaks mens vol met haat en zelfoverschatting.

  2. Peter Loosduinen

   Onvergetelijk en nog steeds waar.
   De Tjoeki Tjoeki stoomboot dient ook ingezet te worden voor het terugbrengen van uitgeprocedeerden naar Afrika.
   Leve de Tjoeki Tjoeki stoomboot !!! ( het liefst komen er meer Tjoeki Tjoeki stoomboten bij )

 8. nienke

  Goed zo Halsema wijs deze dame maar eens op haar rechten.

 9. Florissa

  Wordt ze door Halsema het bos in gestuurd ,zou leuk zijn .

 10. Anders55

  Regels zijn regels toch?
  maar niet voor mw. Simons; een ander de maat nemen doet ze graag; anderen beleren doet ze graag,
  anderen tegen zich in het harnas jagen doet ze ook graag; vooral onder het mom van discriminatie; maar oh wee als het haar zelf aan gaat
  dan gelden blijkbaar alle regels ineens niet meer?
  deze mw. moet toch gewoon nergens meer een podium krijgen?
  ohh nee, dat mag ik niet zeggen; das de vrije meningsuiting!!
  alhoewel vrij??
  alles wat niet in haar straatje past??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.