Sylvana Simons boos op roetveegpietenvoorstander NTR want Zwarte Piet verdwijnt niet snel genoeg: ‘Kinderen pesten!’

Bij NTR-programma De Nieuwe Maan heeft Sylvana Simons afgelopen weekend stampij gemaakt om diezelfde NTR. Ondanks dat de NOS-bijwagen Zwarte Piet aan het veranderen is, is mevrouwtje BIJ1 nog altijd niet tevreden. Ze hekelt de ‘rol van het instituut NTR’ bij het ‘pesten van kinderen’.

Wie afgelopen weekend niet van de nazomerzon heeft genoten, maar behoefte had aan een flinke portie herfstdepressie kon z’n geluk niet op: de nationale doemdenker Sylvana Simons was weer eens op tv, en ditmaal in het veelbesproken tv-programma De Nieuwe Maan (U weet wel: de show die salafisten hun religie liet aanprijzen en een lans brak voor het dragen van het vrouwenonderdrukkende hoofddoekje). Ditmaal lag echter Zwarte Piet op de snijtafel, en wie beter uit te nodigen dan Sylvana Simons om de slagaders finaal door te snijden, nietwaar? De NTR leek dat wel aardig.

Daar zullen ze wel spijt van hebben gehad, want eenmaal in de uitzending ging Sylvana Simons als een wilde tekeer tegen diezelfde NTR. Want behalve De Nieuwe Maan maakt het kleine broertje van de NOS ook het Sinterklaasjournaal waarin dit jaar wederom meer roetveegpieten te zien zullen zijn. Kortom: het Sinterklaasjournaal verandert haar kant uit. Maar denk maar niet dat Sylvana daar tevreden mee is. Oh nee. De NTR helpt zelfs mee met het pesten van kinderen, zo beweerde ze:

“En kan ik niet anders dan het over de rol van de NTR hebben in dezen. Zij zijn verantwoordelijk voor het Sinterklaasjournaal. Alle betrokken partijen tot nu toe zeggen: wij volgen het Sinterklaasjournaal. En als dan dat instituut met zoveel macht […] daar niet helder communiceert, duidelijke keuzes maakt – om daarmee ook duidelijk te maken: wij respecteren alle kinderen in dit land en wij willen er alles aan doen om te zorgen dat elk kind van het feest kan genieten, zonder gepest te worden – dan krijg je dus dit soort excessen.”

Juist ja. Dankzij de NTR worden er kinderen gepest en vinden er “excessen” plaats zoals op de A7 bij Dokkum vorig jaar. Allemaal de schuld van die gemene staatsjournalisten die óók Sylvana uitnodigden bij De Nieuwe Maan. Geloofwaardig? Nee, natuurlijk niet. Maar wat maakt het ook uit?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Ernst Quispel

  “ging Sylvana Simons als een wilde tekeer ”

  Ik zag in het filmpje slechts een beschaafd argumenterende dame.

  1. Seneca

   deze vrouw is geen dame. de titel dame dient men te verdienen en dat doet deze vrouw absoluut niet.

 2. marco1

  Ik zag ook Simon Tahamata naasf haar zitten. HI j vert elde hoe hij het zo leuk feest vind en dat het al zolang zo gevierd wordt met zwarte Piet en er geen enkel probleem mee heeft of ooit gehad. Ner het hoorde bij Nederland en mocht wat hem betreft zo blijven. Sylvana keek een beetje zuur. Toen kwam het moment dat hij vertelde dat hij bij Ajax ook altijd voor zwarte Piet speelt. Die blik die Sylvana toen had(ik heb nergens geen verstand van op het lezen van mensen na)die blik vol walging en minachting. Sylvan voelt zich superieur tegen een ieder die niet dezelfde mening als haar heeft. Wie voelde zich ook alweer superieur in het verleden?

  1. Ernst Quispel

   Zwarte Piet zorgt voor ongemak en onbehagen, zowel bij de voor- als tegenstanders. Om die reden zal deze symboolfiguur verdwijnen. Dat proces wordt aangejaagd door de school (ouders willen geen gedonder rond hun kinderen) en de kruidenier die merkt dat Zwarte Piet om dezelfde reden de verkoop drukt.

   1. Aytas

    Ernst
    Je kunt niet met iedere gekwetste rekening houden. Ik vind wel dat je rekening met elkaar kunt houden en naar een gelijkelijke verandering toe kunt gaan.

    Veel mensen kunnen nu eenmaal slecht tegen verandering. Ik heb tijdens de reorganisatie van het bedrijf waar ik werk zo vaak gehoord: we doen het altijd al zo. Er moet met deze mensen net zo goed rekening worden gehouden als met de gekwetsten.

    Ik wens je een hele fijne avond en vind je op dit forum een voorbeeld van fatsoen, veel kunnen hier wat van leren.

    1. Baaz

     “Je kunt niet met iedere gekwetste rekening houden.”

     Je bedoelt de gekwetste linksblanken die vinden dat de rest van de wereld precies zo moeten doen en denken als zij? Grote kans dat de gemiddelde negers zich absoluut niet druk maakt over Zwarte Piet, het is namelijk een Nederlandse verworvenheid waar je met je linksklauwen af dient te blijven.

     1. Aytas

      Nee ik bedoel duidelijk de sylvana’s.

      De mensen die niet tegen de verandering kunnen zijn vaak blank maar niet altijd.

      Persoonlijk kan het mij niet schelen zwart bruin geel of paars. Zolang het maar een kinderfeestje blijft.

    2. Ernst Quispel

     Dank je wel Aytas.

     1. robroy

      Get a room gadverdamme zeg

     2. Adriaan

      @Ernst, ik had jou slimmer ingeschat.

    3. Arie B

     En dan straks de feministen die vinden dat de Sint een vrouw moet zijn. En de paardenclub die vindt dat schimmels voorgetrokken worden tov zwarte paarden. Als je met al die jankers rekening moet houden is Nederland binnenkort van al zn straatnamen, musea, culturele achtergrond etc. af. Dan hebben we een kleurloze, smakeloze massa over.

    4. Adriaan

     ‘Ik wens je een hele fijne avond en vind je op dit forum een voorbeeld van fatsoen, veel kunnen hier wat van leren.”

     Jesus, het moet niet erger worden @Aytas. Ik noem dit slijmen en/of likken. Hou toch op man.

     1. Aytas

      Adriaan
      Het kan me niet schelen wat jij vindt. Zo denk ik over ernst, misschien kun je er eens een voorbeeld aan nemen.

    5. Baaz

     “Ik wens je een hele fijne avond en vind je op dit forum een voorbeeld van fatsoen, veel kunnen hier wat van leren.”

     Tot zover de mening van Ayatas!

     Zoals je zelf al hebt gezegd, ook degene met een abjecte, onjuiste en zelfs verachtelijke mening vinden hier een plateau.

   2. sjun

    Zwarte Piet is een uitstekend aanspreekbaar, vlijtig, humorvol, ingepast, sociaal, solidair en behulpzaam rolmodel. Niet iedereen kan met de discrepantie leven die deze tot Hollands cultuursymbool geworden traditie in sommige milieus oplevert. Vooral beroepsallochtonen die eigenlijk uit zijn op centen door middel van voortdurend uitventen van de slachtofferrol dragen bij aan verdere vervreemding en solidariteitsovervraging. Laten zulke individuen zichzelf eerst maar eens wegens maatschappelijke verdiensten onderscheiden in plaats van net zo lang te blijven zeiken aan de zijlijn tot ze uitgekotst worden.

    1. Peter Loosduinen

     Het is ook de enige blije neger die niet in de bijstand zit en werkt voor zijn poen.

    2. Ernst Quispel

     Sjun suggereert dat de anti-Zwarte Piet-beweging bestaat uit allochtonen maar dat is feitelijk niet juist. Het proces dat onvermijdelijk tot de verdwijning van Zwarte Piet zal leiden wordt vooral geleid door autochtone ouders, schoolleiders en winkeliers. Ouders en schoolleiders omdat ze geen gedonder rondom kinderen willen en winkeliers omdat ze zien dat de beeltenis van Zwarte Piet de omzet drukt. In de media blijken het ook overwegend roomblanke Nederlanders te zijn die uitleggen dat dit achterlijke symbool niet meer is te handhaven.

     De stigmatiserende bijdrage van sjun mist derhalve feitelijke grond.

     1. Baaz

      Sjun suggereert helemaal niets en Zwarte Piet blijft.
      In de media blijken het ook overwegend roomblanke linksaf-Nederlanders te zijn die uitleggen dat dit prachtige symbool geen kindervriend is.

      De repeterende onzinbijdrage van Ernts mist derhalve feitelijke grond.

    3. Aytas

     Sjun
     Ook dit is weer niet te onderbouwen. Ik denk dat dit de taal is waar de demonstranten niet zo goed tegen kunnen. Ik heb er persoonlijk geen probleem mee, er zijn nu eenmaal mensen die bekrompen zijn en ook deze verdienen een plek in de maatschappij en mogen hun mening geven.

     Naar aanleiding van jouw opmerking over Taylor gisteren.
     In dit geval ken je vast het overbekende onderzoek naar het gemiddelde iq onder mensen die er racistisch gedachtengoed op na houden, dit is gemiddeld aanmerkelijk lager. In tegenstelling tot de iq onderzoeken die de zogenaamde ras realisten erop na houden is hier uitstekend wetenschappelijk bewijs voor en wordt dit door niemand in twijfel getrokken.

     1. Baaz

      “(…) er zijn nu eenmaal mensen die bekrompen zijn en ook deze verdienen een plek in de maatschappij en mogen hun mening geven.”

      Mooi inzichtelijk gemaakt, het getuigt van intervisie!

     2. Ernst Quispel

      Het lijkt me inderdaad onmiskenbaar juist dat racisme een vorm van domheid is die om die reden vooral aanhang heeft onder lager opgeleiden.

     3. fockingworst

      @ernst Het lijkt me inderdaad onmiskenbaar juist dat racisme een vorm van domheid is die om die reden vooral aanhang heeft onder lager opgeleiden.
      Dus Jerry afriyie is laag opgeleid volgens uw stelling. Een man en zijn ideeën die u zo bewondert is een racist pur sang.

     4. Baaz

      “onder lager opgeleiden.”

      Dan ben je niet verder gekomen als de Huishoudschool, zo blijkt. De grootste racisten en fascisten vind je namelijk onder islamisten en islampleitbezorgers.

     5. Aytas

      Baaz

      Denk je dat ik er een probleem mee heb dat jij mij bekrompen vindt? Ik vind het geen enkel probleem dat jij een mening over mij hebt.

   3. Roughwood

    Zwarte Piet zorgde nooit voor voor enig ongemak en onbehagen Quisling. Het huidige ongemak en onbehagen is de laatste jaren vakkundig gecreëerd en gearrangeerd door een zéér kleine groep militante, zelfbenoemde slachtoffers en beroepsgekwetsten met een chronische identiteitscrisis. En vervolgens een podium geboden en buitenproportioneel opgeblazen door de MSM, want oh, oh, wat zijn ze toch zielig aangezien kolonisatie, slavernij, racisme en zo. Hun moralistische gejank is reeds doorgeprikt door een ruime meerderheid der NL bevolking. En dat zal zo blijven. Om die reden zal de symboolfiguur Zwarte Piet niet verdwijnen. En blijft een mooie NL traditie behouden. Overigens slaan de twee laatste argumenten in uw reactie als een tang op een varken…

    1. Baaz

     @Roughwood : Je hebt in een paar zinnen gevat waar het in essentie om gaat. Dat meneer Quispel daar z’n dagtaak in vindt mag te kennen geven.

   4. Siemien

    @Ernst “Zwarte Piet zorgt voor ongemak en onbehagen zowel bij de voor- als tegenstanders”

    Onzin, het zorgt alleen bij de tegenstanders voor ongemak en die veroorzaken zij zelf, zij maken van een traditie en cultuureigenschap een racistisch symbool.
    Nog 1 x!! de traditie leert ons dat Zwarte piet zwart is omdat zwarte piet door de schoorsteen cadeautjes brengt…zwarte piet is niet zwart omdat deze onderdrukt wordt dat maken racisten als Ernst en al die andere raardenkenden ervan..

    Helaas constateer ik dat Ernst meent dat onze cultuur door een stel cultuurracisten moeten worden afgebroken..

    1. Ernst Quispel

     Nee hoor, de kracht van onze cultuur blijkt uit het feit dat ze in staat is zich van een obsoleet racistisch symbool te ontdoen.

     1. Scaldis

      Misschien randstadscultuur. Daarbuiten wordt het kinderfeest onveranderd op de traditionele manier gevierd, mét Zwarte Piet. Men ziet de discussie als een ‘randstaddingetje’ en houdt zich er verder niet mee bezig, en is zeker niet van plan iets aan het feest te veranderen.

     2. Ernst Quispel

      Alle culturele veranderingen beginnen in de Randstad en de provincie volgt met enige vertraging.

     3. Scaldis

      Nee hoor

     4. fockingworst

      Zo te horen is ons @ernstje lang niet buiten de randstad geweest.
      Buiten de randstad kijken de meeste mensen vol afschuw en argus ogen naar de waanzin van de randstad ten aanzien van de multiculti bende die. Daar volledig uit de hand loopt.
      In werkelijkheid is het groepje kozp slechts een handjevol beroepsklagers die net wat jenny zegt uit zijn op een soort herstelbetaling.
      Ofterwijl gewoon ordinaire geldwolven.
      Het bestuur in den haag en vooral amsterdam is volledig los van de gewone Nederlandse burger, die de ene belastingverhoging na de andere voor zijn kiezen krijgt puur voor dit soort multiculti projecten.
      Ernst zit alweer vroeg aan de alcohol en misschien nog een dikke joint erbij.het beeld van nederland is niet meer zo helder ondertussen.

    2. Ernst Quispel

     “cultuurracisten”

     Curieuze samentrekking, by the way.

  2. Aytas

   Marco1

   Wie voelen zich op dit moment nog meer superieur? Uitersten en daar ga jij op stemmen.

   Het is iets wat je uiteraard zelf moet weten en ik begin er niet weer over.

   1. robroy

    Maar dit gezegd hebbende … toch ??? of niet ??? ayayayaytas

    1. Aytas

     Robroy

     Marco lijkt mij op zich best aardig en vriendelijk. Ik vind het prima om 1 keer iets te zeggen en hoop dat hij gaat nadenken. Voor de rest is het aan hem. Ik schrijf hem heel duidelijk dat ik het niet weer schrijf omdat ik geen zin heb tegen iemand persoonlijk te drammen. 1 keer is niet meer als je mening geven.

   2. marco1

    Ja misolaatste humor op een forum als DDS moet ik ook eigenlijk achterwege houden. De meer serieuze typjes blijven het om je oren slaan.

    1. Baaz

     Vrouwen en humor, dat wil vaak niet samen. De meeste leuke grappenmakers zijn dan ook man! 😉

 3. Adriaan

  @Tim, waarom gooi je toch telkens zout op de wonde. Negeer dit walgelijke nieuws. Je weet wat het teweeg brengt op dit forum. Laten we alsjeblieft stoppen met die onzinnige Pieten-discussie. We zullen er nooit uitkomen.

  1. Job Jansen

   @ Adriaan

   Er niet meer over praten is geen oplossing. Vanaf het moment dat mensen niet meer praten komen de echte problemen.

 4. A3aan

  “Verdwijnt niet snel genoeg” dat dacht ik vanmorgen óók toen ik de dennenboom van de buren zag die mijn oprit blokkeerde want stevige storm zodat even met de auto weg nie gáát. Dat wordt zágen!

 5. Scaldis

  Volgens Tim een ‘veelbesproken tv-programma’, volgens de kijkcijfers een zeer slecht bekeken programma.

 6. Duke

  Pssst Sylvana, Zwarte Piet verdwijnt helemaal niet.

  1. Peter Loosduinen

   Duke.
   Je hebt gelijk.
   Reken er maar op dat in studentenverenigingen in het westen des lands Zwarte Piet gehandhaafd blijft.
   In het noorden /oosten en zuiden houdt men gelukkig gewoon vast aan Zwarte Piet.
   Ooit hebben katholieken in schuilkerken de mis moeten vieren totdat de gekte voorbij was.
   Dit zal ook met Zwarte Piet het geval zijn.

 7. Arie B

  Als we hier sponsorgeld ophalen voor een ouderwetse authentieke intocht moeten we eerst toezeggen dat de pieten wel echt zwart zijn anders krijgen we het geld niet. Prachtig toch? We zijn zwarter dan zwart, met rode lippen, dikke gouden oorbellen. En niemand krijgt gewetenswroeging, niemand is beledigd, nooit klachten etc. Dit jaar trekken we een lange neus naar Sylvana Zeurpiet.

 8. sjun

  Zulke redeloze aanklagers kun je het beste negeren. Hoe ver je ze ook tegemoet komt het is NOOIT genoeg. Mensen die voor alles of niets gaan moet je domweg niets geven. Ze vragen er om.

 9. jqwhagen

  Discriminatie is als iemand (bijv. Sint) geen zwarte mensen in dienst mag hebben.

 10. Lex

  Sylvana Simons de meest gehate raadslid van nederland. Dat zich blijkbaar fulltime bezig houd ons eeuwen oude kinderfeest onze cultuur te slopen.

  Ik zou zeggen hup in het vliegtuig en rot op naar Suriname. Ga je familie helpen in de rijstvelden dan doe je tenminste nog iets nuttigs.

  Weg met dat kut wijf.

  Gelukkig komt er steeds meer en meer verzet. Kick oud zwarte piet staat al geruim tijd op de lijst van de AIVD och mogen ze verder gaan met hun duistere praktijken.

  Blijf met je poten af van ons sinterklaasfeest onze cultuur en tradities.

  Laten ze de deelnemer van Kick out zwartepiet samen met Sylvana Simons, verbannen naar Suriname.

  Opgerot staat netjes.

 11. Yoyo

  #Roughwood: de spijker op de kop! Goed verwoord.

 12. Siemien

  Ik verdenk SS er ook van dat ze stiekem moslim is geworden

 13. redfox

  Ik zou campagne starten “Piet kan alleen wit” zijn!Alleen wit is sminkbaar!

 14. Vliegenvanger

  Ik snap niet dat die trut nog zendtijd krijgt op die staats omroep.
  Laat ze links liggen, geef ze geen publiek, dan stopt het van zelf.

 15. Gerlos

  Stop nu eens met dat gezeik van jullie activisten stelletje niksnutten, ZWARTE PIET zal nooit verdwijnen uit ONS LAND, Sylvana de dwaas van Mokum.

 16. Wil12co

  Het is jammer dat een deel van de mensen, die uit een land komen waarvan de voorouders helaas als slaaf zijn mee gebracht, en daar nu de achter klein, kleinkinderen blijver refereren aan de slavernij van maar helaas niet naar voren kijken.
  Zo al de bekenden mensen hierboven en andere uit Suriname.
  Ik zou zeggen leer van het verleden en richt je op de toekomst, en blijf niet in die slachtofferrol zitten.
  Hoe langer je aan die tijd blijft zuren hoe moelijke jij het voor je zelf maakt.

  Maar ik moet wel zeggen respecteer een iedere op deze aarde.
  En geniet van het kinderfeest van Sinterklaas en zwarte Piet.

  Er word vaak gezegd dat er op scholen niet of nauwelijks met de geschiedenis word verteld.
  Ik heb in de tijd dat ik op school zat veel er van geleerd. Van de mensen die geketend onder het dek zaten, en van de mensen handel.

  Als er een tijdmachine zou bestaan om de slavernij tegen te gaan, zou alle mensen die in Suriname wonen, maar leven in de bossen van Afrika, India of uit Java, of helemaal niet hebben bestaan.
  Dan zouden er alleen maar de indianen in Suriname leven, wat er toen is geweest is niet goed te praten, maar het is nou wel een mooie levendige samenleving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.