Thierry Baudet doet een Wildersje als reactie op belachelijke uitspraak Emmanuel Macron: 'Landen die massa-immigratie accepteren zijn verraders'

Geen categorieokt 27 2018, 15:00
Emmanuel Macron moet zich kapotschamen... en Thierry Baudet moet twee maal nadenken voor hij dit soort tweets het Internet opslingert.
Hoewel hij zich tijdens de Franse verkiezingscampagne presenteerde als een nieuwe man, als iemand die de oude orde wel even onderuit zou schoffelen en het Franse systeem zou vernieuwen, heeft de Franse president Emmanuel Macron dat masker onderhand laten vallen. Onder dat masker zie je hetzelfde pro-Europese, fanatieke, arrogante gezicht als van de oude garde. Case in point:
https://twitter.com/PeterSweden7/status/1055955562813407233
Wat een zielige uitspraak. Ten eerste slaat het nergens op -- die landen doen dat omdat ze vinden dat ze Europa daar juist mee beschermen -- maar daar komt nog eens bij dat het ook nog eens wanstaltig qua niveau is. Als een rechtse politicus zoiets roept zouden de rapen gaar zijn. En terecht. Zoiets hoor je niet te zeggen. Je beschuldigt andersdenkenden niet zomaar even van verraad. Dat wel doen is a) schandalig en b) ronduit gevaarlijk.
Triest, maar blijkbaar is dit wie Macron is: een heel klein mannetje met een heel grote mond, maar een heel klein hartje.
Dan nu over naar Thierry Baudet. Zoals vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten ben ik veelal positief over Forum voor Democratie én Baudet. FVD lijkt rechtsliberaal te zijn, vernieuwend waar het moet, conservatief waar het kan. Op zo'n partij zaten wij van rechts jaren te wachten.
Helaas lijkt het erop dat Baudet nu toch een beetje aan het doorslaan is. Wat hem anders maakt van Wilders is dat hij intellectueel is en op een rationele, vriendelijke manier met anderen van mening kan verschillen. Helaas doet hij toch echt een Wildersje als reactie op Macrons belachelijke uitspraak:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1055996575623929857
Ook dat is natuurlijk belachelijk (hoewel een enigszins begrijpelijke reactie uit woede). Landen die voorstanders zijn van massa-immigratie zijn geen "verraders." Ze hebben gewoon een andere mening en andere waarden. Heel gek, maar je kunt dus verschillende meningen hebben zonder dat dit je meteen een verrader maakt. Ons hele idee van de vrijheid van meningsuiting is daar zelfs op gebaseerd.
Het zou Baudet sieren als hij deze uitspraak terugnam. Eén Wilders in de Tweede Kamer is meer dan genoeg. Laat Baudet zich gedragen als de gentleman die hij is. Dat past hem veel beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten