Unilever geeft toe: verzet oppositie tegen dividendbelasting reden tot afblazen verhuizing

De felle woorden van GroenLinks, Forum voor Democratie en de PvdA hebben dus effect gesorteerd.

Ha kijk, het hele debacle rondom de dividendbelasting wordt opnieuw een graadje pijnlijker voor de minister-president. Niet alleen heeft hij het beoogde effect niet bereikt – Unilever komt niet naar Rotterdam – maar ook staat de kwiebus er weer eens op als een man die z’n eigen land niet onder controle heeft.

Want waarom komt Unilever niet naar Rotterdam? Nou, omdat de Britse aandeelhouders er niet gerust op zijn dat slapjanus Rutte daadwerkelijk kan regelen wat hij beloofd heeft: complete afschaffing van de dividendbelasting. En daarom blijft men liever in het Verenigd Koninkrijk, waar er überhaupt geen dividendbelasting is en ook niet zal komen. Men heeft liever de zekerheid van nu, dan de onzekerheid en de mooie praatjes van de premier. Au:

“De Britse aandeelhouders waren tot voor kort voor het plan van de Unilever-top, aldus de ceo. De politieke discussie heeft hun mening veranderd, aldus Polman in een verklaring. ,,Voor dit voorstel was brede steun van onze aandeelhouders. De afgelopen weken gaf een deel van de Britse Plc-aandeelhouders echter aan dat zij vonden dat het niet in hun belang was om voor het voorstel te stemmen. Voor een deel van de Britse Plc-aandeelhouders is de politieke discussie die in Nederland is ontstaan naar aanleiding van het kabinetsvoornemen om de dividendbelasting per 1-1-2020 af te schaffen, een factor geweest bij de afweging om het voorliggende voorstel van de Board niet te steunen.’’”

Vermoedelijk ten overvloede: daarmee is Rutte dus zijn laatste bondgenoot buiten de politieke arena verloren. De premier staat nu moedersziel alleen, en zal alle zeilen moeten bijzetten om z’n kabinet en z’n politieke erfenis te redden van de verdoemenis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. wheelboy

  Misschien is het een idee als we als NL bevolking Shell en Unilever boycotten .

  1. Vliegenvanger

   Het boycotten van Shell en Unilever roep ik al jaren. Het zijn zij die hier de dienst uitmaken, en Rutte loopt als een knipmes achter ze aan. Nog nooit zo’n slapjanus als MP gezien.
   Hoogste tijd voor verkiezingen.

   1. Baaz

    “Rutte loopt als een knipmes achter ze aan. Nog nooit zo’n slapjanus als MP gezien.
    Hoogste tijd voor verkiezingen.”

    Dat sowieso. Punt is dat de kartelcoalitie alles dichttimmert en er geen transparante eerlijke debatten gevoerd kunnen worden. Bovendien stond dit in geen enkel verkiezingsprogramma.

 2. Florissa

  Ze rossen het er gewoon door, net kleuters ,stampvoetend moeten ze gelijk krijgen .
  Geld wat niet van hun is ,kan je makkelijk uitgeven ,zelf declareren elke kleinigheid .
  Geef die mooiprater een schop onder zijn kont ,kan die gladjanus naar Engeland ,bij zijn oude pindakaas verkoper potten gaan vullen .

 3. Ni28

  Rutte’s eigen achterban geeft hem een schop onder de kont. Onze MP slaat een flater die geen weerga kent. Hoe kan zo incapabele persoon nog deze positie bekleden? Is het niet de hoogste tijd voor het wegpromoveren?

 4. Paaldanseres

  Hij zal er zich wel weer, met de steun van die andere hypocriete volksverlakkers op een vieze en leugenachtige manier, er gladjes weten uit te draaien. Glas, plas en alles blijft zoals het was.

 5. Michael

  Groenlinks… klopt. Pvda… ook. FvD? Die schitteren door afwezigheid. Waar is de PVV in dit lijstje? SP? Die waren veel duidelijker in hun verzet dan FvD. Meedoen aan discussie hierover is namelijk “beneden de waardigheid” van meneer Baudet.

  1. Stanly2000

   Michael,

   Meedoen aan een de poppenkast /toneelspelen in de tweede kamer is inderdaad “beneden de waardigheid” van mijnheer Baudet. Moesten er meer doen, misschien dat ze dan zinvol kunnen discussiëren en niet tegen een reeds dichtgetimmerd regeerakkoord aanlopen. Trouwens ik kan me nog herinneren dat Wilders met geheel zijn fractie wegliepen uit de kamer omdat de PVV geen rol voor de oppositie zag in discussiëren over een dichtgetimmerd coalitieakkoord. Leverde in de peiling ook nog zetelwinst op.

   1. Guus Geluk

    Wat is uw alternatief voor een door de coalitie dichtgetimmerde Rijksbegroting?

 6. Rosasolis

  Ach, wat jammer voor Unie-Lever. Jammer dat de geplande hoofd-kantoor vesting in Rotterdam niet doorgaat. Maar de gewone kantoor gebouw blijft. Ik ben jarenlang een trouwe klant geweest van Unie-Lever.
  Ik koop liever de producten van dit firma, dan die heel kleine, en dure import verpakkingen en flesjes van Heinz uit Amerika. De Brexit gaat nog meer verpesten voor Nederland.

  1. Stanly2000

   Beste Rosasolis,

   Waarom nuttigt u dure import uit Amerika? Hier in Elst maakt Heinz o.a. de enige echte Heinz Tomato Ketchup en sauzen voor heel Europa!

   1. Aytas

    Ik zou zeggen maak je tomatensaus zelf. Super makkelijk geen suiker en daardoor gezonder. Scheelt flink in de zorgkosten.

    1. Ernst Quispel

     Wat is je recept?

     1. Aytas

      10 rijpe tomaten, van de markt of Turkse supermarkt (bij normale supermarkt verkopen ze geen rijpe tomaten) 4 grote ui 6 teentjes knoflook 3 gegrilde Punt paprika (voor ontvellen, tomaat ook ontvellen) beetje basilicum naar smaak beetje zout eventueel oregano, ik hou van pit dus rood pepertje. Eventueel als je van zoet houdt beetje ahornsiroop.

      Ik maak eigenlijk alles vers, wil zo min mogelijk zout en geen conserveringsmiddelen.

    2. Heinz

     Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Dat wordt prutswerk. 😉

   2. Rosasolis

    @ Stanly 2000. Die heel kleine dure verpakkingen van Heinz zijn veel te duur, en ook niet zo geweldig. Je krijgt veel meer waarde van de welbekende producten van Unox van Unie-Lever. Zij zijn net zo goed als die van die Amerikaanse import producten. En ook veel gezonder dan die van Heinz. Nederland heeft een geweldige tomaten teelt voor heel Europa. Dus waarom wou je een dure, kleine flesje Heinz ketchup kopen, als je een grotere van Unox kan krijgen met dezelfde bestand delen? Er is helemaal niets bijzonders met Heinz ketchup. Het is alleen iets pittiger omdat zij meer azijn erin gooien. Nou wat geweldig! Onze Unie-Lever doet het veel beter. Mijn man houdt van de welbekende grote Calve producten
    zoals pindakaas, ketchup, mayonaise, en oosterse producten. Ik hou ervan als ik thuis moe kom van het boodschappen, dat ik een lekkere kom soep van Unox kan eten.

 7. Aytas

  De oppositie en het volk is schuldig aan het niet verkassen van Unilever. Immers ze vertrouwen de toezegging niet. Tja…

  1. Baaz

   Natuurlijk is de oppositie en het volk niet schuldig aan het niet verkassen van Unilever. Er is niets dat wijst op het feit dat zij de toezegging zouden vertrouwen.

   1. Aytas

    Dat heeft Polman van Unilever zelf verklaard. Als Rutte een goede strateeg zou zijn zou hij daarmee misschien de schade kunnen beperken.

  2. PMG

   En toen viel de TROL door de mand, wat een amateur!

   1. Aytas

    En waar slaat dat op?

 8. chrism

  “De prijs die goede mensen betalen voor onverschilligheid over algemene zaken,
  is dat ze geregeerd worden door slechte mensen.” – Plato

 9. Adriaan

  Als ik het bovenstaande artikel goed begrijp, komt Unilever vooralsnog niet naar Rotterdam omdat het nog niet zeker is of de dividentbelasting wel of niet wordt afgeschaft. Dan is het toch een simpele rekensom voor de Rekenkamer. Als de belasting wordt afgeschaft komt Unilever. Wat kost het ons en wat levert het op? Ik snap de moeilijkheid niet. Tenzij iemand mij het mij kan uitleggen?

 10. Blue monday

  Dus het is de schuld van de PvdA, GL en FvD dat er een geen groot bedrijf naar Nederland komt?

  Lekkere frame…van VVD’er achter de schermen aan de touwtjes trekkende
  Vd Pol.

 11. Seneca

  wat een gezeur weer! alsof de aandeelhouders (grote partijen) weten waar NL ligt, laat staan RTM. de heer vd Pol is een eigenwijze doordrammer en had reeds lang geleden – net zoals de heer Rutte overigens – het veld moeten ruimen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.