Van ons belastinggeld: NTR ‘weert boeken die idee versterken dat jongens en meisjes fundamenteel verschillen’

En de NTR zendt de propagandistische gender-agitprop gewoon zonder blikken of blozen uit: “meester Andre, de leerkracht, [is overtuigd] dat er iets moet veranderen. Alles wat het idee versterkt dat jongens en meisjes fundamenteel van elkaar verschillen, wordt uit de klas geweerd, van de boeken die de kinderen lezen tot de manier waarop de meester tegen ze praat.”

Altijd fijn hè, als de NPO weer eens door de strot duwt wat je eigenlijk moet denken. En dan niet alleen over alledaagse zaken als de politieke constellatie of het nieuws uit het Midden-Oosten. Nee, ook als het gaat om de opvoeding van kinderen heeft Hilversum een mening en die moet en zal door je strot naar binnen worden geduwd. Geen interesse in? Jammer dan, het gebeurt wel gewoon.

Dat kunnen we wel opmaken uit het feit dat de NTR afgelopen zondag de Engelse documentaire No More Boys and Girls uitzond. De synopsis van het tv-programma is (volgens de NPO zelf) als volgt:

“De klas van zevenjarigen van basisschool Lanesend op the Isle of Wight wordt getest op een reeks belangrijke psychologische eigenschappen. Doctor Javid Abdelmoneim staat versteld van de uitslag. Die uitslag overtuigt ook meester Andre, de leerkracht, dat er iets moet veranderen. Alles wat het idee versterkt dat jongens en meisjes fundamenteel van elkaar verschillen, wordt uit de klas geweerd, van de boeken die de kinderen lezen tot de manier waarop de meester tegen ze praat. De kinderen maken kennis met vakmensen die ze een nieuwe kijk geven op het soort werk dat mannen en vrouwen kunnen doen. Ondertussen observeert Abdelmoneim een groep volwassen die met baby’s speelt en niet weet dat de kleding van de baby’s is geruild met die van het andere geslacht.”

Altijd fijn hè, zo’n met belastinggeld omhooggehouden tv-conglomeraat die je even vertelt dat je eigenlijk een seksist bent met je roze kleren voor meisjes en je race-autootjes voor jongens. Boe!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  En daarom vind DDS dat onze scholen hun visie aan onze kinderen op zouden moeten dringen ?

  Het moet niet gekker worden

  1. Lol Kwipsel

   Klein beetje omkering? Tss klein dom trollenbloempje toch.Ga nou maar lekker samen met Svetlana met je poppen en serviesje spelen en laat de grote meneren met rust.

 2. Baaz

  Voer voor gelijkheidsevangelisten! Weg met de kleuren, weg met de verschillen, iedereen is hetzelfde, iedereen is gelijk.

  #gelijkheidsevangelie

 3. IJscoman

  Meisjes en jongens zijn totaal verschillend. Ze zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk.

  1. Baaz

   +1

  2. Ernst Quispel

   Ja, met name fysiek zijn er nogal wat verschillen.

   🙂

   1. robroy

    Ja … als het over kinderen gaat he ….

   2. Baaz

    Er bestaan talloze verschillen tussen man en vrouw:

    – Vrouwen zijn volwassen op hun 17e, dan verzamelen mannen nog voetbalplaatjes van Albert Heijn.
    – Een man heeft 6 dingen in de badkamer. Een vrouw 487.
    – Vrouwen gaan boodschappen doen voordat alles op is in huis. Mannen daarna.
    – Een vrouw vraagt de weg, een man rijdt uren rondjes omdat ie ‘weet dat het hier ergens moet zijn.
    – Veel vrouwen zien er niet uit met een snor.
    – Afgezien van de primaire en secundaire geslachtsorganen zijn er ook wat verschillen in de hormoonhuishouding en in de hersenen.
    – En er is nog iets met babies baren.
    – Als een vrouw ja of nee zegt bedoelt ze vaak wat anders

    1. IJscoman

     🙂 🙂

     1. Heinz

      Altijd slim om de Baas een veer te geven heb ik geleerd. 🙂

     2. Baaz

      @Heinz: “slim”

      O ja joh? Vertel, wat is daar slim aan?

   3. Peter Loosduinen

    En daar moeten we blij mee zijn !

  3. Professor Zonnebloem

   IIscoman: “Meisjes en jongens zijn totaal verschillend. Ze zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk.”

   De eerste zin is onzin: we zijn niet totaal verschillend. Ons DNA is nagenoeg gelijk. Er zijn aanzienlijk meer overeenkomsten dan verschillen tussen mannen en vrouwen, hetgeen je ook zou verwachten gezien we bijna dezelfde bouwprint hebben.

   Echter de tweede zin klopt wel: ondanks dat we niet totaal verschillend zijn, zijn we ook niet gelijk. We zijn dan wel weer gelijkwaardig. Echter gelijkwaardigheid oefent men bij uitstek niet louter op papier uit, maar juist door middel van acties en gedrag. Dat de leraar uit bovenstaand stukje er voor kiest om polariserend gedrag en lesmateriaal te weren, valt dus te prijzen.

  4. Peter Loosduinen

   Ijscoman.
   De geplaatste opmerking is JUIST.
   Gelijkwaardig maar niet gelijk !

 4. Julian

  Er is een verschil tussen informeren en opdringen.. Taak van de NTR is te informeren en dat doet ze door deze documentaire uit te zenden. Ik hoor daar in of rond om heen nergens dat iedereen zo moet denken. Dat zou pas opdringen zijn!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.