Video! Baudet: ‘Ik ga Pechtold helemaal niet missen, het was geen vriend van me!’

vlcsnap-2018-10-10-13h19m30s960
Foto: Thierry Baudet en Bridget Maasland in de Tweede Kamer. Bron: Screenshot RTL Boulevard / RTL.

Politiek is soms ook gewoon goudeerlijk zijn. Zoals FVD-voorman Thierry Baudet demonstreerde ten aanzien van het vertrek van Alexander Pechtold. Terwijl andere politieke leiders met hun geslijm het vertrek van de D66-voorman probeerden te vergemakkelijken, wond Baudet er gewoon geen doekjes om: “Hij was geen vriend van me!”

In de Tweede Kamer is het tegenwoordig vaak kleffer dan in een stroopwafelwinkel. Iedereen vond het jammer dat Alexander Pechtold, die door een deel van de Kamer nog zó fel was bestreden tot een paar dagen ervoor, vertrekt als D66-leider. Zelfs PVV-voorman Geert Wilders stond klaar om Rob Jetten de hand te schudden en succes te wensen, en zijn debatrivaal Pechtold nog eenmaal de hand te schudden.

Iemand aan wie al die politiek-correcte poespas niet was besteed, was FVD-voorman Thierry Baudet. Toen RTL Boulevard hem gisteren vroeg wat hij vond van het vertrek van Pechtold, was het antwoord van Baudet even kort als afgemeten. Wat de FVD-voorman gaat missen aan de veilingmeester aan Wageningen? Nou, helemaal niets. En waarom dan? Nou, Pechtold was niet bepaald een ‘vriend’ van Baudet.

Geef Baudet ook eens ongelijk – Pechtold heeft in het verleden Thierry Baudet ervan beschuldigd zijn kinderen lastig te vallen. En zoiemand moet je dan nu met een glimlach, een bos bloemen en een toast op de afscheidsborrel vaarwel zeggen? Ga toch weg, man, daar prikt toch iedereen dwars doorheen?

En nee, we hoeven niet onbeschoft te gaan doen tegen elkaar, maar je gedragen als de nieuwe BFF van iemand die politiek én persoonlijk mijlenver van je vandaan staat – dat is toch de achterbaksheid ten top?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Wat is dat toch met D66. Waarom altijd een halve mof als partij- of fractieleider gekozen? Von Mierlo, Dittrich, Pechtold, Jetten. En een halve Palestijnse (Kaag) of Zweedse (Ollongren) naar voren schuiven. Zijn er geen gewone Nederlanders die deze partij willen trekken?

  Nee, dan Thierry Baudet. Dat klinkt tenminste lekker Frans.

 2.   

  Wat is dat toch met D66. Waarom altijd een halve mof als partij- of fractieleider gekozen? Von Mierlo, Dittrich, Pechtold en nu weer Jetten. En een halve Palestijnse (Kaag) of Zweedse (Ollongren) naar voren schuiven. Zijn er geen gewone Nederlanders die deze partij willen trekken?

  Nee, dan Thierry Baudet. Dat klinkt tenminste lekker Frans.

 3.   

  Ja das waar. Vreemd eigenlijk dat de nazaten van de ooit buitenlanders dit land willen besturen. Je zal maar Jansen heten.

 4.   

  Kinderrachtig van Bôdet.

 5.   

  Een ding is mij niet duidelijk. Wie geeft het antwoord. Waren het de kinderen van Pechtold of van Baudet? Het verhaal is hier niet duidelik in.

 6.   

  Baudeth weet hoe het hoort als het je vriendje niet is moet je hem ook niet in de kont kruipen, kijk rutte begrijp ik wel die is zijn slaafje kwijt, ik ben benieuwd wat jette gaat doen , maar het lijkt nog nergens op

  1.   

   Baudet kan niet met de media overweg het wordt tijd dat hij weer een spreekbeurt krijgt.

   1.   

    Kom op zeg, zo’n overjarige groupie als hierboven in beeld kwam wil je toch niet serieus als ‘de media’ betitelen?

 7.   

  Zo zijn er nog veel meer Nederlanders die geen vriend of willen zijn van de heer Pechtold

  1.   

   Gelukkig hoeft niet iedereen je vriend te zijn. Al willen sommigen in de politiek dat wel laten blijken. Als je iemand niet mag, mag je dat best zeggen, op een vriendelijke manier uiteraard. Dat is volgens mij hier ook aan de orde.

 8.   

  Het kan trouwens ook onvriendelijk. Zolang het maar beschaafd is. Natuurlijk zijn er grenzen, als je uitgescholden wordt als een hond, mag je best van je afbijten.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!