VIDEO: Totale vernietiging door orkaan Michael

Geen categorieokt 11 2018, 9:00
Gisteren trok orkaan Michael over Florida. De orkaan richtte zware ravage aan in de sunshine state, waar honderdduizenden Amerikanen nu zonder stroom zitten. Toen de orkaan aan land kwam werden windsnelheden gerapporteerd van wel 250 km/u! Aanschouw de totale macht van de natuur in de video hieronder:
https://twitter.com/weerenradar/status/1050126233936293888
CNN meldde dat het water zo hoog stond dat de toppen van palmbomen nauwelijks te zien waren. Op verschillende plekken kwam de zee met onstuitbare macht het land op. Vooral rond de laaggelegen gebieden aan de kust richtte dit grote ravage aan. Daken werden van huizen gerukt en meerdere slachtoffers zijn inmiddels te betreuren. De Amerikaanse autoriteiten hadden via de media al gewaarschuwd voor een zware klap en adviseerden iedereen die in staat was te vluchten voor de orkaan.
https://twitter.com/CyrielHamstra/status/1050120117873446913
De orkaan neemt nu wel in kracht af, maar op satellietbeelden is te zien dat het oog van de storm nog intact is. De orkaan zal een van de meest vernietigende zijn sinds Katrina (2005). Ruim dertien jaar geleden trok Katrina over het land. De VS was toen niet goed voorbereid op de ravage en ook de herstelwerkzaamheden verliepen langzaam. Vooral de wijze waarop de organisatie FEMA de nasleep van Katrina behandelde ontving veel kritiek van de bevolking. Ook voormalig President George W. Bush was destijds niet in staat op een fatsoenlijke manier de getroffen gebieden te hulp te staan en moest het ontgelden.
Het geweld van de natuur werd vergezeld met plunderingen. In Bay County zijn verschillende mensen opgepakt die de wanorde hadden aangegrepen om eigenhandig spulletjes te verzamelen. Het is nu aan de Amerikaanse bevolking om de geleden schade snel te herstellen. Het zal Donald Trump daarom alles aan gelegen zijn de orkaan aan te grijpen voor het smeden van eenheid. Zijn reactie op deze catastrofe zal impact hebben op de aankomende verkiezingen. Een grootschalige en adequate aanpak van de schade zou Trump de mogelijkheid geven de 'blauwe' staat Florida wellicht wat roder te kleuren tijdens de Senaatsverkiezingen komende maand. Terwijl een slappe aanpak hem en de republikeinen veel kritiek zal opleveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten