VIDEO: Totale vernietiging door orkaan Michael

michael
Foto: Bron: YouTube / Global News: screenshot Donald Trump receives briefing on Hurricane Michael

Gisteren trok orkaan Michael over Florida. De orkaan richtte zware ravage aan in de sunshine state, waar honderdduizenden Amerikanen nu zonder stroom zitten. Toen de orkaan aan land kwam werden windsnelheden gerapporteerd van wel 250 km/u! Aanschouw de totale macht van de natuur in de video hieronder: 

CNN meldde dat het water zo hoog stond dat de toppen van palmbomen nauwelijks te zien waren. Op verschillende plekken kwam de zee met onstuitbare macht het land op. Vooral rond de laaggelegen gebieden aan de kust richtte dit grote ravage aan. Daken werden van huizen gerukt en meerdere slachtoffers zijn inmiddels te betreuren. De Amerikaanse autoriteiten hadden via de media al gewaarschuwd voor een zware klap en adviseerden iedereen die in staat was te vluchten voor de orkaan.

De orkaan neemt nu wel in kracht af, maar op satellietbeelden is te zien dat het oog van de storm nog intact is. De orkaan zal een van de meest vernietigende zijn sinds Katrina (2005). Ruim dertien jaar geleden trok Katrina over het land. De VS was toen niet goed voorbereid op de ravage en ook de herstelwerkzaamheden verliepen langzaam. Vooral de wijze waarop de organisatie FEMA de nasleep van Katrina behandelde ontving veel kritiek van de bevolking. Ook voormalig President George W. Bush was destijds niet in staat op een fatsoenlijke manier de getroffen gebieden te hulp te staan en moest het ontgelden.

Het geweld van de natuur werd vergezeld met plunderingen. In Bay County zijn verschillende mensen opgepakt die de wanorde hadden aangegrepen om eigenhandig spulletjes te verzamelen. Het is nu aan de Amerikaanse bevolking om de geleden schade snel te herstellen. Het zal Donald Trump daarom alles aan gelegen zijn de orkaan aan te grijpen voor het smeden van eenheid. Zijn reactie op deze catastrofe zal impact hebben op de aankomende verkiezingen. Een grootschalige en adequate aanpak van de schade zou Trump de mogelijkheid geven de ‘blauwe’ staat Florida wellicht wat roder te kleuren tijdens de Senaatsverkiezingen komende maand. Terwijl een slappe aanpak hem en de republikeinen veel kritiek zal opleveren.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  En toch is de opwarming van de aarde een hoax volgens de de zittende president die hier precies de zelfde conclusies trekt als de meeste ‘dds klanten’

  Welterusten!

  1.   

   De aarde kende in haar historie vaker warme en koude perioden. Maar zodraer geld geroken wordt komen religieuze klimaatgekkies de massa angst aanpraten om hun graantje mee te kunnen pikken. Een vulkaauitbarsting toont het belachelijke van hun opgedrongen maatregelen.

 2.   

  Zou zijn resort op Mar a Lago ook getroffen zijn? Dan is deze orkaan tenminste nog ergens goed voor

 3.   

  Volgens mij Fleur heeft Trump de orkaan persoonlijk opdracht gegeven eens flink tekeer te gaan. Zonder flauwekul: Trump heeft nooit gezegd dat de opwarming van de aarde een hoax is. Trump meent dat de opwarming van de aarde wel het minst aan de mens te wijten is. Hij kijkt wat verder dan ene Eugenie.

 4.   

  Sorry

  1.   

   :-)

 5.   

  De mens niet schuldig aan de opwarming van de aarde? Toeval, Mallorca bijna weggespoeld door buitennormale regenval, Florida bijna weggeblazen door orkaankracht?
  Zomerse temperaturen in ons land? Het stormseizoen in de VS is nauwelijks begonnen.
  Het kán natuurlijk toeval zijn en kunnen wij rustig met de armen over elkaar achteroverleunend gewoon zeggen “het zal mijn tijd wel uitdienen” Het is een hoax. Maradonna zou zeggen het is de arm van …

  1.   

   @crassus het is natuurlijk zo dat miljarden jaren de temperatuur in elk seizoen op elke plek van de aarde stabiel is geweest en nooit afweek van gemiddelde waarden.
   Ook waren er geen stormen bij Florida de laatste miljarden jaren, stormen bestonden nog niet.
   Hevige regenbuien ineens de laatste 30 jaren regent het.
   Ik word nu echt bang want de zon schijnt zijn licht op de aarde en dat pas 40 jaar, daarvoor nooit.

 6.   

  Er is maar 1 optie als wij willen overleven op deze planeet, en dat is kernenergie en kernfysica. De rest is allemaal bijzaak. Als in 2030 de meeste autos elektrisch moeten zijn ,waar halen wij dan de stroom vandaan, om ze op te laden

  1.   

   @fusillier Spijker kop raak. Aanvulling….. thoriumreactoren

 7.   

  Zou Jeffrey Affriye al ontdekt hebben dat de schadelijke orkaan de naam van een zwarte popster kreeg?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!