Video! Peter R. de Vries valt Justitie aan om vervolgen Blokkeerfriezen: ‘Flutzaak! Waar zijn we nu mee bezig?!’

Verrassing! Zelfs Peter R. de Vries heeft wel eens een mening die niet volkomen doordringen is van links politiek-correct activisme. In dit geval dus: de ‘blokkeerfriezen’ die deze week voor de rechter staan in verband met het blokkeren van de A7 voor de intocht van Sinterklaas in Dokkum afgelopen november.

 

De zaak omtrent de Friese snelwegblokkeerders die afgelopen november de intocht van Sinterklaas wisten te verpesten voor de vermoeiende Amsterdamse Pietenpesters, heeft gisteravond een verrassende wending gekregen. De ‘rechtse’ activisten kregen namelijk steun van niemand minder dan het vermoeiende progressieve draaiorgel Peter R. de Vries, die er doorgaans als de kippen bij is om mensen die het met hem oneens zijn Tweede Wereldoorlog-taferelen aan te wrijven.

En jawel, ook de blokkeerfriezen kregen een veeg uit de pan, maar de instantie die het het meest moet ontgelden is toch Justitie. Dat het Openbaar Ministerie hier zo’n grote zaak van heeft gemaakt, vindt De Vries ‘onbegrijpelijk’. “Zonde van geld,” zo stelt de misdaadverslaggever, want vier dagen uittrekken voor iets als dit is toch echt wel een beetje een circus.

“Dan denk ik wel: Jezus, waar zijn we allemaal mee bezig?

Ik weet uit ervaring dat politie en Justitie overbelast en onderbemand zijn en dan denk ik wel: vier volle dagen zo’n rechtszaak, het gaat nergens over. “

Zo zie je maar weer eens: zelfs een stilstaande klok heeft nog tweemaal op één dag gelijk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het zwarte Piet-circus gaat inderdaad nergens over.

  Als de de pro- en antiPieters zich gedeisd houden verdwijnt Zwarte Piet net zo snel als wanneer ze zoveel kabaal en overlast veroorzaken.

  1. fockingworst

   @ernst waar baseert u zich op met deze toch wat glazenbol achtig uitspraak?

   1. Ernst Quispel

    Ik denk dat Zwarte Piet een achterlijk symbool is dat hoe dan ook niet meer te handhaven is. Het demonstreren voor of tegen doet daar weinig toe of af.

    1. fockingworst

     @ernst u baseert het op uw gedachtes.
     Uw fantasie dus.
     75% van de Nederlanders wil pertinent niet dat zwarte Piet verdwijnt.
     Dat zijn ongeveer 13 miljoen Nederlanders even rekenen volgens het cbs hebben 13.2 miljoen mensen in Nederland met een volle Nederlandse achtergrond en 3.6 miljoen met een migratie achtergrond. Mmmm dat zijn toch cijfertjes of niet ernst.

    2. Ni28

     U mag zwarte Piet als een achterlijk symbool zien maar toch is deze een onderdeel van uw eigen cultuur. Het is beslist geen onderdeel van mijn oorspronkelijke cultuur maar ik houd hem in ere zolang de oude Nederlander dat wenst want ik ben een nieuwe Nederlander die hier niet kwam om cultuur van mijn gastland te slopen maar eerder te helpen om die vast te houden want een land zonder cultuur is geen land.

    3. Ni28

     Denigrerende taalgebruik waarmee u veel mensen in het hart raakt. Gelijk aan schelden als u mij dat vraagt.

     1. Guus Geluk

      Is het noemen van de islam als een “achterlijke cultuur” denigrerend taalgebruik waarmee men mensen in het hart raakt? Er wordt namelijk exact hetzelfde bedoeld.

    4. Peter Loosduinen

     Zonder Zwarte Piet geen Sinterklaas !
     Beiden horen bij elkaar.
     Zwarte Piet is net zo min een neger als Sinterklaas een bisschop.

  2. Siemien

   @Ernst jawel ernst dit gaat wel ergens over, het feit dat jullie fascistische racisten het een symbool maken zegt echt iets over jullie als pro-islamitische fascistische racisten..

   1. Ernst Quispel

    Ik acht dit soort onwezenlijke scheldpartijen in strijd met het Huisreglement. Houd ermee op, zou ik zeggen.

    1. Siemien

     @Ernst en Tim dit gaat wel ergens over, het feit dat het door racisten tot een racistisch symbool wordt gemaakt zegt echt iets over de intentie.
     Het gegeven dat er verder niet inhoudelijk wordt gereageerd is natuurlijk een gotspe.
     Zwarte piet mag wel als “achterlijk symbool’ worden weggezet maar als ik vind dat dit gebeurd door fascistische racisten moet ik oppassen.
     De naargeestige vaak nietszeggende inhoudsloze reacties van de heer/mevrouw Ernst worden ontzien…

     1. Ernst Quispel

      Ik bedoelde de term ‘achterlijk’ minder denigrerend dan hij mogelijk overkwam: ik bedoelde verouderd, obsoleet.

     2. Siemien

      nee Ernst je bedoelde precies wat je schreef, het achteraf goedpraten is niet aan de orde.
      Men kent jou..

     3. Spaanse kok

      Ik kan mij niet aan de indruk ontdekken dat **** moeite heeft met het feit dat Tim hier de gezaghebbende is en niet een of andere ****.

     4. Siemien

      @S*****K “Ik kan mij niet aan de indruk ontdekken dat **** moeite heeft met het feit dat Tim hier de gezaghebbende is en niet een of andere ****.”

      Het werkt 2 kanten op en het is geen 1 richtingverkeer natuurlijk, en wat ik zie, Tim uitgezonderd, zijn ***** die hier denken te bepalen wat wel en niet mag worden gezegd, en dezelfde ******’** met enige regelmaat in de fout gaande.
      Deze *****’**##’^ zijn natuurlijk moraal ridders

     5. Adriaan

      ‘Ik bedoelde de term ‘achterlijk’ minder denigrerend dan hij mogelijk overkwam: ik bedoelde verouderd, obsoleet.’
      Absoluut een leugen. Je hebt het woord achterlijk wel degelijk bedoeld als achterblijvende geestelijke ontwikkeling. Hier kom je niet mee weg @Quispel.

    2. sonar

     Quisling wat ben jij een kleine peuter jij schoffeert iedereen en nu ga je janken ,en Tim behoort dan rechtvaardig te zij en niet wanneer iemand om een kaart vraagt,dan behoort hij hem te krijgen.
     En Semien heeft 100% gelijk aangaande En.. Quisling.

    3. Ni28

     Beste Tim,
     als je rust op het forum wilt hebben dan moet je ook naar de oorzaken van schelden kijken en niet alleen het resultaat wanneer iemand uit de slof schiet. Kijk waarom het zo is. Zo kunt je ook de verkeerde er uit gooien. Veel uitspraken worden uitgelokt door constante tegenspraak en beledigende opmerkingen. Iedereen die het met DDS eens is wordt toch als fascist etc. opgemerkt. Jouw blog is volgens Joop.nl een extreem-rechtse blog. Je mag je toch verweren of niet? Ik voel dat je hier toch een beetje ten onrechte Siemien aanspreekt omdat hij eerder de slachtoffer is dan de dader. Het is hier niet zo moeilijk om af en toe uit de slof te schieten als je je niet kunt beheersen maar aanleidingen zat. Je zou regelmatiger moeten degene beoordelen die hier met het reglement het hardst zwaait. Maar het is jouw blog en het is aan jou om maatregelen te nemen.

  3. Zmaaier

   Zelfs met al dit gezijk over racisme is zwarte piet nog niet verdwenen. En veel Nederlanders willen sinterklaas gewoon vieren zoals ze dat zelf als kind hebben gedaan zal wel iets met jeugdsentiment te maken hebben. En wat betreft de anti anti’s, racisme is lange tijd een van de ergste beschuldigingen geweest waar je iemand van kunt betichten, dan moet je er niet raar van opkijken dat als je meer dan de helft van de Nederlanders hiervan beschuldigt dat er dan een aantal mensen zullen zijn die dit niet accepteren en een weerwoord willen hebben.

  4. Duke

   Het zijn de kinderhaters die kabaal maken, overlast veroorzaken en geweld niet schuwen. De Pro Zwarte Piet mensen beschermen hun kinderen terecht tegen deze barbaren.

   1. Ernst Quispel

    Helaas, het zijn kinderhaters die krampachtig over de hoofden van kinderen hun politiek-ideologische strijd willen voeren.

    1. Ni28

     Inderdaad, de Kick out zwarte Piet zijn kinderhaters, ben mee helemaal eens.

   2. Peter Loosduinen

    Duke.
    Je hebt volkomen gelijk !!
    De linkse huilebalken gesteund door gevaarlijk Antifatuig proberen een feest te verknallen op valse gronden.
    Zwarte Piet heeft niets met racisme of slavernij van doen.

    1. Ernst Quispel

     Zwarte Piet heeft niet direct met racisme en slavernij van doen maar wordt als symbool door velen daarmee wel geassocieerd. Die associatie heeft tot gevolg dat Zwarte Piet algemeen onbehagen en ongemak veroorzaakt en daarmee is het gedoemd te verdwijnen.
     Of mensen daar met veel misbaar en lawaai voor of tegen demonstreren doet er niet zoveel toe. Zwarte Piet verdwijnt, of we dan nu willen of niet.

     1. Siemien

      @Ernst inderdaad Zwarte piet heeft niets maar dan ook werkelijk niets met racisme te maken, het wordt met name door vooral gekleurde mensen die veelal niets met onze cultuur te maken willen hebben als racistisch symbool neergezet.
      Het is te gek voor woorden dat een minderheid gaat bepalen voor de meerderheid, het feit dat mensen zwarte piet zwart willen houden stuit, tot ontzetting, op enorm veel weerstand.
      Het is natuurlijk ter belachelijk voor woorden dat dit kan in Nederland, sterker nog, dat Nederlanders zoals vele hier, het helemaal te gek vinden dat dit gebeurd..

      Even voorop gesteld dat de traditie stelt dat zwarte piet zwart is omdat zwarte piet door de schoorsteen moet en niet omdat zwarte piet onderdrukt zou worden, dat is de zieke racistische gedachtegang van met name donkere getinte Nederland verafschuwende Nederlander..

     2. Ernst Quispel

      Het lijkt me onjuist, Siemien, om het verzet tegen Zwarte Piet uitsluitend toe te schrijven aan gekleurde Nederlanders. Dat is feitelijk niet het geval. De beweging die leidt tot het verdwijnen van Zwarte Piet wordt vooral gedragen en geleid door autochtone blanke Nederlanders die beseffen dat dit racistische symbool niet meer is te handhaven.

     3. Ni28

      Dan moeten die velen(hoeveel?)bij zichzelf ten rade gaan en proberen te beseffen of het zo inderdaad is wat met goed nadenken moet lukken. Het is nooit probleem geweest totdat deze groep haters en herriemakers naar buiten is gekomen.Of je je ergens mee associeert is je eigen zaak, er zijn genoeg donkere mensen die dat niet doen omdat zij het onzin vinden. u probeert de zaak nu te sussen maar u stijl is altijd kleinerend en beledigend en u speelt het op persoon af. Op u na is volgens u iedereen dom behalve als u op uw wensen bediend wordt. Siemien werd boos op u en schoot uit de sloof maar u bent de oorzaak van al die gescheld ook in het verleden. Dat Tim hem aanspreekt en niet u vind ik spijtig.

     4. Ernst Quispel

      “deze groep haters en herriemakers”

      Ik ben geneigd deze mensen de gekrenkten te noemen die zich daartegen verzetten. Dat ze dat niet altijd juist of handig doen is een andere kwestie.

  5. Roughwood

   @EQ; zie onderstaande link. De uitslag van de rapportage lijkt me geheel duidelijk. Waarom moet links deugend Nederland dan net zo lang het slachtoffer uithangen en drammen als een jankende kleuter tot ze hun zin krijgen? Omdat het linkse goedvolk meent het moralistische monopolie op de waarheid te hebben! En zeer zelden of nooit de moeite neemt fatsoenlijk van gedachte te wisselen met mensen die een andere mening zijn toegedaan, want racisten, bruinhemden en neo-kolonialen. En daar debatteer je natuurlijk niet mee, want fout volk. De weg van de minste weerstand, gemak dient de linkschmensch! En de Nederlandse Propaganda Omroep komt volgende maand natuurlijk weer met een vervolgonderzoekje, want Zwarte Piet moet en zal kapot!

   https://eenvandaag.avrotros.nl/fileadmin/user_upload/PDF/Rapportage_peiling_Zwarte_Piet.pdf

  6. Ni28

   Naar mijn weten zijn de antiPieters begonnen. Toen bleek dat er meer proPieters zijn dan gedacht. Daar moet u niet boos om worden.

   1. Ernst Quispel

    Ja, de slachtoffers roeren zich in de regel eerder dan de daders.

 2. Ni28

  Waar zijn wij nu mee bezig, beste Peter? Simpel, met wat jij altijd zo achter staat en goed vind en waarop je andere tegenspreekt. Dat keert zich op gegeven moment tegen je.

 3. swetsnek

  Trap die vent van de beeldbuis ventje van nul en gene waarde

 4. HEM

  Waarom protesteert er niemand tegen prins Carnaval.
  Al die veren, geplukt van een fazant!

  1. Peter Loosduinen

   Wellicht dat de Huilie huilie groenlinksmeisjes hier een nieuwe opdracht in zien.

 5. Arie B

  Waarschijnlijk wil hij iets aan charme winnen na die afgang van laatst tegen Hiddemeister..

 6. Jantje

  Mooi, zelfs Peter R. begint wakker te worden.

  1. Peter Loosduinen

   Ik hoop dat Peterrrrrrrrrrtje ook zijn bek eens open doet als hij bij Pauw mag aanschuiven.
   Ik was behoorlijk pissig over Peter in de zaak van Howick en Lili waarin hij een verkeerde keuze maakte.
   Herkansing voor Peter RRRRRRRRRR de Vries : Zwarte Piet hoort bij Nederland !!
   Punt uit.

 7. Ni28

  GG wil de achterlijkheid van de islamcultuur vergelijken met de achterlijkheid van de zwarte Piet. Totdat deze antiPiet groepering niet opkwam was er niets mis mee met zwarte Piet en zijn achterlijkheid. Maar ineens is er helemaal niets meer goeds aan. Dat wilt u toch niet geloven. De achterlijkheid van de islamcultuur zit hem in de feodale of zelf pre-feodale toestanden waarin deze geloof verkeert. Anti-vrouw, anti-homo vul maar zelf verder in, niet compatible met moderne samenleving. U bent toch niet blind. Heeft u zelf altijd iets tegen de zwarte Piet gehad? Ik geloof het niet, het is iets nieuws sinds groepen activisten de wereld op zijn kop willen zetten en vooral naar hun zin inrichten. Ik geloof niet dat u die wereld leuk zal vinden.

  1. Guus Geluk

   Nope, maar volgens mij is de term niet denigrerend, omdat er “achterhaald” mee wordt bedoeld.

   Ik ben het voor de verandering met u eens dat er niets mis was met Zwarte Piet, totdat Simons & Co erover begonnen te zeuren. Zwarte Piet is een kinderverhaal: geen racisme, discriminatie of achterstelling.

   1. Ni28

    Zeg dan achterhaald en niet achterlijk, zou ik zeggen. Klinkt nogal verschillend, nietwaar GG?

    1. Guus Geluk

     Synoniemen.net (links komen niet door de filter):

     “achterlijk (bn):
     verouderd”

     1. Ni28

      Beste G G, wij weten toch goed waar wij het over hebben, niet dan?

 8. Kim

  Heer Ernst u heeft waarschijnlijk nooit cadeautjes gekregen.

 9. Ni28

  “Ik bedoelde de term ‘achterlijk’ minder denigrerend dan hij mogelijk overkwam”
  Zeg het dan gelijk anders en niet alleen nu maar altijd.

 10. Gerlos

  Dit proces had nooit gevoerd mogen worden, hetzelfde als het proces van Geert over de Marokkanen te absurd voor woorden.

 11. Job Jansen

  Moet je eens nagaan wat dit eigenlijk allemaal kost… daar gaan weer belastingcenten. En dan nog dat Holleeder proces. Pfff

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.