VIDEO! Pisnijdige Timmermans vliegt Britse europarlementariër aan die over ‘linkse nazi’s’ begint: “Jij idioot!”

Een roodaangelopen Frans Timmermans is vanochtend in een hevige aanvaring gekomen met het Britse europarlementslid Syed Kamall, die namens de Conservatieven het woord voerde in een debat over de afgelopen Europese top. Timmermans kon het niet verkroppen dat Kamall vond dat nationaal-socialisme “een vorm van socialisme” is, en schreeuwde de spreker toe dat hij een “idioot” was.

Een flinke ruzie vanochtend in het Europese Parlement. Terwijl de verzamelde eurocraten in Straatsburg de afgelopen Europese top bespraken, kwam het tot een opstootje met eurocommissaris Frans Timmermans en de Britse conservatieve groepsleider Syed Kamall. Kamall begon zijn praatje namelijk met de opmerking dat het nationaal-socialisme “een vorm van socialisme is”. Die opmerking zorgde in de zaal meteen voor ophef en geschreeuw.

Vlakbij Kamall zat ook Timmermans in de zaal, die zelf lid is van de ‘socialistische’ PvdA en dus persoonlijk werd aangevallen. Timmermans was direct woest en begon, terwijl Kamall nog bezig was met zijn betoog allerlei zaken naar hem te roepen. Niet alles is hoorbaar, maar op een gegeven moment kan je de PvdA-lijsttrekker van aankomend voorjaar horen zeggen dat hij de Brit een “idioot” vindt, en legt uit dat Hitler geen socialist was maar socialisten vermoordde.

Kamall laat zich niet van zijn stuk brengen en verkondigt vlug: “Nationaal-socialisme is een linkse ideologie!” En: “Ze willen hetzelfde als jullie [socialisten], laten we daar heel helder over zijn,” om te eindigen met: “Houd jezelf niet voor de gek!”

De Britse europarlementariër is co-groepsleider van de ECR-fractie, waar voornamelijk conservatieve bewegingen in zitten. Namens Nederland is de ChristenUnie lid van de groep, en ook de enige CU-europarlementariër vond de opmerking beneden alle peil:

https://twitter.com/petervdalen/status/1055006553479233536

Kamall bood uiteindelijk toch zijn excuses aan voor zijn opmerking, maar of hij daarmee zijn eigen positie gered heeft valt nog te bezien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

114 reacties

 1. Ernst Quispel

  Linkse nazi’s is inderdaad een contradictio in terminis en belachelijk beledigend bovendien.

  1. Top

   Hahahahaha! Blablabla.

   1. Spaanse kok

    Het rijmen lukt u best wel goed.
    Aan het oefenen voor Sinterklaas met/zonder zwarte/gekleurde Piet(m/vr)

  2. hans-e-pans

   Blerren om het blerren.

  3. Baaz

   “Linkse nazi’s is inderdaad een contradictio in terminis…”

   Nee hoor, links en nazi’s gaan hand in hand (kameraden).

  4. B. Pascal

   Hitler was niet zomaar links; hij was zelfs groenlinks. In 1933 werd vivisectie verboden en in 1934 de vossenjacht. Goring sprak over “de martelingen en het onverdraaglijke lijden in experimenten met dieren” en liet weten dat “degenen die nog steeds denken dat zij dieren kunnen behandelen als een gebruiksvoorwerp dat zij bezitten” naar een concentratiekamp zullen worden gestuurd. De nazi’s waren actieve natuurbeschermers en richtten diverse Nationale Parken op. Hitler was natuur- en dierenliefhebber, vegetariër, sinds de aanvang van zijn politieke carrière niet-roker (daarvoor rookte hij twee pakjes per dag), geheelonthouder en aanhanger van de homeopathie. Zijn regering voerde campagnes voor het eten van volkorenbrood, streekproducten en groenten en fruit van het seizoen. De nazi’s ondersteunden ook de biologisch-dynamische landbouw en de SS-leider Himmler bezat een eco-boerderij.

 2. Ernst Quispel

  ik begrijp dat de sukkel overigens excuses maakte voor zijn uitglijder. Laten we er verder maar over zwijgen.

  1. sonar

   Dat vind de sukkel Quisling.

   1. Spaanse kok

    Even uit pure hulpvaardigheid een t naar boven gooien.

    1. Baaz

     Als je niets meer kunt zeggen kun je altijd nog taalneuqen.

     🙂

     1. Spaanse kok

      Als je niets meer kunt zeggen kun je altijd nog zoals Baaz zijn.

     2. Baaz

      Dat raad ik natuurlijk iedereen aan! 🙂

     3. Ernst Quispel

      Mijn advies is om Baaz zoveel mogelijk te negeren. De man is een doodzieke trol die eerst als Lugar en Capo en nu als Baaz maar één doel heeft: dit blog kapot maken.

      Ik adviseer ook de redactie hier eens kritisch naar te kijken.

     4. Top

      nationaalsocialisme

      nationaalsocialisme zelfst.naamw. [politiek] antiparlementaire, liberaal|antiliberale, antimarxistische, militaristische, racistische, imperialistische en nationalistische totalitaire ideologie in Duitsland tussen 1933 en 1945 en hieraan verwante bewegingen.
      Ik lees geen verschil met het ‘socialisme’ van vandaag de dag. Ze deugen beiden niet. paar voetnootjes van Calvè.; Rusland, Korea, China, Cambodja, Oost-Duitsland? Ik snap wel, dat de roden hier en in den lande, zich verheven trachten te voelen, door voor eeuwig in de ontkennende fase te blijven hangen, maar helaas voor jullie allen, het werkt niet. Want, geef je ze de kans?

     5. Baaz

      “Mijn advies is om Baaz zoveel mogelijk te negeren…”

      Het geven van adviezen, meningen en optieken staat jou vrij, meneer Quispel. Ook jouw conclusie is niets meer dan een mening en een opvatting. Feit en fictie zijn soms nauwelijks te onderscheiden, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn, we leven in een vrij land.

     6. Spaanse kok

      Mijn advies is om Ijscoman zoveel mogelijk te negeren. Enz, enz.
      .
      Knippen en plakken voor gevorderden.

     7. Ernst Quispel

      “Ik lees geen verschil met het ‘socialisme’ van vandaag de dag.”

      Het staat er echt!

     8. Guus Geluk

      Ja, Ernst, dat is juist. Baaz heeft weer een nieuwe manier gevonden om te zuigen: onder ieder bericht van een andersdenkende een nutteloos commentaar schrijven in de strekking van “dat mag jij vinden…”.

      Het gaat nooit lang goed met deze recidivist, maar ik vind dat de Vrijheid van Meningsuiting ook voor recidivisten geldt. Laat hem gewoon zijn gang gaan en negeer het.

     9. Baaz

      Klopt, ik las het ook. En toen?

     10. Baaz

      “Ja, Ernst, dat is juist. Baaz heeft weer een nieuwe manier gevonden om te zuigen: onder ieder bericht van een andersdenkende een nutteloos commentaar schrijven in de strekking van “dat mag jij vinden…”.

      Het gaat nooit lang goed met deze recidivist, maar ik vind dat de Vrijheid van Meningsuiting ook voor recidivisten geldt. Laat hem gewoon zijn gang gaan en negeer het.”

      Inderdaad dat is juist, je verkondigt jouw mening, jouw optiek en jouw visie, niets mis mee en het staat je volkomen vrij. Ook mag jij mijn bedragen en reacties nutteloos vinden. Zelfs het opvoeren van typering “recidivist” hoeft geen probleem te zijn, we leven immers in een vrij land. Jouw slotconclusie onderschrijf ik natuurlijk van harte want het staat een ieder op DDS vrij elkaar te negeren en elkaar de gang te laten gaan, dat geldt natuurlijk ook voor jou en voor jouw wingman meneer Quispel.

      #alstublieftdankuwel

     11. Original NL

      ..Q…quisling..
      ….Mijn advies is om Baaz zoveel mogelijk te negeren. De man is een doodzieke trol ….
      Aldus de smeerlap, zuiger, linkse (klimaat en politiek) deugfascist en multinicker die het trollen tot kunst heeft verheven en 24/7 zijn mening als de enige waarheid neerplempt.
      De zielige psychopaat….hij kan het eenvoudig niet laten…

     12. fockingworst

      @ernstige mislukkeling.
      Ik heb @baaz nooit kunnen betrappen ad hominids of allerlei ander aanvallen op de man.
      Bij jou is dat ruim 90% van al je plempsels.

 3. Baaz

  Het is niet erg dat jij met jezelf in gesprek bent.

  1. Spaanse kok

   Vervelend is dat toch, mensen die met zichzelf in gesprek zijn.
   Siemien en rechtsaf met vakantie?

   1. Baaz

    Lastig hè als een mede-forummer een maatje te groot is? Dan moet je allerlei dingen uit de kast halen die eigenlijk helemaal niet relevant zijn. 🙂

    1. Spaanse kok

     Lastig hè als een mede-forummer een maatje te groot is?
     .
     Inderdaad, maar dat is slecht uw eigen mening en die mag u natuurlijk geven.

     1. Baaz

      “Inderdaad, maar dat is slecht uw eigen mening en die mag u natuurlijk geven.”

      Dat klopt, dankjewel! 😉

     2. Original NL

      Even uit pure hulpvaardigheid een S naar boven gooien.

     3. Baaz

      Dat is een goeie Original, daaraan kun je zien dat taalneuqen eigenlijk niet slim is, we vergeten allemaal wel eens een letter of een grammaticale afspraak. 😉

    2. Top

     Na de islam zijn de communisten de ergste massamoordenaars uit de geschiedenis. Dat kan een van de redenen zijn waarom de linksen met de islam samenwerken.

     Ontelbare linksen, die nu in leidende posities onze samenleving beïnvloeden, lieten de afgelopen decennia openlijk hun sympathie en ondersteuning voor socialistische massamoordenaars blijken. Hun misdaden speelden daarbij geen rol, zelfs miljoenen slachtoffers werden in het gunstigste geval als zijdelingse schade, vaak zelfs als te elimineren vijand gerechtvaardigd. Voor de linksen speelde en speelt het alleen maar een rol welke ideologie men aanhangt. Als het de eigen is, wordt men ondersteund en handelt men “rechtvaardig”, om het even hoe kwaadaardig en bedorven dit handelen ook is.

     Precies deze denkwijze, die een vast onderdeel uitmaakt van veel linksen, is de reden voor de massamoorden van de 20e eeuw en de repressie tegenover andersdenkenden in de 21e eeuw. Dit artikel somt een aantal grote voorbeelden van de politieke linksen van toen en nu op. Al deze massamoordenaars hebben slechts datgene in de praktijk omgezet wat het socialisme eist en ter implementatie en behoud ook dringend nodig heeft: Massamoord, marteling, terreur, heropvoeding en vrijheidsberoving in alle vormen. Nog nooit heeft het socialisme (anders) gefunctioneerd en zal dit ook nooit doen.

     1. Baaz

      “de communisten”

      In directe lijn en link met de huidige linksaf-praktijken van o.a. GroenLinks.

     2. Troelstra

      In Venezuela is dat socialisme ook al uitgewerkt. Het eindigt altijd in dat andermans geld op is.

 4. Troelstra

  Waar links meent het monopolie te mogen hebben op moraal te kunnen claimen komt het links natuurlijk uiterst slecht uit dat de feiten zijn dat Hitler een socialist was.

  1. Baaz

   Een mooie aanvulling daarop is de film van de linksaffer Marijn Poels. In zijn film ‘Paradogma’ laat hij overtuigend zien dat links niet in gesprek wil zijn, zich heeft ingegraven in haar eigen gelijk en vooral geen vragen wil beantwoorden omdat dit geassocieerd wordt met de twijfel aan het linkse gelijk m.b.t thema’s als milieu, immigratie, islam en het klimaat.

 5. netniet

  Hitler was niet alleen een socialist maar ook een veganist. Rechts was hij in ieder geval niet. Er was ook niet zoveel anders over voor export economie Duistland nadat Judeh het land economisch de oorlog verklaarde, blijkens dit artikel uit de daily express van 23 januari 1933: https://archive.org/stream/JewsDeclareWarOnGermany1933/JewsDeclareWarOnGermany1933_djvu.txt

  Dit nadat de Balfour verklaring gedurende WO I de onderlinge verstandhouding ook al geen goed had gedaan. Evenwel kwam het eerste wirtschaftswunder toch echt van de hand van Hitler en lag de werkloosheid op nagenoeg nul procent.

  De Joden hadden slechts de functie van gezamenlijke vijand. Ze waren erg voor de hand liggend omdat het antisemitisme welig tierde door heel Europa. Bijvoorbeeld ook almin Frankrijk, dat in 1870 de Frans Pruisische oorlog verloor, waardoor Duitsland het levenslicht zag.

  Zoals Joden destijds de gemeenschappelijke vijand waren, is dat nu de veronderstelde boze witte man. De parlementariër in kwestie heeft hele rake punten. En dat Frans etaleert voor de zoveelste keer hetzelfde onfatsoenlijk, door op fascistische wijze te poten iemand anders de mond te snoeren, terwijl Fransje totaal niet aan de beurt is om te praten.

 6. Adriaan

  De reacties die ik hieronder lees, liggen allemaal in het verlengde van Timmermans. Wel geestig. Als iedereen, iedereen nu negeert, zijn we van dit onnozele gekwetter af. Een kleuterklasje doet het beter.

 7. Guus Geluk

  Hitler vermoordde inderdaad sociaaldemocraten. Timmermans en Asscher hadden in Nazi-Duitsland vermoedelijk niet lang geleefd.

  1. Baaz

   “Hitler vermoordde inderdaad sociaaldemocraten.”

   Het is niet erg dat je selectief bent. Timmermans en Asscher hadden wel degelijk lang geleefd in Nazi-Duitsland, het is maar net hoe je hun rol bekijkt.

   1. Troelstra

    Er was toch ooit ene rat Asscher die gedurende de bezettingsjaren riant kopgelden opstreek door gesubsidieerd te heulen met de vijandige invasie- en bezettingsmacht..? Datzelfde patroon zie je nu bij de gesubsidieerde collaborateurs met de ons vijandig gezinde Islamitische invasie- en bezettingsmacht in Europa.

    1. Ernst Quispel

     “ene rat Asscher”

     Nazi’s hadden inderdaad de gewoonte Joden aan te duiden als ratten.

  2. cmsuijkerbuijk

   In Rusland ook niet. En Stalin stamde als communist toch óók uit het Socialisme? Of is communisme óók geen (vorm van) socialisme! Het feit dat Hitler socialisten vervolgde, alsmede communisten en verwante ideologieën is niet zo heel vreemd. Stalin, als communist (en dus socialist) deed exact hetzelfde. Het is niet voor niets dan Joop den Uijl aanvankelijk een bewonderaar van Hitler en het Nationaal Socialisme was en zelfs enige tijd in Duitsland heeft doorgebracht.
   Het simpele feit, dat er vele socialisten, communisten en sociaaldemocraten zijn omgekomen door Hitler zegt helemaal niets. Stalin was van hetzelfde laken een pak. Het ging louter om macht tussen Nationaal Socialisten, Socialisten en Communisten, die in dezelfde vijver zaten te vissen en dús elkaars tegenstanders waren, ondanks hun zelfde oorsprong! En toen de oorlog voorbij was, kon men gevoeglijk, om Stalin niet tegen het hoofd te stoten, het Nazisme links noemen, want dat zou Stalin niet pikken. Men was tóch al bang aan westerse kant, dat Stalin zou proberen de onstabiele situatie die er heerste uit tye buiten en verder naar het westen op zou trekken. Wat bleef dus, voor de lieve vrede, over? Het Nazisme “Rechts” noemen, want “Rechts” was totaal geen machtsfactor, dus die kon deze kwalificatie zonder pardon in de zak steken. Bovendien lijkt het mij onwaarschijnlijk, dat het antisemitisme dat éérst zogenaamd “rechts” was, van kamp zou wisselen en nu opeens bij het extreem linkse gedachtengoed van Antifa thuis zou horen.
   Deze Engelsman heeft dus volkómen gelijk!

   1. Ernst Quispel

    “Het simpele feit, dat er vele socialisten, communisten en sociaaldemocraten zijn omgekomen door Hitler zegt helemaal niets.”

    Het feit dat Mein Kampf en nagenoeg alle uitspraken van Hitler tegen het Marxisme gericht zijn mogelijk wel.

    1. toetssteen

     @EQ
     Google nog maar eens naar de lezing van Göbbels.
     Warum sind wir Sozialisten…..

     Marx stond aan de wieg van al die collectivistische stromingen. Let wel, ik beschuldig niet de filosoof, maar wel degenen die meenden dat zijn ideale samenleving gemaakt kon worden.
     De mens steekt echter zo niet in elkaar (het dier net zomin). De mens is collectivistisch men elkaar binnen de groep, maar niet met een ieder die naar binnen hupst.

     1. Ernst Quispel

      Mogelijk ziet Toetssteen wel een mogelijkheid in te gaan op mijn ideologisch-inhoudelijke argumenten.
      Nu lijkt hij dezelfde fout te maken als Floris door zich te laten verblinden door de populistische retoriek die, zoals we hier ten lande kennen van Wilders, bij oppervlakkige beschouwing vaak een behoorlijk socialistische indruk geeft.

    2. toetssteen

     @EQ
     U stelt iets, u krijgt antwoord en dan komt u met ‘Floris blabla’?
     De groeten, ga eerst maar eens in op argumenten inzake uw eerdere uitlating inzake de positie van Hitler versus het communisme.

   2. Guus Geluk

    Suikerbuik schreef: “Het simpele feit, dat er vele socialisten, communisten en sociaaldemocraten zijn omgekomen door Hitler zegt helemaal niets. ”

    Dat zegt wel iets, namelijk dat Timmermans gelijk had toen hij stelde dat socialisten door de Nazi’s om het leven zijn gebracht, en om Timmermans’ uitspraak draaide het artikel.

    1. cmsuijkerbuijk

     Je leest niet! Socialisten zijn óók door de communisten van Stalin vermoord. Maakt dat Stalin en zijn communisme volgens jouw redenatie dan óók “rechts”?

   3. Troelstra

    Kwam van Den Uyl in 1935 niet de volgende uitspraak?

    “Hitler is voor mij een bron van inspiratie omdat zich rond de Führer een herboren volk heeft geschaard dat zich niet alleen door materiële waarden laat leiden.”

    (Met dank aan Anet Bleich)

    1. Adriaan

     @Troelstra, dit een zeer juiste opmerking. Joop den Uyl adoreerde Hitler.

    2. Guus Geluk

     “Vanaf 1940 veranderde zijn leven in één klap. Vanaf toen droeg Den Uyl bij aan het verzet van de illegale pers, onder meer als medewerker van de clandestiene kranten De Nieuwe Vrijheid en Vrij Nederland.” (NRC)

     1. Ernst Quispel

      Ja, Den Uyl kwam er snel achter dat het extreem-rechts fascisme betrof.

      Een jeugdige vergissing die wij hem graag vergeven.

     2. Guus Geluk

      Hij was ook pas zestien, Ernst.

  3. netniet

   Pertinent onwaar, NDSAP staat voor nationale democratische socialistische arbeiders partij. En dan je eigen aanhang om zeep helpen ? Deze groep had het voorzien op communisten. En dat is toch echt een heel andere groep.

  4. Seneca

   @de heer Geluk
   het is waar dat zowel de heren Timmermans als Asscher in nazi Duitsland, niet lang geleefd zouden hebben en u zou er vermoedelijk ook aangaan. aan de ene kant is dat goed maar als ik zie hoe de heren Timmermans en Asscher Nederland totaal verziekt hebben; Timmermans met zijn krokodillentranen voor het oog van de wereld bij de VN inzake de MH17, terwijl hij wist dat het fragment dat hij toonde, niet compleet was, dan is de mens Timmermans, geen mens meer. de man heeft zich toen ontmenselijkt, dan is dat jammer. de heer Geluk ken ik niet – gelukkig maar – maar ook uw mentaliteit stinkt tot aan de hoge hemel (waar u de mond zo vol van heeft) gezien uw pogingen en die van uw broeder in het kwaad, de heer Quispel, om dit forum naar de verdommenis te helpen! en neen, ik zit niet op uw reactie te wachten.

   1. Guus Geluk

    “gezien uw pogingen en die van uw broeder in het kwaad, de heer Quispel, om dit forum naar de verdommenis te helpen!”

    Dit is een onjuiste beschuldiging. Gaat u uw excuses er nog voor aanbieden?

    1. Baaz

     “Dit is een onjuiste beschuldiging.”

     Om de dooie forumdood niet!

     1. Hetzalwelweer

      @Baaz, je zou haast denken dat Pechtholdings achter al deze alias trollen zou zitten en nu heeft ie nog meer vrije tijd…..joepie….zie hem al staan met zijn graaiende worstenwijsvingertje hoog in de lucht zwaaiende, excuses,wij van d666 willen excuses.

     2. Baaz

      @HZWW: Als je het eens rustig doorleest gaat het lampje vanzelf aan hoor.

     3. Job Jansen

      Zou de herr Quispel misschien Pechtold zelf zijn? Verbaas u niet verwonder u slechts.

     4. Hetzalwelweer

      @Job, samen met Rutte natuurlijk, beantwoord meteen de vraag waarom ze drukker zijn met hun mobiel dan het beantwoorden van kamervragen….

     5. Baaz

      Ik weet wel wie meneer Quispel is. Feit is dat hij 24/7 13u p/d op DDS aanwezig is, aan een paar touwtjes trekt zodat er vervolgens forummers op reageren. Wat dat betreft is hij twee druppels water met de boze witte-man Timmermans die bijna uit zijn stoel ploft wanneer je zegt dat nazi’s in feite linksaffers zijn.

     6. Hetzalwelweer

      @Baaz, als eerste trekt ie natuurlijk het liefst aan zijn eigen touwtje, hoe meer touwtjes des te meer tissues om de bende op te ruimen, maar goed, Timmerfrans, die meer recht heeft op een #metoo dankzij Juncker, moest dit wel doen. Timmerfrans is nu eenmaal the big puppet van de elite, net als Rutte en Merkeltje als ook Macron.

    2. Troelstra

     Neem jij dan afstand van dat getrol en gelieg van Kwispeltje en sluit jij je aan bij de realisten die zeer terecht hun walging uitspreken over Kwispeltje’s getrol en gelieg en spreek jij je onvoorwaardelijk en ondubbelzinnig uit voor een veroordeling en verkettering van trol Kwispeltje? Onthoud dat na de Elfde September, de dag van Zie je wel, de lijn ligt op Either you are with us or you are with the terrorists. Je niet uitspreken tegen trol Kwispeltje maakt je verdacht.

     1. Baaz

      @Troelstra: Ik volg meneer Geluk al een tijdje, maar hij heeft last van een oogafwijking. Hij ziet bepaalde dingen niet en neemt bovendien stevig stelling. Kansloos, hij heeft gekozen.

 8. Michael

  Logisch en terecht dat Timmermans boos wordt. Dit soort inhoudsloze name-calling en framing doet het vast goed bij de achterban, maar voegt helemaal niets toe aan welk debat dan ook. Net zo onzinnig als Wilders of Baudet vergelijken met nationaal socialisme.

 9. sjun

  De gedomonstreerde meninginquisitie in het Europarlement biedt ondersteuning voor hetgeen Sayed Kamall te berde bracht.

  1. sjun

   gedemonstreerde

  2. Ernst Quispel

   De sukkel bood zijn excuses aan en behoort verder tot een irrelevant rechts-extremistische clubje.
   Zand erover en niet meer aandacht aan geven, zou ik zeggen.

   1. Tinneke

    Pffffffffffffff

 10. Eugenie de la Fleur

  Linkse nazi’s bestaan niet dus Timmermans woorden zijn op hun plaats

  1. Ernst Quispel

   In de bijdragen van Lay down your souls to the gods rock and roll gaat het nagenoeg uitsluiten over alcohol en drankgebruik, ook als daar geen enkele aanleiding toe is.

   Opmerkelijk.

   1. Top

    Hahahahha. Blablabla!

 11. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Ach gut!!!!! Timmermans had blijkbaar een flinke slok jenever achter de kiezen. Maar de drankorgel was natuurlijk kwaad omdat er het woord nationalist in voor komt en dat ligt nogal gevoelig in de alcoholistenclub (EU) Het is ten strengste verboden om trots te zijn op je eigen land. Nee!!!!! je moet trots zijn op ‘Europa’ (BRAAK BRAAK!!!!!!) Immers het was diezelfde Timmermans die zich zorgen maakte dat Nederlanders nationalistisch worden. Ook daar bemoeit de alcoholistenclub zich mee, Je vraagt je af waar ze zich nou eens NIET mee bemoeien. Straks komt er een moment dat bij de 2e kamer verkiezingen allemaal Europarlementariërs bij de stembureau’s staan. Die gaan met je mee het stemhokje in en zij wijzen aan waar je op moet stemmen, toegegeven dit komt heel lachwekkend over maar ik zie hun er wel voor aan. Ik kijk nergens meer van op.

 12. Floris

  “Er zijn verschillende verklaringen mogelijk voor het rechtse imago dat aan Hitler kleeft. Stalin was zijn grote rivaal in de wedkamp der dictators. Stalin was links, dus gelooft iemand die onbekend is met Hitlers ideologische achtergrond en politiek al snel dat Hitler dan wel rechts zal zijn geweest. Zowel fatsoenlijke sociaal-democraten als neostalinisten hebben er belang bij om Hitler als rechts af te schilderen. Voor de sociaal-democraten geldt dat hun sociaal-economische politiek gênant veel op die van Hitler lijkt. Anders dan Stalin wilde Hitler niet een almachtige staat die alle productiemiddelen bezit, maar wel een bemoeizuchtige staat, die voor de mensen zorgt en bepaalt wat goed voor hen is. Veel keurig nette naoorlogse politici wilden net als de NSDAP een geleide loonpolitiek, hoge overheidsuitgaven, nationalisaties, een verzorgingsstaat en een bedillerige Moeder Overheid. Maar ze verzwegen zoveel mogelijk de overeenkomsten tussen hun beleid en dat in het vooroorlogse Duitsland. Hitler mocht niets gemeen hebben met hedendaagse politici. Hij was immers de duivel in eigen persoon. Hij verdiende die reputatie doordat hij de Tweede Wereldoorlog was begonnen en zes miljoen joden had laten vermoorden. Dat is heel slecht en het is dan ook geen wonder dat de sociaal-democraten Hitler liever niet als links geafficheerd wilden zien.”

  uit: Was Hitler Links, MeerVrijheid.

  Dit is de simpele reden waarom Hitler ten onrechte als extreemrechts is geetiketteerd. De woedeuitbarstingen in het EP zijn het bewijs dat die leugen nog steeds springlevend is.

  1. Ernst Quispel

   We kunnen de ideologische positionering van Hitler het beste bepalen aan de hand van een inhoudelijke analyse van zijn nationaal-socialistische ideologie. De enige houtsnijdende toeschrijving van socialisme is namelijk alleen te vinden in zijn concrete beleid die in veel opzichten links oogde. Zo verhoogde hij de staatsinvesteringen enorm en concentreerde hij veel macht bij de staat. Dat is echter niet iets dat we alleen bij socialisten aantreffen. Kijk bijvoorbeeld naar de populisten heden ten dage in Italië die een enorme investering willen doen in de publieke voorzieningen, een tendens die je ook aantreft bij iemand als Wilders. We zouden deze politici toch bezwaarlijk links of socialistisch kunnen noemen. In hun retoriek zetten ze zich er ook nadrukkelijk tegen af.

   Dat deed Hitler trouwens ook. Mein Kampf is één grote tirade tegen het Marxisme en hij vervolgde communisten en socialisten op brute wijze.

   Inhoudelijk ideologisch tref je bij Hitler nauwelijks socialistische ideeën aan. Hij bepleit nergens de collectivisatie van de productiemiddelen, van de socialistische internationale moet hij niets hebben (zijn ideologie is veeleer racistisch/volksnationalistisch) en nergens vind je bij hem iets terug van het historisch-materialisme. Hitler dacht eigenlijk helemaal niet in termen van economie en zaken als bezits- en inkomensverhoudingen. Hij was dikke maatjes met het particuliere bedrijfsleven en bepleitte nergens nivellering van inkomens.

   Het is me een raadsel waarom iemand in dit licht met droge ogen kan beweren dat Hitler links dan wel socialistisch was.

   1. Floris

    Speciaal voor Ernst uit dezelfde bron:

    “Stel er wordt een politieke partij opgericht die zichzelf socialistisch noemt en in haar programma heeft staan dat de staat de plicht heeft ervoor te zorgen dat alle burgers in hun levensonderhoud kunnen voorzien of door de staat worden onderhouden.
    In andere programmapunten belooft de partij: uitbreiding van sociale voorzieningen; goede gezondheidszorg en dito onderwijs die toegankelijk zijn voor iedereen; onteigening van grond ter voorkoming dat particulieren ermee speculeren; nationalisatie van bedrijven die een monopolie hebben en winstdeling bij grote bedrijven.

    Dertien jaar later komt de partij aan de macht. Ze heeft haar ideologische veren niet afgeschud; het programma is al die tijd onveranderd gebleven en wordt voortvarend uitgevoerd. Een echte linkse partij, zou je toch zeggen. Maar omdat het nu toevallig de Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) betreft, beschouwt bijna iedereen die partij en haar leider, Adolf Hitler, als heel erg rechts.”

    Hitler moest inderdaad niets van het marxisme hebben en dat had als belangrijkste reden dat het internationaal gericht was. Zoals Suijkerbuijk al schreef visten al die linkse partijen in dezelfde vijver en beconcurreerden ze elkaar zeer fel. Later wist Hitler ook de middenklasse aan te spreken en brak hij electoraal door. Dat hij dikke maatjes was met het bedrijfsleven is een links fabeltje. Slechts een enkeling (Thyssen) doneerde aan de NSDAP.

    1. Ernst Quispel

     Floris hoopt dat MeerVrijheid het voor hem oplost maar moet toch ook zien dat dit citaat niet ingaat op de kern van mijn betoog: de ideologische kern van de ideologie van Hitler heeft niets met het socialisme te maken en de bewering dat hij links was is absurd.

     1. Floris

      Er valt voor mij niets op te lossen. Dat de ideologische kern van het nazisme niets te maken heeft met socialisme is een belachelijke bewering die gelogenstraft wordt door het partijprogramma van de NSDAP waaruit MeerVrijheid enkele punten opsomde. En veel van die punten zijn ook in praktijk gebracht.

      Het enige verschil met het oorspronkelijke socialisme is dat Hitlers socialisme op het eigen volk gericht was. Van de “internationale” moest hij niets hebben (en terecht).

     2. Ernst Quispel

      Floris blijft steken in de populistische retoriek van Hitler die hij foutief voor socialisme aanziet.
      Hij negeert de door mij benoemde essenties van socialisme omdat hij natuurlijk ook ziet dat die bij Hitler en het nationaalsocialisme niet worden aangetroffen.

   2. Hetzalwelweer

    @Ernstoğan, afschaffen referendum = zwijgplicht, verder hebben we nog de vaccinatieplicht , de donorwet en de sleepwet en de fakenews bestrijding van Ollongren…..Mijn Kampf 2.0 zou ik zeggen…niet?

 13. Vliegenvanger

  Hahaha, al weer een die nooit heeft gehoord van normen en waarden. Er zit wat spul in onze regering zeg. Hoogste tijd voor vernieuwing en weg met timmer frans.

 14. Seneca

  jammer dat de man verontschuldigingen heeft aangeboden. nationaal socialisme is gewoon socialisme. dat de sociale democraten met de communisten – ik geef toe met heel veel succes – dit na de oorlog hebben bestreden en wel zo goed, dat het klootjesvolk dit geloofde. overigens, gezien de reacties hierover, bestaat het klootjesvolk nog steeds ondanks de mogelijkheden van studie en verdieping die onze maatschappij en niet in de laatste plaats, het internet ons biedt. de geschiedenis herhaalt zich maar de mens leert het nooit.

  1. Floris

   “dat de sociale democraten met de communisten – ik geef toe met heel veel succes – dit na de oorlog hebben bestreden en wel zo goed, dat het klootjesvolk dit geloofde.”
   ——————————————————————————–
   Precies!

   Dat succes hebben ze mede te danken aan hun propagandakanalen. Goed afgekeken van de nazi’s.

 15. Tinneke

  Ernst Robert Dopper…….door jou is hier iedereen afgetaaid! niet door wie dan ook! alleen door jouw!!Het eerste wat ik na weken weer zie zijn jouw achterlijke bijdrage, het gaat toujour door 24/7 Ik snap niet dat jij hier nog mag zuigen, dat ze jou nog niet geëlimineerd hebben, jammer dat je nu op Elsevier met je eigen naam moet inloggen en niet meer met twintig aliassen toch Robbie? En mijn advies is om jou zoveel mogelijk te negeren. Hopelijk gaat de redactie hier eens naar kijken! En er is hier maar een iemands die dit blog kapot maakt en dat ben jijzelf.

  1. Ernst Quispel

   Het debat op DDS is levendiger dan ooit, Tinneke. Ik nodig je uit daar inhoudelijk aan deel te nemen.

   Op Elsevier heb ik nooit gepost.

   1. van Urk

    Opmerkelijk is dat we de sociale verzorgingsstaat te danken hebben aan het nationaal-socialisme. Er is een briljante boek op de markt genaamd ”Duitse Socialisme” waar in het licht wordt genomen dat het nationaal-socialisme inderdaad een vorm is van socialisme. Er was sprake van een sociale revolutie of modernisering. De in bruine hemden gestoken naziknokploegen, de SA, waren net als biefstuk; van buiten bruin, maar van binnen rood.

    1. Ernst Quispel

     Van Urk is een notoire leugenaar en pikte deze tekst uit een artikel in Trouw. Hij slaagt er niet eens in de titel van het boek van J.A.A. van Doorn (‘Duits socialisme’) correct weer te geven, laat staan dat hij het las of de strekking begreep.

     Ga je een potje zitten schamen, van Urk.

     1. Baaz

      “Van Urk is een notoire leugenaar…”

      Dat is jouw mening, uit niets blijkt dat van Urk liegt.

   2. Top

    En dan antwoorden met een leugen. Vroeger wel, toen het nog gratis was! Nu je moet betalen, niet meer. ‘Geen cent te makken’, in dat programma, zou je aardig in passen. Een socialist zonder geld, is gelijk aan een paling in een emmer snot, waarbij de socialist het snot is. En verders? Blablabla! En hahahahahaha.

    1. Ernst Quispel

     Is deze tirade tegen van Urk of tegen mij gericht?

     Wat bedoelt u met betalen en waarvoor?

 16. Pescador

  Hier laat onze landverrader zijn werkelijke gezicht zien, hij moet dar maar gauw weg

 17. Nuts

  Nazi betekend:
  NAtionaal soZIalist in het Duits.

  NSDAP staat voor:
  Nationaal Sozialistische Duitse Arbeiders Partij.

  Met andere woorden:
  De PvdA van vroeger Duitsland.

  En helemaal geen rechtse partij zoals de fakenews media al jaren suggereerd.

  1. Ernst Quispel

   betekent en suggereert.

   1. Baaz

    Als je bent uitgepraat ga je gewoon taalneuqen. Best wel zwak maar niet verrassend. Dat je erom gehaat wordt is logisch, je zult het vast wel prettig vinden.

 18. robroy

  Ik bemerk dat DDS niet bij machte is om de website te onderhouden .
  Een grote mond met huisregels maar ondertussen toch blij met de hits die binnenlopen .
  Geen haar beter dan de rest zeg maar .
  En nou niet alleen de rechtse deelnemers er af flikkeren he pas op

 19. Blue monday

  Alle onzin gelezen…Baaz zit hier gruwelijk te trollen door het goor en bruinrechtse nationaal socialisme met de sociaal democratie te vergelijken.

  Natuurlijk hoopt hij daarmee dit stuk kapot te maken om reacties uit te lokken.
  En daar geniet hij van.

  Het heft dus geen enkele zin om op deze zieke geest te reageren, hij doet dit alleen om zelf een beetje aandacht te krijgen.
  Zieligere mensen bestaan er niet.

  1. Seneca

   @maandag
   ik dacht al, waar blijft-ie? de werkgever van de heren Quispel en Geluk, heeft op deze woensdag ook maandag opgeroepen daar voornoemde heren/dames/transgenders uitgetrold zijn, was er ‘nieuwe inspiratie’ nodig maar ook bij maandag slaat de vertwijfeling toe, want hij heeft niets anders dan zijn bekende riedeltje om dit forum te vervuilen en een ander dat te verwijten wat hij zelf doet. Trollen!

   1. Ernst Quispel

    Seneca vertelde hier gisteren de leugen dat Soros de nazi’s hielp Joden naar de gaskamers te brengen en daar veel geld mee verdiende.

    Excuses voor deze vieze leugen zagen we nog niet.

  2. Baaz

   “Baaz zit hier gruwelijk te trollen door het goor en bruinrechtse nationaal socialisme met de sociaal democratie te vergelijken.”

   Ben benieuwd naar citaten van mijn die uw mening ondersteunen. Het betreft namelijk een mening, dat is je goede DDS-recht.

 20. Jantje

  Hitler was een op-en-top socialist. Den Uyl keek in bewondering tegen hem op.
  De ziektewet, de bijstand, allemaal te danken aan de Nazi’s.
  Een auto voor het volk, een tv voor het volk, iedereen aan het werk enz.
  Allemaal nazi praktijken.

  1. Hetzalwelweer

   @Jantje, Hitler was niets anders dan een puppet voor de elite om de Russen tegen te houden dan wel niet uit te dagen. Wanneer je bekijkt welke bedrijven er enorme winsten hebben gemaakt tijdens de WOI en WOII….dat zet je toch aan het denken.

  2. Job Jansen

   @ Jantje

   Misschien voor de vele reageerders een schok, maar heeft Hitler dus ook goede dingen gedaan? Of was de bedoeling goed maar de uiteindelijke uitwerking ism extremisme fout? En zijn de volgers blind geworden na een gigantische economische crisis veroorzaakt door het verdrag van Versailles? Of, kijk de mensen praten altijd wel over de Joden enzo, terwijl eh nou die Duitsers dat waren ook geen lieverdjes hoor (Hans Teeuwen) ;).
   Iedereen heeft zijn woordje klaar over WO2. Maar niemand die het nu nog heeft meegemaakt. In Nederland zijn verhoudingsgewijs de meeste Joden, zigeuners etc gedeporteerd. Het merendeel was tot aan 43 pro Duits. Daarna veranderde het snel. En na de oorlog waren de meeste verzetshelden. Waarom? Veel Nederlanders zijn laf, meelopers. Ze willen goed doen maar hebben geen ruggengraat. Vertaal he maar naar het hedendaagse Nederland. Er is weinig veranderd.

  3. B. Pascal

   Nazi’s zijn niet zo salonfähig. Toch blijkt in de praktijk dat de Nederlandse naoorlogse politici nogal gecharmeerd waren van de sociaal-economische politiek die de Duitse bezetters hier vanaf 1940 introduceerden. Zo bleef na de bevrijding het door de nazi’s ingestelde College van Rijksbemiddelaars bestaan dat grote bevoegdheden had lonen en andere arbeidsvoorwaarden te bepalen. De nazi’s hebben ook de ontslagvergunning ingevoerd; werkgevers kunnen niet zomaar mensen op straat zetten. Verder besliste de naoorlogse overheid over de hoogte van huren, pachten en dividenden volgens door de nationaal-socialisten geïntroduceerde regelgeving. De naoorlogse gezondheidszorg was gebaseerd op het Ziekenfondsbesluit uit 1941. De contacten tussen bedrijven onderling, tussen bedrijfsleven en overheid en praktische zaken zoals grondstoffendistributie werden geregeld door de Organisatie Woltersom – alweer een uitvinding van de nazi’s – een overheidsorgaan waarin werkgevers waren verenigd. Die organisatie werd in 1955 opgeheven. Inmiddels bouwde men ijverig aan een verzorgingsstaat naar Duits model.

   1. Ernst Quispel

    Hier geldt, naar het woord van Paulus, ‘onderzoekt de dingen en behoudt het goede’.

   2. Floris

    Uitstekende post, heer Pascal!

    Maar het zal Quispel niet overtuigen. Die blijft gewoon de leugen rondbazuinen dat de nazi’s extreemrechts waren zoals een serviel links kuddedier betaamt.

    1. Ernst Quispel

     Het lukte Floris niet mijn ideologisch-inhoudelijke argumenten op dit punt te weerleggen. Deze rancune wekt slechts mededogen.

     1. Floris

      Je lulde zoals gewoonlijk maar wat in de ruimte. Daar ga ik geen tijd aan besteden.

      Het partijprogramma van de NSDAP en de maatregelen die de NSDAP nam om het te verwezenlijken, zie ook de opsomming door Pascal, zijn in dezen voldoende argumentatie.

      Ik adviseer je om naar de feiten te kijken en de handdoek te gooien als je zo evident bent afgedroogd als in deze draad.

     2. Ernst Quispel

      Ik vroeg Floris eenvoudig om in het partijprogramma van de NSDAP of bij de geschriften/toespraken van Hitler aan te wijzen waar de essenties van het socialisme, zoals daar zijn het historisch-materialisme, de internationale klassenstrijd, de collectivisatie van productiemiddelen en de herverdeling van bezit en inkomen, zijn te vinden.

      Die essenties ontbreken ten ene male en daarom is het ook een bizarre bewering dat Hitler een socialist dan wel links was.

      De extreem-rechtse gezindheid van Hitler bleek bovendien uit de wel talrijke uitingen waarin Hitler zich afzette tegen het Marxisme en het feit dat hij communisten, sociaal-democraten dan wel socialisten bloederig vervolgde.

      Je hebt geen poot om op te staan, Floris, en dat weet je donders goed.

     3. Floris

      Wat Ernst maar niet kan begrijpen is dat het nazisme een nationalistische variant van het socialisme was.

      Dus nee, geen internationale klassenstrijd.

      Maar wel een verzorgingsstaat, geleide economie, the works. Het is al tot in den treure opgesomd.

     4. Ernst Quispel

      Maar ook geen nationale klassenstrijd, laat staan collectivisatie van productiemiddelen en de herverdeling van bezit en inkomen.

      Dat is toch een socialisme waar de essentie uit is verwijderd?

      Waarom bijt je je toch altijd vast in onhoudbare standpunten, beste kerel?

 21. Jozias Visser

  Soros? Die is nu 89 hij moet toch de laatste zucht eens gaan blazen en zijn ogen sluiten. Gelet op zijn druipende oogwallen lukt het sluiten van zijn ogen niet erg. Hij geeft blijkbaar geen cent om zijn lelijkheid. Ik moet er niet aan denken als ik elke morgen mezelf zo zou zien in de spiegel. Deze stinkjood bevindt zich in een stadium dat hij niet meer schrikt van zichzelf.

  1. Ernst Quispel

   “Deze stinkjood”

   Kan deze redactie eens naar dit soort anti-semitisch taalgebruik kijken? Dit haalt DDS toch wel erg omlaag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.