VIDEO! Politie 020 kiest kant jodenhaters: stuurt pro-Israël-demonstrant weg en beschuldigt hem van mishandeling

snapshot
Foto: Michael Jacobs filmt de agenten die hem wegsturen. Bron: Screenshot Jacobs / YouTube.

Fijne jongens, die politie-agenten in Amsterdam. Een man met een Israël-vlag wordt gezien als provocatie en gesommeerd te vertrekken, terwijl pro-Palestinamafklappers de man constant uitschelden en lastig vallen. Erger nog: de man met de vlag van de Joodse staat om zijn schouders wordt een mishandeling in de schoenen geschoven en gedreigd met een strafzaak.

Wie wel eens op De Dam in Amsterdam komt, weet dat dit kennelijk dé hotspot is voor anti-Israëlgekkies en ander pro-Palestijns gespuis dat haar uiterste best doet om zoveel mogelijk haat te zaaien en Israël te delegitimeren. Gaat ze niet lukken, natuurlijk. Stelletje dwazen. Eén van de mannen die hen daar keer op keer aan herinnert, is Michael Jacobs. Hij staat dan pal tegenover de haatzaaiers, met een Israëlvlag om zijn schouders. Dat is voor hem niet zonder gevaar, maar hij staat er wel maar mooi. Iedere keer opnieuw.

Maar het kan wel eens voor het laatst geweest zijn. Want dit is wat er afgelopen zaterdag gebeurde toen Jacobs zijn gezicht toonde in het centrum van Amsterdam. Een halve brigade aan politie-agenten deed z’n uiterste best om Michael Jacobs te laten ophoepelen. Ze deden dit zelfs op de meest kafka-esque wijze mogelijk – met de woorden “Ik jaag u niet weg.” Ja echt

Jacobs zegt daar zelf over:

“Justitie discrimineert tegen personen die trots de vlag van Israël tonen. Ik ga telkens bij het Nationaal Monument staan (ook vandaag weer) vóórdat ‘Juden raus’ BDS-activist Norren komt. Hij stelt zich dan naast mij op, belt politie om te melden dat ik in overtreding ben van de eenzijdig aan mij opgelegde afstandsbeperking, en die jaagt mij vervolgens weg. Hem daarentegen, die met allerlei leuzen, plakkaten en vaandels openlijk oproept tot de vernietiging van Israël, laten de agenten daar juist staan.”

De in totaal vier agenten vertrokken zondagmiddag kort nadat zij mij hadden weggestuurd. De ‘F*ck Israel’ en ‘K*nkerjoden’ roepende menigte kon blijven staan. De politiemannen vroegen wel nog even of de partijen geen vrede konden sluiten.”

Maar erger nog, onlangs kreeg Jacobs dit schrijven in de brievenbus:

jacobsbrief

Ja, de vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Die kan je gebruiken om een onafhankelijke Palestijnse utopiestaat te verdedigen, of om voor het verdere voortbestaan van Israël te pleiten. Dat laatste, zo zien we, is dan vooral in theorie mogelijk. In de praktijk wordt het je knap lastig gemaakt door een partijdige hoofdstedelijke politie met het OM daarachter.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

42 reacties

 1.   

  Links aan de macht daar,en dat zullen we weten .
  Schaam me voor Nederland .

 2.   

  @Tim, ik ben absoluut geen Jodenhater of een Palestijnenhater, ik haat enkel foute Joden en foute Palestijnen. Ik haat eigenlijk alle foute mensen op deze aardkloot. Deze man die door de politie wordt weggestuurd, wordt terecht weggestuurd. Hij heeft een gebiedsgebod opgelegd gekregen door de rechterlijke macht. De politie heeft als taak dit te handhaven. En dat doen ze op een keurige manier. Met dit artikel die jij heb geschreven doe je onrecht aan ons recht. Bovendien ben stigmatiserend bezig. Ik begin steeds meer mijn twijfels te krijgen over jouw functie als hoofdredacteur.

  1.   

   gebiedsverbod

   1.   

    Ik ken Michael Jacobs niet persoonlijk, maar heb de laatste maanden veel over hem gelezen. Hij heeft een gebiedsverbod gekregen dat inhoudt dat hij minstens 35 meter verwijderd moet staan van de pro-Palestijnse demonstranten. Deze echter hebben dit verbod niet gekregen. Kan iemand mij uitleggen waarom niet? Wat er gebeurt is dat Michael zich aan het verbod houdt, maar dan komen de pro-Palestijnse lui naar hem toe. En zoals beschreven in het artikel, belt bijv. die man in de scootmobiel (Norren) die zwaait met een Israelische vlag, waarin de davidster is vervangen door een kakkerlak, naar de politie en wordt Michael gearresteerd of hardhandig verwijderd. Beide partijen moeten hetzelfde gebiedsverbod opgelegd krijgen!

 3.   

  Een Palestijnse vlag zou hetzelfde effect hebben. Of een Feijenoord vlag bij de Johan Cruijff arena.

 4.   

  De staat Israël is een schande voor de wereld. Het is een gevolg van de schuld van Europa aan de holocaust. Bij iedere kritiek op de staat Israël wordt er direct anti semitisme geroepen, ik vind dat misselijk. Geef de palestijnen een deel van Europa, Europa is de schuldige aan deze misstand.

  1.   

   Aytas schreef:

   “…Geef de palestijnen een deel van Europa, Europa is de schuldige aan deze misstand…”

   Makkelijk zeggen als je geen (Noord)Europeaan bent, hè?
   Laat die Palestijnen lekker in Palestina waar zij horen.
   En dat Israël altijd anti-semitisme en de holocaust erbij haalt, is logisch… het is het enige wat ze nog hebben, en dit gaan zij nog lang uitbuiten!

   1.   

    Zoals Europeanen Palestina weggaven. Wat natuurlijk makkelijk is als je Europeaan bent.

    1.   

     Dat had nooit moeten gebeuren natuurlijk @ Aytas, dat is waar…
     Churchill en consorten hebben niet de beste beslissingen gemaakt toen.
     Maar daar Kun je Europa niet écht de schuld van geven.

     1.   

      Europa heeft de holocaust gepleegd niet de palestijnen.

      Ik keur een misdadig regime als hamas af, echte rotzakken. Ik vind dat het geweld van Israël veel te willekeurig.

      Ik heb medelijden met een ieder, palestijnen en joden daar die een gewoon liefdevol leven willen. Zonder de staat Israël zou dat veel makkelijker zijn

     2.   

      Aytas schreef; ”Europa heeft de holocaust gepleegd niet de palestijnen”. U heeft zeker nog nooit over Amin al-Hoesseini een goede bondgenoot van Adolf Hitler gehoord.

     3.   

      Ach, van Urk meent dat de Holocaust door Amin al-Hoesseini is afgedwongen.

      Hitler was een christen, dus die kon zelf onmogelijk op dat idee komen.

     4.   

      Ernst Quispel..Dat u hardnekkig nog durft te beweren dat Adolf-die zijn Katholieke verleden heeft gebroken-een oprechte christen was. De man die zijn eigen religie hanteerde en riep; ”Ik en niemand anders”. Hij had grote bewondering over de Islam en zag in de Groot-moefti een ware bondgenoot. Het is een historische feit dat Amin al-Hoesseini een dialoog met Hitler had over de Joodse kwestie. Voortaan niet zomaar uit uw eigen linkse duim lopen zuigen.

    2.   

     Het gebied dat u Palestina noemt is vele eeuwen lang volstrekt verwaarloosd door het toenmalig heersende wanbeleid van de Osmaans/Turkse bezettende macht.

  2.   

   @Aytas, fijn dat mee discussieert, maar ga geen domme dingen roepen. Het is een schande dat jij de staat Israël een schande noemt. Iedereen heeft recht om te wonen waar ze willen wonen. Bovendien moet je volkeren geen staten geven, staten moet je verdienen of recht op hebben.

   1.   

    Mooi dat wat jou betreft een nieuwe staat in Europa kan worden gesticht. Ik ben het met je eens, iedereen moet kunnen wonen waar hij wil maar dan pas je je aan aan de mensen die daar wonen.

    In welke zin kan je recht op een staat hebben? De stichting van de staat Israël is een schande, de schuld van Europa is afgeschoven op de palestijnen. Net als Australië en Amerika een schande begaan met hun migratie beleid. Migranten die een genocide hebben begaan eisen het alleen recht op over een door diefstal verkregen gebied.

    1.   

     @Aytas en het dan vreemd vinden dat men zegt dat juist jij antisemitisch bent, erger nog en het dan nog tegenspreken ook..
     De islamitische Palestijnen maken er zelf een potje van dat juist jij die zo hardnekkig beschermt zegt heel veel natuurlijk.

     De linkse kliek hier verdedigd de islam altijd met hand en tand, jullie moeten je kapot schamen

     1.   

      Semien,
      Het is toch niet islam tegen de rest?!
      Het gaat hier over een bevolkingsgroep die toevallig de islam aanhangt.
      Ik ben niet links en neem het ook niet voor islam op, maar voor een bevolkingsgroep die uit het eigen(!) land wordt verdrongen. Islam of niet…

     2.   

      Joh of jij mij antisemiet vind is van geen belang.

      Jij bent degene die zich moet schamen. Jij herhaald de taal uit 1936.

      De joden die ik liefheb, adoptie van mijn ouders, weten of ik antisemiet ben. Mensen als jij met je oordeel alleen op basis van geloof of etnische achtergrond over anderen zorgen dat de geschiedenis zich kan herhalen, niet ik.

     3.   

      De gewoonte van Siemien om iedereen hier voor antisemiet uit te kafferen begint een beetje te vervelen.
      Als je dit zo lichtvaardig doet verliest deze vorm van racisme zijn betekenis.

     4.   

      Beide Aytas en Ernst zijn hier het zogeheten zuurdesem.

      Aytas, ik heb gelijk, jij bent antisemiet, hebt werkelijk een pleuris hekel aan alles wat met Israël te maken heeft, incluis haar inwoners.

      En jullie kunnen er van alles bij halen, jullie beide zijn een schande voor dit forum met jullie islamitisch verheerlijkende reacties.
      Alles dat met Israël te maken heeft, maken jullie zwart, jullie zijn de randdebielen hier.

      Ernst zegt; “Als je dit zo lichtvaardig doet verliest deze vorm van racisme zijn betekenis.”

      Dit soort naargeestige opmerkingen zijn de typische opmerkingen die Ernst structureel kwijlt hier op dit forum.

     5.   

      @Ijsstrand storntkuur

      “maar voor een bevolkingsgroep die uit het eigen(!) land wordt verdrongen”

      Ze hebben een land, dat is Jordanië domme jongen….

    2.   

     Aytas, De staat Israel is juist opgericht omdat er zelfs na de holocaust nog steeds in anno 2018 anti-Joodse geluiden worden geroepen. Dat bewijst deze meneer in Amsterdam. Israel is de enige veilige plek op aarde waar Joden Jood mogen zijn en zichzelf beschermen kunnen tegen anti-Joodse invloeden. Toen de Joden hun eigen rechtmatige staat inroepen barstte de antisemitische geweld vanuit de Arabische wereld opeens los ook onder de Palestijnse kringen. Logisch dat na 1948 de Israeliers de Palestijnen niet meer vertrouwden als goede buren.

  3.   

   @Aytas uiteraard moet jij even je antisemitische mondje houden, je hebt natuurlijk helemaal niet in de gaten waarom Israël midden tussen de islamitische landen staande blijft.

   “Geef de palestijnen een deel van Europa, Europa is de schuldige aan deze misstand.”

   De Palestijnen hebben een land domoor dat land heet Jordanië.

   Verder begrijp jij totaal niet waarom Israël terecht bestaat..

  4.   

   Israël is een juweel. Een parel van Verlichting en democratie. En van moderniteit en vooruitgang. En van wetenschap en technologie. En van evolutie en innovatie. Israël is een gidsland in de high tech. Wat stellen die Moslim Arabieren daar eigenlijk tegenover? Noem het maar gerust Middeleeuwse achterlijkheid. Helaas is die branddriehoek van tribaliteit, patriachaliteit en Islam (het hoofdbestanddeel) niet uit hun botte hoofden te rammen. Je kan een Middeleeuwer wel uit de Middeleeuwen halen, maar niet de Middeleeuwen uit een Middeleeuwer, zo blijkt maar weer. Net zoals je een aap wel uit de jungle kan halen, maar niet de jungle uit een aap.

 5.   

  Stelletje dwazen daar in Mokum

 6.   

  Nederland is nooit vriendelijk voor Joden geweest. ondanks de vele pogingen, van goedwillende Nederlanders, tijdens WO II om Joden te helpen en dientengevolge aan de dood te ontsnappen, zijn er in dit land c.a. 110.000 landgenoten weggevoerd waarvan er c.a. 4.000 zijn teruggekeerd. de overheid in London, NS, justitie en politie hebben een zeer bedenkelijke rol gespeeld en wat zomogelijk nog meer zorgen baart is het feit dat de heer Jacobs door een officier van justitie wordt verdacht (!) en eveneens veroordeeld door op de stoel van de rechter te gaan zitten en de heer Jacobs een gebiedsverbod oplegt. wederom een zeer bedenkelijke rol die zowel politie als justitie gaarne op zich neemt. de Nederlandse overheid speelt, zoals gewoonlijk, eveneens een kwalijke rol; zij reageert niet want zij hoopt dat het ‘zal wel overwaaien’.
  helaas zijn er lieden op o.a. dit forum, die dit bericht likkebaardend zullen lezen. de heer Bolkestein zei het reeds: ‘voor Joden is er in Europa geen toekomst’. ik ben bang dat de heer Bolkestein gelijk heeft, Joden dienen Europa te verlaten en emigreren naar Israël. edoch in het verleden zijn Joden frequent verjaagd en als de Jood verdwenen was, dan ging voorspoed en intellect met hen mee en de achterblijvers betreurden de beslissing om hen te verjagen.

  1.   

   Dit klopt feitelijk niet. In Nederland waren de meeste mensen niet betrokken bij het lot van de joden, slechts een handjevol mensen kwam in verzet. Anti semitisme was niet iets Duits maar Europees.

   1.   

    @de heer Aytas
    als u reageert op een reactie, wilt u dan zo vriendelijk zijn, de naam van de reaguurder op wiens reactie u reageert, te vermelden. ik neem aan dat reactie (#8) uw antwoord is op mijn stelling. wat klopt er niet aan mijn stelling? gaarne uw reactie.

   2.   

    @Aytas,

    “…Anti-semitisme was niet iets Duits maar Europees…”

    Ligt het zwaar anti-semitische Midden-Oosten ook in Europa?

  2.   

   $eneca schreef:

   “…edoch in het verleden zijn Joden frequent verjaagd en als de Jood verdwenen was, dan ging voorspoed en intellect met hen mee en de achterblijvers betreurden de beslissing om hen te verjagen…”

   Ja…
   …Tuurlijk
   :)

   Voor Seneca:
   http://www.emigrerennaarisrael.nl

 7.   

  Alarmerend stukje, van Tim. Filmpjes bekeken, en valt allemaal wel mee. Die politie doet gewoon zijn werk. Is een bekende van ze zo te horen. Verder heb je 0 informatie, dus blind partij kiezen zegt meer iets over jou, je doet zelf waar je de politie van beschuldigd. Triest.

 8.   

  Michael Jacobs is een beruchte querulant die niet voor niets een gebiedsverbod kreeg. De politie kon weinig anders doen dan dit handhaven.

  Het hysterische stukje van Tim lijkt me ver over de top en onnodig grievend voor de politie die gewoon haar werk deed.

 9.   

  Amsterdam is de laatste 30 jaar vol gelopen anti semieten en waardevolle Joodse mensen moeten de benen nemen.

  1.   

   Stel je niet aan, Henk.

   1.   

    @de heer Quispel
    u heeft gelijk, de heer Vintage heeft het over waardevolle joodse mensen en die bestaan volgens u niet, toch?

 10.   

  Ach ja Amsterdam, wat had je dan verwacht !!!!

 11.   

  Ik voel me nu geneigd om met een israelische vlag naar amsterdam te gaan.

  En nee ik heb niks met joden maar bij elke rechtse demonstratie is er wel links tuig aanwezig in het zwart met vlaggen. En dan zou dit ineens niet meer kunnen?
  Schandalig

  1.   

   Zijn jullie wel eens in Auschwitz geweest? Zou ik toch maar eens doen !erg leerzaam. Dan snap je dit nooit weer. Elke andere discussie verbleekt dan.

 12.   

  De (islamitische) inwoners van gaza voeren al decennia lang oorlog tegen de enige beschaafde en welvarende democratie (Israël) in een regio vol islamitische dictaturen (= pleonasme) die allemaal overlopen van derde wereldellende. Er heeft nooit zoiets bestaan als een staat genaamd ‘palestina’. Er woonden in dat gebied al Joden ver voordat mohamet in zijn vaders verrekijker zat. De inwoners van gaza zijn vrijwel allemaal moslims uit islamitische dictaturen als syrië, irak en vooral egypte (zo ook massamoordenaar en beroepsterrorist arafat). Het moge duidelijk zijn dat gaza en de rest v/d islamitische wereld helemaal geen vrede willen, maar Israël en de Joden compleet v/d kaart vegen. Antisemitisme is immers een v/d fundamenten v/d islamsekte.

 13.   

  Michael Jacobs en de DDS zouden een pro Israel groep moeten oprichten zodat we samen ons pro Israel statement kunnen duidelijk maken. Als hij er alleen staat is de kans alleen maar groter dat ze hem aanhouden en lastigvallen met hun antisemitische gedachtegoed.

 14.   

  Verstandige Joden uit de omgeving zitten in Amstelveen of Oud Zuid en laten de enclave aan het gepeupel. Enclavisering wordt met dank aan ultralinks ‘beleid’ nog eens groot in Nederland om de beste kansen en veiligste omgeving voor het eigen kroost te kunnen garanderen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!