VIDEO: Stomdronken Juncker misdraagt zich weer met raar dansje op het podium

Niet voor het eerst gaat de Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker z’n boekje volledig te buiten. Ditmaal geen bezopen wandeltocht door Rome, door Rutte het podium opgedragen moeten worden of klappen in het gezicht van de Hongaarse premier Orban, maar idiote dansjes achter het katheder op het podium.

Het drankorgel uit Luxemburg, Jean-Claude Juncker, heeft zich vanmiddag weer eens goed voor paal gezet in Brussel. Daar opende EU-bureaucratieorgaan Comité van de Regio’s haar jaarlijkse congres, en uiteraard kon daarbij ook een toespraak van mister rugpijn himself niet ontbreken.

Die werd meteen op een voor Juncker gebruikelijke wijze begonnen: door zichzelf volledig te misdragen. In plaats van dat de leider van de cognackongsi gewoon met zijn verhaal begon, besloot hij eerst een debiel dansje te doen.

Hartstikke grappig natuurlijk. Net zo grappig als premier Orban (Hongarije) uitmaken voor “de dictator” en hem in z’n gezicht slaan. Of al strompelend door de Italiaanse straten gaan. En we kunnen ons allemaal natuurlijk ook nog wel de “rugpijnaffaire” herinneren, waarbij er een heel bataljon Europese regeringsleiders aan te pas kwam om een laveloze Juncker een podium op te hijsen. Geen arts die hier de klachten voor rugpijn in herkende, maar toch was dat de smoes die de Eurofiele dronken lor opvoerde.

Maar geleerd van deze eerdere genante vertoningen? Nee hoor. Totaal niet. En daar staat Juncker dan weer de clown uit te hangen. Waarbij sommigen ook nog beweren dat dit een poging was om het vertrekkende EU-lid Verenigd Koninkrijk voor paal te zetten – dat zou het voorval niet alleen kinderachtig maken, maar ook vilein. Maar goed: we weten inmiddels wel dat de hoge EU-pieven iedere vorm van zelfrespect en schroom overboord hebben gekieperd. En niemand die dát beter kan belichamen dan meneertje Juncker.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Meester Kong

  Poeh dat was mij toch een dronkenman dans .
  Plaatsvervangende schaamte doet mij hier rood aanlopen.
  Is dit DDS op z’n best of kan het niveau nog lager ……..

 2. Ni28

  Juncker dacht May belachelijk te maken maar heeft alleen zichzelf mee gezien zijn reputatie. Als ik dronken achter de stuur wordt gepakt verlies ik mijn rijbewijs. Maar Juncker mag dronken hele Europa besturen. Het ziet er ook wel naar uit.

  1. Baaz

   De ongekozen voorzitter denk inderdaad dat hij grappig is. De gemiddelde burger moet niets van hem hebben en ze lachen vooral om elkaar.

   1. Meester Kong

    Opvallend dat jij altijd weet wat de gemiddelde burger/kiezer denkt.

    1. Baaz

     @Meester Kong: Dat weet ik natuurlijk niet. Wel kies ik heel bewust de term ‘gemiddeld’.

     1. Meester Kong

      lenis cervisia

     2. Meester Kong

      Sa glêd as in iel yn in amer mei snot

     3. Baaz

      Dochs tink ik dat de gemiddelde boarger neat moat hawwe fan Jucker, wat tink do?

  2. Ernst Quispel

   Gelukkig bestuurt hij heel Europa.

   🙂

   1. Adriaan

    @Quispel, dit is een wel zeer subjectieve gedacht. Héél veel mensen denken daar toch anders over.

  3. hans-e-pans

   Misschien moeten we zijn naam verbasteren in, “Jean-Claude Druncker”!

   Misschien wat kinderachtig dit, maar vooruit een keer dan toch.

   1. Drees

    Jan-kloot dronkenlap.

    1. Ernst Quispel

     Juncker is op het filmpje absoluut niet onder invloed.

 3. Adriaan

  Kom nou @Tim, noem je dit optreden stomdronken? Waarom schrijf je dan niks over May? Ze deed exact hetzelfde. Wel waardig blijven in je berichtgeving.

 4. Gerlos

  Trollen hij moest heel nodig plassen vandaar die mallotige houding.

 5. A3aan

  Een ongekozen clown die zichzelf héél erg leuk vindt. Hij probeert Theresa May op een zielige manier te imiteren daarbij zichzelf behoorlijk voor l*l zettend. Onder zijn toehoorders zijn er nog leden die daar schaapachtig om moeten lachen, ’t zegt veel over de EU parlement leden die een drunken Juncker accepteren.

 6. Ernst Quispel

  Uit niets blijkt dat Juncker hier ‘stomdronken’ was.

  1. A3aan

   Natuurlijk, Junckers heeft pijn in de rug!

  2. Black Jack

   @Ernst uiteraard vindt jij dit normaal gedrag

 7. sonar

  Zulke figuren kan je toch niet serieus meer nemen en respect voor hebben,die moet men op laten nemen en tegen zichzelf beschermen.

 8. Michael

  Ik dacht dat we op dds niet meer mochten trollen. Of geldt dat alleen voor de reaguurders? Dit stukje van Tim past zo in de categorie “trol berichten”. Juncker is overduidelijk niet stomdronken.

 9. Pescador

  Die eikel wordt met de dag zieker de alcohol heeft zijn misvormde bovenkamer aardig beschadigt

 10. Job Jansen

  Laat die man toch lekker dansen. Zo bestuurt hij Europa ook. Wij krijgen de ellende, hij doet een dansje…

 11. Ries

  Hem hier als dronken classificeren is niet juist. Hij is vrolijk en dat is logisch. Het gaat heel goed met de EU en daar past een dansje bij en daarna? Gezellig wijn drinken in een van de prachtige straten naast de Grote Markt. Daar strijken ze neer als dorstige vogels, de mannen in stemmig kostuum en de meisjes in mantelpakjes. Koddig om aan te zien. “Doet u mij nog maar een exquisiet wijntje. Mag best 21 euro kosten. Mijn onkostenvergoeding is hoog genoeg.”

 12. Rosasolis

  Vandaag gelezen in Trouw dat Nederland een wijn land is geworden! Wegens de stijging van de temperaturen, komen er steeds meer wijnboeren in ons land. En als echte wijn liefhebber kan ik zeggen dat onze Nederlandse wijnen geweldig zijn! Vorige week heeft een grote steen in mijn tuin gezorgd dat ik viel, terwijl ik in mijn tuin bezig was om de heel oude geurende rozen struiken te snijden. Ik ben nu aan het herstellen van het
  ongeluk in mijn tuin. Voordat ik doe aan het tuineren heb ik nooit wijn gedronken.
  Maar nu dat ik in de lappenmand zit, ben ik blij van de heerlijke wijnen oogst dat de
  Vomar te bieden heeft. Waar is het bewijs dat Juncker een stom dronkert is? Misschien is hij ziek, en gezondsheids problemen heeft? Kan dat niet? Omdat ik vorige week in mijn tuin ben gevallen kan ik nu amper lopen, zelfs niet als ik met de auto naar de supermarkt werd gebracht. Maar voordat ik naar de tuin loop drink ik alleen maar thee.
  Kortom waar is het bewijs: dat Juncker een chronisch alcoholist is? Misschien heeft hij een paar gezondsheids problemen, maar waar is het bewijs van chronisch alcoholisme?
  Hoeveel lui in onze regering houden van een fijne glas wijn, net als jouw en ik? Het is veel erger met het bier industrie. Omdat de bier troep zo geweldig zou zijn, moet de wijn oogst alleen overbleven door kleine groepen wijn kenners en mensen die niet van bier houden. Hebben jullie van de DDS redaktie gedacht dat Junkers mischien lijdt aan een ziekte?… Worden jullie nooit ziek?

  1. IJscoman

   In het feuilleton van Rosasolis worden we op de hoogte gehouden van het wel en wee, de kwaaltjes en ongelukjes van onze geliefde nachtegaal. Ook dagblad Trouw en kruidenier Vomar figureren haast dagelijks in haar bijdragen. Moeten wij dit zien als een betaalde advertorial?

   1. Rosasolis

    @IJscoman. Er wordt heel vaak firma namen genoemd door vele abonnees op dit site. Het is niet bedoeld als reclame. Bovendien niet verboden door de
    redactie van DDS. Heel vaak wordt delen van artikelen uit T—w
    door onze redactie gebruikt als interessante informatie aan de abonnees van DDS door te geven.

    1. IJscoman

     Rosa, het was slechts als onschuldig grapje bedoeld. Als je het serieus opvatte, mijn excuses dat ik niet duidelijker in mijn humor was.

  2. Kim

   De ziekte waar Juncker aan lijd is Korsakov en hij heeft ook vast iets met zijn lever..

  3. Arie B

   Mijn achterbuurvrouw heeft een nieuwe piano gekocht. Ze kreeg van haar vriendin een mooi bloemetje om deze aankoop te vieren. Het bloemetje werd op de piano gezet. De parkiet is niet blij met de valse noten.

 13. Ries

  Links en dom sputtert weer aardig op dit forum. Welnu, so be it. Maar ik wil toch nog wel een quote toevoegen uit de mond van Chistophe Guilly (54), die alom gezien wordt als Franse intellectueel: “De zegetocht van de populisten in Europa is niet zomaar een bevlieging. Het is de rekening voor het ter ziele gaan van de linkse elite, die noch steeds meent op het hoogste moreale niveau te leven”. Het laatste is eigenlijk een goede beschrijving van de persoon Kwispel en andere andoiden.

 14. Arie B

  Juncker is een man die precies past bij de allure van Europa. Zwalkend en waggelend..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.