VIDEO’S! Trotse Friezen trotseren boos OM, huldigen Jenny Douwes en de Blokkeerfriezen

Jenny Douwes krijgt een krans omgehangen van bewonderaars. Bron: (c) Dagelijkse Standaard / Teunis Dokter
Foto: Jenny Douwes krijgt een krans omgehangen van bewonderaars. Bron: (c) Dagelijkse Standaard / Teunis Dokter

Vanmiddag sprak het Openbaar Ministerie de wens uit om Jenny Douwes en de Blokkeerfriezen honderden uren taakstraf op te leggen, en enkelen konden zelfs een gevangenisstraf tegemoet zien. De Friezen moeten er echter niets van weten. Zij hebben vanmiddag feest gevierd vanwege de overwinning tegen de Zwarte Piet-haters, en in een jubelstemming Douwes en haar mannen gehuldigd. DDS was erbij en schoot wat videootjes!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

90 reacties

 1.   

  Helden zijn het.

  1.   

   Helden, ga toch weg.
   De tegen demostratie mocht plaats vinden ver vanaf de aankomstplaats zou vinden.
   Zeg maar in een kooi.

   Die blokkeer Friezen kwamen uit het grootste tokkiedorp van Friesland en lieten zich handig gebruiken door Jenny.

   Dus de hemel in prijzen is belachelijk.
   Ze hebben de wet overtreden enz.

   En ja, ben een Fries en tevens voor een ga ik zolang als het nog kan, voor een echte zwarte Piet.

   1.   

    Haha vallen zomaar woorden weg.

    Helden, ga toch weg.
    De tegen demostratie mocht plaatsvinden ver vanaf waar de aankomst zou plaats vinden.
    Zeg maar in een kooi.

    Die blokkeer Friezen kwamen uit het grootste tokkiedorp van Friesland en lieten zich handig gebruiken door Jenny.

    Dus de hemel in prijzen is belachelijk.
    Ze hebben de wet overtreden enz.

    En ja, ben een Fries en tevens voor een echte zwarte Piet.

    1.   

     Voor het overtreden van de wet kon volstaan worden met een verkeersboete. Daar is geen showproces van vier dagen voor nodig om mensen met hart voor hun kinderen publiek te brandmerken.

     1.   

      Bovendien is het blokkeren van een snelweg een (ernstig) misdrijf dus alle veroordeelde verdachten hebben nu een strafblad. Zwarte Piet haters, anti-zwarte-piet militanten zullen dit prachtig vinden.

  2.   

   vind ik ook helder

  3.   

   @Dirkje ze zijn veel meer dan helden en onze Nederlands cultuur hatende medelanders gaan ineens heel erg politiek correct reageren.
   Deze medelanders willen graag dat onze cultuur verkracht wordt door een stel randdebielen die de hele dag niets te doen hebben en dan een kinderfeest aangrijpen om dit te verzieken..

 2.   

  Een lintje in de Orde van Oranje Nassau zou wel op zijn plaats zijn voor haar als patriot zijnde, hulde in ieder geval.

 3.   

  Best triest. Mensen die het recht in eigen hand nemen worden al helden vereerdt. De polarisatie is problematisch aan het worden.

  Ik heb zelf vele goede herinneringen aan het sinterklaasfeest. Geen associatie met racisme. Ik zie het fanatisme van een grote groep tegen een klein groepje, niet in staat om voorbij hun bevooroordeelde neus te kijken, als een achteruitgang in beschaving. Deze anti pieten zijn de zwakkeren, die toon je medeleven. Het zegt veel over de huidige tijd dat mensen niet in staat zijn tot het negeren van irritaties. Niet iedereen denkt en ziet de dingen zoals jij.

  1.   

   En zo hoort het. Het zijn HELDEN

   1.   

    @Sam C zeker helden, dit zijn tenminste echte Nederlanders en ik ben het volledig met ze eens, als men een kinderfeest gebruikt om een puntje te drukken vind ik het rechtvaardig om daar tegen op te treden..

  2.   

   Verschil van mening mag maar als het kleine”zwakkere” zijn mening wil opdringen koste wat het kost mag het grotere clubje dat toch best de kop indrukken.

   1.   

    Marco 1

    Ik vind dit een vorm van recht in eigen hand nemen. Ik vind de anti pieten in elke zin de zwakkeren.

    Ik ben het helemaal met je eens wat betreft dat de grote groep zich niet de wil van de minderheid hoeft te laten opleggen. Ik heb meerdere ideeën die niet met die van de meerderheid stroken en verwacht niet dat men mijn zin doet. Dat betekent hoop ik toch niet dat ik mijn mening niet mag geven. Ik vind wel dat een kinderfeest niet de plek is voor meningsuiting. Dan nog stop je mensen niet op deze manier.

    1.   

     Maar dat is het verschil, u zegt dat u ondanks een andere mening te hebben u niet verwacht de andere voor uw mening buigt. In het geval van de drampietjes is dit echter wel het geval en dan mag er wat mij betreft best voor eigen rechter gespeeld worden. En dat is dan weer slechts mijn menig waarin u weer vrij bent het daar mee oneens te zijn.

  3.   

   @Aytas, je bent erg aan het overdrijven: ‘het recht in eigen hand nemen’. Het is net of ik Guus hoor praten.
   Hou toch op. Het is gewoon een burgerlijke ongehoorzaamheids-actie. Niks meer en niks minder.

   1.   

    @adriaan
    Aftasten is guus/ernst/eukok etc.

   2.   

    Dat hoort niet bij snelheden op een snelweg.

    1.   

     @Aytas
     Roronde. Er werd bovendien aan gewerkt dus op het rechte stuk mocht men maar 70 en de parallelbaan waar de bussen afkwamen slechts 50.
     Kweenie, maar dat is toch andere koek dan 130, wat een bus sowieso niet mag rijden.

     1.   

      Begrijp ik goed dat Toetssteen geen bezwaar heeft tegen het blokkeren van snelwegen het het beletten mensen gebruik te maken van hun grondrecht van demonstratie?

  4.   

   Het heeft veeleer te maken met bescherming van eigen kinderen in eigen hand te nemen omdat de toenmalige PvdA burgemeester Marga Waanders van Dokkum wenste te experimenteren met de openbare orde op een kinderfeestje om haar eigen politieke agenda te kunnen doordrukken. Om een of andere reden blijft de uitlokkende Marga Waanders steevast buiten het strafrechtproces. Opmerkelijk omdat er wel vier volle dagen met media-aandacht worden uitgetrokken om wat om hun kinderen bezorgde Friezen voor het leven sociaal te brandmerken.

  5.   

   @Aytas hou toch eens op met die onzin, sinds wanneer mag er geen NEE meer worden gezegd, onze regering doet het niet dus doen de burgers het zelf.
   Het afpakken van culturele tradities wordt hier een halt toegeroepen en ipv dit toe te juichen wordt men afgebrand.
   Helden zijn deze Friezen, dit volk doet er tenminste wat aan, dat kun je van al die feministische jankmannen niet zeggen..

   1.   

    Culturele veranderingen vinden inderdaad altijd en voortdurend plaats en betreffen geen taak van de overheid.
    Zwarte Piet verdwijnt, zoals het dwergwerpen en palingtrekken verdween. Zo gaan die dingen.

    1.   

     “Zwarte Piet verdwijnt…”

     Onzin, zo bewijst het enthousiasme van de Friezen en de brede steun vanuit de bevolking.

  6.   

   @artis Ik zie het fanatisme van een grote groep tegen een klein groepje, niet in staat om voorbij hun bevooroordeelde neus te kijken, als een achteruitgang in beschaving.

   Er zijn mensen die dit gewoon uit hun toetsenbord zuigen.

 4.   

  Hier kan men trots op zijn. geweldig dit!

 5.   

  Nu wordt het zaak om de geslachtofferde Friezen er op te wijzen dat hun juridische zaak sterker wordt als zij de opruiende PvdA-burgemeester Marga Waanders aanklagen voor het aansturen op welbewuste ordeverstoring en het willens en wetens in gevaar brengen van Dokkumse kinderen op hun eigen lokale kinderfeestje.

  1.   

   Die demonstranten zouden nooit een ordeverstoring kunnen veroorzaken, veilig in een kooi met voldoende bewaking.

   Maar ja het is een PVDA’r en dan gaan de reaguurders los.

  2.   

   De beschuldiging dat Waanders aanstuurde op bewuste ordeverstoring is te zot voor woorden.

   Wat een tragische onzin.

   1.   

    @Ernst net als demonstreren tegen een kinderfeest door over het hoofd van een kinderfeest, krampachtig onze cultuur te willen belasten door zwarte piet neer te zetten als racistisch symbool en zelfs bereid zijn daarvoor Nederlanders tegen iedereen in het harnas te jagen, over tragisch gesproken, je maakt op mij een verwarde en hysterische indruk.

    1.   

     Siemien schijnt te menen dat Nederlanders het demonstratierecht tegen het racistische symbool van Zwarte Piet moet worden ontzegd.

     Gelukkig verwoordt Siemien slechts de mening van een kleine extremistische minderheidsgroep.

     1.   

      @Ernst meent te denken dat hij begrijpt wat ik schrijf.

      Zwarte piet wordt racistisch gemaakt door een stel mafklappers die geen culturele diepgang hebben over Nederland.
      En je liegt, nergens schrijf ik dat het recht op demonstreren moet worden ontzegd.
      Het (ver) draaien van de waarheid is een typisch Ernst dingetje waarbij vindt Ernst het blijkbaar prima dat onze cultuur verkracht wordt, onder het mom van het gekaapte troefkaartje racisme..

     2.   

      @Siemien: Je was vandaag een aantal keren getuige van de gelegenheden waarbij ik de linksaffers en enkele andersoortige forummers een aantal vragen stelde. Zoals je hebt gezien werden die vragen niet beantwoord en weggezet als gezeur, gezuig en zelfs getrol. De doortastende lezer heeft daaruit kunnen opmaken met wat voor lieden wij hierin te maken hebben.

      Door het stellen van de juiste vragen komt namelijk de intentie boven water, het niet beantwoorden van de vragen brengt die intentie ook naar boven.

      Je hebt hier te maken met een enkele notoire forummers die wel reacties neer plempen maar er vervolgens geen vervolg aan geven. Zonde van je tijd en kostbare energie om daar nog serieus op te reageren.

      Ik vertel je echter geen nieuws. ;)

 6.   

  Lijstje. Best wel erge dingen waar het OM ook 120 uur of 240 uur voor eist.

  https://www.geenstijl.nl/5144350/zin-in-de-roe-nu/#comments

 7.   

  Het blokkeren van de snelweg was niet verstandig, maar waarschijnlijk hebben ze erger voorkomen. Als de anti en pro groepen tegen elkaar hadden gestaan was het waarschijnlijk flink uit de hand gelopen gezien het sentiment van beide kampen. Dus de burgemeester heeft een flinke steek laten vallen. De burgermeester weet dus niet goed wat er in haar stad leeft.

  1.   

   Erger voorkomen, je kletst volkomen uit je nek..

   De blokkeer Friezen gaven ook toe dat het een ludieke actie betrof.

  2.   

   De blokkeer Friezen kwamen niet uit Dokkum, maar uit Harkema.
   Opmerking ‘weet niet wat er in haar stad leeft’ slaat ook nergens op.

   Goh, je weet dat Dokkum een stad is……..

   1.   

    Volgens de rechter was er agressieve sfeer, of kletst de rechter ook maar wat. Deze blokkeerfriezen waren ook vast niet naar Dokkum gekomen.
    En Goh, je weet? Heb ik je soms op je teentje getrapt?

    1.   

     @Job die agressieve sfeer was veroorzaakt op de snelweg door de blokkeer Friezen.
     Rechter was blij dat de anti z.P rustig in de bus zijn gebleven.

     1.   

      @Kong

      En als de anti piet groep toch in Dokkum was aangekomen, zou deze sfeer ook zijn ontstaan, maar dan wel in de stad zelf. Het was inderdaad verstandig dat de anti pieten in de bus bleven. Maar de gemoederen zouden toch echt wel flink op zijn gelopen. Bij de vorige intochten ging het er ook niet zo lief aan toe. Deze keer kon je toch echt wel een confrontatie verwachten. En zeer waarschijnlijk zijn een aantal inwoners van Dokkum daar ook niet ongevoelig voor. Dus de Burgemeester had dit kunnen voorzien.

     2.   

      Waarom, Job? De antipietenbrigade had een keurig vak langs de route aangewezen gekregen. Het waren slechts twee bussen zeurpieten. Met voldoende bewaking van enkele dieners met een wapenknuppel had men op de lange route het feest niet kunnen verpesten dan wel kunnen clashen met de prp-pietenbrigade.

    2.   

     Die rechter moet eens wat minder HP De Tijd lezen waarin een overdrijvende columniste haar politiekcorrecte puntjes probeerde te sprokkelen

 8.   

  Ontroerende beelden.
  Die Friezen zijn de ware helden.
  Rug recht, fier
  Vergelijk dat eens met dat miserabel OM-en MSM-Kruipvee en die corrupte D’66 rechtertjes.

  Nu nog die PvdA burgemeester-feeks terug trappen naar de 1984-Heilstaat AntiFAmsterdam

  1.   

   Iemand die vindt dat je een vrouw mag trappen….

   Niet gedacht dat je zo diep zou zinken en geweld aanmoedigd

 9.   

  Burgemeester Waanders van de PvdA wilde dat de fascisten uit A’dam de kinderen van Dokkum gingen molesteren. Minimaal verbaal de huid verrot schelden, knleinerern, intimideren. Kleine kinderen !!!
  Wanneer wordt deze PvdA haat-tante en al de ophitsers bij de NPO en RTL voor de D’66-rechtbanken gesleept ?
  Oh nee
  Par blue
  Dat zal natuurlijk niet gebeuren
  Want de rechtsstaat is in dit land een lachertje en een gewillig werktuig in handen van de Identity Politics-terroristen.

 10.   

  Geweldig deze Friezen en ik zou graag willen weten wat voor rechters het waren die deze idiote eisen hebben uitgesproken, ik neem aan geen linkse hotemetoten of D66 rechters. Of heb in het mis.

 11.   

  Geweldig deze Friezen, rug recht houden fantastisch!!!!!!

 12.   

  Ik denk dat veel echte Friezen zich kapot schamen voor dit trieste tuig.

  1.   

   @Ernst
   “Ik denk”
   Wat jij denkt is niet zo van heel groot belang, sterker nog, ik denk dat jij gewoon een zuigertje bent met een ziekelijke fascinatie voor het neer plempen van one-liners zonder feitelijke onderbouwing

   1.   

    Misschien moet Siemien even het Huisreglement raadplegen. Dit soort getrol is hier niet gewenst.

    1.   

     Misschien moet jij, als moraalridder, je eigen sarcastische al dan niet cynische vaak zuigende opmerkingen langs het huisreglement latje leggen..

     Het komt nogal NSB-erig over namelijk met wat je doet,

     1.   

      Zucht….gaan we weer…

      Extreem rechtse Siem scheldt gaat anderen uitschelden voor iets waar hij zelf achter staat.

      Bizar eigenlijk.

      Ik denk niet dat Guus nu terug zal slaan om onze Siem voor gematigd links stuk tuig uit zal schelden.

     2.   

      Misschien kan de redactie hier even naar kijken.

     3.   

      Misschien moet de redactie dat maar eens gaan doen, en dan ook gelijk even naar diegene die om een gele kaart vragen..

     4.   

      @BM waar scheld ik?

     5.   

      @Siemien: Het stellen van vragen aan linksaffers is meestal geen probleem, ze roepen er talloze op. De antwoorden blijven meestal uit, maar dat wist je al. ;)

  2.   

   Ja ik denk het ook. Dat is oa wel duidelijk te zien ook aan de reakties op media kanalen.

   1.   

    Rechts-extremisten claimen vaak namens ‘Het Volk’ te spreken maar het betreft in feite een kleine minderheid.

    1.   

     Extreem rechts is ook dol op nephelden vereren.

     Zoiets als Horst Wessel zeg maar….nog even en dan gaat Pegida het “zwarte pietenlied” introduceren

     1.   

      “Extreem rechts is ook dol op nephelden vereren.”

      Nee hoor, extreem rechts bestaat niet, het is pure onzin!

    2.   

     Ja u heeft gelijk enkel een kleine groep rechtextremisten staan achter de actie van deze “tuig”friezen.

     1.   

      Dus je vindt Jenny Douwes ook een rechts extremist? In dat geval ben ik benieuwd naar je mening over Antifa?

     2.   

      Wier Duk schreef een uur geleden:

      “Rechtszaak slaat om in Fries volksfeest”

      Ik winsk myn freonen soad sukses en sterkte, ik tink oan jimme!

     3.   

      @Job: Vragen zijn altijd lastig voor linksaffers, piethaters, D’66-aanhangers en onlinerprinsen.

     4.   

      @ Baaz

      Linkse tactiek…

    3.   

     @Ernst,

     Je bedoelt ‘hun volk’. Maar meestal wel een minderheid.

  3.   

   Ik voel vooral medelijden voor zoveel domheid….

   1.   

    Linksaf en empathie gaan niet samen. Een dergelijk gevoel duidt dan ook op fantomen.

 13.   

  Helden?
  Weet je wanneer je in de UK pas een held bent?
  Een George of nog beter een Victoriacross, meestal postuum verleend.
  Dan ben je pas een held.

  Extreem rechts neemt weer genoegen met een overheids-muitende idioot die voor zijn domme actie papier mag prikken.

  1.   

   Ja dat extreem rechts is me wel een raar clubje.

   1.   

    Het is geen clubje, het bestaat niet, het is pure onzin!

    1.   

     Bedankt voor de info

     1.   

      Geen dank Twan!

 14.   

  De Telegraaf zegt het zo: “Als Jenny Douwes vrijdagmiddag de rechtbank in Leeuwarden verlaat, stijgt op straat een woest gejuich op. De onderneemster uit Drachten wordt door honderden sympathisanten verwelkomd met gejoel, applaus, vlaggezwaai en geroep: ’Jenny, Jenny, Jenny bedankt!’”

  Komt helemaal goed! Ik heb er alle vertrouwen in. Ik winsk myn freonen soad sukses en sterkte, ik tink oan jimme!

 15.   

  Zes ‘kopschoppers’ die in de Voetboogstraat een man ernstig mishandelden, kregen taakstraffen van 90 tot 108 uur.

  Bron: AT5 30 maart 2014

 16.   

  Ik denk dat dit soort strafeisen juist positief zijn. Hierdoor ziet heel nederland hoe belachelijk het is en zullen we friesen op veel steun kunnen rekenen!

 17.   

  Helemaal nu er vergelijkingen rond gaan met toeterturken of nota bene anti-piet demonstranten die de erasmusbrug hebben geblokkeerd. Hierdoor zullen veel mensen het besef krijgen dat iets niet klopt.

  1.   

   Ja. Das nou net een onbeantwoord punt wat al eerder aangehaald is. Meten met 2 maten. Werderom de vraag; Hoe kan dit?

 18.   

  Waarschijnlijk om volgende actie’s tegen te gaan. Heb alleen het idee dat door dit soort straf eisen je steeds meer een verdeelde samenleving krijgt. Dat is toch niet wat het om wil lijkt me?

  1.   

   Juist hierdoor krijg je polarisatie. Het OM (links bolwerk) wil de zogenaamde minderheden uit de wind houden om ze in een goed daglicht te zetten. Als je er vooral maar niet teveel aandacht aan besteedt valt het minder op. Zodat de zogenaamde diverse samenleving slaagt. Ik trap er allang niet meer in.

   1.   

    @Job: “Ik trap er allang niet meer in.”

    Natuurlijk trap jij er niet meer in. Stel voor de grap maar eens een paar vragen… Vragen zijn altijd lastig voor linksaffers, piethaters, D’66-aanhangers en onlinerprinsen.

 19.   

  Wat mij vooral opmerkt is welke kranten links of rechts zijn. De telegraaf is rechts. Maar ad en zeker de volkskrant heeft een stuk hierover geschreven dat had s. Simon.s(anderskomt die er niet door) zelf kunnen schrijven! Bizar.

 20.   

  Het is allemaal veel erger in Nederland. Immers heel veel vreemdelingen zijn hier toegelaten terwijl ze illegaal waren en het land hadden moeten worden uitgezet. Het OM heeft op dit punt gedurende tientallen jaren slecht tot helemaal niet gefunctioneerd en dat was hoe onbegrijpelijk ook, klaarblijkelijk de wil van de politieke meerderheid. Dat maakt het onbegrijpelijk dat van een rechtstaat sprake is. Er ontbreekt aan het hoognodige zelfonderzoek in de Nederlandse politiek. Ondertussen maakt men als politici het land onmogelijk voor de eigen oorspronkelijke bevolking. Er is geen enkel respect voor de autochtone bevolking. Niet van de overheid uit en niet van een groot deel van de vreemdelingen uit. Dat moet echt helemaal veranderen.
  [Zo 1984, 1985 was 52% van de Turken hier legaal binnen gekomen en een derde van de Marokkanen. Andere groepen hadden een heel laag percentage].
  [Beste kans dat allerlei actiegroepen van vreemdelingen zijn, die illegaal zijn binnen gekomen].

 21.   

  [email protected]
  Ik denk dat veel echte Friezen zich kapot schamen voor dit trieste tuig.

  Denk jij dat? over tuig gesproken wat denk jij van dat zooitje ongeregeld dat een kinderfeest zo probeert te verzieken, dat is tuig!!!!

  1.   

   Nienke, anti-Pieters staan hier niet voor de rechter.

   1.   

    Dat klopt quisling want die zijn hersenloos dus dat is zielig en tevens extreem links zoals de meeste linkse mafklappers die te stom zijn om voor de duvel te dansen.

 22.   

  Hiermee heeft het OM het proces afgerond, waarmee zij de tegenwoordige evenknie is geworden van de Gestapo. Met als doel in de blanke Nederlanders als untermenschen te behandelen.

  Daarmee is ook de kloof tussen burger en OM onoverbrugbaar groot geworden.

  1.   

   @Koos,..2 x de s is genoeg om deze oprisping kleur te geven. Dus Koos SS nog even uitleggen wat u met Gestapo bedoelt.

 23.   

  Als ik op die foto af moet gaan staat het onderwerp waarover het allemaal gaat, Zwarte Piet, er niet op ! Geband? Alleen een gifgroene Jenny en aanhang wat zomaar deel zou kunnen uitmaken van de club van Sylvana Simons. Het gaat over Piet, en Piet doet niet mee ?? Merkwaardig. Die Sint Klaas is ook nergens te bekennen…

 24.   

  Kunnen jullie nog veel van leren idiote activiste tegen ZWARTE PIET maar jullie niksnutten zullen er wel schijt asn hebben want normaal communiceren staat niet in jullie ZWARTE woordenboek.

  1.   

   Hatzikideetje, en zo is het!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!