Vluchteling uit Syrië smijt molotovs naar binnen in McDonalds Keulen, gijzelt daarna vrouw

Mensen, zeg het maar met mee. Allemaal in koor: Wir! Schaffen! Das! Heel goed. Amen!

Vreemde hobbies houden die apothekers uit Aleppo en Homs er op na in Europa, nietwaar? Een beetje hoogwaardige medische zorg verlenen in Syrië, maar in Europa vrouwen gijzelen en fastfoodtoko’s aanvallen. Een merkwaardige combinatie, nietwaar?

“De Duitse autoriteiten hebben de identiteit vastgesteld van de gijzelnemer die is gisteren is opgepakt in Keulen. Het gaat om een 55-jarige Syrische vluchteling, zo meldt persbureau ANP.

De Syriër raakte maandag ernstig gewond toen de politie ingreep op het treinstation in de stad. De man, een bekende van de politie, had een molotovcocktail gegooid in een fastfoodrestaurant op het station. Daarbij raakte een veertienjarig meisje gewond. Volgens een ooggetuige rende het meisje naar buiten terwijl haar benen in brand stonden, zo meldt Deutsche Welle.

De Syriër gijzelde daarna een vrouw in een apotheek. Hij zou de vrijlating hebben geëist van een Tunesische vrouw. De man zou tijdens de aanval uitspraken hebben gedaan waaruit blijkt dat hij sympathie heeft voor Islamitische Staat, zo melden ooggetuigen aan de Duitse omroep.”

Het vluchtelingenbeleid van de oosterburen blijft verbazing wekken. Dat zij de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië opvangen? Begrijpelijk en verdedigbaar. Maar hoe komt het toch dat de Duitse regering telkens meer de dáders de hand boven het hoofd houdt, dan dat zij degenen die zo hebben geleden onder ISIS en Assad beschermen? Want één ding is zeker: het zijn allang niet meer alleen de inwoners van Afrin die leiden aan de Syrische oorlogstaferelen. De gewone Duitse hamburgerconsument uit Keulen is nu dus ook al de dupe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Troelstra

  Wanneer komen er eindelijk eens een keer wraakacties tegen links? Want de apologeten van de Wilkommenskultur zijn schuldig.

  1. sjun

   In Noorwegen vond dat al eens plaats op Utoya waar Noorse kinderen geislamiseerd en ‘gepalestineerd’ werden door gestaalde sociaaldemocratische kaders. De dader ervan schoot echter behoorlijk door en veranderde in een soortgelijk monster als hij wenste te bestrijden.

 2. Baaz

  McDonalds, wir schaften das…

  Leuk toch, die gratis asielzoekers?

  1. hans-e-pans

   Volgens mij is het gewoon een soort reclamestunt van McDonalds, die flink uit de hand liep.

   1. Baaz

    Dat zal het zijn, die horrorclowns zijn immers ook bedacht door McD.

 3. Stanly2000

  Verwarde man, heeft helemaal niets met terrorisme/islam te maken!

 4. Baaz

  Het zou mij niet verbazen als de combinatie Ollongren/Buma dit als nepnieuws gaan kwalificeren.

 5. Troelstra

  “We hebben ze nodig”, “Ze zijn hoog opgeleid” en dat soort leugens wendden de apolegeten van de Wilkommenskultur ons valselijk voor.

  Even een gedeelte uit een artikel in het AD, dan weten we wel weer hoe het is gesteld met hun arbeidsmoraal en dat wij enkel parasiteergedrag van hen te verwachten hebben. M.a.w. dat ze ons alleen maar geld gaan kosten en ons alleen maar ellende gaan brengen.

  >> Syriërs krijgen werkplek maar komen na week niet meer opdagen

  Het leek zo mooi: Syriërs die twee jaar aan de slag konden bij een Capels bedrijf. Het eindigde in een fiasco. Na een week kwamen ze niet meer opdagen.

  Vol goede moed haalt Dominique de Vries afgelopen juni negen statushouders binnen. De Syrische mannen hebben allen een achtergrond in de bouw. Het lijkt daarom een perfecte match met zijn bouwbedrijf DSPPM, dat in Capelle aan den IJssel gevestigd is.

  Niets blijkt minder waar. ,,Ze zijn een week gebleven. Ze vonden het niet leuk. Wilden geen veertig uur per week werken. Daar kan ik niks mee. Daarna heb ik ze nooit meer gezien”, vertelt De Vries.

  De mannen startten afgelopen juni in de Heilige Familiekerk in Rotterdam. In de pastorie van de kerk aan de Bergsingel in Rotterdam-Noord worden woningen gebouwd voor elf jongens tussen de 16 en 23 jaar die een verstandelijke beperking of vorm van autisme hebben. Te midden van de bouwval horen de statushouders afgelopen juni lovende woorden van burgemeester Peter Oskam over het project.

  Diploma’s

  Het project komt uit de koker van Welzijn Capelle. Het is bedoeld om statushouders zo snel mogelijk te laten meedraaien in de maatschappij. Ze worden twee jaar ingezet in een bedrijf. Ze leren Nederlands, de manier van werken en halen diploma’s. Na die twee jaar maken ze kans op een echte baan. Tijdens die twee jaar ontvangen ze nog een uitkering.

  ,,Ik was heel erg enthousiast en heb er veel tijd ingestoken”, vertelt De Vries. ,,Ik wilde deze mensen graag een kans geven.” Hij richtte een klaslokaal in zodat hij de mannen twee keer per week les kon geven over fundering, timmerwerk en staalconstructies. Hij kocht tafels en stoelen en een groot schoolbord.

  Zijn barmhartigheid komt hem duur te staan. Zijn bouwproject loopt vertraging op. Zijn tijd en energie is verspilde moeite. Bovendien moet hij op zoek naar nieuwe werknemers die het werk kunnen uitvoeren. <<

 6. Diederik van Walsum

  Het vluchtelingen beleid blijft onze verbazing wekken?
  Een naam moet iedereen hier wakker schudden: Melis Atici

 7. Adriaan

  Enkele jaren terug waren dit soort incidenten zeldzaam in Europa. Nu begint het bijna dagelijkse kost te worden. En wij zijn niet in staat om al die vluchtelingen in goede banen te leiden. Triest, diep en diep triest.

 8. marco1

  Toen ik het op het nieuws hoorde en er gezegt werd sat de politie nog alle mogelijkheden openhield voor het motief oa in de relationele sfeer had ik al wat vraagtekens.

 9. Job Jansen

  Weten jullie wel hoe duur die hamburgers zijn? En dan moet je het doosje zelf weggooien!

 10. Bes Tolen

  Het verraad van de Duitsers komt van Duitsers zelf. Er zijn te veel idioten in Duitsland en te veel halve garen en te veel seniele gelovigen of het nu om god gaat of om extreem linkse troep.
  Niet zo verwonderlijk want de beste Duitsers zijn in vorige eeuwen uitgeroeid. De afstammelingen van de slachters hebben het voor het zeggen. De misleidende misselijke praatjes van het malafide christendom en socialisme gaan er bij aan opgelegde regels wel heel erg gehoorzame Duitsers in als koek. Ondertussen wordt elke oppositie tegen de macht van christendom en socialisme op grove wijze de grond ingeboord.

 11. sjun

  Het geeft maar weer eens aan waarom een bestuurder van het land soms minder beschaafde maatregelen moet nemen om ook zulke onaanspreekbaren in een gareel te houden dat ook leefbaarheid voor minderheden n ongelovigen garandeert. Daarnaast verheldert het dat niet elke meegebrachte cultuur zich even goed verhoudt met lokale Europese culturen en dat het derhalve te adviseren is om veel selectiever aan de grens te worden ter bescherming van eigen burgers.

 12. Jacco

  Als dank voor wir schaffen das dit soort beesten moeten gewoon opgeruimd worden

 13. Siemien

  Ernst waar ben je nou met rechtvaardiging, dat het de schuld is van de Duisters zelf, sterker nog dat jij de islam als vredelievend bestempeld..

 14. Gerlos

  Partij DENK gaan de problemen bij MUTTI oplossen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.