Wát?! Laffe steden vervangen kerstmarkt door “wintermarkt” om “andere geloven niet te schofferen”

Hoe ziet zelfislamisering er precies uit? Nou, zo dus. Je schaft de kerstmarkt af en vervangt die door de wintermarkt. Want je wil de islam niet voor het hoofd stoten. Stel je immers voor zeg, dat je als moslim een beetje wordt blootgesteld aan het kindje Jezus, de kerstman of glühwein. Vreselijk, toch?!

Sommige berichten moet je tien keer checken. Of ze stiekem toch geen voorbeeld zijn van fake news bedoeld om je op stand te jagen. Maar nee, het bericht dat ik hieronder ga citeren komt uit de Belgische mainstream media en niet van één of ander obscuur onzinsiteje. Dit gebeurt dus echt, vlak bij ons om de hoek. In Vlaanderen. Geen kerstmarkten meer, maar wintermarkten. Want stel je voor: je schoffeert nog eens iemand met het feit dat je iets christelijks doet! Dat zou de hel op aarde zijn, toch?!

“Er is ophef over de kerstmarkt in Brugge, want die draagt voortaan de naam ‘wintermarkt’. De organisatoren veranderen de naam om mensen van een ander geloof niet te schofferen. Ook andere steden volgen Brugge en kiezen voor variaties met het woord ‘winter’.

Er zal dit jaar wel een kerststal staan in Brugge, maar geen kerstverlichting, die ruimt plaats voor winterverlichting.”

Weet je wie er nu echte aanleiding heeft om beledigd te zijn? Moslims. Omdat de overheid in Brugge denkt dat zij allemaal tere zieltjes hebben, en direct in een grote winterdepressie (of kerstdepressie, zo je wilt) raken als ze ook maar een halve seconde worden blootgesteld aan tradities en gebruiken die ontsprongen zijn uit andere religies dan die van henzelf. Want ondanks dat België een katholiek land is, mag dat niet geuit worden. Stel je voor zeg, een beetje opkomen voor jezelf!

Nee, mensen. Met laffe figuren zoals het stadsbestuur van Brugge ga je de oorlog niet winnen. Die breken de verdedigingslinies af, omdat het aangezicht van vijandige wapens de tegenstander mogelijkerwijs ernstig kan grieven. En ieder mens is waardevol, ook je tegenstander. Dus sintermullah kom maar binnen met je djelabba-dragende knechten. We zitten hier allemaal even voorovergebogen voor u. Dus misschien heeft u wel even tijd, voordat u weer naar Mekka rijdt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Job Jansen

  Welke Islamisering?

  1. Troelstra

   De politie gaat altijd massaal naar de Iftar. Op zulke momenten lijken de problemen met de personele (onder)bezetting zelfs opgelost. Is een Iftar bezoeken neutraliteit uitstralen? Niet dus. Mag een Nederlander die van een ander geloof is dan dat achterlijke kutgeloof de Islam daar aanstoot aan nemen?

   En stapje voor stapje zinken we op de glijdende schaal onophoudelijk door steeds verder af.

   Zwarte Piet beledigend, Pasen beledigend, Kerst beledigend, pepernoten beledigend, feestdagen beledigend, straatnamen beledigend, Gouden Koets beledigend, steeds meer woorden aan de verboden vocabulaire toegevoegd (allochtoon bijv.), titels van boeken en kunstwerken die niet meer mogen, geschiedenislessen verdraaid.

   1. Ernst Quispel

    Het christendom zit in een neergaande lijn en dan krijg je dit.

    1. marco1

     Nee dit gaat echt tever los van of er nog veel naar de kerk gaan of nog gelovig zijn. Kerst is gewoon kerst.

     1. Troelstra

      Ramadan, Suikerfeest, Offerfeest. Moeten deze ook van naam veranderen of afgelast worden, want er zijn natuurlijk ook nog niet- of andersgelovigen die aanstoot kunnen nemen aan uitingen van dat kutgeloof de Islam?

    2. Adriaan

     @Ernst, je weet dat je dom zit te praten. Het heeft helemaal niets te maken met de tanende gelovigen van het christendom. Het is het knippen en buigen van bepaalde bevolkingsgroepen voor de Islam.

    3. Siemien

     @Adriaan Ernst verdedigd de islam natuurlijk door het christendom erbij te halen.
     Ernst is wat dit betreft de overtreffende trap, Ernst is ook een vies naargeestig mannetje hier, gniffelend steekjes onder water gevend, de Nederlander tot op het bot krenkend.
     Ernst trolt en spuugt hier z’n gal

     1. Spaanse kok

      Oeps!
      3. Behandel uw mede-commenters zoals ook u behandeld zou willen worden, dus niet met ad hominems

     2. Guus Geluk

      Dat zegt niets, Kok. Misschien wil Siemien wel op deze wijze worden behandeld. 😀

     3. Siemien

      @Spaanse Dik aldus ons aller hypocrietje saampjes met voorb.ips maatje

     4. Guus Geluk

      Wat is een voorbipsmaatje? Is dat zoiets als een man en vrouw die er een seksuele relatie op nahouden? Wat een gekke term.

    4. Siemien

     @Ernst dit is een leugen, kerkgebouwen sluiten misschien maar het christelijke geloof is des te actueler

     1. Ernst Quispel

      Nee hoor, het christelijke geloof in Nederland verdwijnt in rap tempo.

    5. Mart

     En dan ruil je dat gewoon in voor het geloof van de koppensnellers…niet tan Ernstig?

   2. Tguard

    Prachtig verwoord

  2. Adriaan

   Doe toch niet zo dom @Jansen. Als je het woord kerst veranderd in winter is dat het begin van de islamisering. Alles wat met het christelijke geloof te maken heeft, wordt langzaam vervangen door wat de Islam wel tevreden kan stellen.

   1. Guus Geluk

    Ik heb ook weleens een probleem de sarcasme in andermans commentaar niet op te merken.

 2. Spaanse kok

  Geld verdienen is een rechtse en ook mijn hobby.
  Indien een kerstmarkt minder omzet genereert dan een wintermarkt zeg ik DOEN.
  Kerstmark eindigt begin januari.
  Wintermark loopt veel langer door .
  .
  Commerciële bedrijven houden zich niet met godsdienst bezig maar met geld verdienen.

  1. Job Jansen

   Klopt, helaas draait alles om geld. Geld maakt cultuur kapot.

 3. Scaldis

  Het kan veel beter. Alle kramen met etenswaren als broodjes warme beenham, Pulles park, hamburgers, karakollen en worsten alsook alle kramen waar bier, warme chocomel met rum en natúúrlijk de glühwein moeten geweerd worden. Wat daarvoor in de plaats komt laat zich niet zo moeilijk raden. En uiteraard strekt een speciaal gebied voor alleen vrouwen tot aanbeveling!

  1. Onslow

   Get a life.

   1. Top

    Graag! Als het maar niet van u is!

 4. Ad Infinitum

  Stel je nou voor dat die geboorte nu maar een slag in de lucht is geweest, dan had het evengoed in de zomer kunnen “gevierd” kunnen worden. Trouwens in Australië is het zomer. Een zomerfeest.
  Jehova’s hebben daar een heel eigen mening over. Belgen doen maar !

  1. Troelstra

   En die bomen heten daar zeker zomerbomen.

   1. Ad Infinitum

    Jazeker, zomerbomen bestaan: zomereik, plataan. Platanen staan bij mij voor de deur.

 5. poldi

  De islamisering woekert als rupsje-nooit-genoeg gestaag door en er wordt door de laffe wegkijk politicie niets gedaan om deze virus tot stand te brengen en tot de woestijn terug te dringen.

 6. Onslow

  Dan doen die Belgen het nog niet goed want dan zou het een Soek of Bazaar moeten zijn.

 7. Guus Geluk

  Als dit nieuws klopt zijn ze er van de ratten besnuffeld.

  1. Groeneveld

   Eens Guus. Politiek correct denken is een ernstige ziekte.

   1. Guus Geluk

    Helaas is politiek-correctisme niet per se iets van links. Ook rechts heeft er last van.

    1. Groeneveld

     Ik hoor graag wat voorbeelden van je.

     1. Michael

      Wat “racisme” is voor Sylvana, is “antisemitisme” voor DDS. Kritisch kijken naar het handelen van Israël mag of iets wat daar mee te maken heeft mag niet, want antisemitisme.

     2. Guus Geluk

      Correct, Michael. Israël is door rechts taboe verklaard en ontheven van elke kritiek. Wie kritiek levert wordt door rechts uitgemaakt voor antisemiet.

     3. Groeneveld

      Politieke correctheid is een manier van voorzichtig, omzichtig en verhuld praten over onderwerpen die politiek gevoelig liggen. Politieke correctheid is dan een aanduiding voor een vorm van genormeerd taalgebruik of ook een aanduiding voor een vorm van genormeerd handelen in het algemeen. Oftewel: totale vertrutting en een gevaar voor de vrijheid van meningsuiting.

      Het verdedigen van Israel valt daar dus in het geheel niet onder.

     4. Guus Geluk

      Het politiek-corectisme bij rechts omtrent kritiek op Israël is van één en dezelfde snit als het bij links aanwezige politiekcorrectisme rondom kritiek op de multiculturele samenleving. Zoals Michael zegt: wie bij links een racist is, is bij rechts een antisemiet.

     5. Siemien

      @Michael je lult alles recht bedoel je, rechtvaardigt Palestijns geweld tegen Israël dat is wat anders dan reactie krijgen op kritiek op Israël

 8. FLP

  Er is niks aan de hand. Maakt u zich geen zorgen…..maar sluit u wel even ramen en deuren.

 9. Michael

  Ik vind het wel grappig dat ze hier op dds “links” altijd uitmaken voor “sneeuwvlokjes” etc, zielig doen, blablabla. Dat is de frame die gemaakt moet worden.

  Maar na het lezen van het volgende huillstukje kan ik niet anders dan concluderen dat men hier ook een beetje vastzit in de chronische slachtoffer rol. Zwarte Piet, kerstmarkten… Kom op zeg. Ergens in België heet de kerstmarkt voortaan wintermarkt, en men stort huilend te aarde.

  Er zijn ergere dingen in de wereld…

  1. Top

   Zeker! Het ergste is natuurlijk, als jij je uitkering niet op tijd krijgt elke maand.

 10. Troelstra

  Wanneer een sekte een gemeenschap binnendringt en deze sekte niet zal worden bestreden, zal dit ontwrichting en uiteindelijk het einde betekenen van de oorspronkelijke gemeenschap. Dit proces is volop aan de gang in Nederland.

  En daarom moeten we deïslamiseren. Het tij moet gekeerd worden.

  1. Ad Infinitum

   Troelstra, wat hier van te denken:
   Gudo Tienhooven 05-04-18, 18:15
   Dankzij Netflix-serie weer in de ban van de Bhagwan…
   Wereldwijd raken Netflix-kijkers niet uitgesproken over Wild Wild Country, een zesdelige documentaireserie over de beruchte Bhagwan-beweging. Tijdens het kijken, ligt je kin voortdurend op de vloer van verbazing. Vijf redenen waarom deze reeks een absolute must is.
   Het is altijd wat, miezert het niet, dan regent het. Dan kleurt straks alles weer Oranje, zonder voetbal.

 11. J.Rademaker

  De goedbetaalde bubbelbewoners hebben zo weinig realiteitsbesef dat men niet beseft dat de mensen achter die kraampjes daar staan om belasting te betalen.
  Deze bubbellaars, staan niet de lange dagen te maken, zijn ook niet bekwaam genoeg om een kraam te beheren.
  Vieren dat het winter is zal vast populair worden.

 12. henk vintage

  Wat gaan we doen Vlamingen afgelasten of boycotten.

 13. henk vintage

  Ik stel de volgende naamwijzigingen voor andere feesten:

  Offerfeest wordt dierenbeulenfeest

  Suikerfeest wordt diabetesdag

 14. Eugenie de la Fleur

  Kerstmarkt wordt wintermarkt = Heel DDS doet huilie huilie

  1. Job Jansen

   Boehoehoe Eugenie heeft ook een mening.

  2. Onno

   Die koppen, Laffe steden… Walgelijk…!

  3. chrism

   Een Kerstmarkt heet niet voor niets sinds mensheugenis Kerstmarkt , dus waarom huillie huillie doen dan ?

 15. nienke

  Waarom wordt er steeds maar rekening gehouden met de islam, zij houden en willen nergens rekening mee.
  Wij ergeren ons al jaren aan halal slachten wordt hier rekening mee gehouden,NEE.
  Wij ergeren ons al jaren aan al die hoofddoeken wordt hier rekening mee gehouden NEE.
  Wij ergeren ons al jaren aan die salavistische uitspraken van die imams wordt hier rekening mee gehouden NEE.
  Met ons wordt dus totaal geen rekening gehouden hoe wij ons voelen hoe pijn zij ons doen met al dat afschaffen van onze normen en waarden.
  Zij komen hier wonen en wij moeten naar HUN pijpen dansen, dit is toch wel heel heel erg triest dat het oorspronkelijke volk van Europa zich moet schikken naar de islam die hier totaal niet thuis hoort.
  Dankzij onze laffe, bange politici de EU en het linkse tuig.

  1. AS210854

   Heel goed Nienke, niks aan toe te voegen.

 16. Troelstra

  Dit krijg je ervan als ‘Ik voel me beledigd’ een valide argument wordt.

  Wanneer begrijpen mensen dat ‘Ik voel me beledigd’ helemaal geen argument is? Het is in ieder geval niets om rekening mee te houden.

  Ik voel me beledigd als Zwarte Piet gelieerd wordt aan racisme en dat Kerstmarkt moet veranderen in wintermarkt.

 17. Svetlana

  Laten we er islammarkten of ALLAH markten daarvan maken. Vind ik leuker :p

  1. Troelstra

   Compleet met gevangen genomen Yezidi meisjes van onder de 10 jaar om ze als slavinnen te kunnen verkopen? Wat ik me trouwens ook afvraag: Gevangen Yezidi meisjes van onder de 10 jaar hadden een hogere waarde op de slavinnenmarkt dan hun seksegenootjes van boven de 10 jaar. Voor wat voor soort kinderarbeid zouden deze dan worden ingezet? Voor te consumeer of zo?

 18. AS210854

  Wij vieren de geboorte van Jezus en dat heet nu eenmaal Kerstmis wat is daar nu discriminerend aan?

 19. Gerlos

  Welk geloof men ook aanhangt interesseerd mij geen moer, maar moet afblijven van onze normen en waarden cultuur en tradities dus KERSTMARKT blijft KERSTMARKT en ZWARTE PIET BLIJF T ZWARTE PIET Enz. Enz.

 20. Karel de Grote

  Kortom, wij moeten wel de Islamitsche cultuur respecteren maar zij hoeven de onze dus niet te respecteren, zijn die Belgen hun verstand kwijt, je moet juist eisen dat zij onze cultuur respecteren. Oh ja, er komen natuurlijke alleen maar moslims op die markt af en de Belgen blijven thuis.

 21. Troelstra

  4 mei straks ook maar afschaffen? Want het schijnt dat Moslims daar aanstoot aan nemen. Sommige zaken uit de oorlogs- en bezettingstijd hier in ons land liggen nogal gevoelig bij Islamitische leerlingen. Leraren geschiedenis weten daar alles van. Hoe komt dat toch? Het zal wel met de opvoeding te maken hebben. En zoals we weten: Aan een rotte boom kunnen enkel rotte vruchten groeien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.