Witten niet welkom! Sylvana Simons op zoek naar zwarte medewerkers: “Toffe baan!”

snapshot
Foto: Sylvana Simons. Bron: Screenshot M / KRO-NCRV

Zoek je werk? Nou mooi, want BIJ1-fractievoorzitter Sylvana Simons heeft wel een “toffe baan” voor je in de aanbieding. Eén nadeel: je moet “aantoonbare affiniteit hebben met de Afrikaanse en Caribische diaspora’s in Nederland”. Dat is cryptojuridisch voor: eigenlijk moet je zwart zijn, en anders ben je niet welkom. Lekker, dan!

sylvaan baan

Uitzendbureau Sylvana Simons is weer geopend! Dus zoekt u nog een baantje? Even aankloppen in Amsterdam (of daarbuiten, je weet nooit waar ze precies woont!), en je bent zo onder de pannen.

Tenminste, als je voldoet aan de eisen die gesteld zijn voor de vacatures waarmee Sylvana Simons wappert op social media. Ze heeft namelijk wel een baan voor je, maar dan moet je wél voldoen aan deze eis:

“The Black Archives en New Urban Collective zijn zelforganisaties van (voornamelijk) mensen uit Afrikaanse en Caribische diaspora’s in Nederland. De voorkeur gaat uit naar een persoon met aantoonbare affiniteit met deze doelgroepen.”

Wollig taalgebruik, maar wie goed leest wat er staat snapt dat je hier te maken hebt met discriminerende mensen die desalniettemin hebben geprobeerd om zo neutraal mogelijk over te komen. Want wat betekent in vredesnaam het feit dat The Black Archives een “zelforganisatie” is? Nou, heel eenvoudig: er zitten alleen mensen van Afrikaanse of Caribische achtergrond in dit comité (check). Daar is op zich niets mis mee. Maar als je extra personeel wil gaan werven mag je niet discrimineren. Die regel heb ik niet verzonnen: dat is gewoon de wet. Die verbiedt arbeidsdiscriminatie. Je mag geen vrouwen weigeren omdat je misogyn bent, of homo’s wegsturen omdat ze op mannen vallen. En nee, je mag dus ook geen mensen weigeren vanwege hun huidskleur. Want dat is wel degelijk wat men bedoelt met een “persoon met aantoonbare affiniteit” met mensen van Afrikaanse of Caribische “achtergrond”. Want waar zou deze opmerkelijke, zeer cryptische zin anders op doelen?

Dus: foei Sylvana! Beetje politieke hetze maken tegen racisme en discriminatie, maar daarna zelf een beetje voor recruiter voor blankenweigeraars spelen. Tss, tss!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  @Tim, jij bent journalist, dus heb je een en ander nader uitgezocht. Quote: “Dat is cryptojuridisch voor: eigenlijk moet je zwart zijn, en anders ben je niet welkom.” Maak jij dat ervan of heeft Simons dit daadwerkelijk ook gezegd? Ik ben benieuwd.

  1.   

   Tim heeft van zijn huisarts een nieuw recept ontvangen,
   Elke ochtend, middag en avond eerst 2 citroenen eten, daarna zo zuur mogelijk reageren.
   Waar is de tijd gebleven dat Tim gewoon aardappels bakte?

 2.   

  @Tim, jij bent journalist, dus heb je het een en ander terdege ondergezocht. Quote: “Dat is cryptojuridisch voor: eigenlijk moet je zwart zijn, en anders ben je niet welkom.” Maak jij dat ervan of heeft Simons dit daadwerkelijk ook gezegd? Ik ben benieuwd.

  1.   

   ???

 3.   

  En ja hoor, daar is ie weer, de dagelijkse huilie huilie over Sylvana.

 4.   

  Ik vind dat een politica duidelijkheid moet scheppen. En dat doet Sylvana wel degelijk. Een Eskimo voelt een sneeuwvlakte beter aan dan een bosindiaan uit de Amazone. Dat zegt zij in feite met haar vacature beschrijving…

 5.   

  Identity Politics zeloten zijn van mening dat iedereen in ‘t reservaat behoort te blijven.
  Rondom de hekken van het reservaat sluipen de leden van de Gedanken-Gestapo.

  Identity Politics = Apartheid, fascisme, mensen indelen op geslacht, geaardheid, kleur, etniciteit, gender, (ingebeelde) zieligheid, leeftijd, afkomst familie, handicap ad infinitum.
  Iedereen zijn of haar of it’s plaats op de wrede pyramide.

  The Collective Grinding Machine versus het individu.

 6.   

  Zwarte Piet wordt werkeloos, wellicht kan hij solliciteren.

 7.   

  Je zou je moeten schminken als Zwarte Piet voor dat sollicitatiegesprek met verborgen camera erbij. Dat gaat een hit worden.

 8.   

  Inhoud en teneur van dit artikel wordt niet gedragen door de tekst van de advertentie waarin slechts affiniteit met de doelgroep wordt gevraagd.

  1.   

   @Ernst “waarin slechts affiniteit met de doelgroep wordt gevraagd.”

   Dat maakt niet uit, het is natuurlijk en uiteraard verkapte racisme, maar wacht!! daar ben jij voor als het gaat om het discrimineren van blanke Nederlanders..
   Dit hoef ik niet te bewijzen, je ademt het uit, lees je eigen naargeestige reacties vooral terug..

 9.   

  Tim, geef haar niet zo veel aandacht. Wordt het niet tijd dat je Sylvana gaat negeren? Ze is een relatief onbekend gemeenteraadslid in Amsterdam, geen invloedrijke linkse politicus of minister. Je maakt haar groter dan ze werkelijk is, want de invloed die zij thans nog heeft op het reilen en zeilen van de samenleving is nul. Het is geen Ollogren, Soros of Clinton. Let it go.

  1.   

   DDS lekker onderwerp….dat wijf verdien jullie aandacht niet , er zijn belangrijkere onderwerpen!!!! Waar blijft jullie verslag over die ziekenhuizen die dicht gaan.. dat is pas echt schande . Dit mag niet kunnen in Nederland.

   1.   

    Dat is inderdaad relevanter nieuws.

    1.   

     Sluiting van ziekenhuizen.
     Gevolgen van rechts beleid.
     Om je geamputeerde vingers bij af te likken.

     1.   

      @SK marktwerking bedoel je?

     2.   

      Met acht jaar VVD-regeringen heb je dat, rechtsliberaal beleid.

     3.   

      Inderdaad Guus.
      Zal op dit rechtse blog met gejuich ontvangen worden.
      Niks links pappen en overeind houden met belastinggeld.
      Gewoon keihard failliet laten gaan.
      Of zou het gros der reageerders toch niet zo rechts zijn als ze zelf denken.

     4.   

      Nee, zij zijn keihard links.

     5.   

      Fijn hè, die Paarse privatiseringen. Onder Paars is deze ellende begonnen. Je weet wel, die door links bejubelde regering welke middels gesubsidieerde huurmoordenaars opposanten kalt stelde. Never forget; Never forgive.

     6.   

      Troelstra dacht: Ik roep maar wat.
      Privatisering van gezondheidszorg was van de VVDer Hans Hoogervorst

     7.   

      De VVD is met name alleen economisch rechts. Geld is belangrijk. De rest is voor de bühne.

     8.   

      @Troelstra.
      Voortbouwend op de plannen van zijn voorgangers diende minister Hoogervorst in 2004 een volledig uitgewerkt wetsvoorstel Zorgverzekeringswet bij de Tweede Kamer in. Hij verdedigde dit wetsvoorstel met succes in het parlement. De nieuwe wet trad op 1 januari 2006 in werking.
      .
      2004 was kabinet Balkenende 2, bestaande uit VVD, CDA en D66.
      Ik stel bij dez vast dat Troelstra onzin verkoopt.

     9.   

      Een kok met geamputeerde vingers is misschien geen vakman ?

 10.   

  Dat is dus discriminatie.

  Is dat niet strafbaar?

  Als een blanke dit zou doen en dus blanken vraagt voor de baan en zwarten uitsluit dan breekt de hel los in de media en politiek.

  Nu blijft het stil.

  Kennelijk is discriminatie en racisme tegen blanken geaccepteerd.

 11.   

  ik ben nog steeds blank en niet wit

  1.   

   @SHidaian je wordt gezien als boze witte man als je blank bent ;)

 12.   

  Sollie gedaan als redacteur (stukjes schrijver ) bij DDS.
  Paste niet bij hun doelgroep :) :) :)

  1.   

   Sarko, je hept tog geen sollicitatie plicht meer?

 13.   

  Waarom al die aandacht voor deze negerin. Laat haar toch lekker voor wat het is. Als je alle idioten zoveel aandacht geeft groeien ze vanzelf.

  1.   

   “Waarom al die aandacht voor deze negerin.”

   Job Jansen maakt helder dat Sylvana wel degelijk een punt heeft.

   :(

   1.   

    @ Ernst,

    Nou, maak je (dus blijkbaar mijn) punt?

  2.   

   Met al die aandacht bedoelt u wellicht de aandacht van DDS? Ik zie haar op geen enkel nieuwsmedium meer langskomen. Tenzij in een talkshow op de NPO, maar die kijk ik niet.

   1.   

    @Guus

    Ja dat klopt.

 14.   

  Dit is pure discriminatie Sylvana.

 15.   

  In Nederland welkom als je affiniteit hebt met Nederland

 16.   

  Zielige Syl doet aan etnisch profileren? Daar jankt ze toch altijd over?

  1.   

   Ze doet ook aan *werk*verdeling van activiteiten die niet op egostreling door media-aandacht lijken uit te lopen. Ik ben benieuwd welke doelgroep zich daarvoor meldt.

 17.   

  Wat heeft Sylvana nu eigenlijk tegen albino’s?

  1.   

   Albino? Pigment ziekte met rode ogen? Heeft dit iets te maken met een blanke? Volgens mij is dit nou net het enige waar Sylvana niets tegen heeft.

 18.   

  Heeft Syl intussen al voldoende affiniteit met de gemeente Amsterdam door er zelf woonachtig te zijn?

 19.   

  Een tijdje volg ik deze hilarische discussies over wit en zwart. Ik vraag me af of al die mafketels inderdaad een onwrikbaar, rotsvast en consequente houding hebben als ze zelf vanuit hun veilige comfortabele safe space opdringen aan de massa. Klem in een brandend huis en resoluut weigeren dat je leven wordt gered door een witte brandweerman? Spoedoperatie voor je kind weigeren omdat er een zwarte chirurg moet opereren? Of is het de schijn hooghouden voor de riante subsidies? Uiteindelijk dus voor het geld?

  1.   

   Nee hoor Virtus, het gaat niet echt over zwart en wit, het gaat over onbehagen in het leven dat een object zoekt.

   De enige verlichting kan worden gevonden in de eigen ziel, maar leg dat fanatieke pro- en anti-Zwarte Peters maar eens uit.

 20.   

  Ik ben benieuwd hoe lang Sylvana blijft in het gemeente raad van Amsterdam. Nog steeds weigert zij te verhuizen naar dit stad. Terwijl alle andere leden wel een woning
  in Amsterdam hebben. Blijkbaar houd Sylvana niet van integratie van alle mensen in haar partij. Donker huidskleur krijgt bij haar de voorkeur, boven een blanke persoon…
  Kan dit echt waar zijn?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!