020-Sint Erik van Muiswinkel: ‘Anti-Piet-demonstranten zijn beschaafd, in tegenstelling tot pro-pieten!’

Volgens de van zijn sokkel gevallen cabaretier Erik van Muiswinkel zijn Zwarte Piet-hatende figuren als Jerry Afriyie en Michael van Zeijl “beschaafd” en “hebben ze een verhaal”. Het echte “drammerige, nare of agressieve” gedrag? Nou, dat komt volgens Van Muiswinkel juist van de voorstanders van de traditionele kindervriend.

Het nieuws is inmiddels neergedwarreld dat Erik van Muiswinkel de nieuwe Amsterdamse Sinterklaas wordt. Dat is allemaal leuk en aardig, maar dat betekent natuurlijk niet dat je als nieuwe Goedheiligman ineens de vrijheid hebt gekregen om de Schijnheiligman uit te hangen.

Maar in een nieuw interview met het AD, waarin de aan lager wal geraakte cabaretier wordt verwelkomd als nieuwe Sint in de hoofdstad, doet Van Muiswinkel dat wel. Hij geeft aan dat hij in de voorbije jaren onder de indruk is geraakt van de “beschaving” van de Zwarte Piet-demonstranten. Degenen die hem verdedigden? Nou, juist dat zijn de ongelikte en onbeschaafde beren.

Een verbijsterend stukje tekst:

“Voor Van Muiswinkel de stap zette, heeft hij gesprekken gevoerd met de tegenstanders van Zwarte Piet. ,,Tijdens de intocht in Meppel in 2015 was een vak ingericht voor hen. Ik heb naar ze gezwaaid en heb ze na afloop van de intocht opgezocht. Het was nergens drammerig, naar of agressief. Ik vond ze juist waardig en welbespraakt uitkomen voor hun opvattingen. Ze hadden een verhaal. De echte reuring kwam van de andere kant.””

Is Van Muiswinkel soms vergeten dat het officieuze hoofd van de anti-Pietenbeweging, Jerry Afriyie, een veroordeelde crimineel is? Hij werd gearresteerd omdat hij aanwijzingen van de politie weigerde te volgen, en verwondde bij die inrekening agenten. Daarvoor heeft Afriyie een boete en een strafblad gekregen.

Om nog maar te zwijgen van die andere anti-Zwarte Piet-honcho, Michael van Zeijl van De Grauwe Eeuw. Van Zeijl heeft meermaals Sinterklaas met de dood bedreigd, en kondigt met zijn beweging aan jaar op jaar de Dodenherdenking te willen verstoren. Ook van Zeijl heeft een strafblad gekregen voor zijn daden.

En sure, ook bij de fanatieke anti-Pieten zitten echte reltokkies en polderfascisten. Clubs als Pegida en de NVU zijn geen aanwinst voor onze samenleving, en niet bepaald wat je noemt “waardig en welbespraakt.” Tot zover wil ik Van Muiswinkel wel gelijk geven, maar dan moet hij ook over de brug durven komen en zeggen dat de anti-Piet-fascisten geen haar beter zijn. Want guess what? Dat zijn die tuiglieden ook helemaal niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ernst Quispel

  Leuk om te horen dat Erik van Muiswinkel de nieuwe Sinterklaas van Amsterdam wordt. Zonder de fanatieke steun van DDS was hem dat nooit gelukt.

  Dat de tegenstanders van Zwarte Piet beschaafder en hoger opgeleid zijn laat zich raden.

  1. Adriaan

   @Ernst, zijn daar onderzoeksrapporten over?

   1. Adriaan

    @Eeeeeernst?

  2. Arie B

   Hij moet wel op zn tellen passen. Straks traceert Van Zeijl hem op een blauwe boon.

 2. Roughwood

  Het zal mij benieuwen of die Van Zeijl nu een oproep gaat doen om die jankende, moralistische Amsterdamse deugsint om te leggen…

  1. ildib

   Dat zou hem zijn wanneer zij in dit geval de Sint van zijn paard schieten…..

 3. Eugenie de la Fleur

  Een eenzijdige conclusie. Ook onder de tegenstanders van ZP bevinden zich aggressievelingen die geweld niet schuwen

  1. Ride eat sleap repeate

   Misschien zinvol om het artikel tot het einde te lezen voordat je reageert.

 4. P.Sisterons

  Die aan lager wal geraakte minkukel staat bekend als “van Snuifwinkel” en drinkt teveel alcohol. Hij kan maar beter onder een steen kruipen, het eng stuk stront.

 5. Florissa

  Je moet wat om in het nieuws te blijven ,zielenpiet

 6. Duke

  Veel onbeschaafder dan kinderen aanvallen en hun plezier proberen te verpesten, vind je alleen bij katholieke pedo-priesters en Islamitische Staat.

 7. Arie B

  Hypocriet dat hij Sinterklaas wil zijn bij een intocht waar ook gewone (=zwarte) pieten bij rondlopen. Zal waarschijnlijk centjes opbrengen voor deze zuurdesem.

  1. Janna47

   Arie B

   geen gewone pieten in Amsterdam toch? Die zijn verbannen…alleen veegpieten en gekleurde,,,en zo

   1. Arie B

    Ow ja, een links bolwerk. Ik verwacht dat de volgende stap een zwarte Sint (of een lesbische)..

   2. sjun

    Vooruitziende ouders houden hun kroost bij politiekcorrecte mani(e)festaties uit de buurt. Er zijn vast stadsdelen of meer rurale gemeenten in de buurt waar nog een echt kinderfeest met Sint en Zwarte Pieten wordt georganiseerd.

 8. AS210854

  Is het al 1 april ?????

 9. Gosselaar333

  De hoogopgeleide en beschaafde lui van de grauw eeuw gaven vast de doorslag voor je hè Ernst .

 10. sjun

  Van Muiswinkel heeft reuring en inkomsten nodig nu het bepaald niet florissant gaat met zijn nering op de planken.

 11. nienke

  De voorstanders van zwarte piet zijn veel agressiever, oh ja? dan heeft hij waarschijnlijk dat agressieve gedoe van de tegenstanders niet gezien.
  Politie agenten met stenen bekogelen winkelruiten inslaan enfin zij zijn juist altijd degene die er een rotzooitje van maken.
  Gillen brullen en behoorlijk agressief!!!!!!!

 12. lIN-T

  Zou grappig zijn als grauwe eeuw hun dreigement waar maakt en hem een headshotje geeft.

 13. J.C.

  Kan nou echt niemand van de linksliberale club er voor zorgen, dat die verwarde Erik van Muiswinkel tegen zichzelf in bescherming wordt genomen?

 14. FLP

  Herr van mausswinkel wil van binnen uit de zwarte pieten veranderen. Dat is natuurlijk ideaal als je als Amsterdamse Sint aan de kindertjes in Amsterdam kan vertellen dat te zwarte piet racisme is . Deze cultuur terrorist moet gestopt worden.

 15. Mike69

  Wat een ongelooflijk amateuristisch en haatdragend stuk van de aan lager wal geraakte, door niemand gewaardeerde zelfbenoemde journalist Tim Engelbart.

  Onze pensioenen worden leeggeroofd, de zorg is van een triest niveau, miljarden worden verspilt en jij maakt je druk om welke kleur piet heeft? Voor het behoud van zwarte piet worden levensgevaarlijke capriolen op snelwegen uitgehaald, maar wanneer het er op aan komt om te knokken voor echte Nederlandse normen en waarden, zoals scholing, zorg, een goede dag voor de oudere, etc wordt er een beetje geklaagd. Het is allemaal de schuld van die asielzoekers. Door wie wordt dit beleid bepaalt? Het is je eigen schuld, omdat je niet wilt vechten voor belangrijke zaken, maar als een klein kind je af laat leiden met onbenulligheden, zoals de kleur van piet.

 16. Vliegenvanger

  Ik verwacht dat er toch nog wel iemand opstaat van de St Nicolaas vereniging die dat stuk onbenul van een pietenhater zijnde E van Muiswinkel buiten trapt. Deze Muis is het niet waard om St Nicolaas te spelen.
  Het is een grote hypocriete NARCIST.

 17. Shadow1100

  De zwarte Pieten zijn van vroeger uit zwart, omdat deze knechten van St. Nicolaas zich qua uiterlijk, kleding en kleur moesten onderscheiden van de “gewone” bevolking. Daarom worden de Pieten nu wit en hebben ze geen kroeshaar en gouden sierraden meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.