Amper een halfjaar onderweg, nu al LPF-toestanden bij PVV Almelo: “Sektarische kenmerken!”

De fractie van PVV Almelo heeft een kritisch raadslid gedumpt, omdat zij vond dat bepaalde PVV-politici de partij veel te veel laten opschuiven richting het sektarisme. “Hier wordt een vies spelletje gespeeld,” stelt Patricia Pol.

De PVV Almelo is vooralsnog geen daverend succes. De partij die in maart voor het eerst toetrad tot de gemeenteraad moet nu alweer afscheid nemen van het eerste fractielid. Het gaat om Patricia Pol, die bij de raadsverkiezingen van afgelopen voorjaar nog op plek 2 stond. Nu gaat ze zelfstandig verder, naar aanleiding van wat ze zelf omschrijft als een “vies spelletje” dat zou worden gespeeld door fractievoorzitter Sebastiaan Stöteler. Pol heeft namelijk de nodige kritiek op PVV-Kamerleden uit Twente, die ze beschuldigt van “sektarische” praktijken:

“Patricia Pol zelf is zeer teleurgesteld in de opstelling van Stöteler en andere PVV’ers. „Het PVV-gedachtengoed onderstreep ik nog steeds ten volle. Echter vanaf het moment dat ik op de kieslijst als kandidaat stond ben ik geschrokken van en teleurgesteld in de houding van PVV-Tweede Kamerleden met hun oorsprong uit Twente”, stelt ze. „Ik kan mij niet verenigen met hun gedrag en uitspraken die neigen naar sektarische kenmerken.”

Maar het zit dieper, zo geeft ze toe. Ze is niet alleen gekwetst door het gedrag en de uitspraken van partijgenoten, ze verwijt hen ook een gebrek aan begrip in de tijd rond het overlijden van haar moeder. „Dit gebeurde in de campagnetijd. Ik heb meer steun en liefde gevoeld van andere partijen dan van mijn eigen fractie”, reageert Pol.”

Goh, wie had dat nou gedacht, dat bij de PVV mensen zitten met een kleiner empathisch vermogen dan bij andere partijen? Echt een verrassing hoor!

Maar even serieus: de PVV lijkt wel degelijk een groot probleem te hebben met de gloednieuwe raadsfracties die in heel Nederland zijn verschenen. In Rotterdam is het enige raadslid niet capabel genoeg om een normale bijdrage aan de raadsvergadering te doen, bij de PVV Emmen zitten lieden die plaatjes van Stormfront delen en bij de PVV Dordrecht schreeuwen zeFuck the cops“. Gaat prima hoor, die lokale PVV!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Aytas

  ‘Goh, wie had dat nou gedacht, dat bij de PVV mensen zitten met een kleiner empathisch vermogen dan bij andere partijen? Echt een verrassing hoor!’

  Maak er maar een grapje van, in een tbs kliniek doen we ook niet meeste stemmen tellen.

  ‘Gaat prima hoor, die lokale PVV!’

  Ook landelijk lijkt er weinig bereikt te worden, als ze nu een beetje minder extremistisch werden.

  1. Gabor

   Dit is inderdaad erg jammer maar ik geef het je te doen om binnen korte tijd zoveel lokale afdelingen uit de grond te stampen. Best een uitdaging. Bovendien vrees ik dat veel mensen met hoog opgelopen emoties de politiek ingaan terwijl juist een bepaalde kalmte en zakelijkheid wellicht beter werken.

   1. Baaz

    Wellicht wel, je kunt soms niet voorzichtig genoeg zijn, denk ik, hoop ik, waarschijnlijk.

   2. Aytas

    Gabor
    Ik denk inderdaad iets zakelijker en misschien een iets bredere blik.

    1. Baaz

     Misschien niet.

   3. Ooggetuige

    Hoezo binnen korte tijd? De PVV bestaat sinds 2005. Het ontbreekt Wilders aan mensenkennis en aan organisatietalent.

  2. Baaz

   “extremistisch”

   Een typering is ook een mening.

 2. Blue monday

  Burgers stemmen PVV omdat ze het geluid van de straat spreken of omwille van de weerzin tegen academisch geschoolde lieden die nog nooit een klinker of spijker hebben geslagen.

  Ik heb daar alle begrip voor.

  Probleem is echter dat het “volkse” karakter dan ook op bestuurlijke posities komt, wat dan schuurt met de andere partijen die straattaal niet trekken en ambtenaren die gewend zijn dat de politiek zich niet met de UITVOERENDE taken bemoeid.

  Je staat dus alleen en trekt naar elkaar toe, wat dan weer zal leiden tot sektarische trekjes… Ik keur het niet goed, maar begrijp het wel.

  Buiten dat moet elke partij wel zorgen dat een kandidaat raadslid vrij dient te zijn van iedere blaam…daar laat de PVV wel wat liggen. Ook zo’n Henk Bres is soms wel leuk, maar het blijft een ongeleid projectiel.

  1. FLP

   Dat zegge ik je tog blauwe…die PVV kan nie lijen nie. Ze hebbe goeie dinge maar ook net zo veel kwaaie dinge.ach elk huisje zijn sectariese kruisje . Hahaha.

  2. Baaz

   “Burgers stemmen PVV omdat ze het geluid van de straat spreken of omwille van de weerzin tegen academisch geschoolde lieden die nog nooit een klinker of spijker hebben geslagen.”

   Dat is jouw conclusie, dat hoeft niet per definitie kant wal te slaan.

   1. Spaanse kok

    quote:dat hoeft niet per definitie kant wal te slaan.
    .
    Het raakt werkelijk nergens op.

    1. Baaz

     Toch heerlijk dat jij ook iets vindt?

 3. Heinz

  Ik ken de Tukkers als aardige lui. Dat probleem van gebrek aan een luisterend oor moet dus haast wel aan de PVV kleven, denk ik dan. En de taal van de straat spreken, moet je voor oefenen zegt Geert van Dishuuzen.

 4. PMG

  Wie kan mij eens uitleggen wat de wezenlijke verschillen zijn tussen PVV en FVD en daarbij de leiders Wilders en Baudet buiten beschouwing laten? Het gaat immers om het programma en niet om het personage. Ben benieuwd, verwacht eigenlijk geen respons op mijn vraag (behlave een flauwe opmerking van de overbekende)

 5. Bes Tolen

  Het grote probleem voor de PVV is dat de Nederlandse democratie niet deugt. Er zullen maar weinig mensen zijn, die hun werk en inkomen en meer in de waagschaal zullen stellen om op een PVV-lijst te gaan staan. Je moet maar tegen de vervolging kunnen, die PVV-vertegenwoordigers en hun gezinsleden ondergaan. Het redmiddel voor Nederland zal alleen maar kunnen bestaan uit georganiseerde krachtiger actie van de PVV aanhang en meer stemmen voor de PVV. En de FvD niet te vergeten.
  Dat de oorspronkelijke Nederlanders zo stom kunnen zijn, het huidige regime van terreur en onderdrukking in stand te houden. Zij zullen hun slechte toekomst nog eens keihard ervaren.

 6. TheresaGeissler

  Allereerst: Mijn mening in deze wil NIET zeggen, dat ik niet langer achter het gedachtegoed van de PVV zou staan; dat wil ik meteen maar benadrukken.
  Maar wat er hier aan de orde komt, is wèl herkenbaar. Het sektarische karakter valt waar te nemen bij alles, wat met de PVV te maken heeft: In de Kamer-zelf, in de Provinciale Staten (getuige de ervaringen van voormalig Statenlid op Goeree-Overflakkee, Jan Zwerus), in de zo moeizaam samen te stellen gemeenteraadsfracties, ja, zelfs op bepaalde blogs, die zó die-hard achter “Geert” staan, dat het van de weeromstuit paranoïde trekjes krijgt – en wat dat laatste betreft, spreek ik uit eigen ervaring. Ik vind dat persoonlijk doodjammer, ook omdat je op je vingers kunt natellen, dat de PVV om die reden de hoogste top op een gegeven moment niet zal kunnen halen, omdat ze zichzelf op deze manier in de weg zit. Maar de kern-oorzaak van dit alles, daar ben ik van overtuigd, is toch het feit, dat de PVV GEEN LEDENPARTIJ is.
  Geert mag daar aanvankelijk zijn redenen voor gehad hebben, maar als je het mij vraagt, is het een grote fout geweest, om daar zo halsstarrig aan vast te blijven houden:
  Nu hangt de basis als los zand aan elkaar en er is tussen basis en partijtop geen echt vertrouwen.
  Alles maar blijven concentreren rond één man, dat is niet gezond op den duur, zijn goede bedoelingen ten spijt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.