Bah! Hogescholen doen mee met Halsema’s politiekcorrecte pro-boerkahetze: ‘Wij zitten er hetzelfde in!’

hva
Foto: De hallen van de HvA op een introductiedag. Bron: Screenshot HvA / YouTube.

Femke Halsema’s opstand tegen de rechtsstaat (dixit Bosma) is zojuist een machtige volger rijker: de Nederlandse hogescholen staan volledig achter de wetweigerende burgemeester van Amsterdam, zeggen ze vandaag. Ook de instellingen van hoger onderwijs en hogere vrouwonderdrukkunde weigeren om vrouwen uit hun beklemmende boerka’s te helpen.

Wie hoopte dat Femke Halsema’s ‘dappere’ weerstand tegen het boerkaverbod een soort uitzondering op de regel was, nou, die moet wellicht even een reality check scoren. Want Halsema staat niet alleen in haar onbegrijpelijke weigering om de nationale wet uit te voeren. Ook hogescholen steunen haar nu:

“De Vereniging Hogescholen zag al weinig in een boerkaverbod voor in het onderwijs en kan zich dan ook vinden in de lijn van burgemeester Halsema, die zei dat de handhaving ervan voor haar geen prioriteit heeft.

‘Wij zitten er hetzelfde in. We hebben geen afspraken gemaakt om het boerkaverbod te gaan handhaven en zien vooralsnog ook geen reden om dat wel te doen’, aldus een woordvoerder. De Hogeschool van Amsterdam, de grootste onderwijsinstelling van de stad, onderschrijft dat ook wat de HvA betreft, het boerkaverbod er niet had hoeven komen. “

En al die republiek links Amsterdam-nonsens stopt niet bij de HvA. Ook het AMC-ziekenhuis weigert de politie te bellen als zij boerka’s constateren. Het GVB mengt zich niet in de discussie, maar zegt zich in alle gevallen achter de gemeente op te scharen. Dus als die het boerkaverbod willen laten vieren, dan zal het plaatselijke openbaar vervoer dat ook doen. Great!

Kortom, wat moeten het toch fijne tijden zijn om als radicale moslim in Amsterdam te wonen. Alle instanties steunen je door dik en dun, en verdedigen je recht om je vrouw op te sluiten in zo’n afzichtelijke wandelende tent. Inshallah! Tot in Riyaadh zullen ze er trots op zijn.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

64 reacties

 1.   

  En dan straks huilen als zo’n pinguïn zichzelf opblaast.

  1.   

   Of in een zwarte Suzuki rijdt.

  2.   

   Het is bijna smeken om problemen en dan straks niet begrijpen dat dit soort buigingen binnen islam wordt gezien als een kans om nog meer privileges en ruimte voor islam te eisen.

   1.   

    Tenminste gaat Halsema niet op haar knieën voor salafisten en fascisten wat jij wel doet.

    1.   

     @Aytas: O je vergist je! Halsema is helemaal op haar knietjes voor de islam, let maar op! Waarom zou je anders niet (op voorhand) willen handhaven? Een nikab is een islamitisch symbool bij uitstek.

    2.   

     @Aytas Hoezo gaat Halsema niet op haar knieèn voor Salafisten? Omdat ze een keer stoere taal gebruikt heeft in de wetenschap, dat de gelegenheid om het in daden om te zetten, zich tóch niet zo snel zou voordoen? Kom op zeg, doorzichtige truc om rust in de tent te houden, anders niet!
     Als ze haar neutraliteit had willen bewijzen, had ze hier de uitgelezen kans gehad, door zonder tegenstribbelen en mikken het komende boerkaverbod te aanvaarden en anders niets! Maar zelfs dat ging Madam boven d’r krachten! Omdat ze een godvergeten GroenLinkse salonhippie is, een Moslimknuffelaarster, die vies is van het begrip “bescherming van het eigen territorium” en liever het hele Nederlandse volk laat bàrsten, dan consequent op te treden tegen ook maar één Moslim! Een grachtengordeltrut is het, die de ellende in die grachtengordelstád alleen nog maar zal vergroten, vandaar juist, dat ze er nooit burgemeester van had mogen worden!
     Maar dat zult U juist wel prachtig vinden. Ik kan alleen maar raden, wie of wat U bent. Ernst is volgens mij niet meer dan een ziekelijke treiterkop, die zich waarschijnlijk ròt lacht om wat hij iedere keer weer uitlokt, maar U … Een Moslima, denk ik zomaar. Ja, inderdaad, vróúwelijk. Waarom ik dat denk, weet ik niet precies (hoewel ik eerlijk moet bekennen, vrouwenhaatster nr. 1 te zijn.)

     1.   

      “Omdat ze een godvergeten GroenLinkse salonhippie is, een Moslimknuffelaarster, die vies is van het begrip “bescherming van het eigen territorium”

      Theresa heeft de gewenste toon al goed te pakken.

      Een heuse aanwinst.

      :(

     2.   

      Quispel had ook inhoudelijk kunnen reageren. Maar hij geeft er de voorkeur aan op de persoon te spelen. Zo kent iedereen hem.

     3.   

      @Ernst Dat treft dan prachtig, want toevallig is het MIJN toon (Als ik me opwind, tenminste).

     4.   

      Groeneveld meent dat je op dit hysterische gebral inhoudelijk moet reageren.

     5.   

      Geconstateerd kan worden dat Quispel niet in staat is om inhoudelijk te reageren op Geissler. Ondanks de pompeuze en archaische woordenschat waaruit hij altijd put en de enorme omhaal van woorden waardoor het net lijkt of hij wat zegt.

      Als hij zelfs tot dit onnozele gemonkel niet in staat is maar haar reactie alleen als ‘hysterisch gebral’ kan aanmerken staat het er niet goed voor met deze agitproppende trol. Wellicht seniliteit of een aanstormende depressie? Quispel is per slot ook de jongste niet meer.

     6.   

      Helemaal met u eens, u bent een aanwinst voor dit forum dat mag gezegd zijn, ondanks Quispelnek.

   2.   

    Links en lange(re) termijn realisme heeft nog nooit met elkaar samen kunnen gaan. Links is te dom de schadelijke gevolgen van hun verkniptheid te kunnen overzien.

    1.   

     @Troelstra: Het is allemaal nog erger! Door links wordt onze maatschappij steeds verder opgescheept met de gevolgen van de islamisering.

     1.   

      De scheidslijn tussen naïef en dwaas versus moedwillig fout is bij links flinterdun. Links etaleert NSB-gedrag.

  3.   

   Dat gaat een keer gebeuren, je kunt erop wachten.

  4.   

   Dit soort hoge scholen ontvangen toch geld/subsidies van de Roverheid?

   1.   

    Dus korten dan maar.

 2.   

  Elke dag wordt duidelijker hoezeer Halsema gelijk had met haar moedige uitspraak.

  1.   

   @ernst IS HET ZELF EENS met de uitspraak van Halsema.
   @ernst WEET zelf ook dat de uitspraak van Halsema INDRUIST tegen de grondwet.
   @ernst is altijd grote fan van onze grondwet.
   @ernst SPREEKT ZICHZELF tegen.

   1.   

    Ik ben verheugd over het pleidooi van Focking voor trouw aan de Grondwet.
    Dat kenmerkt de echte patriot.

  2.   

   M.i. Zou u eens een “klem op de bek” moeten krijgen.
   Dit is een gezegde maar past u wonderwel.

   1.   

    (Bovenstaande opmerking is bedoeld voor Quispel).

 3.   

  Zelfs scholen moeten zich aan de wet houden.

 4.   

  Geleend van Troelstra:

  “De kwaliteit van het onderwijs welke een school kan bieden is veelal af te meten aan de samenstelling van het schoolplein. (…) hoe minder multicultureel het schoolplein, hoe veiliger en prettiger die school voor hun kind zal zijn. Het klinkt hard, maar het is een gegeven feit.”

 5.   

  Het zou een mooi gegeven zijn om al die wetsovertreders te korten op al die subsidies wat zij krijgen.

  1.   

   @SVP: Een alleraardigst begin van 2019!

   1.   

    Yep! zo is dat.

    1.   

     @SVP: Even een zijstraatje, moet je eens kijken naar het filmpje van D’66 kandidaat Felix Gerardus Woudenberg!

     DDS 8 november 2018

     “Extreemlinks D66 nomineert Antifa-engerd Felix Woudenberg voor plekje in Provinciale Staten “

     1.   

      @Lugar
      Heb ik gezien. Uit het bericht begrijp ik verkiesbaar op plaats 31, dus ik verwacht niet dat hij ver komt. Dat neemt niet weg dat het zorgelijk is om dergelijke figuren en politieke en/of publieke functie te gunnen.

     2.   

      @SVP: Het gaat om het filmpje waarin hij als een achterlijke schreeuwt, heb je die ook gezien?

     3.   

      @Lugar
      Dacht eerst dat het iets met haloween van doen had. :) Maar toen het geluid aangezet en idd een schreeuwlelijk. Of dit nu een verrijking voor D66 is? Ik waag dat te betwijfelen.

     4.   

      @Lugar
      Op de achtergrond in dat filmpje liepen van die antifa-figuren met gezichtsbedekking. Geldt voor hun ook dat “boerkaverbod”?

     5.   

      @SVP: Het is inderdaad een gigaverschrikking!

 6.   

  Gelukkig zijn er nog Nederlanders die zich tegen bruin rechts verzetten. Kom niet aan met die shit over vrouwen onderdrukking, wat zeker een grote rol speelt, er zijn vrouwen die het vrijwillig dragen.

  Wat gebeurt er met de vrouwen die niet zonder naar buiten mogen van hun MAN? Deze verdedigers van de de vrouw zouden daar maar eens goed over na moeten denken.

  1.   

   Wat een apart standpunten.
   Bruinhemden, daar bedoelt u de regering blijkbaar mee.
   Wat gebeurt er met vrouwen die thuis moeten blijven?
   Daar geeft u toch duidelijk mee dat de vrouwen blijkbaar niet vrijwillig het gewaad dragen en dus onderdrukt worden door hun man. U accepteerd dat blijkbaar en schuift de onderdrukking van die vrouwen daarbij ook nog eens in de schoenen van de wetgever. Aparte beredenering

  2.   

   ‘Vrijwillig’ gedwongen door hun sociale omgeving want anders… Natuurlijk zijn er ook schapen die zich hebben laten kopen of sponsoren als promotor van de burka. In Bosnië worden ze uitgelachen en gemeden maar hier in Nederland worden ze gefaciliteerd hun geëmancipeerde zusters een mes in de rug te steken. Feiten omkerende acolieten van de Linkse Kerk zagen dat het goed was en promoten zulke ietswezens in hobbezak als het toppunt van diversiteit.

 7.   

  Een heel vrouw-onvriendelijk standpunt om voor het dragen van burka te zijn.
  De lamzakken die hun vrouw verbieden naar buiten te gaan zonder die tent zijn zwaar achterlijk.
  Ik hoop dat al die moslim vrouwen in burka gaan stappen kan leuk worden.

  1.   

   Ale frouwen muten een burka dragen. Daat stat in de koran

  2.   

   @Marija: Dat is het spagaat, vrouwvriendelijk en islam…

  3.   

   Tja, dat krijg je als je die neanderthalers met hordes tegelijk binnen haalt, en je raakt ze niet eerder kwijt dan met snoeiharde maatregelen, het is hoog tijd dat er een aanvang met die maatregelen wordt gemaakt!
   Daarvoor behoort het gezag een dwingende order te krijgen, er zullen gezagsdragers tussen zitten die weigeren deze order op te volgen, dat zullen meestentijds islamieten zijn, geen pardon en op staande voet ontslaan.
   Laten we de strijd tegen deze smerige ideologie aanbinden en opvoeren voor het te laat is!

 8.   

  Waar bemoeien al die lieden zich mee die voortdurend roepen dat ze nooit een poot in de hoofdstad zullen zetten? Waar hebben zij eigenlijk last van?

  1.   

   Symbolisch virtueel verzetsdaad vanachter het toetsenbord

   1.   

    Dan kunnen ze prachtig verzetswerk verrichten door zich vanachter hun toetsenbordje druk te maken over al die fietsers die rechtsaf door rood fietsen. Daarop is TOTAAL geen handhaving! Onnozele Halsema doet NIETS! Zou ze soms zelf heimelijk ook op een fiets rijden?

  2.   

   Sterker, de luidruchtigste reaguurders op dit blog wonen zelfs niet in Nederland.

  3.   

   Van de boerkaburgemeester?

 9.   

  Geef de politie opdracht streng en hard te handhaven op deze overtreding.
  Probleem opgelost.

  1.   

   Dat gaat Halsema, de islamiseringspromotor, dus niet doen.

 10.   

  Wat mij opvalt is waarom de autochtone Amsterdammer zo weinig van zich laat horen?
  Het kan toch niet zijn die mensen dat allemaal goed vinden,oftewel ze berusten erin!

  1.   

   Die zijn allemaal al lang gevlucht of behoren allemaal tot het gilde der moslimpijpers.

 11.   

  Femke gaat binnenkort de lauweren oogsten bij de stedelijke haatimams om vervolgens met veel applaus, de hoogste moslima onderscheiding “de gouden Boerka” te ontvangen.
  Ter afsluiting van deze huldiging,een urenlang privegesprek met de aan priapisme lijdende opper imam.

 12.   

  Halsema is niet goed bij haar hoofd, nog los van het boerka verbod zij wil de wet negeren en dat hebben we bij haar voorganger ook al gezien die vond ook dat die ilegalen wel mochten kraken.
  En als halsem dan zegt ik negeer de wet dan doet het openbaar vervoer het ziekenhuis en de hogeschool en waarschijnlijk nog anderen dat ook want “ goed voorbeeld doet goed volgen” als een normaal burger de wet niet volgt kan hij voor de rechter verschijnen en krijgt een straf , burgemeesters mogen blijkbaar zelf uitmaken wat ze wel en niet doen, het gaat hard bergafwaarts in nederland

 13.   

  Nou hogescholen, inbinden dan maar weer!

  “…Burgemeester Femke Halsema heeft schoorvoetend moeten erkennen dat het boerkaverbod ook in Amsterdam geldt. Na felle kritiek uit Den Haag erkende ze vanmiddag tijdens een debat met de Amsterdamse raad dat alle nationale wetten ‘vanzelfsprekend’ ook gelden in de hoofdstad…”

  Bron: AD

  1.   

   De bewoners van de Hoge Scholen zien in dat een leefbare maatschappij er niet op moet worden ingericht om aan uitsluiting te doen. Tenslotte maken zij deel uit van de toekomstige samenleving.

   1.   

    Boerka’s staan nou juist voor uitsluiting en afwijzing, dombo.

    1.   

     @Troelstra: Heinz reageert opvallend, kijk zijn reacties er maar op na. Hij doet graag downplayen, bagatelliseren en ontkrachten. Het valt allemaal wel mee, het loopt niet zo’n vaart, stil maar wacht maar en dat soort ideeën. Als je het eenmaal door hebt dan snap je het.

  2.   

   Idd. Schoorvoetend. Ik denk dat Halsema nog eens op haar loonstrook heeft gekeken en gedacht heeft dat zij zo’n mooi salaris niet kan laten schieten. Dus kan men concluderen dat zij een boerkaverbod niet Amsterdams vindt terwijl een mooi salaris opstrijken in haar ogen wel Amsterdams is.

 14.   

  Gezellig op de hogescholen met die figuren met een boerka man of vrouw, maakt niet uit zijn toch niet te herkennen en sorry boemmmmmm

 15.   

  Noerka’s Op hogescholen? Hoe zichtbaar wil je de onderwijsverdomming hebben?

 16.   

  Toch bijzonder.
  Alle VVD+’ers/alt-right gekkies brullen om het hardst dat Halsema de wet moet handhaven.
  Maar als een stel Friese tokkies anderen het bijwonen van een legale demonstratie met geweld door de neus boort moet dat maar mogen.
  Als dan de wet nageleefd wordt is iedereen overstuur.
  ‘Selectief shoppen’ schijn je dat te noemen.

  1.   

   @robert leiden doet hier toch echt een @ernstje.
   @robertleiden heeft hier kunnen lezen dat zo goed als iedereen het erover eens was dat ze een straf verdiende voor het blokkeren van de weg, want dat is wat ze deden.
   @robert leiden gaat aan het hele gebeuren voorbij dat kozp overal geen strobreed word gelegd om een KINDERFEEST MET EEN MYTHISCH FIGUUR te verstoren en verpesten
   @robert leiden gaat eraan voorbij dat de antipieters van kozp NIET ZIJN BESTRAFT voor het blokkeren van de erasmusbrug ONAANGEKONDIGD en dan dus OOK STRAF verdienen.
   @robertleiden gaat er aan voorbij dat nederlandsch grootste rascist jerry airfryer al is veroordeeld paar jaar geleden voor geweld op agenten tijdens een intocht paar jaar geleden.
   @robertleidenernst doet hier PUUR aan negatieve beeldvorming jegens de blokkeerfriezen en hoopt hiermee negatieve reacties uit te lokken.

 17.   

  Heeft u vandaag al uw GELE HESJE AAN….rutte moet weg.!!!!

 18.   

  Groen links is een gevaar voor de Democratie in Nederland en toch blijven er malloten op stemmen Ja Bolkenstein zei met Fortuin slaan we een plee figuur toen was Hr Bolkenstein VVD flink de weg kwijt Kijk nu eens wat er in de Politiek zit inlegvelletjes vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen Macht hoogmoed waanzin en onkunde

  1.   

   Duckday is de kleinzoon van Tante Betje.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!