Baudet pakt “tranen met tuiten huilende kartelpolitici” aan die steeds weer over z’n vermeende afwezigheid beginnen

vlcsnap-2018-08-28-10h27m27s143
Foto: Thierry Baudet in de Tweede Kamer. Bron: FVD / Instagram.

De FVD-voorman heeft genoeg van de praatjes over zijn vermeende grote afwezigheid in de Tweede Kamer, zo meldt hij op Twitter. Als voorbeeld wijst hij naar VVD-backbencher Martin Wörsdörfer, die na bijna 600 dagen Kamerlidmaatschap eindelijk voor het allereerst z’n opwachting maakt in de plenaire zaal. “Kartel huilt wat af!”

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet heeft gisteravond de VVD frontaal aangevallen op Twitter. Baudet krijgt vaak kritiek over zich heen omdat hij op bepaalde sleutelmomenten niet aanwezig zou zijn in het debat in de Tweede Kamer. Baudet moet die kritiek nu al ruim een jaar aanhoren, en zijn tweet een beetje lezende is hij die ‘feedback’ nu spuugzat.

Baudet heeft het over ‘huilende kartelpolitici’ die hem kapittelen omdat hij niet alle debatten kan volgen – volgens Baudet is dat de consequentie van een tweemansfractie. In de Kameragenda ontstaat overlap, en kleine fracties zijn dan niet in staat om bij alle debatten aanwezig te zijn. Het is een probleem waarmee ook DENK en de SGP kampen.

Maar Baudet verdedigt niet alleen z’n eigen aanwezigheid, ook wijst hij erop dat bepaalde collega-Kamerleden het veel bonter maken dan hij. Hij wijst op VVD’er Martin Wörsdörfer, die bijna twee jaar in de Tweede Kamer zit, en in al die tijd nog geen enkel debat in de plenaire zaal heeft gedaan. Het zet de scherpe veroordelingen van Baudet in een ander daglicht, aldus de FVD-voorman, die smalend spreekt over “tranen met tuiten” die gehuild zouden worden door leden van VVD, D66, PvdA en CDA.

Of in zijn eigen woorden: “Eh, ja.”

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

40 reacties

 1.   

  Als een verongelijkt kind in de zandbak, ja maar juf, hij doet het ook.
  Wat een watje..

  1.   

   Maar het maakt wel duidelijk.

  2.   

   Meester kong .
   Realisme is bij jou ver te zoeken en veel verstand van hoe eea geregeld is ook . Als je met twee man in de kamer zit dan kan het best voorkomen dat je niet aanwezig kunt zijn . Zeker als meerdere vergaderingen tegelijkertijd lopen . Grote frakties hebben voor elk onderwerp een woordvoerder de rest is dan ook niet aanwezig . Ooit dinsdag middag vragen uurtje gekeken ? Ook dan zijn vaak alleen de woordvoerders aanwezig .Kartel is goed in zwart-maken van bepaalde partijen . En nee ik stem geen FvD . Maar PVV .

 2.   

  Baudet ontkent niet dat hij weinig aanwezig is in de Tweede Kamer maar wijst op anderen, backbenchers wel te verstaan.

  Baudet is lui, incompetent en oppervlakkig. Mooier kunnen we het niet maken.

  1.   

   is hij soms familie van jou?

   Ernst is lui, incompetent en oppervlakkig. Mooier kunnen we het niet maken.

   1.   

    Ik dank Gekke Guus hartelijk voor zijn gedegen inhoudelijke bijdrage. Helaas zie ik geen aanknopingspunt voor een inhoudelijke reactie.

    1.   

     *oja en inhoudsloos en gebrek aan bronnen en feiten

     1.   

      Nee klopt niet helemaal hoor @gekkeguus, Q heeft als voornaamste bron Wikipedia!!! Daar haalt ie z’n spreekbeurten vandaan!

     2.   

      Je doet een Baudetje. Klaagt over anderen als er verwijten worden gemaakt. En Baudet is wel meer afwezig dan door overlap. Feit

    2.   

     Gekkeguus, Kwispel is een aftreksel van een nationaal socialistische betweter je weet wel in slechtere dagen bekent als nazi.

     1.   

      Ach, HW kaffert me uit voor nazi.
      Chique hoor.

     2.   

      @Ernst goh heb jij je eigen reacties wel een bekeken, met je pukkelreet.

    3.   

     Val EQ niet te hard. Als je iedere dag tijd hebt om op vrijwel iedere blog te reageren dan is niet zozeer zijn hoofd leeg maar zijn leven.

    4.   

     “Helaas zie ik geen aanknopingspunt voor een inhoudelijke reactie.” aldus onze zichzelf hoog verheffende Ernst

  2.   

   Je zou de tijd er maar voor hebben om je mening op dit platform zo vaak te laten joren als u beste heer kwispel. De kleine tweede kamer fracties werken zich naar alle waarschijnlijkheid kapot om op de voor hun belangrijke punten inhoudelijk een bijdrage te kunnen leveren. Zou u een voorbeeld aan kunnen nemen.

   1.   

    200% mee eens . ik denk dat ze was onderwerpen laten schieten en zich verdiepen in deze voor hun belangrijkste materie .Anders lijkt het me voor 2 man niet te doen . En dat Baudet zijn gram haalt geef ik hem groot gelijk in

  3.   

   Leugenaar doet ook weer een duit in het zakje.
   Nog op de site van MARTIJN geweest de laatste tijd .
   Hoe is het met je wijfie nog steeds bij die grote neger ???

   1.   

    Volgens mij is het huisregelement gisteren in hoge mate geschonden. Sommige forummers worden daarom geband.

    1.   

     @Occult fantasietje maar dat is toch niet jou probleem??

 3.   

  Het zoveelste bewijs van faalclub VVD, de mond vol van beschuldigingen en zelf de kantjes er af lopen. Je moet toch echt een bord voor je kop hebben als je weet dat een eigen partijlid 595 dagen schittert door afwezigheid, om dan een verwijt te maken aan Baudet.

  1.   

   Onzin reactie. Die vergelijking is niet te maken tenzij je een blinde volger bent. Zie je wel vaker dat het volk de fascisten leider volgt zonder kritiek.

   1.   

    Veel gebruikt woord door jou, dat fascisten.

    Werkt de laatste een beetje als “Ik heb geen argumenten dus grijp naar het laatste redmiddel.”

    1.   

     Weer zo’n blinde die niet herkend wat voor z’n neus staat. Toevallig veel naar Jordan petersen gekeken? Baudet is een fascist en een ieder die dat niet in ziet is blind of dom.

     1.   

      Uitstekend zicht en in de meeste opzichten niet zo mortzichtig als jouw reacties hier.

     2.   

      En inderdaad je levert het bewijs.
      Na de dooddoener fascisme komt er een eind aan je betoog.
      Inhoudsloos bashen en proberen een ander belachelijk te maken.

      Gewogen en te licht bevonden.
      Blijf heerlijk bashen en vooral iemand met een andere mening “minder” te verklaren. Fascisme is jou inderdaad niet vreemd.

 4.   

  ‘Baudet heeft het over ‘huilende kartelpolitici’ die hem kapittelen omdat hij niet alle debatten kan volgen – volgens Baudet is dat de consequentie van een tweemansfractie’

  Gewoon in de kamer aanwezig zijn, dat zijn de consequenties van een tweemansfractie, je kunt niet meer interessant doen op allerlei andere plekken. Maar ja een complot denkende historicus en jurist en een advocaat zonder moraal die samen een fractie vormen, wat moet je van zo’n stel verwachten.

  1.   

   Beste aytas,
   Gezien uw bijdrage is het duidelijk dat u nog nooit in een bestuur of op welke wijze dan ook op een professionele manier een bijdrage heeft hoeven leveren. Voordat je ergens een inhoudelijke mening over kunt ventileren draagt enige kennis van zaken bij aan een debat. Het zomaar gaan zitten heeft voor niemand een meerwaarde.

   1.   

    Wat heb je inhoudelijk op mijn reactie aan te merken? Dit is zo kansloos.

    1.   

     @Aytas goed lezen Aytas, goed lezen jongen/meisje

 5.   

  Baudet is niet alleen vaak afwezig, hij is ook slechts gebrekkig op de hoogte van de kernprocedures in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Zie hoe hij blunderde toen de premier hem moest uitleggen wat “oordeel kamer” inhield of dat hij zich niet inschreef voor een debat, terwijl dat verplicht is.

  Ik vraag me af waarom mensen de Blunderende Baudet in alles blijven steunen. Iedereen kan toch zien dat hij er een potje van maakt? Nee, geef mij dan maar Geert, die is tenminste op de hoogte van de procedures.

  1.   

   Mi is zowel de PVV als de FvD een vergaarbak van mensen die zich absoluut niet gehoord voelen door de huidig regerende partijen.

   Neemeven de referenda (ten goede of ten kwade) 60% zegt “Nee”. Verder wordt er niets mee gedaan. Mensen gedragen zich netjes (gaan niet schreeuwend de barricade op zoals sommige) en brengen hun stem uit op een partij die aangeeft wel te willen luisteren.
   Vervolgens wordt deze partij als een “Person non grata” behandeld.

   Hoe kan het je dan in godsnaam nog verbazen dat deze partijen furore maken? Spijt me dat is echt een kwestie van boter op het hoofd.
   Zoals eerder aangegeven PVV en FvD zijn niet mijn partijen maar als het zo doorgaat met negeren dan heb ik geen andere keuze.

   1.   

    Helaas moeten we constateren dat het D66-idee van een raadgevend referendum één grote flop is geweest, henkC. Het Oekraïne-referendum werd door iniatiefnemers onder valse voorwendselen opgestart. (Men wilde met het referendum eigenlijk de EU dwarszitten). Er werden leugens vertelt, bijvoorbeeld dat Oekraïne EU-lid zou worden. Ten slotte vond Rutte dit zwaar gehavende dossier op zijn bureau en deed wat hij moest doen: de beslissing om de handtekening te zetten onder het verdrag heroverwegen.

    Partijen als de PVV worden niet aan de kant gezet, want zij hebben alle parlementaire mogelijkheden tot de beschikking. Moties, wetsvoorstellen, debatten – noem maar op. Nu is deheer Wilders de afgelopen jaren zo doorgedraaid dat men op rechts geen brood meer zag in een coalitie met Wilders. Wat Baudet ervan bakt moeten we nog maar zien.

    1.   

     Hear, Hear!
     Mooi en zeer raak betoog!

     1.   

      Nee hoor, waardeloos betoog.

    2.   

     @Occult fantasietje “et Oekraïne-referendum werd door initiatiefnemers onder valse voorwendselen opgestart.”

     Het laat juist héél duidelijk zien hoe onze bestuurders omgaan met haar burgers, zij schijten werkelijk een enorme grote hoop op iedereen.

     Referendum over het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa
     Datum 1 juni 2005

     Opkomst 63,3 %
     Resultaat
     Voor 38,5 %
     Tegen 61,5 %

 6.   

  Baudet vindt de opbouw van zijn partij belangrijker dan het Kamer werk.
  Tja…

 7.   

  Baudet heeft gelijk.
  Dat is het lot van de 2 mans fractie.
  Een probleem dat zich ten goede of ten kwade zelf gaat oplossen.

  Een beetje zielig is het echter dat blijkbaar het sterkst inhoudelijke argument is dat men tegen hem in stelling kan brengen.
  Het zegt meer over de klager dan over de beklaagde…

 8.   

  Ook hier heb kartelDDSSers die hun zegje willen doen. Baudet heeft gelijk!het is een feit! Maar dan zijn er nog mensen die de waarheid verdraaien ontkennen . Wees een sportief een haal die naald van die kapotte langspeelplaat .

 9.   

  Ik zie na een paar weken dat de huisregels goed worden toegepast .
  GOED WERK HOOR REDACTIE .
  hahahaha teveel werk he blijkbaar

 10.   

  Jammer dat de tweede kamer op het schoolplein lijkt, lagere school wel te verstaan.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!