Bootmigranten nemen af, nog ‘maar’ 100.000 geteld

Zo, kijk aan, we hoeven ons nergens meer druk over te maken. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) telde ‘maar’ 100.000 bootmigranten, terwijl dit er vorig jaar 155.000 waren. Aldus de NOS.

Wat een geruststelling zeg. 2016 Telde nog 337.700 bootmigranten, dus hebben we er in twee jaar tijd maar 592.000 binnengelaten. Het IOM laat ons weten dat de Libische kustwacht dit jaar al wel 14.370 bootmigranten heeft tegengehouden. Potverdikkie wat een succes!

Spanje blijkt de klos te zijn dit jaar en kreeg zo’n 49.000 bootmigranten binnen, vooral ook omdat ze hebben laten zien dat dat gewoon kan. Italië heeft te maken met een daling van 114.000 naar 21.167. Griekenland blijft stabiel en tikt de 27.700 aan. Ook zijn er inmiddels zo’n 2000 omgekomen of vermist.

Het is bizar hoe de NOS dit bericht plaatst alsof het feit dat er een afname wordt geconstateerd de kern van het bericht is. Al met al komen er dus, zelfs met allerlei maatregelen, nog gewoon 100.000 mensen per jaar binnen. Wellicht geeft dat nu nog niet zo’n probleem maar er zijn geen tekenen dat de migratiestroom daadwerkelijk aan het stoppen is. Voor hetzelfde geld neemt het volgend jaar weer toe en spreken we ‘maar’ van een stijging van 10 procent, dat zijn er dan wel weer 110.000!

Het enige wat je hieruit zou moeten concluderen is dat het Marrakesh-pact een bijzonder slecht idee is en niet moet worden ondertekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. tomygun

  Die 100.000 zijn er 600.000 teveel .

  1. AS210854

   Inderdaad

   1. Troelstra

    Hier sluit ik me bij aan.

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik ben dit met u eens, elke migrant die op een bootje naar Europa stapt is er één te veel.

   1. Groeneveld

    Godsallemachtig, heeft Quispel weer een nieuwe nick?

    1. Meriadoc Brandebok

     Google even op m’n nick, Groeneveld.

     1. Groeneveld

      Had ik al gedaan. Ik begrijp dat jij het bent Guus.

     2. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad.

     3. Siemien

      @Meredik manderijn hoe kun jij occultisme nu rijmen met jou geloof..

     4. Meriadoc Brandebok

      Tolkien is geen occultisme, maar fantasy, bedacht door een Roons-Katholieke Engelsman.

      Ik zou iedereen de werken van Tolkien aanraden.

     5. Siemien

      @MB fantasie = tovenarij = occultisme = satanisch…

     6. Meriadoc Brandebok

      Dat is te kort door de bocht, Siemien. Tolkien was de uitvinder van een knappe wereld van elfen, dwergen, hobbits en mensen. Een wereld die alleen bestaat in fantasie. Een terugkerend element in zijn werken is echter de strijd tussen goed en kwaad, waarbij het goede altijd overwint.

      De christen Tolkien is overigens goede vrienden geweest met C.S. Lewis, bekend van Narnia.

     7. Siemien

      @MB ben je blind of wil je het niet lezen?
      fantasie = tovenarij = occultisme = satanisch…

      Kijk je met vleselijke ogen dan zie je ook het vleselijke, de vraag die jij je dient te stellen is, wie wordt hier verheerlijkt??..

      Ik waak over valse leraren…

     8. Hetzalwelweer

      Elke film die wordt uitgebracht tegenwoordig zit een link naar de huidige leefomstandigheden, of het nu sprookjes zijn of niet, LOTR of Harry Potter of Avatars….Het gaat allemaal over boze vijanden die de wereld over willen nemen. Het goede tegen het kwade…..en het is een juiste afspiegeling van de maatschappij vandaag de dag…het is de elite tegen de arbeider…het gewone volk tegen uber rijken dezer aarde…want zij betalen en bepalen…dat is geen fictie of film maar werkelijkheid.

     9. Siemien

      @HZWW het punt met films als Harry Snotter is dat het kwade beloont word, sterker nog, je ziet in de eerste film een straat die bijbels gezien vol staat met occulte rotzooi, dit is voor mij al een bewijs dat God geen sprookje is, hier zie je namelijk dat het kwade samen gaat met het occulte..
      Nog veel erger in Snotter films is dat kinderen toverspreuken op internet kunnen opzoeken die gelijk staan aan hekserij, als je het niet weet zie je het ook niet.

     10. Hetzalwelweer

      @Siemien, mijn geloof is dat er geen sprake van geloof kan zijn zolang er geen enkele god iets kan doen aan de teringzooi die er nu op onze aarde gaande is. En dan kun je zeggen “maar hij komt als”….als het tij niet meer te keren is? Dat is hetzelfde als onze politiek, ze wanen zich god, maken er een puinhoop van en ruimen het pas op als het weer is te laat is. Het geloof is ook commercie, ze verdienen aan je , is het niet je ziel dan is het wel je portemonnee

     11. Meriadoc Brandebok

      Nee, Siemien, het werk van Tolkien is veel breder. Het is fantasie. Probeer eens een boek van Tolkien te lezen. Occultsme heeft er niets mee te maken.

      Tolkien wordt ook breed ontvangen in reformatorische kring. Lees ook wat deze predikant erover schrijft.

      De boeken van Harry Potter zijn inderdaad occult. Dat kan van de boeken “Lord of the Rings” niet gezegd worden. De auteur, J. Tolkien, was christen en bevriend met de bekende christelijke schrijver C.S. Lewis. In zijn boeken, geschreven rond de Tweede Wereldoorlog, is sprake van een grote strijd tussen goed en kwaad, maar het goede overwint. In occulte boeken overwint meestal het kwade. Echter, omdat in de laatste tijd de belangstelling voor het occulte sterk toeneemt, heeft een filmmaker het werk van Tolkien verfilmd alsof het past in de huidige aandacht voor het occulte. Ik wil dus onderscheid maken tussen de oorspronkelijke bedoeling van de schrijver en de manier waarop er nu met zijn werk wordt omgegaan.
      – (Bron: Refoweb)

      Je hebt je weer veel te weinig verdiept in de literatuur en denkt daarover vanuit je luie stoel een oordeel te vellen. Je zou er goed aan doen eens wat meer van Tolkien te lezen voor je zonder enige kennis van zaken over occultisme spreekt.

    2. ildib

     Mooi gereformeerde trol, en pleur nu maar weer op, viel wel effe tegen zeker die ban lullo?

 2. Meriadoc Brandebok

  Ik verwacht dat dit aantal in de toekomst nog verder afneemt, aangezien de Europese Unie steeds meer is geslaagd in het bewaken van de buitengrenzen.

  1. Siemien

   @MB “ze” komen nog steeds met bootladingen vol deze kant op, daar zit het probleem het neemt helemaal niet af! het word tijd dat ze weer terug gaan en daarin verzaakt de EU op zéér grote schaal..

   1. Meriadoc Brandebok

    Siemien, de brave NOS schrijft toch over een afname van duizend man?

    1. Siemien

     Jij leest en hoort niet goed, het neemt niet af, er komen nog steeds bootladingen binnen of wil je dit ook ontkennen.

     Even een vergelijking: Wilders won 5 zetels en kwam op 20 zetels, Rutte wist te vertellen dat Wilders verloren had, en in die context moet je dit even lezen..

  2. Aytas

   Op Afrikaans grondgebied!

   1. Meriadoc Brandebok

    De Afrikanen hebben van Afrika in jaren niets gemaakt. Hulp van het Westen verdwijnt in de zakken van corrupte dictaturen. Het onderwijs is slecht, kinderslavernij wordt gedoogd, rivaliserende groepen staan elkaar naar het leven. En omdat men niets van Afrika bouwt komen alle migranten naar Europa. Want in Afrika is er geen toekomst.

    Ik weet van een geval: Westerse militairen hadden van Westers geld een weg aangelegd. Toen zij vertrokken peinsden de Afrikanen er niet over die weg te onderhouden. Nee, zij gingen direct weer met elkaar op de vuist.

    De EU is heel geduldig geweest met Afrika, heel ruimhartig tegenover migranten. Afrika parasiteert op Europa door migratie aan te moedigen, zodat migranten geld naar huis kunnen sturen, waar Afrikaanse economieën baat bij hebben.

    Deze harde woorden is men niet van mij gewend, maar zo staan de zaken.

 3. Gerlos

  Waar gaan ze die plaatsen, maar ik ben het met de trollen eens dit zijn er 100.000 TE VEEL.

 4. Heras

  Weer 100.000 analfabeten erbij..

  1. Ad Infinitum

   Die kunnen wij opleiden. En waaruit blijkt dat? Wat ik hoor is dat velen Frans spreken. Misschien beheerst u de Franse taal niet.

 5. Heras

  Natuurlijk kunnen mensen opgeleid worden. Een vreemde taal leren duurt minimaal drie jaar. Dan nog een beroepsopleiding minimaal vier jaar. Dan is het nog afwachten of een werkgever iemand wil aannemen zonder werkervaring… En dan ben ik nog vergeten te melden dat ze eerst 6 jaar in een AZC moeten wachten op een verblijfsvergunning. Intussen moeten ze onderhouden worden…

 6. Heras

  De meesten zijn niet opgeleid in eigen land. Dus is dat een vorm van analfabetisme. De hoog opgeleide mensen hebben een diploma dat niet geldig is volgens de West europese normen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.