Buschauffeurs zijn gesodemieter nepasielzoekers spuugzat, willen haltes bij azc’s boycotten: ‘Helemaal klaar mee!’

Nepasielzoekers zijn de schrik van menig buschauffeur in de buurt van azc’s waar ze worden opgevangen. Met ‘nep’ doel ik op het feit dat ze uit veilige landen komen en geen kans op asiel maken. Met ‘schrik’ doel ik op het feit dat ze de boel helemaal afbreken, en dat de bushalte bij het opper-azc in Ter Apel inmiddels zo’n beetje de meest gehate halte van heel Nederland is geworden.

Chauffeurs van Qbuzz, dat het openbaar vervoer zorgt in de provincie Groningen, zijn de overlast die zogenaamde ‘veiligelanders’ veroorzaken op hun lijnen helemaal last. Ze dreigen nu de halte bij het azc in Ter Apel te boycotten, omdat de lieden voor te veel overlast in de bus zorgen:

“Buschauffeurs op lijn 73 van en naar het azc in Ter Apel zijn ‘helemaal klaar met veiligelanders’. Dat zegt Jaap Franke van de ondernemingsraad van Qbuzz.

‘Ze veroorzaken al langere tijd overlast in lijn 73. Ze komen de bus binnen, weigeren te betalen, bedreigen buschauffeurs en passagiers en verstoren de dienstregeling’, zegt Franke.

‘Deze groep gaat maar door met het slaan tegen bussen, spugen en onrespectabel gedrag naar mannelijke en vrouwelijke collega’s te uiten en lijkt dit als normaal te beschouwen.'”

‘Veiligelanders’ is een politiek-correcte naam voor nepasielzoekers. Het gaat om mensen die afkomstig zijn uit landen die door het IND als veilig worden beschouwd, en waardoor dus geen recht op asiel in Nederland ontstaat. Desalniettemin wagen veel mensen uit onder anderen Marokko en Albanië de oversteek, om toch te proberen om de Nederlandse samenleving een poot uit te draaien. Hun asielaanvraag, hoe kansloos ook, zit maanden in de pijpleiding, en die tijd wordt flink gebruikt om een waar schrikbewind op te zetten in de bussen rondom het azc in Ter Apel waar ze al die tijd verblijven.

De chauffeurs hebben daar nu schoon genoeg van – ze geven aan dat eerdere maatregelen zoals beveiligers in de bus geen zier geholpen hebben. Ze willen nu dat de veiligelanders-tuigclub permanent huisarrest krijgt en de vrijheid verliest om nog met het openbaar vervoer te reizen zolang ze in Nederland verblijven. Ik zeg: gooi die mensen toch gewoon eerder het land uit. Zodra ze bij aankomst in Nederland afkomstig blijken uit een zogenaamd veilig land, dient hun asielaanvraag automatisch te worden afgewezen waardoor ze dezelfde dag nog op het vliegtuig naar land van herkomst worden gezet. Inclusief de rekening voor hun eigen uitzetting.

Want laten we wel wezen: we kunnen best wat vluchtelingen opvangen in dit land. Maar dit soort slopende tuiglui die alleen geïnteresseerd zijn in het bespugen van vrouwen en het zwartrijden in bussen, mogen lekker blijven zitten in het hellhole waar ze vandaan komen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Buschauffers gaan er niet over wie het land binnen mag komen en wie niet. Ze hebben gewoon hun taak uit te voeren waar ze voor betaald krijgen punt. Dat ze recht zouden moeten hebben op een loonsverhoging voor het zware werk vind ik wel

  1. Adriaan

   @Eugenie, tamelijk simpel om te denken dat een loonsverhoging het probleem oplost. Chauffeurs hebben gelijk wat betreft de afhandeling van asielaanvraag voor mensen uit veilige landen. En chauffeur hebben het recht om dat te ventileren.

   1. Spaanse kok

    quote:
    Chauffeurs hebben gelijk wat betreft de afhandeling van asielaanvraag voor mensen uit veilige landen.
    En chauffeur hebben het recht om dat te ventileren.
    .
    Men ventileert (ongevraagd) een mening.
    U kunt het met die mening eens zijn .
    Over gelijk hebben zijn de meningen verdeeld .

    1. Job Jansen

     “Men ventileert (ongevraagd) een mening.
     U kunt het met die mening eens zijn .
     Over gelijk hebben zijn de meningen verdeeld .”

     Dat klopt, vreemd dat u dat nu wel inziet.

    2. Adriaan

     Quote: Over gelijk hebben zijn de meningen verdeeld .
     Helaas wel.

  2. PMG

   @EDLF – miepjes zoals jij gaan er niet over wie hoeveel betaald krijgt, blijf met je poten uit andermans portemonnaie of betaal het zelf.

   1. Aytas

    Graag, stop de herverdeling.

    1. Vliegenvanger

     Graag stop dat gezever met al die ellende van die gelukszoekers.
     Gelijk heel die zooi terug, dan hebben we een hoop gezeik minder en hebben onze eigen kinderen ook kans op een woning.

  3. Troelstra

   Buschauffeurs gaan ook over de veiligheid van de passagiers aan boord. En als je deze wilt waarborgen, dan moet je dat asielvuilnis buiten het bereik van andere passagiers houden, dus buiten het voertuig.

  4. chrism

   Het meest idiote antwoord en mening wat ik in tijden gelezen heb echt waar ongelooflijk dit !

  5. Vliegenvanger

   Wat een klets verhaal, ontwijken die bushalte’s. De goede moeten weer lijden onder de kwade, maar als het in de hand geholpen word door wanbeleid van de regering zal het helaas zo moeten. Daar in Den Haag zitten mensen die nergens verstand van hebben , alleen kunnen liegen en bedriegen en d’r zakken vullen. Ze hebben schijt aan de Nederlandse burgers. Die moeten alles pikken, en de opvretende asociale geluks zoekers mogen alles. Daar treden ze niet tegen op.

  6. Banale Baviaan

   jij bent zo,n gore landverrader dat je je eigen stront eet als de laatste kaviaar aan asielzoekers wordt geschonken. jij bent erger dan die infiltranten, van hen kan ik nog begrijpen dat ze hierheen komen. voor jou houding tegen deze bezetters heb ik werkelijk geen enkel begrip.

   1. Blue monday

    Kan deze trol aub snel verwijderd worden, dit gaat helemaal nergens over.

   2. Vliegenvanger

    Alweer een nieuwe trol, redactie verwijderen.

 2. Job Jansen

  Ik geloof er helemaal niets van. Framing! Deze fijne mensen moeten worden gesteund. Ze komen helemaal naar Nederland en krijgen niet eens een verblijfsstatus, huis en uitkering. Hoe is dit mogelijk? Ja, dan zit er niets anders meer op dan alles af te breken en de autochtoon (uiteraard racist) verrot te schelden. Helemaal klaar met die Nederlanders. Toch?

 3. Ernst Quispel

  Mogelijk kan dezelfde aanpak werken die men toepast bij Feyenoord-supporters.

  1. Adriaan

   En hoe luidt die?

 4. Groeneveld

  De chauffeurs hebben groot gelijk met hun voorgenomen boycot. Het oude spreekwoord ‘wie niet horen wil moet voelen’ is geheel van toepassing op de veiligelanders: loop maar lekker tot de eerstvolgende stad. Goed voor je kuiten.

 5. Troelstra

  Waar je asieleisers hebt, daar heb je ellende. Grenzen dicht. Wat een gezegend land is bijvoorbeeld Australië. Daar kom je alleen in als je van meerwaarde bent. Parasieten en ander vuilnis en zo hebben daar niets te zoeken, want ze worden daar niet in de watten gelegd. En dergelijk beleid werkt. Want ze komen het land niet in. Dat grenshek waartoe eerst Hongarije en later Macedonië toe zijn overgegaan werkt overigens ook. Dat vuilnis zwerft nu niet meer door hun landen. Waar wachten wij eigenlijk nog op?

  1. Ernst Quispel

   Mensen die medemensen vuilnis noemen plaatsen zich buiten elke beschaafde discussie.

   1. Groeneveld

    Niemand wil ook een ‘beschaafde’ discussie met jou Quispel.

    1. Troelstra

     Voor een beschaafde discussie heb je beschaafde discussiepartners nodig. En dat gaat niet met trollen zoals Kwispeltje.

     1. Blue monday

      Persoonlijk vind ik Quispel veel beschaafder overkomen dan zo’n homofobe Groeneveld.
      Met Troelstra kan ik me ook niet herinneren ooit een inhoudelijke discussie gevoerd te hebben, laat staan dat dat beschaafd zou gaan.

    2. Ernst Quispel

     Weet ik toch, lieverd.

     1. Groeneveld

      Quispel kampt weer met zijn homofiele gevoelens.

     2. Ernst Quispel

      Het was ironisch bedoeld, Groeneveld, ik wil niet stoken in jouw relatie en wens je vriend het allerbeste toe.

     3. tomygun

      Hee neem jij met die blauwe ff een hotel kamer niet hier .

     4. Adriaan

      Quote; Het was ironisch bedoeld, Groeneveld, …
      Daar geloof geen ene flikker van @Ernst.

   2. Troelstra

    Sinds wanneer moet vuilnis tot de medemensen worden gerekend?

   3. marco1

    @ ernst:Nou hij heeft wel een beetje gekijk dat het het afval van de mensheid is wat daar zit. Vuilnis lijkt mij een prima benaming.

 6. C.A.Barstow

  De enige oplossing is van zelfsprekend, terug sturen naar de woestijn, waarom durft niemand het op deze manier op te lossen?

  1. Troelstra

   Ik ben helemaal voor.

 7. PMG

  NEXIT en grenzen potdicht

 8. victus

  Tot die lastige raddraaiers zelf een keer de bus uit worden gemept door een paar potige, fris blozende boerenjongens. Dan is het hek van de dam en moet heel Nederland diep door het stof.
  Trouwens, als ze zulke boerenknullen al in de bus zien zitten stappen ze toch niet in. Het blijven toch schijtlijsters die alleen heel stoer doen tegen de minder fysieke medemens.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Niet bij woorden laten maar gewoon doen.
  Je hoeft je niet te laten intimideren door Merkel’s invasieleger.
  Of laad ze op en drop ze allemaal in de tuin van een minister.
  Het liefste bij dat vals Judassen volk van de CU en CDA die NL voor een paar zilverlingen verkopen aan de kalief.

  Eens kijken of dat glimmend D’66 robotje dan een dansje doet.

 10. henk vintage

  Die profiteurs uit veilige landen moeten worden geïnterneerd tot het moment van uitzetting.
  Wellicht vertrekken ze dan graag.

 11. Blue monday

  Ook hier bemerk ik voortschrijdend inzicht bij DDS…er is dus wél ruimte voor asielzoekers.

  Verder zien we ook dat de categorie “gelukzoekers” hier alleen komt met dollartekens in de ogen en zo brutaal zijn als de neten.
  Die horen m.i. ook niet in een AZC thuis en ik snap ook niet waarom deze groep
  zo lang in Nederland blijft “hangen”.

 12. Fortiori

  Discojeugd van het platteland vervoeren op de terugweg uit de grote stad naar hun rustige dorpen is ook niet alles. Vraag dat maar na bij de chauffeurs. De bus kan gereinigd worden na overmatig drankgebruik en van de lucht van de joints. Dames laten zich ook niet onbetuigd.

  1. Jozias Visser

   Wanneer je een pot bruine verf doorslikt is de kans groot dat je bruine stront schijt. Wanneer je ergens te gast bent is de kans groot dat je te gast bent, het gaat hier om ongenode gasten die hier geen ene pestmoer te zoeken hebben. Islamvolgers hebben ook voor de gewoonte om, overal waar ze neerdalen, alles onder te schijten met hun gebreken, gewoontes en profeet-imitaties. Achterlijke zandbakprincipes die ze hier niet moeten loslaten omdat dat soort parasieten hier in de eerste plaats niet thuishoren en ook nooit zullen thuishoren. Deporteren met de eerste de beste gelegenheid.

 13. Troelstra

  Asielzoekers en asielbeleid in uw eigen huis en(achter)tuin

  _

  Het is nacht, ’t vriest twintig graden en er woedt een gruwelijke sneeuwstorm.

  Gebonk op de deur. Drie mannen die blauw en bevroren vragen of ze alsjeblieft mogen schuilen.

  Natuurlijk. Warm bad, eenvoudige doch voedzame maaltijd, droge kleding en een veilig bed bieden we hen.
  _

  Na een week gaat de storm liggen en is ook de ergste koude uit de lucht. De mannen zien er monter uit en de warme kleding van mijn overleden zwager past ze prima.

  Voorzichtig vraag ik wanneer ze voornemens zijn hun reis weer te hervatten.
  _

  “Hoe bedoel jij? Bevalt ons eigenlijk prima hier. Ruime kamers, fijne open haard, goede wijn en je vrouw kookt prima hoewel ze daar best nog wat aan kan verbeteren. Nee hoor, wij blijven lekker hier.

  Trouwens, die stinksigaren van jou zijn we zat. Je rookt voortaan maar buiten!”
  _

  Na drie dagen van verbijstering over zoveel brutaliteit en de exponentieel grimmiger situatie (we mochten onze badkamer niet meer in, werden uitgescholden als we televisie keken en moesten onze schoenen binnenshuis uitdoen) belden we in wanhopige toestand de politie.
  _

  Politie kon weinig doen “Heeft u geen tuinhuisje waar u in kunt trekken?” en vertelde ons dat de heren inmiddels een advokaat in de arm hadden genomen. Lagen aangiften wegens racisme, intimidatie, mishandeling, diefstal (Ahmed zou een gouden horloge kwijt zijn) en diskriminatie.
  _

  In ruil voor het intrekken van hun aangiften wilden ze nog zes maanden in ons huis mogen blijven waarna zo beloofden ze ze zouden vertrekken.

  Schoorvoetend gingen we akkoord. Maar toen wij na een half jaar tegen ze zeiden dat nu de tijd gekomen was weg te gaan deden ze dat niet.
  _

  Wel hadden de mannen inmiddels de sloten van ons huis veranderd en de ramen gebarrikadeerd.

  In een ultieme poging ze uit te (laten) zijn we toen naar de rechter gestapt.

  Deze zei dat zulks na al die tijd onmenselijk zou zijn en bovendien zaten wij toch mooi in het tuinhuisje?
  _

  En in dat tuinhuisje op een hoek van ons perceel wonen we nu dus al ruim vier jaar.

  Geen idee hoe lang nog want de mannen die er intussen met hun vrouwen en kinderen wonen zijn een procedure gestart het tuinhuisje weg te krijgen.

  Volgens onze raadsman maken ze een goede kans.

 14. P.Sisterons

  Gewoon als de Amerikanen gaan doen als tuig de grens bestormt.

  1. Troelstra

   We weten dat daar een meer heilzame tegengestelde aanzuigende werking van uit gaat t.o.v. het hier gangbare binnen zonder kloppen. Zoiets zuigt teveel parasieten aan, zoveel is duidelijk. Weren aan de poort werkt heilzamer.

 15. Two Ravens Black Kettle

  De staat en de justitie zijn er voor de criminelen.
  Onschuldigen hebben nauwelijks rechten
  Zijn proef-konijnen in hun perfide sociale experimenten.

  Ik raad de bus chauffeurs aan de koppen bij elkaar te steken en desnoods dit stemvee land plat te leggen.
  Eigenlijk zou heel Nederland dat eens moeten doen maar helaas wordt dit land beloont door Identity Politics-fascisten, zombies en stemvee.

  Ik ben nu de val van het West-Romeins rijk aan het lezen.

  De parallellen zijn schokkend.
  Een steeds corruptere staat
  Narcistische Landverraders binnen de grenzen
  En Volksverhuizingen/Massa-emigratie.

  1. Blue monday

   ook al ben je de grootste mafklapper die hier rondhangt, een parallel trekken tussen Europa en de laatste jaren van het west romeinse rijk zijn wel heel ver gezocht.

   Ik popel dan ook dat u dat eens nader gaat verklaren ipv weer een plas met kots voor onze voeten te werpen.

 16. marco1

  Zal wel nepnieuws zijn. Deze mensen zijn heel dankbaar dat ze een kans krijgen deel te gaan maken van onze samenleving en doen er alles aan om als aanwinst gezien te worden.toch?

 17. Rosasolis

  Er moet een veel strenger asiel beleid komen. Gewone bus chauffeurs, zowel mannen als vrouwen, moeten nooit bang zijn voor hun veiligheid tijdens hun dienst uren. Als er wordt tijdens bepaalde uren vrije tijd buiten, aan asiel zoekers gegund, dat moeten zij een speciale bus krijgen, die begeleid wordt door tenminste 2 agenten. Voor zowel de heen en terugweg. Gewone bus chauffeurs moeten zich alleen dienst geven aan gewone burgers. Maar niet aan asiel zoekers. Er kan kleine bussen beschikbare worden voor kleine groepen Asiel mensen, met begeleiding, maar omdat er problemen zijn, moeten gewone bus chauffeurs en gewone passagieren niet de dupe zijn van agressieve asiel zoekers.

 18. Gerlos

  Gelijk hebben ze.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.