DENK-opperhoofd Kuzu wil einde aan anti-discriminatieakkoorden voor joden en homo’s: ‘Ze lachen om Marokkanen!’

Als het aan Tunahan Kuzu van DENK ligt, dan stoppen we met het sluiten van akkoorden om antisemitisme en homofobie uit te bannen. Volgens het Tweede Kamerlid zijn die overeenkomsten overbodig, en bovendien hypocriet: dezelfde politici die namelijk tegen discriminatie van homo’s en joden zijn, zouden wél Marokkanen uitlachen.

In een nieuwe video in de serie “DENK reageert” is partijvoorman Tunahan Kuzu vandaag uitgevaren tegen NTR-presentatrice Fidan Ekiz. De vrouw meldt dat in Amsterdam een Joods Akkoord is gesloten, waarin partijen van links tot rechts hebben aangegeven om homofobie de kop in te drukken. Eerder werd er ook al een Regenboogakkoord gesloten, om discriminatie van homo’s en biseksuelen tot het verleden te doen behoren.

Volgens Tunahan Kuzu zijn dat soort akkoorden helemaal niet nodig, zo vertelt hij in de video die verscheen op alle gebruikelijke DENK-kanalen op social media. Volgens hem is de Grondwet immers voldoende bescherming tegen alle vormen van discriminatie, waaronder ook antisemitisme en homofobie.

Maar er is een tweede reden waarom Kuzu wil dat Amsterdam geen akkoorden meer sluit om discriminatie uit te roken. Hij vindt het voornemen namelijk hypocriet:

“Ik vind racisme en discriminatie – in welke vorm dan ook, of het zich nu richt tot mensen met een zwarte huidskleur of homo’s – ik vind het verwerpelijk. Maar al die partijen zouden het even verwerpelijk moeten vinden als er grapjes, als er dit soort grapjes, worden gemaakt over Marokkanen. Maar dan zie ik ze wel smullen en lachen!”

Kortom: weer een prachtig slinks DENK-verhaaltje. Wel zeggen dat je tegen alle vormen van discriminatie bent, maar vervolgens de anti-discriminatiewaarborgen voor groepen die niet tot het DENK-electoraat behoren proberen af te breken. Want huiliehuilie: de lievelingsgroepen van DENK hebben geen eigen akkoord, en dan is Tunahan Kuzu onverbiddelijk: dan maar niemand een akkoord!

Beetje kinderachtig is dat natuurlijk wel. Maar hè: zo rollen ze nu eenmaal bij DENK. Wat zeg ik? Het is hun modus operandi.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Ernst Quispel

  Kuzu bepleit helemaal niet om discriminatieakkoorden af te schaffen. Hij wijst er alleen op dat ze op grond van de Grondwet eigenlijk niet nodig zouden moeten zijn en dat ze eenzijdig zijn.

  Tm heeft niet goed geluisterd.

  1. gister

   Tim

  2. fockingworst

   @ernst u bent een groot fvd fan dat is duidelijk af te leiden uit uw betoogje.
   Dan bent u uiteraard ook tegen al die gesubsidiëerde clubjes zoals nederland bekent kleur antiracisme meldpunten etc., want we hebben de nederlandsche grondwet… niet?

 2. Troelstra

  De partij met de mond vol over includeren stelt alvast een beginlijstje op van al degenen die zij willen excluderen.

  1. Ernst Quispel

   Nee hoor, dat is op geen enkele manier op te maken uit hetgeen Kuzu hier stelt.

   Je verzint dit maar en dat zou je niet moeten doen.

   1. Janna47

    Quispel je gaat hier toch echt verschrikkelijk door de mand als trol hoor….wat een zoetsappig zinnetje ‘je verzint dit maar en dat zou je niet moeten doen’…..huilie huilie…..

 3. O.P.

  Marokkanen zijn naar mijn mening ook best wel lachwekkend.

  1. Ernst Quispel

   Sommige Groningers trouwens ook.

  2. Troelstra

   Toch kom ik zelden of nooit mensen tegen die meer Marokkanen willen (Willen we meer of willen we minder Marokkanen?). Hoe zou dat nou toch kunnen?

   1. Ernst Quispel

    Wil jij meer Groningers?

    1. fockingworst

     @ernst ik wil graag meer groningers en friezen en drenten, allemaal goed en hardwerkend volk.
     Betrouwbaar prettig in de omgang gemiddeld een stuk eerlijker en betrouwbaarder dan het multicultivolkje in de randstad met de gevaarlijke islamisten en brutaal en gevaarlijk messentrekkend met geweld dreigende marrokanen en turken. Vies volk bah.
     Nee geef mij maar de noorderlingen of natuurlijk niet te vergeten de overige mensen uit de provincies.

     1. Ernst Quispel

      Dit is dus een pleidooi voor een nog voller Nederland.

     2. fockingworst

      @ernst Ik weet je wil ook graag meedoen met ons.
      Het lukt nog niet met begrijpend lezen, het lukt je nog niet om je met ons te meten.
      Toe maar oefenen en kom dan maar weer terug.

     3. Crassus

      Van al die hardwerkene volbloed Nederlanders die u opnoemt wil er niet een in de kassen in het Westland werken. De groentetelers krijgen hun kratjes niet vol zoals BNR meldde. Meer Polen, Roemenen, Bulagaren nodig, Die werken voor een habbekrats, @fockingworst. Kunnen niet zonder, zogezegd.

     4. Job Jansen

      Niets mis mee. En na de tijdelijke werkvergunning weer naar huis.

   2. Hermann

    Vermoedelijk omdat u niet verder komt dan het balkonnetje van de service flat. En dat wordt dringen in geval van meer mensen.

 4. Roughwood

  Deze administratieve Nederlander is niet serieus te nemen.

  1. Troelstra

   Kan die Kuzu niet gedenaturaliseerd worden?

   1. Ernst Quispel

    Troelstra illustreert perfect waarom Kuzu een punt heeft.

    1. Roughwood

     Deze ordinaire dramagitator van het AKP-filiaal NL heeft helemaal geen punt. Loopt zoals altijd alleen maar te jankmekkeren. Daar krijg je dan wel weer een punthoofd van…

    2. Siemien

     Ernst illustreert perfect waarom antidiscriminatieakkoorden nodig zijn..

  2. Troelstra

   Het aantal zetels voor DENK geeft aan hoe diep Nederland al is afgezonken in het moeras van de omvolking en de culturele verdringing. En DENK laat ook duidelijk zien dat bepaalde culturen hier gewoon niet integreerbaar zijn. De Islam wil niet integreren. De Islam wil overheersen.

   1. Troelstra

    Hans Jansen – Islamiseren zonder meerderheid

    Een kleine, vastberaden groep gewelddadige moslims die de sharia in alle details serieus neemt, en toegepast wil zien, pleegt zo nu en dan terreurdaden, want de koran en de sharia roepen daartoe op; misschien niet in alle interpretaties maar wel in die van de beroepsmoslims. De rest van de bevolking wordt hier angstig door, en zal geneigd zijn de overlast van die terreur af te kopen door de vechtbooslims ‘een beetje’ hun zin te geven. Dan maar geen tekeningen en cartoons over Mohammed in de krant, en weg met de islamkritische boeken die in de universiteitsbibliotheken bewaard worden. Is het echt zo erg als boekhandels geen islamkritische drukwerkjes in hun etalages achter het glas leggen? Wanneer een gewelddadige halfbezeten minderheid (die misschien niet eens de echte islam vertegenwoordigt, want ‘islam is vrede’, zei die professor laatst nog op de tv) – wanneer die vrome minderheid verwijdering van zulk drukwerk eist, wat maakt dat dan eigenlijk helemaal uit? Als kleine kinderen geen eten hebben, dat is pas erg. Maar de terreur van zo’n vastberaden minderheid zal op den duur steeds meer last veroorzaken, en aanvankelijk als ongewenst en vervolgens als ondragelijk worden beschouwd: het zal op den duur haast elk offer waard zijn om van booslimse kwaadaardigheden verschoond te blijven. Ook moslims zullen zich mogelijk ergeren aan sharia-fundamentalisten, maar zullen zich niet openlijk tegen de invoering en toepassing van de sharia willen keren. Niet alleen omdat verzet gevaarlijk is, maar ook omdat onder moslims de vage overtuiging heerst dat de sharia heilzaam is, mogelijk zonder altijd precies te weten waarom dat zo zou zijn. De politieke bewegingen in het land zullen het als hun taak gaan zien booslimse terreur te stoppen om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen, dat wil zeggen: ze zullen de booslimse minderheid geen aanstoot willen geven, dat wil zeggen: zij zullen het als hun taak gaan zien te verbieden wat de islam verbiedt en op te leggen wat de islam oplegt. En dat wil dan zeggen dat die politieke groeperingen de sharia aan het invoeren zijn en daarmee dus meewerken aan verdere islamisering van de hele bevolking, zonder dat het sharia-fundamentalisme, of zelfs maar mildere vormen van de islam (indien voorhanden) een meerderheid hebben. Dit procedé is al effectief vanaf een laag promillage vechtbooslims binnen een bevolking. De niet-islamitische politieke partijen van alle schakeringen zullen van de niet-islamitische bevolking eisen dat ze dingen nalaten die gewelddadige moslims boos zouden kunnen maken. De gewelddadige moslims hoeven zelf niets te doen, de niet-islamitische politieke bewegingen die het individuele overleven van hun aanhangers prioriteit geven, nemen hun taak over en doen het werk. Ook op islamcritici hoeven moslims die tot het gebruik van geweld geneigd zijn, nauwelijks nog te letten: de herinnering aan Theo van Gogh en de aanblik van een zwaar bewaakte partijleider wiens burgerleven onmogelijk gemaakt is, heeft een kalmerende werking op andere politici, op uitgevers, redacties, boekhandelaren en auteurs. Met weinig moeite kan zo een onvoorspelbare vastberaden gewelddadige groep de omringende maatschappij manipuleren en op kosten jagen, want elke vorm van verdediging tegen terreur kost geld. Die kosten wil de overheid liever niet dragen, want het geld moet naar de EU en Griekenland. Op die manier is het landsbelang geworden om in ’s hemelsnaam dan maar shariaregels in te voeren, dat is: te islamiseren. Wanneer kritiek op de islam, omwille van de lieve vrede, eenmaal verboden zal zijn, zullen mensen vergeten waarom je ook weer geen moslim moest worden. Een van de eisen van de islam is: geen religieuze symbolen van andere godsdiensten in openbare ruimten. Wanneer andere godsdiensten dan de islam eenmaal uit het openbare leven verdrongen zijn, zijn de velden rijp om te oogsten. Het is voor deze tactiek noodzakelijk herinneringen aan de niet-islamitische wereld buiten beeld te houden: geen davidssterren, kruisen, sinterklazen, bijbels, kerstbomen of, in de supermarkt, wijn en ham. Maar hoe zat het nu toch ook weer, waarom was het verkeerd tot de islam toe te treden? Omdat de theologie van de islam mensen er toe brengt hun schouders op te halen over de redelijkheid. Zonder basisrespect voor redelijkheid kan een moderne maatschappij (die het moet hebben van innovatie en talent) niet overleven. Zonder respect voor redelijkheid, zonder geloof in de vrije wil, zonder een vorm van wederkerigheidsethiek (‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’), zonder vrijheid van meningsuiting, zonder emancipatie van vrouwen, slaven en ongelovigen zullen ook het huidige Amerika en het huidige Europa geleidelijk aan veranderen in wat Libië nu al is. Een groep van een paar duizend beroepsbooslims is in staat een proces op gang te brengen waarop onze geliefde en capabele regeerders geen antwoord hebben.

 5. Hermann

  Kuzu heeft ontegenzeggelijk gelijk. Hij zet de mensen aan het denken. Dat valt soms moeilijk. Denken.

 6. Diederik van Walsum

  Marokkanen?
  We hebben het heir toch over beschaafde mensen ?

 7. Seneca

  @de heer Quispel
  een vraag: bent u familie, dan wel economisch verbonden aan de heer Kuzu van DENK? bent u de heer Kuzu misschien zelf? indien uw antwoord positief is, dan zijn deze en reacties uit het verleden meer dan begrijpelijk. indien uw antwoord op deze vraag negatief is, dan denk ik dat u zich rap onder behandeling moet stellen dan wel zich deint aan te melden bij DENK. overigens er is geen verschil tussen een psychiatrische inrichting en DENK.

 8. Pedrito

  Ach zo gauw een vertegenwoordiger van DENK van zich laat horen, dan duurt het altijd even voor ik meewarig ben uitgelachen !

 9. Gerlos

  Marokkanen zijn de grootste criminelen in ONZE SAMENLEVING en dat is niet om te lachen gekkie Kuzu maar om te HUILEN.

 10. Heras

  Allemaal smoesjes van die kuzu. Hij blijft de Islam maar promoten. Wat is die Denk toch een gif voor onze samenleving.

 11. Arie B

  Kuzu heeft deels gelijk, maar we lachen ook over Turken.

 12. Bes Tolen

  Kuzu heeft m.i. met zijn opmerking over het sluiten van akkoorden gelijk. Dat er om Marokkanen gelachen wordt, is niet juist. Het is ernstiger; in Nederland gedragen groepen Marokkanen zich maatschappelijk heel slecht. Ongetwijfeld is de arrogante oude politiek met haar al decennia verwerpelijke nalatige wetsuitvoering in belangrijke mate mee schuldig aan de situatie.

  1. Hetzalwelweer

   @Bes, hoe kun je nu onze verwerpelijke nalatige wetsuitvoering gebruiken om onze toekomstige chirurgen en tandartsen zwart te maken. Sorry, ze zijn niet zwart…maar ook niet wit, ze zijn zwart wit, net als de kleur van…..je weet wel, kleurneutraal, is het zelfde als genderneutraal maar dan zonder besneden lid.

 13. nienke

  Kuzu heeft het over discrimineren, ga eens met de moslims praten Kuzu.
  Ze haten Joden, Homo’s, Christenen, zijn vrouw onvriendelijk, haten onze Ned. maatschappij, onze democratie.
  Zou maar eens alle tijd hieraan besteden om hun te laten integreren in Nederland.
  Er is nog heel veel werk te verrichten bij deze groep om ze te laten integreren naar westerse normen en waarden.

  1. Siemien

   Bemm spijker op z’n kop..

  2. Hetzalwelweer

   @Nienke, zolang er mensen zijn die willen verdelen en heersen, zolang zal er sprake zijn van discriminatie. Wanneer de Media mensen hersenspoeld en alleen maar beelden laat zien zoals hun wereld er uit zou moeten zien dan blijft dat beeld bestaan. Het is een verdienmodel…er wordt geld mee verdient….miljarden. Laat volken geloven dat ze een hekel hebben aan elkaar en dan zal dat ook gebeuren. Wat als de joden en de moslims samen tegen de elite ten strijde zou trekken? Dan is de Elite kaduk en dat willen ze niet, de elite wil alleen maar haat en angst zaaien, zodat ze kunnen verdienen. Oorlog is het beste verdienmodel op onze wereld. Zonder oorlog geen winsten, zonder oorlog zou de EU en de USA failliet zijn, dus daarom de vluchtelingen.

 14. C.A.Barstow

  Waarom verdwijnt deze figuur niet naar de woestijn in zijn vaderland?

 15. Francis PW

  Op zich vind ik niet dat Kuzu iets heel geks heeft gezegd. Ik ben geen fan van DENK, integendeel. Zijn motief zou best wel anders kunnen zijn dan dat het nu lijkt, ja… De Islam is een gevaarlijke godsdienst, maar God houdt van Marokkanen en Turken en Joden en homo’s en iedereen. Hij wil dat alle mensen tot bekering komen, dus we kunnen niet blijven zoals we zijn, behalve dan dat je nooit zult kunnen veranderen uit welk land je afkomstig bent. In de Bijbel staat beschreven hoe Hij wil dat wij leven, maar wie heeft nog nooit iets gestolen (al was het ook maar een snoepje uit de snoeptrommel), nooit gelogen(leugentje om bestwil?), nooit iets willen hebben wat een ander heeft, kortom: wie heeft zich altijd aan de Tien Geboden gehouden?
  Ik bid voor Turken, Marokkanen, Joden, verdere medelanders en Nederlanders. Ik bid dat ik tot zegen mag zijn voor de mensen in onze multiculti-buurt, en grijp de mogelijkheden aan, die er zijn, om tot zegen te kunnen zijn. Ik bid dat iedereen in Nederland, in Europa de Here Jezus mag leren kennen. Hij alleen kan mensen ingrijpend veranderen en werkelijk gelukkig maken. Dat wens ik ieder die dit leest ook toe!
  P.S. Door haat en spot zullen niet veel moslims tot de overtuiging komen dat hun godsdienst wel eens de verkeerde zou kunnen zijn…

  1. Siemien

   Ik bid dat iedereen in Nederland, in Europa de Here Jezus mag leren kennen. Hij alleen kan mensen ingrijpend veranderen en werkelijk gelukkig maken.

   Amen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.