Dit land is kapot: kogelwerende vesten voor ambulancepersoneel

Foto: Want 'helaas is het nodig' volgens een anonieme ambulancemedewerker. Het laat wederom zien dat dit land in de afgelopen vijftig jaar tijd is gedegradeerd van het niveau 'vrijzinnige christelijke natie' tot de kelderklasse genaamd 'narcistisch-hedonistisch piratennest'. Het verval is overal. Geen ontkennen aan. De vesten van het ambulancepersoneel zijn niet alleen kogelwerend, maar zijn ook nog eens steekwerend. Dit omdat er steeds vaker messen worden gesignaleerd in nabijheid van de hulpdiensten, zo stelt RTL Nieuws. Het dragen van de vesten is niet verplicht, maar voor personeel dat zich onveilig voelt in de grote steden is het ongetwijfeld een must.  Een anonieme ziekenbroeder doet zijn beklag: "De afgelopen jaren zie ik steeds vaker zwaardere meldingen voorbij komen. We komen vaker op gevaarlijke plekken waar het uit de hand loopt. Mensen zijn brutaler geworden en hebben vaker messen of wapens bij zich. Het is triest, maar we komen het helaas steeds vaker tegen." De hulpdiensten worden zelfs vaker blootgesteld aan de geweldsdreiging dan de politie! Ruim 70% van het ambulancepersoneel krijgt te maken met agressie. De politie heeft hier dus minder problemen mee dan ambulancebroeders. De politie heeft immers een monopolie op geweld en wordt dus serieuzer genomen. Dit heeft zo z'n effect op het veiligheidsgevoel en de gezondheid van de medewerkers van de hulpdiensten. Ze kampen vaker met ziekte, mentale klachten en andere negatieve effecten door de situaties. En dat is ook logisch. Om de gewelddelicten een halt toe te roepen heeft de overheid een aantal stappen genomen. Een van die maatregelen is het eisen van een dubbele straf bij dergelijke geweldsdelicten. Dit zou de prikkel moeten zijn om agressie te voorkomen. Andere maatregelen waren het verbeteren van de logistieke bereikbaarheid van openbare ruimtes, zoals de toegankelijkheid van stations en perrons. Ook moeten er meer camera's worden geplaatst zodat achteraf kan worden nagegaan wat de identiteit van de daders was. Omdat ondanks deze maatregelen het geweld nog niet afneemt worden deze vesten nu aangeschaft.

Want ‘helaas is het nodig‘ volgens een anonieme ambulancemedewerker. Het laat wederom zien dat dit land in de afgelopen vijftig jaar tijd is gedegradeerd van het niveau ‘vrijzinnige christelijke natie‘ tot de kelderklasse genaamd ‘narcistisch-hedonistisch piratennest‘. Het verval is overal. Geen ontkennen aan. De vesten van het ambulancepersoneel zijn niet alleen kogelwerend, maar zijn ook nog eens steekwerend. Dit omdat er steeds vaker messen worden gesignaleerd in nabijheid van de hulpdiensten, zo stelt RTL Nieuws. Het dragen van de vesten is niet verplicht, maar voor personeel dat zich onveilig voelt in de grote steden is het ongetwijfeld een must. 

Een anonieme ziekenbroeder doet zijn beklag: “De afgelopen jaren zie ik steeds vaker zwaardere meldingen voorbij komen. We komen vaker op gevaarlijke plekken waar het uit de hand loopt. Mensen zijn brutaler geworden en hebben vaker messen of wapens bij zich. Het is triest, maar we komen het helaas steeds vaker tegen.” De hulpdiensten worden zelfs vaker blootgesteld aan de geweldsdreiging dan de politie! Ruim 70% van het ambulancepersoneel krijgt te maken met agressie. De politie heeft hier dus minder problemen mee dan ambulancebroeders. De politie heeft immers een monopolie op geweld en wordt dus serieuzer genomen.

Dit heeft zo z’n effect op het veiligheidsgevoel en de gezondheid van de medewerkers van de hulpdiensten. Ze kampen vaker met ziekte, mentale klachten en andere negatieve effecten door de situaties. En dat is ook logisch. Om de gewelddelicten een halt toe te roepen heeft de overheid een aantal stappen genomen. Een van die maatregelen is het eisen van een dubbele straf bij dergelijke geweldsdelicten. Dit zou de prikkel moeten zijn om agressie te voorkomen. Andere maatregelen waren het verbeteren van de logistieke bereikbaarheid van openbare ruimtes, zoals de toegankelijkheid van stations en perrons. Ook moeten er meer camera’s worden geplaatst zodat achteraf kan worden nagegaan wat de identiteit van de daders was.

Omdat ondanks deze maatregelen het geweld nog niet afneemt worden deze vesten nu aangeschaft.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

15 reacties

 1.   

  Het laat wederom zien dat dit land in de afgelopen vijftig jaar tijd is gedegradeerd van het niveau ‘vrijzinnige christelijke natie‘ tot de kelderklasse genaamd ‘narcistisch-hedonistisch piratennest‘.

  Maar wat is er dan de laatste 50 jaar zo extreem veranderd? Een vraag die menigeen bezighoudt.

  1.   

   @job Mocros en turkisch gajus in combinatie met een zweverig linkse regenboog mentaliteit, garantie voor het verworden tot een ‘narcistisch-hedonistisch piratennest‘.

   1.   

    Bedankt @Worst, begreep het niet zo goed ;).

    1.   

     @job anytime at your service;)

   2.   

    Helemaal met u eens en de vraag is, waar eindigt dit nu eens en komt het gezonde verstand aan bod voor zover aanwezig in die achterlijke hersenpannen.

    Weg met tuig dat dienst- en hulpverleners lastig valt tijdens hun werk.

  2.   

   Geen God, Geen Kerk, Geen Gezag!

   De liberale anarchistische beweging uit 1968 krijgt nu zijn definitieve vorm!
   Helemaal van deze tijd!

  3.   

   Ik heb het idee dat het verval sinds de jaren 90 sterk is toegenomen.

 2.   

  Hoog tijd voor het instellen van lokambulances met daarin met zware knuppels bewapende agenten.
  En bij het aanvallen van het ambulance personeel geen psychologische of watjes aanpak hanteren maar kei- en keihard dat vervloekte meestal marokkaans tuig neerknuppelen.

  Hehe..dat lucht weer op, gelukkig geen kalmeringspilletje nodig.

  1.   

   En vooraf ook lokslachtoffers.

   1.   

    En de rechterlijke macht onder curatele zetten!

    1.   

     Natuurlijk, het wordt beter als we de rechters in dit land kaltstellen.

     1.   

      Geen God, Geen Gezag = …..

      uitschakelen van een land!

     2.   

      Leugenaar doet ook weer even een duit in het zakje childlover

 3.   

  Wie heeft ooit kunnen denken dat dit in ONS LAND zou gebeuren, te gek voor woorden, ABSURD.

 4.   

  Alle azielzoekers uit veilige landen eruit, en ook die maarroks eruit en die turkse rotjongens weg schoppen die lui en dan is nederlnd al een stuk veiliger, want of we het nu leuk vinden of niet maar wij schaffen das niet.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!