Erik van Muiswinkel probeert zoveel mogelijk Amerikanen vandaag tegen Trump te laten kiezen: ‘Ga stemmen!’

Hoeveel invloed heb je als Nederlandse cabaretier in de nadagen van je carrière op de verkiezingsuitslag in de Verenigde Staten? Nou, als je het aan Erik van Muiswinkel vraagt een heleboel. Vandaag probeert de Pietenhatende Amsterdam-Sinterklaas om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om tegen Trump te stemmen bij de midtermverkiezingen in Amerika.

Amerikaanse verkiezingen worden traditiegetrouw nauwlettend gevolgd in Nederland. Zeker nu, omdat de meeste Nederlanders niets liever zouden willen zien dan dat de Oranje Haatoom Trump zo snel mogelijk wordt verslagen. Het is immers leuk om politieke tegenstanders helemaal af te zien gaan.

Maar sommigen draven door in die interesse in Amerikaanse politiek. Ze beelden zich in dat ze – als gewone Nederlanders zonder Amerikaans paspoort – ook daadwerkelijk een rol van betekenis spelen bij de verkiezingen aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Eén van de mensen die zichzelf kennelijk als een soort ‘influencer’ in de Verenigde Staten ziet is Erik van Muiswinkel. Jawel hoor! Ook in New York and Los Angeles en zelfs op het platteland van Montana hebben ze vást en zeker genoten van de imitaties van Hans Janmaat en Willem van Hanegem. Die kennen ze daar natuurlijk maar al te goed, kuchkuch.

Hoe dan ook: Van Muiswinkel roept dus alle Amerikanen op om te gaan stemmen, met in de hand een stuk van de New Yorker. Van een blinde 98-jarige man die nog veel levensvuur ziet om Donald Trump uit het Witte Huis te verjagen. Prachtig natuurlijk, zoveel politieke vechtlust. Maar wel vechtlust waar je in Nederland niets mee kan. Dus je kan als BN’er nog zo hard roepen wat er allemaal moet gebeuren in de Verenigde Staten, maar je hebt gewoon geen enkele invloed. Leuk, dat je mensen oproept te stemmen. Maar laten we dat dan wel noemen wat het is: een potsierlijke uiting van je eigen opgeblazen ego.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Troelstra

  Wat heerlijk dat Erik van Muiswinkel geen enkel stemrecht in Amerika heeft.

 2. Ries

  Van Muiswinkel kietelt zichzelf als deugende gutmensch.

  1. Ernst Quispel

   Het is juist dat iemand die Trump stemt geen goed mens kan zijn.

   1. gister

    ‘die Trump op stemt’

   2. fockingworst

    @ernst onderbouw uw stelling, ben benieuwd.

    1. Troelstra

     Kwispeltje heeft het niet zo op democratie en kan nog steeds niet verkroppen dat zijn lollypop Crooked Hillary door het volk de toegang tot het Witte Huis werd ontzegd.

    2. Ernst Quispel

     Trump is een bewezen leugenaar, vrouwenhater, racist en haatzaaier. Een fatsoenlijk stemt niet op zo’n minderwaardig mens.

     1. Seneca

      @Quispel
      jij bent niet alleen een leugenaar maar eveneens een figuur waar de anti joodse gevoelens uit zijn ogen druipt en als ik andere reaguurders mag geloven eveneens een aanhanger van Martijn, de pedofielenclub. je bent zeker in je jonge jaren zo dikwijls in je kont gepakt dat je het lekker bent gaan vinden. dan heb ik liever deze ‘leugenaar, vrouwenhater (dat ben jijzelf) en racist’. ook dat laatste ben jezelf.

     2. gister

      ‘Een fatsoenlijk (?) stemt niet’

    3. Scaldis

     @fockingworst dat heeft hij op Wikipedia gelezen

   3. ildib

    Maak je nog maar meer belachelijk hoor forumclown….hahaha….

   4. Janna47

    @ Quispel

    u matigt zich nogal een oordeel aan….je moet maar durven…

 3. fockingworst

  Aan lager wal geraakte zgn caberatier.
  Haha wat een inmense sukkel.
  Probeert te deugen in de media, wellicht met de hoop voor een beetje aandacht, want erik trekt al jaren geen volle zalen meer.
  Uit hetzelfde houtgesneden freek de jongen precies zoals ons erikje, beetje aandoenlijk.

 4. Adriaan

  Een triestige vertoning van Van Muizenwinkel. Zo maakt hij zich volkomen belachelijk. Hij zou tegen zichzelf beschermd moeten worden door een verplichte opname in een kliniek.

 5. Ritter

  De Amerikanen moeten zelf beslissen.

  Of doorgaan met het succesvolle beleid van Trump of daarmee breken.

  De gevestigde media in de VS en Hollywood voeren 24 uur per dag campagne tegen Trump. Trump word op die zenders 24 uur per dag gedemoniseerd.

  Veel Amerikanen zien wel door de bias van de media heen en hebben weinig vertrouwen in de media.

  Overigens is het traditie bij deze verkiezingen dat de partij van de President verliest bij tussentijdse verkiezingen. Zoals b.v. bij Obama gebeurde.

  Als het Trump lukt de verliezen beperkt te houden heeft hij dus een wonder verricht.

 6. Eugenie de la Fleur

  Ik heb een fijn voorgevoel dat de vieze smeerlap hard op zijn bek zal gaan vandaag. Champagne staat al klaar

  1. Ernst Quispel

   Ik heb er een hard hoofd in, Eugenie. Ik knijp mijn handjes dicht als de Democraten het Huis veroveren. Ik zet mijn geld er niet op.
   De V.S. is gevangen in een populistische neurose. Alleen een grote crisis kan ze weer bij zinnen brengen en ze profiteren nog van de economische erfenis van Obama.

   1. ildib

    De economische erfenis van Obama, weer een flagrante leugen van Quispel, je lacht je rot met die gek hahaha…….

    1. fockingworst

     @ildib dat drukt u goed uit met gek.
     @ernst is een betaalde tr. l die hier fakenews komt verspreiden.
     Kijkt u bij ieder artikel op dds staat hij met reaguren vrijwel altijd bovenaan en torpedeert daar extreem linkse stellingen waarmee hij irritaties en nare reacties mee wil uitlokken en ook de toon van de reaguursels wil zetten.
     En bovendien weert onze huistr. l daarmee potentiële nieuwe reaguurders wat zijn doel is.
     Dat hij nog niet verbannen is is dan ook zeer discutabel.
     Er waren hier reaguurde4s die dachten dat michael of tim achter dit account zou zitten.

    2. Ernst Quispel

     De effecten van economisch beleid treden altijd met een naijlingseffect op en in belangrijke mate afhankelijk van de conjunctuur.
     De effecten van het beleid van Trump zullen over een paar jaar zichtbaar worden.

     1. fockingworst

      @ernst weer ongefundeerd een stelling brengen alszijnde waarheid.@ernst kan niks hiervan onderbouwen. Totdat u dat wel doet hou ik u scherp in de gaten en ben ik dicht bij u met reaguren en maak ik een soort disclaimer voor de nieuwe reaguurders dan weten ze ook dat het hier fakenews berteft en er nog andere wel onderbouwende reaguurders zijn. ,

   2. fockingworst

    @ernst mooie bombastische holle woorden die u misbruikt meer niet.

   3. Janna47

    ahahahaah…..de economische erfenis van Obama? Je blijft er toch in….!
    Heeft die wat gedaan dan? Die Obama? Het is slechts een deugmens, maar heeft geen flikker uitgevoerd….man, man, man….
    Ik vind Trump een rauwdauwer, maar hij doet prima zaken en komt zijn beloftes na..
    waar maak je dat nog mee heden…tendage….hahahaha

 7. Paaldanseres

  Gewoon een zielig en miezerig hoopje mens…

  …nouja, mens!!

 8. Rosasolis

  Amerika heeft geen Nederlandse cabaret man om hun te beinvloeden te gaan stemmen.
  Dat gaan ze van zelf massaal doen. Maar dit grote land is heel verdeeld in hoe ze gaan stemmen. De problemen stapelen zich op, en er is veel haat tussen de burgers.
  Velen zijn moe van al de schandalen rondom Trump en zijn ontslagen medewerkers, en zien weinig verbetering. Ook zijn de mensen moe van zijn onstabiel karakter waarvan zijn mening binnen enkele uren kan veranderen. Het nieuwste is dat HIJ de grondwet wil veranderen: dat kinderen geboren in Amerika niet meer gewoonlijk als Amerikaan worden geregistreerd. Als de Democraat partij dit parlement verkiezing wint voor de
  Congres ( de grote lager huis) dan krijgt Trump grote problemen, want zij zullen vragen voor een “impeachment” (motie van wantrouw tegen Pres. Trump). Het Senaat heeft veel minder stemmen in het totale parlement. Mocht dit gebeuren dan kan hij kiezen om uit zijn functie als president te stappen, net als Nixon jaren geleden, of wordt hij
  eruit gezet door de meerderheid van zowel Congres als het Senaat.

 9. Gosselaar333

  Het is juist dat iemand die Trump stemt geen goed mens kan zijn. Hahaha. Het staat er echt. Het is beter niet serieus te reageren op dit soort uitspraken.

 10. Gosselaar333

  Mensen als van Muiswinkel , Sylvana, en Kuzu zijn totaal niet relevant. Het is beste is ze volledig te negeren.

 11. Crassus

  Zowat bijna iedere DSS reaguurder wil toch ook de Brexit begeleiden. Een vinger in de pap hebben bij de Duitse verkiezingen. Trump veren in zijn achterste duwen. Een cabaretier doet niet anders.

 12. Gerlos

  In Amerika vraagt men zich af wie die gek uit Holland eigenlijk is, niemand maar dan ook niemand heeft ooit van deze maloot gehoord..

 13. nienke

  Gerlos@

  Ben het helemaal met je eens.

  Deze man lijdt aan hoogmoedswaanzin wat denkt hij nou wel dat de Amerikanen naar hem zullen luisteren, ze weten niet eens wie hij is.
  Kap toch eens met die idiotie van Muiswinkel.

 14. Ernst Quispel

  DDS is oorverdovend stil over de overwinning van de Democraten in de V.S.

  1. ildib

   Ja en over de overwinning van de Republikeinen in de senaat en het feit dat de belangrijkste staat Florida republikeins is geworden horen we ook niets….Quispel tracht weer eens de overwinning te claimen, Trump zit nog steeds stevig in het zadel hoor!

   1. Ernst Quispel

    De Democraten kunnen nu werk gaan maken van het onderzoek naar de financiële praktijken van Trump. Dat gaat hem de komende tijd stevig op reken.

    1. ildib

     Houd de moed er maar in Quispel…lol….

    2. gister

     ‘op reken.’

     ‘op breken.’

     1. Ernst Quispel

      gisteren

     2. gister

      Ter aanduiding van de dag die onmiddellijk is voorafgegaan aan vandaag worden de bijwoorden gisteren en gister gebruikt.

     3. Ernst Quispel

      vooraf gaat aan

    3. Siemien

     Nee hoor, even een paar feitjes, werkeloosheid is lager als/dan in de jaren 50, de economie groeit, Amerika is eindelijk gewoon baas over haar eigen grens.
     Als de democraatjes nou slim zijn doen ze even helemaal niets..

 15. worstcase

  Goed zo Erik! Trump durf je. Tuurlijk. Dat is een democratie. Daar hoef je niet bang te zijn voor represailles. Maar als je ballen hebt ga je nu eens je zielige frustraties – het is ook niet leuk om een totaal mislukte cabaretier te zijn – botvieren op Poetin en Erdogan. Of misschien neem je de koning van Saoedi-Arabië op de korrel. Je wordt dan vast uitgenodigd op de Ambassade om mee te doen aan een cabaretvoorstelling, met jou in de hoofdrol. Ahum, met jou hoofd aan het rollen…. Neem een schop mee, handig voor het personeel.

 16. C.A.Barstow

  Wat een idioot gutmensch, typisch weer iets van die lachwekkende niets voorstellende BN’ers.
  Zeker in een door links compleet vergiftigde media overal met een grote bek voor in de rij, in dit geval is het ook nog een niets zeggende linkse bek.

  1. Ernst Quispel

   Maak je geen zorgen, Barstow, je loopt niet het risico een goed mens te worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.