Europees Parlement pleegt weer staatsgreep: wil dat EU-lidstaten maar jaar lang grenscontroles kunnen voeren

In Brussel is door het Europees Parlement weer eens een poging gedaan om soevereiniteit van EU-lidstaten af te pakken. Ditmaal door te proberen de verplichting op te leggen dat intensieve grenscontroles nooit langer dan één jaar achtereen gehanteerd mogen worden.

Het is ook altijd hetzelfde liedje met de rupsjes nooitgenoeg in Brussel en Straatsburg. Jawel, ik heb het over het enige parlement ter wereld dat z’n best doet om nationale overheden zoveel mogelijk te verzwakken in plaats van ze sterk mogelijk te maken. Het enige parlement ter wereld, daarbij, dat geen regering controleert maar alleen een beetje juichaapje speelt voor een transnationale commissie die hetzelfde doel dient: zoveel mogelijk EU invoeren, zoveel mogelijk onafhankelijke lidstaten aan de leiband leggen. Jawel, ik heb het over het Europees Parlement.

Vandaag waren ze weer lekker bezig. Ditmaal door opnieuw een ingreep te doen in de soevereiniteit van onafhankelijke lidstaten. Brussel vertrouwt ze niet meer met de controles over hun eigen grenzen, en dus moeten de geleidelijk maar eens worden afgebouwd. Intensieve grensbewaking invoeren? Ja, dat mag nog wel. Maar alleen nog voor zéér beperkte periodes. Verder moeten die vermadelijde grenzen zo wijd mogelijk openstaan. Zodat je van Roemenië zonder gestoord te worden kan doorrijden tot en met Den Helder.

Ideaal, toch?

“Het Europees Parlement wil de termijn dat grenscontroles zijn toegestaan terugbrengen van twee naar één jaar. Daarnaast mogen de eerste controles niet langer dan twee maanden duren, meldt het ANP. Dat is nu nog zes maanden.

Het parlement stemde donderdag voor deze wijziging van de regels van de Schengenzone.”

Eén schrale troost: het Europees Parlement is een tandenloze papieren tijger. Ze kunnen de regels van Schengen niet eenzijdig wijzigen, maar gaan nu wel ‘onderhandelen’ met de lidstaten.

Laten we hopen dat de onderhandelingen voor Nederland niet gedaan worden door Mark Rutte, maar door iemand de de eurofiele parlementariërs gewoon vertelt waar het op staat. En dat is: Nederland bepaalt wanneer de Nederlandse grenzen worden gesloten, en voor hoe lang. Niemand anders, en zeker geen naïeve bureaucraat in Brussel. Dus opzouten met die onzineisen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. van Urk

  Zie je wel dat je aan een verdrag als Marrakech ook niet veel aan hebt als men geen zeggenschap meer heeft over zijn eigen grenzen. Hoeveel inlegvelletjes heeft Rutte nodig om nog voor baas te kunnen gaan spelen in een land zonder eigen zeggenschap.

  1. tomygun

   van Urk , de deal is even slecht als de islam voor oil deal.
   Leuk dingetje Merkel en gevolg moesten met hun vliegtuig
   terug keren naar Koln , volgens de duitse inlichtingen dienst
   is het sabotage , het zou niet mogen maggen? maar wel leuk .

 2. Aytas

  Tim, hoe zit het met de vrijheid van meningsuiting op dit forum? Ik hoop dat je hier een antwoord op wilt geven. Als jij vindt dat bepaalde reageerders jouw forum overnemen door er een filter over te gooien die het mogelijk maakt reacties te filteren wilt toestaan zou je het dan willen laten weten. Ik vertrek dan wat ik erg jammer zou vinden want wat mij betreft is dit het enige vrije forum van Nederland. Geen moderatie of het Weg filteren van meningsuiting die niet bij de jouwe past. Ik heb daar respect voor en hoop dat je voor vrijheid gaat staan voor iedereen. Vrijheid wordt op joop geen stijl en powned niet serieus genomen, ik hoop dat jij dat wel doet. Ik heb op joop diverse keren de oproepen van linkse mensen rechtse mensen weg te filteren afgezeken, iedereen moet zijn mening en reacties op linkse of rechtse media kunnen geven waar vrijheid belangrijk wordt gevonden. Ik ken in Afrika de verschrikking van het opleggen van censuur aan onwelgevallige meningen, vrijheid is daar niet belangrijk. Ik hoop dat je een statement maakt.

  1. Lugar

   Maar wat maak jij je druk? Ik maak als gebruiker toch zelf de keuze wie ik wel/niet wil lezen of wil filteren? Hoe kom je erbij dat er daarmee een forum wordt overgenomen? Nu heeft het stellen van vragen aan jou adres (meestal) geen zin, maar ik doe het toch maar.

   1. Aytas

    Degene die dat script beschikbaar heeft gesteld heeft de vrijheid van meningsuiting van anderen geschonden. Het is geen filter door dds beschikbaar gesteld en ik zou het als het mijn forum is als vijandige daad zien. Dit is de enige vrije ruimte wat betreft meningen en degene die dat script hier heeft neergezet heeft een deel daarvan bedorven, ik zou denken dat jij dat afgrijselijk zou vinden.

    Ik geef altijd antwoord indien ik nog een keer op het onderwerp kijk.

    1. Lugar

     @Aytas: DDS heeft zelf toestemming gegeven voor dat script en het staat er nog steeds, ik heb het net gecontroleerd. Op zichzelf is het geen geheim, je kunt de werking en de benodigde browsersoftware gewoon installeren, daar kan DDS niets aan doen omdat dit een keuze is van degene die zijn/haat browser prepareert.

     Draai het eens om! Ik gebruik dat script en heb geen last meer van bepaalde forummers waar ik mij al een jaar lang kapot aan ergerde, en niet alleen ik maar velen met mij. Dan is zo’n script toch een schot in de roos? Ik kan nu zelf bepalen wie ik wel en wie ik niet wil lezen en mensen met wie ik in gesprek wil zijn blijven gewoon zichtbaar.

     1. Aytas

      Waar staat het dan? En dan vooral de toestemming?

    2. TD

     @Aytas:
     Waarom vind je dat script verkeerd?

     1. Aytas

      Het is niet door dds beschikbaar gesteld. Het is tegen de vrijheid van meningsuiting.

   2. Meester Kong

    @Lugar
    Je gedraagt je als een kleuter die zijn vingers in het oor steekt om maar niets te horen wat hem niet zint…

    Je bent niet sterk genoeg om mensen te negeren, tja die ”krijgers” hebben je niet geholpen.

    Uh, was ff vergeten dat je bij het DDS team hoort……….

    1. Lugar

     Wat kinsto dat skille? Ik bin tsjok tefreden! Ik hie dit soad earder moatte dwaan.

     1. Aytas

      Tja dat is een triest gegeven. Op een vrije ruimte je mening gaan geven en die van anderen niet kunnen verdragen. Waarom heb je een ban gekregen? Hangt dat samen met dat script?

     2. Lugar

      Ik kreeg een ban nadat ik het script reproduceerde dat toch al was gepubliceerd door ‘Regulier Comments’. Maar de echte reden ken ik niet omdat die in feite nooit wordt gegeven.

 3. staleo

  Aytas,
  Als er een persoon zeker door het filter zou moeten, dan zou jij de 1e persoon zijn die hiervoor in aanmerking komt.

  Ik heb mij al maanden lang geergerd aan de meeste reacties van jou.

  1. van Urk

   Aytas, Ook al heeft u net als ieder forumlid het recht om een mening te gaan geven, Niemand heeft er een boodschap aan om door u -geldt trouwens ook voor enkele andere forumleden- uitgescholden te worden voor racist, smerig rechts of bruinhemd. Verder heb ik geen problemen met u.

   1. Aytas

    Als ik mijn mening geef dan staat het jou vrij om daar iets van te vinden. Als jij mij een fascist vind of racist ga gerust je gang en zeg het. Als ik iets fascisme vind zal ik dat zeggen. Het hebben van een mening roept een mening van een ander op.

  2. Aytas

   Ik reageer hier nog niet eens maanden. Negeer mijn berichten dan.

 4. TD

  Ja ,dat beperken van EU grenscontroles dient zeker een doel.
  In het voorjaar als de temperaturen weer wat stijgen,en de colonnes vluchtelingen plotseling bedenken dat ze weer op pad moeten,vertrekken grote aantallen ineens naar het beloofde land,dat leidt tot opeenhopingen bij onwillige landgrenzen,wat dan het effect heeft van een zandloper of verstopt sifon,en dat is niet prettig en frusterend voor de vluchters
  En dat is de reden dat de EU beperkingen wil,de invasie moet vloeiend verlopen

 5. Mau777

  Gros van de (originele) Europese bevolking wil betere grensbewaking ?
  Dan eist het Europees Parlement exact het tegenovergestelde natuurlijk.
  Niets mag het Marrakesh Pact in de weg staan, zo hebben de UN & de Eurocraten besloten – de Europese Bevolking heeft GEEN inspraak – enkel het “recht” te zwijgen & te slikken.

 6. Gerlos

  Het gedrocht EU heeft niet door wat de bewoners van Europa willen, GRENZEN DICHT en stoppen met de migratie van al die kansloze.
  Ga zo door EU en jullie jagen al meer mensen vanwege jullie beleid de gordijnen in er komen al meer groepen die zich verenigen tegen jullie gedrocht.

 7. Meriadoc Brandebok

  “Weer” een staatsgreep? 🙂

 8. sjun

  De Engelsen hebben groot gelijk van deze bedilzuchtige en omkoopbare club af te willen die hen eerst en vooral op kosten jaagt terwijl het hun zelf reageren bemoeilijkte of onmogelijk maakte. Het is zeer waarschijnlijk dat geMerkelde dramdwang en Willkomenskultur in combinatie met de puinhopen van Calais de belangrijkste beweegredenen voor Brexit waren. En precies die zaken veranderen in het huidige Brusselse cultuurtje nooit. Daarom is het zaak om in verschillende natiestaten soortgelijk bewustzijn op te bouwen.

 9. Lex

  Go

  Ik wist niet eens dat er grenscontroles waren.

  Bestaat dat dan echt?

  Waarom worden we dan overspoeld met gelukzoekers?

 10. Lugar

  Het leek allemaal zo leuk toen wij er in 1992 (verdrag van Maastricht) werden ingemoffeld door Van Mierlo c.s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.