Extreemlinks D66 nomineert Antifa-engerd Felix Woudenberg voor plekje in Provinciale Staten

D66 wordt meestal gekenschetst als een centrum-linkse partij. Maar bij de aankomende Provinciale Statenverkiezingen dreigt de partij een flinke ruk naar links te maken. Wat zeg? Extreem-links. Antifa-actievoerder Felix Woudenberg duikt namelijk op op de kandidatenlijst van D66 Noord-Holland. Lijsttrekker Ilse Zaal heeft naar eigen zeggen “heel veel zin” om aan de slag te gaan met onder anderen de jongen die Antifa-demonstraties platloopt.

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van aankomende maart zal D66 in Noord-Holland de extreem-linkse activist Felix Woudenberg aandragen als kandidaat. Dat blijkt uit de bekendmaking van de kandidatenlijst, die vandaag plaatvond op de website van de sociaal-liberalen in de desbetreffende provincie. De lijsttrekker – Ilse Zaal – raakt niet uitgepraat over hoe fantastisch haar kandidaten wel niet zijn:

“Lijsttrekker Ilse Zaal is heel enthousiast over deze kandidatenlijst: “Ik heb heel veel zin om met deze ploeg van nieuwe en oude gezichten uit alle hoeken van de provincie de verkiezingscampagne in te gaan.””

Antifa-activist Felix Woudenberg staat dus op de 31e plek. Opmerkelijk, want op diverse manifestaties heeft Woudenberg laten zien te staan voor politieke doelen die een stuk linkser zijn dan waar D66 meestal voor beweert te staan. Hij loopt geregeld mee met demonstraties van het gewelddadige communistisch-anarchistische verbond Antifa. Zo is te zien hoe hij zichzelf schor schreeuwt bij een ontspoorde Antifa-bijeenkomst in Amsterdam:

Hier in Enschede, waar de club kwam strijden tegen hun extreem-rechtse haat-evenknieën van Pegida:

En straks mag links-extremist Felix dus komen schreeuwen in de Provinciale Staten van Noord-Holland, als het een beetje tegenzit. Heel erg zinnige zet van jullie, D66. Echt een topbesluit, maar niet heus! Van dat hersenloze gegil knapt Nederland nu echt eens op, maar niet heus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. henkC

  Lekker rustig lief en goedbespraakt manneke lijkt me.
  Een toonbeeld van verdraagzaamheid.

 2. Ernst Quispel

  “Extreemlinks D66”

  🙂

  1. henkC

   Ik neem even aan dat ook jij hier niet trots op bent?

   1. Siemien

    @Henk c tuurlijk alles om te zuigen en met een smiletje af te doen..

  2. robroy

   Kijk daar is ie weer onze nooit aflatende beroeps leugenaar, kon nog net voordat ie gaat slapen martijn prutser

 3. Groeneveld

  Duyvendak 2.0

  1. Ernst Quispel

   🙂

 4. Job Jansen

  D’66, de mond vol over de PVV. Maar nu hebben ze Jobke en Felixke. Ze doen wel erg hun best om zetels te verliezen.

 5. lIN-T

  Lekker dan, een doorgesnoven extreem linkse junk als volksvertegenwoordiger.

 6. Ruth

  Links en extreem links doen Nederland in de uitverkoop, over een paar jaar hebben we in ons eigen land niets meer te zeggen.
  Links en extreem links zijn heel dom bezig want ze denken dat hun gespaard blijven, tot dat ze het zwaard in de nek voelen maar ja dan is het te laat….

  1. Job Jansen

   @ Ruth

   De tijd zal het leren.

  2. Aytas

   Onzin rechts doet Nederland in de uitverkoop. Het is links dat Nederland heeft opgebouwd, rechts breekt het af. Lees de geschiedenis van je eigen land.

   1. Siemien

    @Aytas Kom uit je slachtofferrol

    1. Baaz

     De linkse of de Afrikaanse?

     1. Adriaan

      Ha die Baaz, welkom terug!

   2. Stanly2000

    Ik dacht dat de laatste golf gastarbeiders Nld hebben opgebouwd. Heb het vaak genoeg op en in de Media gehoord en gezien.

    1. Ruth

     Stanley dat hoor je de gastarbeiders altijd zeggen wij hebben Nederland opgebouwd na de oorlog. aan mijn hoela onze ouders en opa’s en oma’s hebben Nederland opgebouwd en niet de gastarbeiders die kwamen hier werken omdat het in hun eigen land ze slecht was.ze kwamen hier in de jaren eind zestig en zeventig toen Nederland al was opgebouwd, maar toch de eer naar zich toe willen trekken.
     met dank aan links Nederland want die kletsen net zo hard met hun mee.

     1. wheelboy

      Ruth
      Klopt helemaal . Idd onze ouders en opas en omas hebben NL weder opgebouwd . En nog zon verhaaltje NL waren te lui om het vuile werk op te knappen .Ook dat verhaal klopt van geen meter .Gastarbeiders uit Turkije enz waren vaak ongeletterd daarom belanden zij in oa de schoonmaak . Ook vergeten velen dat bv de bouw hard aanpakken was in weer en wind . Dat waren meestal Nederlanders .

   3. wheelboy

    Aytas
    Links NL is zelf verantwoordelijk voor de afbraak van de sociale welvaart staat . Mag ik je er aan herinneren dat onder bewind van paars de WW verkort is en de WWV afgeschaft is .De Wao afgeschaft is en het gedrocht WIA er voor in de plaats gekomen is .Twee linkse partijen PVDA en D666 waren daar voor verantwoordelijk . Dan afschaffen IAOW verkorting WW .PVDA en VVD .

    Wat denk je dat die 100 duizenden asielzoekers kosten .Ergens zal dit van bekostigd moeten worden .Zie de overheids uitgave als een taart als ergens een puntje groter wordt zal er ergens een puntje kleiner moeten worden .

    Links NL zal keuzes moeten maken . Willen we de sociale welvaart staat houden dan zullen we de asiel deuren moeten sluiten . Doen ze dit niet dan zal de sociale welvaartsstaat steeds verder uitgehold moeten worden . Want TAX heeft ook zijn grenzen . Zolang ze dat niet doen zal de gewone werknemer weglopen van oa PVDA ri FvD en PVV .Ga maar eens kijken hoeveel mensen die op die partijen stemmen die vroeger PVDA oid stemde .

   4. Ruth

    hé Aytas de geschiedenis van mijn land ken ik maar al te goed maar jij blijkbaar niet uilskuiken!

 7. Duke

  Met zo’n kandidaat geven ze bijna een stemadvies af voor FvD of PVV in Noord-Holland.

 8. Peter Loosduinen

  Gaat deze gozer Nederland vooruit helpen ??????????

 9. Aytas

  ‘Hij loopt geregeld mee met demonstraties van het gewelddadige communistisch-anarchistische verbond Antifa’

  Grappig, dat waren ook de groepen die in het Nederlands verzet zaten ten tijde van de nazi bezetting. Welk geweld Tim?

  1. Groeneveld

   Antifa levert de stoottroepen en knokploegen om bijvoorbeeld toegestane demonstraties met geweld te ontregelen. Zwaar antidemocratisch geteisem dus, op marxistisch-leninistische basis met een vieze saus van globalisme en onbeperkte welkomstcultuur. Genetisch afval.

   1. Eugenie de la Fleur

    Bla bla blablablaaaa

    1. Groeneveld

     De inhoudelijke reactie van Eu Genie waar we allemaal op zaten je wachten. Dank je voor deze verhelderende bijdrage.

   2. Aytas

    Dat doet antifascistische actie (Afa). Ik weet niet of deze man lid is van het fascistische afa. Er zijn ook antifascisten die alleen demonstreren, ik beschouw mijzelf als antifascist maar zal nooit een ander het zwijgen willen opleggen.

    1. henkC

     Je doet anders vreselijk je best om “die ander” belachelijk te maken.

  2. robroy

   In het verzet zat een handje vol, kletskous de rest die zogenaamd in het verzet zaten liegen dat het gedrukt staat .Na de oorlog zat ineens heeeeeeel Nederland in het verzet .
   Het ie toch om je dood te lachen hahahahahahahahahahahahahahsahas.

  3. Ruth

   Aytas het blijkt maar weer dat je totaal niets van de Nederlandse geschiedenis af weet.
   Je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

 10. Eugenie de la Fleur

  Man man man, op plaats 31. Indrukwekkend 🙂

  1. wheelboy

   Eugenie
   Het gaat niet erom dat hij op plaats 31 staat al zou hij op plaats 100 staan .De man is voorgedragen door D666 om verkiesbaar te zijn . Ik wil je wel eens horen als er op plaats 31 van oa PVV of FvD een neonazi staat . beide zou ik als PVV stemmer ten zeerste afkeuren . Als ze er van op de hoogte zijn.

   1. Eugenie de la Fleur

    Antifa is een marginale en extreme club daar geef ik je wel gelijk in. Maar tenzij je bij een marginaal neonazi club als stormfront hoort laten ze je verder met rust

 11. Eugenie de la Fleur

  Antifa is vooral te vinden bij extreemrechtse, neofascistische demo’s. Clubs als NVU, stormfront, pro patria etc. Het gaat hier om mensen die zich openlijk als fascist of nationaalsocialist identificeren en geregeld met hakenkruizen marcheren.

  Ik heb er geen probleem mee dat antifa de confrontatie aangaat met zulk tuig. Waarom zou je het voor zulke ‘lieden’ op willen nemen?

  1. Groeneveld

   Antifa verstoort ook Pegida demonstraties waarvoor een vergunning is afgegeven. Antifa staat voor volledige open grenzen en onbeperkte immigratie en zijn daarmee openlijke vijanden van de Nederlandse staat. Uitdelgen dat schorem.

   1. Eugenie de la Fleur

    Bij pegida zitten er zeker ook ongure types bij. Niet allemaal, maar je hebt ze zeker

    1. gister

     ‘Bij pegida zitten zeker ook ongure types’

  2. wheelboy

   Eugenie
   Het is aan de wetgever op te treden tegen diegene die de wet overtreden . Wij mogen nooit boven de wet staan . Als je dat toestaat wordt het een puinhoop . Want jij en ik verschillen al van mening .Laat staan 17 miljoen meningen . Daarom kan het nooit zo zijn dat wie dan ook een toegestane demonstratie van een ander verstoord . Of je het er nu mee eens bent of niet .

   1. Blue monday

    Het probleem met antifa is dat ze enerzijds heel fanatiek tegen extreem rechts ageren, maar het een stelletje is dat in Animal Farm van George Orwell niet zou misstaan.
    Ze zijn iets meer gelijk dan de ander en voelen zich moreel verheven ten opzichte van hun tegenstander.

    Ik zie een vruchtbare voedingsbodem opdoemen voor een nieuwe Castro of erger Pol Pot.

    Zoals Philipp Scheidemann in de jaren ’30 al scherp opmerkte dat de communisten in de Wiemarrepubliek niets anders waren dan rode fascisten.

    1. sjun

     Hulde voor de kritische blik Blue Monday. Het ergste vind ik eigenlijk nog dat die gewelddadige idioten die menen anderen de morele maat te moeten nemen zich als nuttige idioten voor beleggersbelangen van Globalisten laten gebruiken. Gelukkig voor hen lijken ze niet het intellect te hebben daar zelf weet van te krijgen. Geluk zit soms in kleine dingen.

   2. Eugenie de la Fleur

    @Wheelboy

    Misschien interessant om te weten dat niet uitsluitend Antifa tegen fascistische demonstratie in actie komt. Het grappige van zo’n ‘extreemrechtse demo’ is dat er vaak twee keer zoveel tegen demonstranten opdagen.

    Dat gezegd te hebben vind ik dat er een grens mag zijn aan vrijheid van meningsuiting. Wanneer he gelooft dat Adolf Hitler best ok was en dat de holocaust een hoax is heb je daar wat mij betreft geen recht op

    1. Groeneveld

     Eugenie is dus wel degelijk voor een inperking van de vrijheid van meningsuiting. Datgene wat zij verderfelijk vindt moet verboden worden.

     In Amerika zijn dit soort meningen wel toegestaan: daar mag je Hitler ok vinden en de holocaust ontkennen. Hoe ridicuul en achterlijk beide meningen ook zijn, ze hebben recht van bestaan.

    2. Eugenie de la Fleur

     @Groeneveld

     En ook daar roept zo’n demonstratie 2 of 3 keer zoveel tegendemonstranten op. Kijk naar Charlottesville. De mensen die tegen de neonazi’s waren zeker niet allemaal van antifa.

     Deze mensen hebben ook de vrijheid om hun walging te uiten tegen dit soort verdervelijke ideologieën

    3. wheelboy

     Eugenie
     Waar leg je dan de grens ? Want jou grens is anders dan de mijne . Overigens heb ook ik moeite met nazisme en het ontkennen van de holocaust .

 12. tomygun

  Waar ik vroeger mijn drop ging kopen hing ook zo,n kop
  boven de winkel .

 13. Shadow1100

  Je wilde toch niet zeggen dat dit hele rare mensje nog niet in de psych is opgenomen?

 14. Blue monday

  goed vergelijk waar ik me geheel in kan vinden
  Antifa en Pegida zijn doorgelagen idioten, niet waard om ze serieus te nemen maar oh zo
  irritant en ergelijk.

  1. gister

   ‘Goed vergelijk’
   ‘ergerlijk’

 15. HW

  Blijkbaar willen de leden van D66 hun partij niet meer vertegenwoordigen met een afgetreden louche partijleider en een marionet als nieuw gezicht.
  Dan zijn er altijd losers die de gaten vullen.

 16. Adriaan

  Heb nu even de euvele moed genomen om het filmpje te bekijken en vooral te beluisteren. Ik kreeg er koude rillingen van. Wat moet dit voorstellen? Komt dit ‘ding’ in onze Nederlandse politiek. Dit moet vast en zeker nepnieuws zijn.

 17. Troelstra

  Groen Links = Vergaarbak van allerlei extremisten die een ieder die hun utopieën niet klakkeloos en kritiekloos onderschrijft met alle middelen de mond wil snoeren.

 18. Troelstra

  Met zulke vijanden heeft weldenkend Nederland geen vrienden meer nodig.

 19. Troelstra

  Ik vind die Felix niet helemaal viriel. Was dat u ook al opgevallen?

 20. Lugar

  FVD doet inmiddels mee in álle provincies, een prestatie van formaat.

  De respons op onze oproep om een ondersteuningsverklaring voor FVD te regelen was overweldigend. FVD ontving binnen enkele dagen meer dan 2.000 ondersteuningsverklaringen van hun leden en behaalden in alle kieskringen binnen een mum van tijd een enorme hoeveelheid ondersteuningsverklaringen.

  Deze week zijn in alle provincies de lijsten ingeleverd en FVD doet op 20 maart in alle 12 provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. De Provinciale Staten kiezen dan op hun beurt de nieuwe Eerste Kamer.

  Uiteraard veel dank aan de FVD-leden die zo snel in actie kwamen om een ondersteuningsverklaring te regelen en dit mogelijk hebben gemaakt. FVD gaat nu alles op alles zetten om op 20 maart zo veel mogelijk zetels in de Provinciale Staten te halen, zodat FVD straks veel Eerste Kamerzetels haalt om politieke verandering in Den Haag te realiseren.

  Samen kunnen we op 20 maart politieke verandering afdwingen.

  #stemzeweg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.