Falende rechter laat levensgevaarlijke Sint-terrorist Michael van Zeijl VRIJ, mag nu in vrijheid intocht meemaken

De rechtbank Haarlem heeft een potentieel desastreuze steek laten vallen nu ze vanmiddag hebben besloten dat het voorarrest van Michael van Zeijl niet verlengd zal worden. Het Openbaar Ministerie wilde de man die meermaals heeft opgeroepen tot het doden van Sinterklaas nog anderhalve week achter de tralies hebben, maar een wegkijkrechter in de Noord-Hollandse provinciehoofdstad besloot anders: Van Zeijl komt vrij. En is dus op vrije voeten tijdens de nationale intocht van Sinterklaas.

Al maanden hebben de psychopaten van De Grauwe Eeuw hun retoriek opgevoerd. Wilden ze eerst het kolonialisme aanpakken door straatnaambordjes te vangen, zo zijn ze nu doorgegroeid tot de meest walgelijke geweldsfantasieën. Al vanaf de zomer loopt Michael van Zeijl rond met t-shirts waarop getrainde vechtsporters Zwarte Piet in elkaar trappen, en draagt hij petjes waarop gesuggereerd wordt dat Sinterklaas door een scherpschutter dient te worden uitgeschakeld. Eerder al werd hij veroordeeld voor een Facebook-post waarin hij fantaseerde over Sinterklaas doodschieten, waarna stukjes hersens de aanwezige kinderen zouden besmeuren.

Zijn boezemvriend Rogier Meijerink maakte dat gisteren alleen nog maar erger door te speculeren op nachtmerries die ouders zouden krijgen van hun eigen kinderen onder de botsplinters. Zowel Meijerink als Van Zeijl hebben een gebiedsverbod gekregen, maar Meijerink speculeerde direct al op een overtreding hiervan. Ook van Van Zeijl weten we dat hij vaak gecalculeerde beslissingen maakt om doelbewust de wet te overtreden.

Al met al is Michael van Zeijl dus een gevaar voor de intocht van Sinterklaas. Hij zet aan tot geweld, en is zelf ook veroordeeld voor meerdere misdrijven en overtredingen. Zijn vrienden – met wie hij in de besturen van Majority Perspective, Geen 4 mei voor mij en De Grauwe Eeuw zit – speculeren openlijk over gewelddadige taferelen bij de intocht in Zaandam.

En wat beslist een oliedomme rechter-commissaris die geen oog heeft voor de veiligheid? Dat Van Zeijl vrij is om te gaan en staan waar hij maar wil.

“Michael van Zeijl, een van de activisten tegen Zwarte Piet, komt weer op vrije voeten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Haarlem donderdag besloten. De man zat vast omdat hij dreigde Sinterklaas iets aan te doen tijdens de nationale intocht in Zaanstad komende zaterdag.

Het Openbaar Ministerie wilde dat hij nog twee weken vast bleef zitten. „,Als de verdachte, zoals door de officier van justitie is gevorderd, nog veertien dagen in voorarrest zou blijven zitten, zou het risico bestaan dat verdachte langer vastzit dan een eventuele straf die aan hem door de strafrechter zal worden opgelegd”, motiveert de rechter-commissaris.”

Onverantwoordelijk, levensgevaarlijk, en met gevolgen die potentieel niet te overzien zullen zijn. Ik heb hier verder echt geen woorden voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Svetlana

  DIT IS GEWELDIG!!!!!!!!

  1. Baaz

   Het gaat mij niet aan, maar het zou goed zijn als deze engnek zijn gang mocht gaan.

   1. Adriaan

    @Baaz, ik zit het net te denken toen ik dit las. Het moet vroeg of laat toch eens gebeuren dat er echt iets goed fout gaat.

   2. Troelstra

    Als de normale mensen ook terug mogen meppen zou ik graag zien dat hij zijn rotkop laat zien. Delinquenten met iets met kinderen zijn niet zo geliefd en krijgen nog wel eens slaag.

    1. Baaz

     “mensen ook terug mogen meppen”

     Ja dat mag, noodweer (exces) is geregeld in ons wetboek van Strafrecht, het is een strafuitsluitingsgrond.

    2. poepielatenruiken

     wij hhebben zijn kop al gezien hoor!

 2. Meriadoc Brandebok

  Stomme linksfascistische Openbaar Ministerie. Willen ze een anti-Pieterman vast laten zitten. Klassejustitie, politiek proces, de allochtonen worden ook altijd voorgetrokken. Gisteren liet een sl even linksfascistische D66-rechter de sinterklaasintocht doorgaan. Waar gaat dit cultuur-marxistische land heen? 🙂

  1. Arie B

   Door een procedurefout. Anders had ik het zonet nog niet geweten.

  2. Adriaan

   Het begint jouw stokpaardje te worden @Guus. Ben je de weg aan het kwijtraken?

   1. Meriadoc Brandebok

    Enkelt een beetje humor.

 3. Gerlos

  Deze idiote mafketel hoort thuis in een psychiatrische inrichting en behandeld te worden met minimaal TBS

 4. P.Sisterons

  De rechterlijke macht is overduidelijk uit op confrontaties. Die verwarde mannen horen niet los te lopen. Kijk naar wat er gebeurd is met Anne Faber. De rechter zegt dan achteraf: we zijn gebonden aan de wet, we wisten het niet. Een van hen krijgt een berisping en dat is het dan weer. Eerst moeten er dus dooien vallen.

 5. Aytas

  ‘Onverantwoordelijk, levensgevaarlijk, en met gevolgen die potentieel niet te overzien zullen zijn. Ik heb hier verder echt geen woorden voor.’

  Ik vind je vaak hysterisch rechts maar in dit geval ben ik het helemaal met je eens.

  De grauwe eeuw is een stelletje gekkenhuizen.

  1. poepielatenruiken

   nou nou ayass ,da’s een onverwachte reactie uwerzijds ! hulde !

 6. Eugenie de la Fleur

  Deze man spoort voor geen meter. Het lijkt me erg onverantwoord om hem uitgerekend nu vrij te laten

  1. Siemien

   En toch zijn er hier mensen die vinden dat in deze rechtstaat deze man dit recht heeft om het kat op het spek te binden..
   Ik verwacht dat ze hem 1 of 2 dagen voor de intocht oppakken..

 7. C.A.Barstow

  Laten gaan en kijken wat er van komt, als deze redneck het rood voor de ogen wordt dan wil ik wel eens zien wat die linkse justitiële oelewappers er mee gaan doen.

 8. Onslow

  Oliedom?…Langer vastzitten dan een eventuele straf die opgelegd zou worden ? Het lijkt mij duidelijk dat dit niets te maken heeft met de rechtsgang in een democratisch land. Logisch dus.
  Wat als hij langer vast zit dan de beslissing van de rechter worden die dagen dan gecompenseerd in een toemomstig vergrijp?

 9. Ernst Quispel

  Voorlopig zie ik meer gevaar in ontspoorde pro-Pieters die allerlei gewelddaden aankondigen.

  1. Heinz

   Preventief bekeuren voor het geval dat een automobilist een overtreding mocht begaan in de toekomst. Een oplossing voor verkeershufters.

   1. fockingworst

    @heinz is altijd voorstander van een rechtsstaat verkondigd @heinz hier op dds regelmatig.
    @heinz vind dat de wet anders moet gehandhaafd worden voor nog onschuldige en geweldloze mensen.
    @heinz heeft wat anders in zijn flesje dan ketchup vanavond denk ik

  2. Baaz

   Klopt, jij bent van het omdraaien.

  3. fockingworst

   @ernst mag ZIJNS ZIENSWIJZE hier gewoon neerzetten
   @ernst ziet alles een beetje anders als de meeste mensen
   @ernst is daarom ook al vaak van dds weggejorist als mensen het niet met @ernst eens zijn(gaat @ernst gevaarlijke en malle dingetjes tikken op zijn mooie cars toetsenbordje)

  4. Siemien

   Pro-Pieters zijn helemaal niet ontspoort, je doet deze uitspraak natuurlijk alleen maar om de aandacht, je hebt gedurende je hele leven jezelf een belachelijke vorm van aandacht vragen aangemeten.

   1. Baaz

    Meneer Quispel draait de zaken graag om, daar staat hij om bekend op DDS. Dat mag, het is niet verboden en het is prima dat we zijn maniertjes bespreken.

    1. Ernst Quispel

     Lees de bijdragen van pro-Pieters vandaag op DDS waarin zonder terughoudendheid wordt opgeroepen tot geweld.
     Dat maakt een behoorlijk ontspoorde indruk, vind je dat zelf ook niet?

     1. Siemien

      Nee hoor Ernst, jij kunt het gewoon niet hebben dat mensen dit doen om voor zichzelf op te komen…

     2. Ernst Quispel

      Komen deze malloten voor zichzelf op?

     3. fockingworst

      @ernst niet juist u suggereert met uw uitspraak dat alle pro pieters voorstanders zijn van geweld hier op dds dat is feitelijk onjuist.
      @ernst kan niet begrijpend lezen en antwoorden.

     4. Siemien

      Inderdaad dat doen deze Nederlanders, de kwalificatie “malloten” laat ik uiteraard geheel voor jou rekening..

     5. fockingworst

      @siemien ik deel uw gevoelens.
      Maar zonder geweld kunnen we ze gewoon stoppen op de friesse manier, gewoon blokkeren en uitlachen.
      Worden ze gewelddadig zorgen voor een volle verse giertanker in de buurt oid kan je nog harder lachen.
      Kan je hooguit boete krijgen en krijg je meer sympathie onder de nederlandsche mensen.

     6. Siemien

      @FW reactie was een reactie op mongool Ernst, ik ken de manier van de Friezen en de Friezen zijn nog er mild.
      Het zou toch mooi zijn als Nederland volledig achter de Friezen gaat staan..

   2. Troelstra

    pro-Pieters, wie zijn dat dan? Dat zijn in ieder geval niet Jerry Afriye of Michael van Zeijl met een strafblad voor geweldsdelicten of met een geweldsaankondiging. En wil jij @Ernst Quispel den zeerste van deze genoemde veroordeelde delinquenten afstand nemen? Zoniet, dan ben je met hen te associëren. En net zoals op de Elfde September: Je bent (nog stees) een collaborateur (met het foute) of je bent met de rechtvaardigen. En uit weinig blijkt maar ook maar iets dat je met de rechtvaardigen bent. Dat maakt je meer dan eens verdacht. En je bent al verdacht. Je moet al veroordeeld worden. De stem en de synpathie van de rechtvaardigen heb je dus hierbij al niet verkregen. Je spoort gewoon niet.

  5. henkC

   Ik zie? Niet “ik stel vast”?

 10. Tguard

  het is vragen om grotere problemen en als we zo doorgaan staan we straks net als in Amerika als een stelletje idioten elkaar uit te schelden of inelkaar te meppen omdat een ander eer anders over denkt i.p.v. fatsoenlijk over dingen te praten. Als rechter heeft deze man of vrouw een groot risico genomen en ik vind dat deze hiervoor ook verantwoording moet afleggen als het straks fout gaat.
  Deze grauwe eeuw man lijkt daadwerkelijk aan een grootsheidswaanzin welke gevaarlijke vormen aanneemt. Er wordt hier vaak over het splijtende effect op de maatschappij welke wilders en baudet hebben maar deze randfiguren gaan echt een stap verder en het is wachten tot deze tijdbom afgaat. En wij……. wij staan erbij en kijken ernaar alsof er niets aan de hand is en laten alles over ons heen komen. Tja en wie is wij? De inclusieve stille meerderheid van Nederland

  1. Siemien

   @Tguard anders denken is prima, tradities de nek omdraaien is wat anders, sterker nog, mijn cultuur en tradities worden kapot gemaakt…

   1. blackface

    Als je alleen al de foto ziet van mafklapper van Zeijl dan hoef je niet veel mensenkennis te hebben om te zien dat deze gast stapel mesjogge is.
    Wat een debiel!!!!!

    1. Ad Infinitum

     Oeff

    2. Troelstra

     Ooit hadden wij instellingen als het gesticht en werden deze debielen daar in een dwangbuis tot bedaren gebracht. Wat was daar eigenlijk mis mee?

   2. Bidet

    Nou inderdaad, zo heeft piet geen roe meer bij zich en is het traditionele verhaal dat stoute kindertjes in de zak naar Spanje worden meegenomen ook al uit onze cultuur weggerukt.

 11. Troelstra

  En dit schijtebroekje durfde op 4 mei miet naar de Dam voor zijn SJW-geschreeuw op het moment dat wij twee minuten gepaste stilte hielden, hoezeer hij zoets eerder groots aankondigde? Man tegen man, vuist tegen vuist stelt deze lafbek niks voor.

 12. poepielatenruiken

  laat hem maar los hoor dit mannetje komt zijn meerdere nog wel eens tegen >

 13. Troelstra

  Het lijkt mij best wel gaan genieten wanneer hij zich echt met zijn grote muil in Dokkum laat zien. Want dan houdt het op dat hij zich geweldsmomopolist waant. Zijn wanen hebben altijd kunnen voorkomen bij de gratie van overheid en justitie en we weten hoe deze zijn; Mocht hij in Dokkum verschijnen, dan kan hij een mepje terug kunnen krijgen. Wedden dat hij niet in Dokkum komt? Tot zover de grootscheeuwer. Aan de Dokkummers alle gezelligheid toegewenst! Wij komen jullie niet verstoren. En wie meent dat wel te mogen die zet al in de eerste plaats zichzelf voor schut. Want schreeuwerds die zichzelf willen horen moeten soziezo al ver buiten bereik van kinderen gehouden te worden.

  Opgedragen aan alle kinderen die het waard zijn om ver buiten het geschreeuw van derden gehouden blijven mogen, opdat zij geen gejank aan te hoeven mogen worden. Houd dat gejank van die SJW’s ver buiten bereik van kinderen! Doe je dat niet, dan ga je een rode lijn over en ben je net zo impopulair als delinquenten met iets met kinderen in de cel bij wijze van spreken. Ik zeg dat maar zo. Wie meent tussen of bij kinderen een feest te mogen verstoren zal deze consequenties moeten aanvaarden. Zijn of haar of hun status zal dezelfde zijn als die van een pedo indien zij menen recht te hebben op het verstoren van een feest van kinderen. En ik vind het nog terecht ook.

 14. Kim

  @Ernst

  Negatieve aandacht is ook aandacht en dat heb jij blijkbaar nodig in jouw miserabele leventje zonder vrouw en/of vrienden, een zielepoot dat ben je.

 15. nienke

  Het kan toch niet gekker in dit land!!!

  1. Siemien

   @Nienke oooh jawel hoor, dit land en haar mensen is zo verzadigd dat er nog veel gekkere dingen zullen gebeuren.
   De buikjes zijn volgevreten, men kan alles krijgen wat men wil hebben, geen uitdagingen meer, in de zin van, dat men vooral geen nee zegt(tegengas geeft), alles moet kunnen en men laat alles toe, mensen die compleet ontsporen, kinderen die geen sturing krijgen, die niet meer geïdentificeerd worden als jongen of meisje door ouders en maatschappij..
   En ga zo maar door…

 16. AS210854

  Dat ze die zwarte pieten activisten maar eens in de MRI scan stoppen, om te zien hoe die hersenen eruit zien.

 17. Adriaan

  Ik mis @Spaanse kok. Zou hij al op zijn boot richting Nederland zitten?

 18. henkC

  Een man die ergeen geheim van maakt St Klaas in het hoofd te willen s hieten zodat de kinderen onderde hersenen en botsplinters zitten.
  Deze man mag vrij rondlopen?
  Onvoorstelbaar Nederland.

  Is dit het programma “idioten op de weg” of zo iets?

  1. henkC

   Spellingsfauten dankzij mijn 1 vinger type systeem.
   Dus laat maar kome….n.

 19. Pescador

  Ik heb het al vaker gezegd rechters spreken geen recht meer zij zijn voor extreem lings en geven de atmoede gelijk, maar echt recht spreken kunnen ze niet meer ze zijn partijdig

 20. victus

  Verbazingwekkend is die meegaande en begripvolle houding van de wetgever naar dit soort idioten toe. Krijgen alle mogelijkheden en ruimte om hun zotte ideeën uit te voeren. Respect voor hun privacy en verregaande rechten. Net even wat beter verzorgd dan voor veel andere mensen is de indruk.

 21. aequalis

  Waarom zijn een hoop mensen zo ‘boos’ en kortzichtig?
  Ik heb het idee dat een kleine groep chronisch ontevreden, linkse rakkers teveel media-aandacht genieten waardoor het idee ontstaat dat dit een groep is waar je rekening mee moet houden. Deze media-aandacht sterkt en motiveert hen. Dit zou je ze niet moeten gunnen, want het is een klein, nietszeggend groepje met een paar mafketeltjes zoals je in dit artikel (hierboven) kunt lezen. Kijk eens goed naar ‘m.. Een sukkeltje..waarschijnlijk veel gepest, gescheiden ouders en aandacht/liefde tekort. Hij zal gemerkt hebben wanneer je de meest verschrikkelijke dreigementen verkondigd, je ineens een shit-load aan aandacht krijgt. Negatief weliswaar, maar toch..

  Ik zeg negeren.
  Want wanneer je kinderen (voor velen) één van hun mooiste jeugdmomenten ontneemt en ze daarbovenop ook choqueert met je debiele uitingen omdat je zo graag gehoord wil worden en je denkt dat jouw mening en opvatting de enige juiste is en je die iedereen koste wat kost moet opleggen, dan is er iets mis met je.

  Ik zou graag weten waar die chronische ontevredenheid vandaan komt.
  Iemand..?

 22. Jantje

  Er zijn vast wel een paar brave huisvaders die hem vast kunnen grijpen en kunnen overgaan tot een burgerarrest als hij zich laat zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.