Feest! Den Haag VERBIEDT anti-Zwarte Piet-demonstratie van Jerry Afriyies terreursquad: ‘Er zijn kinderen aanwezig!’

snapshot
Foto: Ongehoorzame anti-Piet demonstranten wiegeren aanwijzingen van de politie op te volgen in Rotterdam. Bron: Screenshot RTV Rijnmond / YouTube.

Volgens de Haagse burgemeester Pauline Krikke is het onverantwoord om een demonstratie tegen Zwarte Piet op het centraal gelegen Plein later deze maand te laten doorgaan. Sinterklaas komt er na de intocht aan, en dus zullen er veel kinderen zijn. Een ongeschikte plek om stampij te maken voor de voor geweldsdelicten veroordeelde Jerry Afriyie en zijn gevolg, zo beargumenteert de burgermoeder volledig correct.

Het leek Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet zo’n mooi idee: in heel Nederland demonstreren tegen het onschuldige kinderfiguur Zwarte Piet, omdat hij zelf het verschil niet snapt tussen huidskleuren en zwart worden van het roet. Geeft niet Jerry. Het is ook heel moeilijk, maar gelukkig hebben we in Nederland goed onderwijs om je bij te scholen: het is nooit te laat om te leren!

Maar Jerry houdt niet van leren. Wel van demonstreren, en dus wilde hij tijdens de plaatselijke intocht van Sinterklaas op 17 november gaan protesteren op het Plein in Den Haag. Die grappenmakerij kan hij nu op z’n buik schrijven, want burgemeester Krikke stak daar vandaag een stokje voor:

“Burgemeester Pauline Krikke verbiedt activisten van Kick Out Zwarte Piet, 17 november, tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Haag te demonstreren tegen Zwarte Piet op het Plein.

Krikke noemt een demonstratie tijdens het kinderfeest op die plek, het Plein geen optie. Het slotfeest van de intocht zou er die middag zijn, met een podium vol festiviteiten. ,,Op deze zaterdag is er met de intocht van Sinterklaas een groot evenement op het Plein. Daarbij zijn veel kinderen aanwezig. Dat maakt het Plein op dat moment zeer ongeschikt als locatie voor een demonstratie,’’ aldus de burgemeester.”

En ze heeft natuurlijk groot gelijk: de antidemocratische club van Jerry Afriyie heeft meermaals bewezen zich niet te kunnen gedragen, bevelen van de politie niet te willen opvolgen en er zelfs in het wilde weg op los te slaan als men de zin niet krijgt. Zo’n club redeloze radelozen wil je niet in je stad hebben, natuurlijk, en al helemaal niet tijdens de intocht van Sinterklaas.

Dus kssht Jerry, ga maar een ander feestje verpesten. In Den Haag ben je niet welkom. Dikke doei!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Het is een begin……

 2.   

  Die gaan dus, met een links activistische advocaat en op kosten van de belastingbetaler, gewoon weer naar de rechter. Omdat het kan en ze geen plank maar 4 bunkers voor hun harses hebben…

  1.   

   Geef zulke lieden genoeg touw en ze knopen zichzelf op. Nagnoeg iedere belastingbetaler is wel klaar met de beroepsallochtone Ghanese zeikneus die uit dank voor geboden jarenlange kost en opvang in Nederland Nederlandse cultuur bekritiseert, het Nederlandse volk op kosten jaagt en kinderen hun feestje misgunt om zich in de publiek slachtofferrol te kunnen wentelen. De dag breekt nog aan dat ook dit politiekcorrecte taboe geslecht gaat worden opdat deze man niet langer de goede naam van wie zich wel in- en aanpast blijft bezoedelen..

 3.   

  Nooit extremisten toestaan op kinderfeestjes.

  Ik ben voor!

  1.   

   Beetje dubbel en naargeestig wat je zegt natuurlijk..

   1.   

    Het lijkt me een basisprincipe.

  2.   

   Mee eens !

  3.   

   Jeffrey Afriye dient ver buiten bereik van kinderen gehouden te worden. Wat mij betreft zelfs ver buiten bereik van heel Nederland.

   1.   

    Jeffrey Afriye verdient afgezonken te worden in de Marianentrog !

 4.   

  Geen demonstraties toestaan tijdens de intocht waar kinderen aanwezig zijn, zouden ze in elke gemeente moeten doen. Wel demonstraties toestaan is bewust de kans op het in gevaar brengen van burgers vergroten, want die KOZP schuwen geweld niet.

 5.   

  Het legitieme excuus en niet anders, gewoon oprotten bij die kinderen..
  Het word tijd dat Nederlanders eens opstaan, het probleem in dit land is dat bijna niemand meer op 1 lijn zit..

  1.   

   “Het probleem in dit land is dat bijna niemand meer op 1 lijn zit..”
   —————————————————————————–
   Niet alleen in Nederland, maar in heel het westen.

   De individualisering, mede een gevolg van het door zovelen geroemde liberalisme, heeft geleid tot een samenleving die als los zand aan elkaar hangt.

   Er is geen cohesie meer om SAMEN op te komen voor onze waarden, onze cultuur. Voor wat onze voorouders hebben opgebouwd.

   Dan is het een kwestie van tijd dat zo’n gedegenereerde beschaving ineen stort.

   Dan is er op termijn geen verweer meer mogelijk tegen barbaarse culturen die nog wél samenhang kennen, hoe primitief ook. Zeker als die vijandige culturen alle ruimte wordt geboden om hier te wortelen.

   Dit is in de geschiedenis al zo vaak gebeurd met als pregnant voorbeeld de ineenstorting van het Romeinse Rijk. Wie denkt dat de geschiedenis zich niet zal herhalen heeft niets van de geschiedenis geleerd.

   De ironie hier is dat links van origine van het collectief uitging maar op een gegeven moment een eigen versie van het liberalisme heeft gecreëerd, te weten links-liberalisme (Van Mierlo, Halsema) en zo de individualisering ruim baan heeft gegeven. Voeg daarbij de stupide bescherming van het paard van Troje (de islam) en je hebt een panklaar recept voor disaster.

 6.   

  Poeh DDS het was dus weer eens janken om het janken.
  Goed dat hier nog wat reaguurders zijn die DDS corrigeren.

  Tja waar de z.g trollen nog goed voor zijn.

  Zeg Tim, ben je nog hoofdredacteur?

  1.   

   Nee Kong, huilende kinderen op een kinderfeesje, dat is janken om te janken. Of zit jij nu te trollen?

  2.   

   Jouw mening.
   Stel dat de man een punt heeft. Denk je dan echt dat hij begrip kweekt door kinderen te pesten?

   Mijn bereidheid om met die man om tafel te zitten en te praten zou als sneeuw voor de zon verdwijnen als hij het feestje van mijn kleinkinderen zou verpesten.
   Hetgeen mi een reactie is van elke ouder en/of grootouder. Geel, groen, bruin of zwart.

   Mogelijk met goede intentie (alhoewel ik daar aan twijfel) maar volstrekt de verkeerde manier.

 7.   

  Eindelijk wordt de burgemeester verstandig!!!!!

  1.   

   Ik hoop dat onze burgemeesters hier in N.O. Friesland zullen volgen.
   Hebben we wederom weer een mooi sinterklaasfeest voor de kids,
   zonder gedoe van die mafkezen.

 8.   

  Heerlijk toch? Kunnen ze lekker lang in hun stinknest blijven liggen en s’middags even wat geld aftroggelen bij hun bejaarde ouders en daarna even langs de coffeeshop op een gejatte fiets.

 9.   

  Dit wordt een beetje een gezeur. Het is voor iedereen duidelijk dat racisten en anti-racisten hun ideologische spelletjes niet in de buurt van kinderen moeten spelen. Volgens mij is iedereen het daar over eens .

  De rest is gezeur.

  1.   

   @Ernst als racisten als Jerry nou gewoon onze traditie hadden gerespecteerd was dit gezeur niet aan de orde geweest..
   Je doet net alsof iedereen die iets met zwarte piet heeft racist is, het punt is dat alleen de anti’s racist zijn getuige hun reden waarom ze anti zijn..

  2.   

   De leugenaar doet vlak voor het slapen gaan nog rap even een duit in het zakje .

   1.   

    Hij heeft niets anders! Hij geeft zijn eenzaamheid op deze mannier invulling. Hij is best wel zielig!

    1.   

     Yep zeer zeer zeer zielig hopelijk komt alle hulp te laat voor hem .
     En dat meen ik .

 10.   

  Geen zwarte piet, geen santa claus geen offerfeest dat is dan eerlijk…..maar dat willen we ook niet ……als we het nou eens zijn dat we het niet eens zijn; kunnen we elkaar daarna met rust laten/respecteren

  1.   

   Nee Willem, dat gaat het nu juist om. Anti piet activisten houde nooit op. Schuwen geen geweld. En als kinderen daar onder moeten lijden is dat niet hun probleem. Gelukkig graven ze hun eigen graf. Helaas dat vele folklore verraders hierin meegaan.

   1.   

    Ik deel de mening van Job Jansen.

   2.   

    @Job, juist verwoord.

   3.   

    Job heeft het zoals zo vaak bij het rechte eind..

 11.   

  ik hoop dat het voor onze “Blokkeerfriezen” vandaag gunstig afloopt bij de rechtbank,
  want die zijn nu de zwarte piet. O.M. wordt eens wakker.!!!!

  1.   

   Daar zal wel een volksgericht gaan plaatsvinden, inclusief informatief filmpje van het OM. Ik zie parallellen met de manieren in de 80-jarige oorlog. Toen werden ook met veel stampij en publiciteit de antikrachten van de Spaanse heersers gevonnist als afschrikwekkend voorbeeld. Het tegendeel werd bereikt. De gevonnisten werden helden.

 12.   

  Goede beslissing. Als burgemeester dien je kinderen te beschermen tegen geweld.

 13.   

  De belangen van de kinderen hebben nooit geteld bij deze kansloze knakkers. Zit die rare Prem ook bij het squad?

 14.   

  In den beginne hadden de knechten van onze kindervriend Sinterklaas een zwarte huidskleur, zwart kroeshaar, droegen fel gekleurde mutsjes, gouden sieraden in de oren en hadden de lippen rood gestift. Ze dansten, zongen vrolijke Sinterklaasliedjes en deelden snoepgoed en cadeautjes uit aan de blije kindertjes.
  De kinderen zongen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag zwarte Piet…….”
  Ze vielen hier door dus echt op tussen het blanke publiek en iedereen zag en wist dat ze bij St.Nicolaas hoorden. De plaatselijk veldwachter begeleidde het geheel in zijn eentje.
  De kleurloze Pieten van nu moeten wel veel harder zingen om boven de geschreeuwde en voor de lieve kindertjes beangstigende antileuzen van de “geef ze maar een naam” uit te komen.
  Ik denk daarom dat het nu beter is dat de knechten blank/wit en blond zijn, zonder felgekleurde lippen, mutsjes en dat ze geen goud meer in de oren hebben. Dan vallen ze tenminste weer op tussen de toeschouwers die overwegend een zwarte huidskleur en zwart kroeshaar hebben, fel gekleurde mutsjes dragen en grote gouden oorbellen in hebben en rood gestifte lippen hebben……
  Na het verwelkomen van Sinterklaas trekt de burgermeester zich met de Hoofd Officier van Justitie, de brandweercommandant en de Hoofdcommissaris van politie zich terug in het gevormde GHOR-commandocentrum om de inhuldiging met behulp van de extra geplaatste camera’s en de observaties van de hoog vliegende politiehelikopter te volgen om de gepaste maatregelen te nemen.
  Een peloton ME en als (..)Piet uitgedoste en bewapende politiemensen staan klaar om bij de verwachte calamiteiten onmiddellijk in te grijpen.
  De kinderen zongen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag lieve Piet…….”
  Ja ja, tijden veranderen!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!