Forse toename loverboys en minderjarige prostituees

Loverboys zijn al enige tijd een bekend begrip. Hun praktijken raken echter wijdverspreid. Steeds meer minderjarigen belanden in het loverboy-circuit. Dat meldt het AD.

Vroeger wachtten ze op schoolpleinen en deden alsof ze ontzettend verliefd waren op een meisje. Die imponeerden ze dan met hun auto, cadeautjes en stoer gedrag. Tegenwoordig gaat het ze een stuk makkelijker af en gebruiken ze vooral het internet. De truc is simpel: zoek contact, pap wat aan, doe alsof het slachtoffer speciaal is en krijg haar naakt in beeld. Vervolgens chanteer je haar en kan ze zichzelf afkopen door haar lichaam te verkopen. Schaamte en schande zijn dan de pressiemiddelen om zo iemand in het circuit te houden en zie daar, het geld stroomt je binnen. Ook staan deze prostituees niet achter de ramen maar bevinden zij zich in louche cafés en barretjes.

Nieuw is echter dat nu ook wordt onderzocht in hoeverre er mannelijke slachtoffers zijn. Zij worden volgens Terres des Hommes namelijk ook steeds vaker uitgebuit. Gideon van Aartsen, verbonden aan deze organisatie, meent dat het loverboy-circuit ‘big business is. Een advertentie op internet leidt soms wel tot 160 reacties in 48 uur.

Kinderen worden tegenwoordig makkelijker geronseld via apps als Telegram en Tinder, maar ook via scholieren.com. Een echte oplossing wordt niet gegeven maar het moge duidelijk zijn dat die er snel zal moeten komen.

De oorzaak voor deze stijging wordt ook niet genoemd. Het kan te maken hebben met de mate van signalering, wat op internet natuurlijk sneller duidelijk wordt. Ook loverboys hebben waarschijnlijk meer succes via internet dan op het schoolplein.

De politie en Terres des Hommes maken in ieder geval duidelijk dat men vaker aangifte zal moeten doen en merken dat dit nogal een drempel is voor mensen. Bij watchnederland.nl kan men in ieder geval anoniem melding maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. HEM

  Tja, wie vertrouwt de Politie nog?
  Onze rechtstaat is al jaren bankroet. Aangifte doen wordt bijna onmogelijk gemaakt, rechters zijn corrupt en al leg je de bewijzen van corruptie en meineed op tafel, dan gebeurt er nog helemaal niets.

  1. fockingworst

   De politie komt alleen nog bij excesief gedrag zwaar geweld of met flitser achter muurtje staan.
   Voor de rest niet.
   Vroegah had de politie ook nog een sociale funtie met oog op preventie.
   Tegenwoordig is de samenstelling van de maatschappij in korte tijd ernstig veranderd.
   Te veel verschillende culturen op een hoopje wat voor spanningen zorgt en bovendien de oorspronkelijke bewoner met zijn cultuur verdringt.
   Dit houd ook in dat de sociale functie van de politie is afgenomen omdat iedereen zich met zichzelf bezig houd en de samenhangende cultuur en gemeenschap van het eigen volk is gebroken.

   1. Aytas

    ‘Te veel verschillende culturen op een hoopje wat voor spanningen zorgt en bovendien de oorspronkelijke bewoner met zijn cultuur verdringt’

    De oorspronkelijke bewoner is inderdaad verdrongen. 85 % van de bewoners is migrant.

    Ga in Hongarije wonen waar willekeur door de staat een veel voorkomend iets is, als je dat 1 keer gebeurd kom je huilend terug.

    1. Groeneveld

     Aytas, je schrijft “De oorspronkelijke bewoner is inderdaad verdrongen. 85 % van de bewoners is migrant.” 85 % van welke bewoners bedoel je?

   2. Heinz

    In de plaats waar ik vroeger woonde, kwam de politie vaak bij de buren aan de deur. Met name wanneer gezelligheid hoogtij vierde. Oud en nieuw, eerst binnen knallen en later buiten. Voor een beetje herrie zie je ze niet meer. Teveel papierwerk. IPhones tablets, etc.

 2. Jozias Visser

  De gewelds- en woestijnreligie islam komt nooit zonder gevolgen. Met de toename van het islamvirus en de dragers ervan nemen ook dit soort problemen toe. In islam is een vrouw niets meer dan een akker waar je naar hartenlust kunnen zaaien zodat de naam Mohammed steeds vaker voorkomt op de Nederlandse voornamen-ranking lijst.

  1. Aytas

   Het is net of je de teksten van al shabaab kopieert en wat woorden veranderd.

   1. Groeneveld

    Aytas: Jozias Visser kan niet vaak genoeg de negatieve en vernietigende aspecten van de islam naar voren brengen. Dat jij je aangesproken voelt en de neiging hebt de godsdienst van je moeder te verdedigen in plaats van op de wezenlijke gewelddadige, imperialistische, onderdrukkende en discriminerende feiten in te gaan, geeft te denken.

  2. Ernst Quispel

   Jozias heeft eigenlijk maar een onderwerp. Volledig geobsedeerd door de islam.

 3. Duke

  Die forse toename is makkelijk te verklaren. Alle ‘Syriers’ hebben hun 12-jarige vrouw thuisgelaten, en willen hier ook wel eens scoren.

 4. fusilier

  Waarom heet dat schorem eigenlijk loverboys? De straffen zijn veel,en veel te laag voor dat tuig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.