FVD is klaar voor de strijd om de Eerste Kamer: ‘Ollongren moet opstappen, Marrakeshpact van tafel!’

Thierry Baudet en Henk Otten. Bron: FVD / Twitter.
Foto: Thierry Baudet en Henk Otten. Bron: FVD / Twitter.

Het Forum voor Democratie is gereed om zetels te komen veroveren in de Eerste Kamer, zo maakt Thierry Baudet vandaag bekend. Hij schuift zijn kameraad van het eerste uur Henk Otten naar voren als lijsttrekker, en heeft alvast plannen om kiezers en zetels te veroveren tegen de tijd dat aanstaande maart de stembussen opengaan voor de Provinciale Statenverkiezingen. Men wil dat minister van binnenlandse zaken Kajsa Ollongren haar biezen pakt, en dat het Marrakesh-akkoord over het accomoderen van migratie wordt geschrapt: “Dat is onze inzet. Anders valt er met ons geen zaken te doen!”

Aankomende lente mogen wij naar de stembus om de leden van de twaalf Provinciale Staten en onze enige Eerste Kamer te verkiezen. Het Forum voor Democratie heeft daarvoor een lijsttrekker aangewezen: Henk Otten. Otten is een goede bekende van Baudet, en is al voor de oprichting van de partij betrokken geweest bij FVD. Afgelopen najaar lag hij onder vuur, maar de steun van Baudet is Otten nooit verloren.

En samen hebben ze wilde plannen in de Eerste Kamer, zo melden ze Nu.nl. Ze eisen het ontslag van maar liefst drie bewindspersonen, onder wie Kajsa Ollongren, en willen dat het kabinet haar beleid op sleutelpunten aanpast. Zo moet de stekker uit het VN-migratiepact dat in Marrakesh is opgesteld, en moet het referendum weer worden ingevoerd.

Anders geen deal met FVD, zo zegt Otten resoluut:

“Als de coalitiepartijen ons nodig hebben, dan zitten we opeens heel anders in de wedstrijd”, zegt Baudet. In dat geval zou het kabinet wat Forum voor Democratie betreft moeten breken met het bestaande beleid op de punten immigratie (de grenzen moeten sluiten, geen VN-migratiepact), het klimaat (stoppen met het Klimaatakkoord) en de invoering van directe democratie (herinvoering van het referendum).

Bovendien moeten de drie verantwoordelijke bewindslieden Mark Harbers (staatssecretaris van Justitie en Veiligheid), Eric Wiebes (minister van Klimaat) en Kajsa Ollongren (minister van Binnenlandse Zaken) volgens de partij opstappen. “Dat is onze inzet”, aldus Otten. “Anders valt er met ons geen zaken te doen. We gaan niet voor kleine politieke puntjes. We willen de boel opschudden.””

Of dat gaat lukken, zal de tijd moeten uitwijzen. In de meest recente peiling van Maurice de Hond haalde FVD 13 virtuele Tweede Kamerzetels. Omgerekend zouden dat zo’n 6 á 7 Eerste Kamerzetels zijn. Genoeg om een interessante gesprekspartner voor het kabinet te zijn. Maar of Rutte akkoord gaat met het ontslag van maar liefst 3 van zijn trouwe kameraden? Ik durf het te betwijfelen…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Ik steun baudet in deze, het marrakech verdrag mag niet getekend worden. De grenzen moeten open voor vluchtelingen, hun rijkdom hoeft niet alleen door het westen geconsumeerd te worden.

  Baudet is een fascist.

  1.   

   De overblijfselen van de plantages in Suriname zijn een prima voorbeeld hoe rijkdom aan het land is onttrokken. Nu is dat met ons land een andere kwestie dan met overige kolonisators. Die vluchtelingen hebben wel degelijk een punt. Er is nooit een muskaat noot terugbetaald.

   1.   

    De meeste landen die nu grossieren in vluchtelingen…
    Daar is door de Europeaan ook geen enkel “noot” vandaan gehaald.

    Je voorbeeld (Suriname) welke vluchteling hebben we hier uit Suriname?
    Zijn deSurinamers hier niet heen gekomen voor een beter bestaan?
    Een bestaand dat ze zelf hebben proberen op te bouwen, zonder bed, bad brood en opvang in “AZC’s”.
    Als ik een Surinamer was zou ik pisnijdig worden dat je me over een kam scheert met het legioen klaplopers dat deze kant op hobbelt.
    Waarvan recentelijk ook nog eens 1 op de 4 rimineel blijkt te sijn.

    1.   

     quote: Een bestaand dat ze zelf hebben proberen op te bouwen, zonder bed, bad brood en opvang in “AZC’s”.
     .
     Geschiedenisvervalsing is ook een vak.
     In het vliegtuig werden de aanvragen voor WW ingevuld.
     Een complete Bijlmer werd gebouwd.

     1.   

      Surinamers zijn geen vluchtelingen. Er was tenslotte geen oorlog. Dit waren migranten die hoopten op een beter bestaan. De Bijlmer is gebouwd na aanleiding van grote onverwachte toestroom van Surinamers. De grootste klap werd opgevangen in kazernes en noodopvang (ze hadden alle tijd om in de WW te komen aldus aan te vragen). Van een AZC kun je dus eigenlijk wel spreken. Alleen had het toen nog geen naam.

   2.   

    Opmerkelijk, zouden dat onderwijssysteem, de geinitieerde zorg en al die opgetrokken gebouwen helemaal niets gekost hebben?

  2.   

   Aha daar is het stopwoordje weer “Fascist”.

   Marrakech akkoord mag idd niet getekend worden.
   Absoluut nooit de “vluchtelingen status” en opvang voor elke migrant.
   Zeker niet totdat er aan de EU grenzen een fatsoenlijke scheiding tussen vluchteling en migrant is.

   Nogmaals vluchtelingen opvangen met egards..
   Economische migranten? Welkom, hooguit verblijfsvergunning voor 2-3 maanden.
   Heeft hij/zij werk? Geen probleem. Geen werk? Helaas u zult terug moeten.
   Bed, bad en brood voor een arbeidsmigrant? Nee, doen we ook (en hebben we ook nooit gedaan voor) niet voor Polen, Turken, Grieken, Spanjaarden Marokkanen etc.

  3.   

   Nee Aytas dat ben jezelf en antisemiet met islamitische sympathieën

 2.   

  Vriendjes politiek (partijkartel) en deze met het uiterlijk van een VVD speknek is de gelukkige.

  Begint al gelijk met dom gezeur… senatoren hebben teveel bijbanen.
  Ja wat denk je, dit baantje is geen fulltime, zonder bijbaan eet je droog brood..

 3.   

  Baudet zet zich bij voorbaat buiten spel door het aftreden van bewindslieden te eisen. Geen enkele premier zou hiermee akkoord gaan. Het is ook niet handig van Baudet, want het bijsturen van Rutte III naar rechts kan hij nu wel op zijn buik schrijven.

  1.   

   Baudetje voert zijn eigen politieke oorlog.
   Deze aandacht streelt de ego van de narcist zodanig dat er wel een nieuwe naakt foto nodig is…
   Met een piemelmuis als het Vrijheidsbeeld, jawel grootheidswaanzin doet het watje groeien.

   1.   

    @kong ik raad u aan geen lsd meer te gebruiken.
    U heeft een bad trip.
    Uw fantasie slaat op hol van de dope.

   2.   

    naaktfoto

   3.   

    De naaktfoto was een dieptepunt, maar sommige mensen schijnen dat leuk te vinden.

    1.   

     GUUS ga naar huus jong je klets uit je nek daaaaaaag

    2.   

     @Meriadoc Krantekop nee jou occulte naam is het dieptepunt

     1.   

      Tolkien is niet occult. Dat heb ik laatst aan de hand van deskundigen hardgemaakt en tien moest je bakzeil halen. Nogmaals hier.

      De boeken van Harry Potter zijn inderdaad occult. Dat kan van de boeken “Lord of the Rings” niet gezegd worden. De auteur, J. Tolkien, was christen en bevriend met de bekende christelijke schrijver C.S. Lewis. In zijn boeken, geschreven rond de Tweede Wereldoorlog, is sprake van een grote strijd tussen goed en kwaad, maar het goede overwint. In occulte boeken overwint meestal het kwade. Echter, omdat in de laatste tijd de belangstelling voor het occulte sterk toeneemt, heeft een filmmaker het werk van Tolkien verfilmd alsof het past in de huidige aandacht voor het occulte. Ik wil dus onderscheid maken tussen de oorspronkelijke bedoeling van de schrijver en de manier waarop er nu met zijn werk wordt omgegaan.
      – (Bron: Refoweb)

  2.   

   Ik denk dat Baudet het “jezelf buiten spel zetten” al aardig onder de knie heeft.
   Kan hij straks weer roepen dat het partijkartel tegen hem is.
   Van wie zou hij het afgekeken hebben?

   1.   

    Rechtse slachtoffer rol. Zum kotsen roept dat volk toch altijd?

    1.   

     Ik zie mezelf toch ook wel meer als rechts maar zeker niet als slachtoffer.

     1.   

      Ik hoop voor Baudet en Hiddema dat het hun gaat lukken. Hun betogen in de tweede kamer steken goed in elkaar. En dat Marrakesh verdrag moet STOPPEN!!!

    2.   

     Aytas’ slachtoffer troefkaartje is weer in het spel..

   2.   

    Tja, van wie zou dat toch zijn?

  3.   

   buitenspel

   1.   

    Ook nog iets nuttigs te melden yesterday? Beetje de zielige taalpliesie uithangen hier wordt vrij vervelend.

 4.   

  Ollongren is walgelijk. Kasg nog walgelijker. En ze is ook vals. Zo’n misdadig bewindspersoon hoort in de gevangenis thuis.

  1.   

   Klopt net als de meerderheid in de 2e kamer.
   Alleen pieter omzicht de pvv en fvd.
   De rest is een gevaar voor de democratie.
   Onze souvereiniteit weggeven met de felbeveerde pensioenpot vrijheid van meningsuiting sleepwet het overladen van xe bevolking met economische migranten en ga zo maar door

   1.   

    Pieter Omtzigt zou veel meer in de belangstelling moeten staan.

 5.   

  Ik denk niet dat er met deze harde eisen veel zaken gedaan gaan worden met FvD.

 6.   

  Baudet kan praten wat hij wil, maar Kajsa Ollongren blijft. Iedereen die bij zinnen is zal dat beamen. Hier is geen twijfel mogelijk. Baudet naait de zaak op heel doorzichtig.

  1.   

   ‘Baudet naait de zaak heel doorzichtig op.’

   1.   

    Baudet naait de zaak op. Heel doorzichtig. Of is het dan , Baudet naait de zaak op,heel doorzichtig.? Ik twijfel altijd zo erg aan die punten en die komma’s. En d/t of dt vind ik ook vaak lastig.

    1.   

     Zo is het maar net. Bedankt voor uw reactie @marco1 !

 7.   

  Ik ben in ieder geval blij met de zetels die hij straks gaat winnen. Ik kijk niet zozeer naar de persoon maar naar de partijstandpunten. Elke ommekeer is welkom en heeft mijn hartelijke steun. En gelukkig staan meer mensen er zo in. De rest probeert karaktermoord te plegen en alles te weerspreken. Zonde van de tijd.

 8.   

  Rutte zal niet akkoord gaan. Laat FvD, PVV, PvD, SP en DENK maar flink veel zetels afpakken van het partijkartel en hun gedogers. Als geen wet meer door Eerste Kamer komt, is het snel gedaan met Rutte.

 9.   

  Thierry Boudoir waarschuwt voor de laatste keer.

  :)

  1.   

   @Ernst Baudet staat op zetel winst

  2.   

   KIjk aan de leugenaar doet ook weer een duit in het zakje onze kindervriend

 10.   

  Binnen nu en enkele jaren zal Baudet de Minister President van Nederland zijn.
  Even geduld nog a.ub. Het zal in ieder geval veel goeds doen voor ons land. Wat de dames en heren in de regering er nu van bakken is niet veel soeps. FvD is ondertussen wel gewend aan de modder gooiende figuren met hun sjw tactieken.

  1.   

   Goed idee! Nu alleen maar hopen dat ze bij het Kartel geen nieuwe Volkert klaar hebben gezet, bedreigingen aan het adres van de zittende macht van de “democratische kartelstaat” worden meestal niet zonder meer geaccepteerd. Fortuyn werd vermoord en Geert Wilders wordt 24/7 beveiligd door tenminste 4 bewapende DDB’rs en al jarenlang gedemoniseerd door ultralinks uitschot, islamdienaren en bange kartelpolitici.

   1.   

    Kan het met de heer Fortuyn eens een keer afgelopen zijn. Willem de Zwijger werd ook omgebracht meen ik. Het is beter vooruit te kijken dan achterom.

    1.   

     @Fortiori nee natuurlijk niet, Fortuyn moet steeds weer in de herinnering worden gebracht, kijk dat jullie islamlovers het niet willen horen is logisch natuurlijk…

 11.   

  Ik denk dat Rutte zelf al eerder weg is

 12.   

  Je zal zien dat Rutte weer handen boven de koppen gaat houden. Kom niet aan zijn vriendjes.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!