Geert Wilders gaat tekeer tegen gratis WW-uitkeringen voor EU-migranten: “KNETTERGEK!”

wilders-tk
Foto: Geert Wilders in de Tweede Kamer.

Slechts één dag hoef je maar te werken in Nederland om al recht te hebben op een WW-uitkering, betaald door die oh-zo-vriendelijke overheid. Die kolder is wat het Europese Parlement wil invoeren. PVV-leider Geert Wilders hoeft er niet veel woorden vuil aan te maken: “KNETTERGEK!”

PVV-leider Geert Wilders had geen aangenaam begin van zijn woensdagmiddag. En daar is de Europese Unie schuldig aan, want in Brussel besloot een stel wereldvreemde ‘parlementariërs’ om het Nederlandse sociale zekerheidsstelsel weer een stukje meer open te zetten voor inhalige ‘werknemers’ uit andere landen.

Want wat is het geval? Eén dagje in Nederland werken is voortaan genoeg om even flink te mogen verdienen in onze WW. Dankjewel hè, Europees Parlement:

“Werknemers uit andere EU-lidstaten moeten al na één dag werken in Nederland recht hebben op een werkloosheidsuitkering op basis van hun in een ander EU-land opgebouwd arbeidsverleden. Dat wil althans de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van het Europees Parlement.

Deze commissie stemde dinsdag over een rapport voor de coördinatie van sociale zekerheidssystemen. Hierin worden de regels aangepast voor burgers op het gebied van grensoverschrijdende sociale zekerheid.”

En zo verdwijnen de sobere Nederlandse normen steeds verder in de geldverkwistende achteruitkijkspiegel. Momenteel is de termijn om een ww-uitkering te mogen krijgen namelijk zes maanden. De EU heeft al geaccepteerd dat dit wordt verkort naar slechts één maand (!). En de doldrieste voorhoede van de Brusselclub, het Europees Parlement, wil die malle grens dus nu zelfs op één dag stellen. Dit alles, overigens, met tegenzin vanuit Nederland. Maar de dwazen waren te slap om er iets tegen te ondernemen. Laat staan dit te stoppen.

Eén ding moge dus duidelijk zijn: Nederland mag niet alleen grof betalen voor de EU, enige invloed op het proces is ons ook volkomen ontnomen. Om eens met Geert Wilders te spreken: KNETTERGEK!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

70 reacties

 1.   

  Goed zo, dit soort maatregelen gaan ervoor zorgen dat steeds meer mensen zich zullen keren tegen de EU en op politieke partijen gaan stemmen die voor een Nexit pleiten, ga zo door Brussel!

  1.   

   Nooit doen je weet niet wat je overhoop haalt. Een en al ellende. Gesloten grenzen, op wacht staan in de kou. Elke koffer doorspitten…Geen Nexit, serieus. In de bouw komen ze handen tekort.

   ..

   1.   

    @onslow pleit voor meer islamieten
    @onslow pleit daarmee VOOR afschaffing van de nederlandse cultuur.
    @onslow pleit TEGEN rechten en repect VOOR vrouwen.
    @onslow pleit VOOR mensenhandelaren.
    @@onslow pleit VOOR mensensmokkel.
    @onslow pleit hiermee automatisch voor het oneindig de gehele levens onderhoud van een groep mensen (islamieten) te betalen tot in de oneindigheid.
    @onslowernst houd niet van het nederlandsch volk.
    @onslowernst laat duidelijk zien meer gesteld te zijn op islamitisch volk.

   2.   

    En wat vindt malle Onslow van het EU-idee?

    1.   

     helemaal niks want waar normaal hersenen zitten loopt het zaagsel bij die dramveter zo het oor uit . holle retoriek meer is het niet mooi laten waaien die hannes

   3.   

    Zo is het, langzamerhand worden de mensen zich steeds meer bewust van dit alles. Het gaat niet snel maar langzaam komt het allemaal in beweging.

   4.   

    Onzin Onslow, dit is stemmingmakerij

  2.   

   nederlanders moeten al sinds vele jaren min. 6maanden aaneengesloten gewerkt hebben alvorens zij voor w.w. in aanmerking komen. Want dan begint het pas. Weken wachten voor je eens opgeroepen wordt. uren wachten voor je aan de beurt bent. bergen formulieren invullen. domme ambtenaren van uwv tewoord staan. wat kunt u nog ? altijd in de bouw gewerkt? u kunt nog makkelijk boekhouder worden met die kapotte rug. dan komen de trajecten omscholingen en cursussen …….. ben je een pool danlaat je effe iemand bellen die zorgt dat de komende drie mannden het maandsalaris naar polen komt. Kun je nog een paar maanden aan je eigen huis in polen bouwen, of tukije,of marokko….. nee meneer wij vallen u niet lastig hoor kom over3 maanden maar weer eenhalf jaartje werken.dan gaan wij weer sparen voor 3 mnd vacantie c.q.zwartwerk. en oja belasting betalen hoeft niet hoor ! doe dat maar in polen daar is t maar3 % hé.. Ondertussen gaat oom Mark belasting maatregelen,bezuinigingen bedenken zodat jullie je luxe leventj gewoon voort kunnen zetten

   1.   

    Je hebt gelijk maar neem dat de UWV medewerker niet kwalijk. Die hebben vaak genoeg fraude aangegeven. Maar daar wer jarenlang niets mee gedaan om de simpele reden dat produktiecojfers tellen. Hoe meer aanvragen je afhandelt hoe beter. De normen liggen steeds hoger en de werkdruk is gigantisch.

    32 jaar geleden werkte ik bij de Raad van Arbeid, dat heet nu SVB. Ik voerde de kinderbijslagwet uit. Wij wisten toen al dat er vanuit landen als Turkije en Marokko niet bestaande kinderen werden opgegeven om meer KB te ontvangen. Mochten we niets van zeggen, zou politiek heel gevoelig liggen.

    Eigenlijk zijn heel veel problemen van nu terug te voeren op de begrotingsdiscipline. Neen de AOW discussie bijvoorbeeld. De regering zou best meer kunnen storten als reserve voor later. Maar we mogen de 3% begrotingsnirm niet overschrijden. Zorg, onderwijs, sociale zekerheid en defensie is al wegbezuinigd. Wel miljarden naar de EU. Alleen Polen heeft al 6 miljard van Nederland ontvangen via de EU.

    We zijn zo graar het beste jongetje van de klas. De AOW leeftijd moet omhoog omdat we ouder worden. Klaarblijkelijk geldt dat niet voor de burgers in de landen om ons heen want die kunnen allemaal eerder met pensioen. Het is alsof jij met je middeninkomen geld geeft aan je buurman die in de bijstand zit en met jouw geld een nieuwe auto koopt.

 2.   

  Zoals altijd wilders heeft gewoom gelijk.
  Wij ingezetenen moeten van de 52 weken in het jaar minimaal 26 gewrkt te hebben anders niks. (tenminste was ooit zo)

  1.   

   Wilders en baudet maken zich sterk tegen Marrakesh deal.

   1.   

    Vooral Martin Bosma is een heel sterk debater tav deze Marrakechdeal die meurt naar rotte vis

    1.   

     Dan weet je hoe verrot de linkse partijen zijn….die ruiken hun eigen luchtje niet meer.

 3.   

  Wilders heeft gelijk…. KNETTERGEK zijn ze van de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van het Europees Parlement.

  Kom er maar in Quispel..

  1.   

   EU zijn knettergek krijg je meer fraude

 4.   

  Inderdaad, knettergek. Wie zit er in die commissie? De naar het Westen trekkende Oost- of Zuid-Europeanen.

 5.   

  Geert is vast weer woest!

  1.   

   @ernst mag ZIJN MENING verkondigen op dds.

   1.   

    Dank je wel, Focking.

  2.   

   Tik tak tik tak tik tak. Waarheen? Waarvoor? En niemand, helemaal niemand, die je op weg helpt!

  3.   

   Is hij zeker, maar nu inhoudelijk mijn beste @Ernst.

  4.   

   Quispel vindt het EU-idee vast fantastisch!

   1.   

    Ik vind het niet onlogisch dat een werkloosheidsuitkering op basis van een in een ander EU-land opgebouwd arbeidsverleden wordt toegekend.

    1.   

     @ernst mag ZIJN LOGICA hier verspreiden HOE GEK die ook is.

    2.   

     Als dit idee wet wordt is het gevolg tomeloos welvaarttoerisme: Poolse, Hongaarse, Roemeense en Bulgaarse stucadoors/loodgieters enz. komen hier om na een dag werken de verzorgingsstaat tot de laatste uitkeringskruimel leeg te vreten.

     Al eens over gedacht door wie en hoe dat betaald moet worden?

     1.   

      De EU is in toenemende mate een federale staat en dan is het logisch dat regelingen zich niet door grensoverschrijdingen laten bepalen. Dat geldt voor veel andere wet- en regelgeving ook.

     2.   

      Het punt is Quispel, dat die Oostblok-stucadoors 30 jaar voor een habbekrats in hun eigen land hebben moeten werken en nu de kans krijgen om na een dag werken een Nederlandse WW-uitkering te ontvangen op basis van hun 30-jarig arbeidsverleden. En dus in een keer het tienvoudige salaris ontvangen van wat ze thuis krijgen.

      Dit moet een enorme aanzuigende werking hebben, dacht je ook niet? Dus: wie en hoe gaat dat betaald worden?

     3.   

      Die zuigende kracht @Groenveld is er al jaren. Er zijn vele gevallen bekend van lieden die hier een blauwe maandag hebben gewerkt, terug naar Polen zijn gegaan en daar verder een baan hebben en geld verdienen met daarnaast een uitkering van het Nederlandse UWV. Die onderzoeken zijn kennelijk nog in behandeling. We horen daar overigens niets meer over.

     4.   

      Waarom denk je dat voor ons werkende Nederlanders alles maar dan ook alles duurder wordt? Pensioenen nog verder worden gekort en langer werken nog langer wordt?
      Wij mogen die zooi onderhouden en het gelag betalen, zal nog wel. erger worden als dat k.lote Marakech verdrag wordt ondertekend door druiloor Rutte.

    3.   

     Ernst,
     “De EU is in toenemende mate een federale staat en dan is het logisch dat regelingen zich niet door grensoverschrijdingen laten bepalen. Dat geldt voor veel andere wet- en regelgeving ook.”
     Zullen we dan ook maar alle WAO-ers uit de EUssr uitnodigen, misschien ook de gepensioneerden late meedelen van onze pensioenpot?

    4.   

     het is juist heel onlogisch om iemand die hier geen ww premie heeft betaald wel ww uit te betalen.

    5.   

     k zit hier heel alleen kerstfeest te vieren
     De straf die ik verdiend heb zit ik uit
     Ik stal voor ons gezin, maar dat had toch geen zin
     Want jij viert nu kerstfeest met een ander
     Hoe heb je mij zo snel kunnen vergeten?
     Waarom zit er nu een ander op mijn stoel?
     Ik ben zo eenzaam hier, in die koude kille cel
     Kan jij echt niet begrijpen wat ik voel?

    6.   

     Ernst vindt alles goed Ernst W1illem is van het padje af, de alimentatie is pas verhoogd, dat vindt ons kindervriendje niet leuk hahahahahahahaha.

    7.   

     “Ik vind het niet onlogisch dat een werkloosheidsuitkering op basis van een in een ander EU-land opgebouwd arbeidsverleden wordt toegekend.”

     Jawel dat is het wel, je praat onzin Ernst, het is een aanslag op ons Nederlandse economisch stelsel…domme jongen ben je..

     1.   

      “(…) domme jongen ben je…”

      En een zuigjongen.

    8.   

     “Ik vind…”

     Dat interesseert niemand.

  5.   

   Nee hoor Ernst helemaal niet, Geert is duidelijk, daar heb jij een hekel aan en dat laat je dan ook weer zien..

   1.   

    Mijn kritiek op Wilders is niet dat hij onduidelijk is maar dat hij onzin spreekt.

    1.   

     Nee hoor Ernst dat doet Geert helemaal niet, integendeel zelfs, maar dat kun jij als linkse roeptoeter niet verdragen..

     1.   

      Mijn kritiek op Ernst is niet dat hij onduidelijk is maar dat hij onzin spreekt. ;)

     2.   

      Job hebben we leren kennen als de man met sterke inhoudelijke argumenten.

      :)

     3.   

      En Ernst als het jongetje met de politiek correcte meelopers mening.

     4.   

      Correct ben ik zeker.

     5.   

      Nee, Ernst. Een woordje halen uit een zin is niet sjiek. Helaas wel bepalend voor jouw gedachtegang.

     6.   

      “Een woordje halen uit een zin is niet sjiek.”

      Maar Job, zo kennen we meneer Quispel toch? Draaien en liegen!

    2.   

     “maar dat hij onzin spreekt.”

     Dat mag jij vinden, jij hebt ook recht op een mening.

  6.   

   EQ als jij niet woest bent dan spoor je niet. Dan ben je een vriendje van deze regering en wil je Nederland naar de kloten helpen. Hoop niet dat je kinderen of kleinkinderen hebt want die zullen het zwaar te verduren krijgen
   door die regeling als die er door komt.

 6.   

  Inderdaad “knettergek”.

  Maar misschien is nog knetter gekker” dat een groot deel van de Nederlandse bevolking op die partijen blijft stemmen die dat soort verdragen ondertekenen.

  1.   

   Ik ga in ieder geval niet voor de vrouwenrechten vechten met deze vergaande islamisering van Nederland. Dat gaan de groenlinks watjes en snowflake meisjes maar mooi zelf doen tegen die tijd.

   1.   

    Die lijken mij ook veel geschikter

    1.   

     flikker op vent

     1.   

      “flikker op vent”

      Eens.

    2.   

     Aytasje op haar zolderkamertje. AFA-puber aan het woord.

  2.   

   Dat komt omdat wij een laf en slap volk geworden zijn, daarom kunnen die land en volksverraders in Den Haag ook zo makkelijk hun gang gaan, het volk een rad voor ogen draaien? no problem, ze vreten het toch wel en dat zal onze ondergang worden.

 7.   

  Dit lijkt me iets waar niet alleen rechtse partijen tegen zouden moeten zijn. Ook een rechtgeaard socialist die hecht aan de verzorgingsstaat zou niet (moeten) willen dat daar zo makkelijk van geprofiteerd kan worden.

  1.   

   Links is een zwaar achterlijke religie geworden. Het is net zo erg als de islam.

 8.   

  Uit de telegraaf:
  “…VVD en CDA zijn daarom fel tegen de plannen. De stemming in de commissie van het Europees Parlement betekent nog niet dat de plannen doorgaan. Mogelijk wordt er ook nog door het hele parlement over gestemd, maar dat is nog niet duidelijk. Daarna moeten ook de lidstaten nog akkoord gaan, waar veel kritiek is op de plannen…”

 9.   

  Als ik dit soort politieke, waarschijnlijk d.m.v. hallucinatie veroorzaakte leuterteut, lees vraag ik mij af is er sprake van ernstige verontreiniging van bijv. de lucht in Brussel ? Of zitten de Europese bestuurders doorlopend aan de hasjpijp ?

 10.   

  Eenzijdig de kosten op Nederland afschuiven is knettergek.
  Als we de extra kosten kunnen verrekenen met onze meer dan gulle bijdrage aan de EU, kunnen we akkoord gaan. Landen waar er minder WW wordt uitbetaald leggen het verschil dan maar bij.

 11.   

  Ja inderdaad ze zijn echt knettergek daar in dat verrotte brussel!!
  En hier zitten een stel slappe happen die dagelijks kruipen voor die dapen daar!!
  Nog meer van dat vullis hier heen die alleen maar naar hier komen om hun klauw op te houden en rottigheid uit te halen want zij weten ook dat we een rechterlijke macht hebben die niks voorstelt!!!
  Lang leve de eu, maar niet heus zo gauw mogelijk een Nexit graag weg met die geldslurpende ellende!!!

 12.   

  Ik zou het wel weten als ik Bulgaar of Roemeen zou zijn en jaren gewerkt heb en nu met 500 euro loon in de maand .Ik pakte mijn koffers betaalde een baas een dagloon goed hoog natuurlijk en melde me de dag erop om 24 maanden een uitkering te krijgen en nog een hoop subsidies . Dit is toch te krankzinnig voor woorden . Zo gaat heel je sociale systeem naar de knoppen. Niet dat het geweldig is . Ik had met m’n 36 jaar liever die ww premie.niwt betaald en die gespaard was.ik veel beter afgeweest

 13.   

  Zoals ildib al schreef: dit helpt enorm! De EU graaft eigen graf met de communistische Mogherini voorop. Marrakech verdrag helpt ook goed mee en ook bedankt KOZP

  Dit gaat 100% zeker een NEXIT worden!

 14.   

  Tsja, net wanneer je dacht dat het niet gekker kan krijg je dit, gewoon om te brullen!

 15.   

  Burgeroorlog op komst, klinkt gek maar ik geef het nog een paar jaar en dan vliegt iedereen iedereen naar de strot.

  Terug naar af: dienstplicht invoeren voor iedereen om beetje discipline te krijgen en alle werkelozen gaan maar bouwvakkeren of tomatenplukken. Geen wachtgeld meer voor allerhande zakkenvullers maar gewoon WW en zo snel mogelijk ergens aan de gang om plee’s schoon te maken, als buitenlanders dat kunnen kunnen Nederlanders dat zeker!

 16.   

  Volkomen gelijk Geert, we moeten stoppen met met het GEDROCHT EU wat een knettergeke instituut is het geworden met zulke regels.

  1.   

   “een knettergeke instituut”

   :)

 17.   

  Wilders krijgt steeds weer gelijk. Wat een stompzinnige beslissing is dit..alweer. Zo werk je juist fraude in de hand. En ja, meer Nederlanders gaan voor rechts kiezen.

 18.   

  Geweldige maatregel. Alles voor de zielige asielparasieten en de islam.

 19.   

  Pure democratie nietwaar?
  Ik krijg de neiging om iedereen op zijn meul te slaan die links stemt

 20.   

  Dit moet direct gestopt worden. Deze maatregel gaat het Nederlandse bevolking de nekslag geven. De overheid is bezig het brood uit de mond van de Nederlanders te trekken en het aan de buitenlanders te geven die daar geen recht op hebben.
  En wat betreft de reactie van Onslow, betreffende grenscontroles; IK HEB LIEVER GRENSCONTROLES DAT VOOR VERTRAGINGEN ZORGT DAN DAT ER MENSEN BINNENKOMEN MET VERKEERDE BEDOELINGEN.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!