Gerechtshof maakt fout in zaak Baudet vs Ollongren, zaak mogelijk heropend!

Geen categorienov 14 2018, 19:00
Het moet nog in uw geheugen staan, de zaak die Thierry Baudet met advocaat Theo Hiddema aanspande tegen Kajsa Ollongren. Ollongren zou Baudet voor racist hebben uitgemaakt maar vervolging zou niet nodig zijn. Nu blijkt er een fout te zijn gemaakt!
Het gerechtshof heeft kennelijk een reactie van advocaat Theo Hiddema over het hoofd gezien. Hiddema leverde op 30 augustus een reactie op het oordeel van het hof aan en kreeg zelfs een stempel van de ontvangstbevestiging van de centrale balie van het hof.
Het Openbaar Ministerie wilde Ollongren niet vervolgen want zij zagen daar geen reden toe. Toen Baudet naar het hof stapte kreeg hij hetzelfde antwoord. Doordat het hof de reactie van Hiddema niet heeft gelezen, kan het dus zijn dat men te snel heeft geoordeeld en de zaak dus mogelijk moeten heropenen!
Hoe de fout heeft kunnen gebeuren is vooralsnog niet bekend. Er wordt in ieder geval een intern onderzoek ingesteld.
Ollongren zou Baudet tijdens een lezing hebben afgeschilderd als racist door de FVD-leider te beschuldigen van het betrekken van ras in het politieke debat. Hierbij gaat het om een verwijzing naar een uitspraak door partijgenoot Yernaz Ramautarsing, die stelde dat onderzoek had uitgewezen dat het IQ van 'sub-Sahara' Afrikanen beduidend lager was dan dat van Europese volkeren. Baudet stond achter zijn partijgenoot waardoor Ollongren haar pijlen op Baudet richtte.
Wat de reactie van Hiddema precies behelst is nog onduidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten