Grauwe Eeuw-poepzakken bedreigen zich slag in de rondte bij Utrechtse winkels vanwege Zwarte Piet in etalage

Michael “Sinterklaas sniper” van Zeijl en Rogier “botsplinters op kinderen” Meijerink zijn weer lekker bezig. Ditmaal niet met het bedreigen van kinderen, maar van hardwerkende winkeliers die een Zwarte Piet in de etalage hebben staan. Ze bedreigen en intimideren er weer vrolijk op los jegens degenen die ook hún uitkeringen betalen.

Ben je een beetje psychopaat als je mensen dit soort ultradomme schrijfsels door de bedrijfsbrievenbus douwt? Haha, niet antwoorden hoor. Dat was natuurlijk een retorische vraag:

“L.S.,

Vandaag constateerden wij dat in uw etalage blackface pronkt. Met deze Racistische Stereotypering draagt u bij aan de dehumanisering van niet witte mensen en dien ten gevolge aan exploitatie en systematische onderdrukking.

Wij verzoeken u, en zonodig sommeren wij u, een einde te maken aan deze racistische activiteit.

Met vriendelijke groet,
Stichting Majority Perspective.”

Dat is een brief die twee Utrechtse winkels deze week op de deurmat kregen. Ze waren afkomstig van stichting Majority Perspective, één van de fronts van De Grauwe Eeuw-lutsers Michael van Zeijl en Rogier Meijerink. Ze hebben kennelijk nog niet genoeg kindjes met de dood bedreigd, en zijn dus maar overgestapt op het bedreigen van winkeliers. Op hun Facebook-pagina nodigen ze volgers nadrukkelijk uit om de boel even kort en klein te komen slaan: “inspiratie voor mensen die van directe actie houden“, aldus Michael van Zeijl op zijn Facebook-pagina onder het bericht dat hij stuurde aan meubelmaker Van den Heiligenberg.

En ondertussen maar leuk rechtszaakjes starten tegen allerlei organisaties omdat jij je zin niet krijgt. Volgens mij wordt het weer eens tijd voor een flinke strafrechtelijke aanpak van deze figuren. Wat een mafklappers!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Ries

  De grauwe eeuw windt zich op over de traditioneel gekleurde Piet. Jeetje zeg. Het is me wat. Als zelfs Maarten van Rossum vaststelt dat Piet niets met het koloniale verleden heeft, dan zou de grauwe eeuw zich beter bezig kunnen houden met een andere aspect van de moderne grauwe eeuw, namelijk de eeuw dat in ons land (jazeker, ‘ons land’) alles recht gebogen wordt wat krom is. De linksaffers zouden zich beter bezig kunnen houden met de hoofddoekjesproblemtiek, die uiting geeft aan onderdrukking en moderne slavernij in de vorm van verplicht thuis zitten, verplicht kindeen baren en verplicht papa adoreren en de verplichting zich onzichtbaar te maken als ware men er gewoonweg niet. Dat is pas onderdrukking grauwe eeuw!

  1. Baaz

   “De grauwe eeuw windt zich op…”

   De grauwe eeuw bestaat bij de gratie van de opwinding. Ze zal steeds opnieuw een reden vinden om zich op te winden. Dat is geen enkel probleem want de grauwe eeuw hoeft geen geschiedenis te schrijven, ze hoeft er alleen maar naar te kijken en zich dan op te winden. De Staatsomroep doet de rest.

   1. Heinz

    Wat denkt u van DDS ? 🙂

  2. Aytas

   Ries
   Ga eens een poos bij een universiteit staan.

  3. Ernst Quispel

   Ries, ik heb dit al vaker aangegeven maar mogelijk is je dat ontgaan: de historische achtergrond van Zwarte Piet is irrelevant voor de vraag of mensen het in onze tijd als een racistisch krenkend symbool ervaren.
   Dat is evident het geval en daarom zou het van beschaving getuigen daar rekening mee te houden. Ik verwijs je ook graag naar het stuk van Gert Jan Segers die dat eminent uitlegt.

   1. Groeneveld

    De janknegers hebben Zwarte Piet geconfisqueerd en geannexeerd als racistisch symbool. Het was geen racisme en is geen racisme. Het item is doodgewoon gekaapt om actie te voeren en haat te uiten tegen de ‘smerige blanken’. Iedereen met schmink op zijn gezicht is een potentiele bedreiging voor deze SJW-stormtroepen. En alle linkse idioten -waarvan Quispel op deze site de belangrijkste is- tuinen er in. Sukkels met een grote bek hou je altijd.

    1. Baaz

     “Het item is doodgewoon gekaapt …”

     Net als de volgende termen:

     – Racisme
     – Fascisme
     – Nazisme
     – Islamofobie
     – Xenofobie
     – Homofobie
     – Populisme
     – Extreemrechts

     1. Fortiori

      – Dadaïsme

     2. Baaz

      Ik kende de term (nog) niet. Zo leer ik weer wat bij.

    2. Ernst Quispel

     Zit je steeds op die zure druiven te kauwen, Groeneveld?

     🙂

     1. Groeneveld

      Je had ook inhoudelijk kunnen reageren Quispel.

     2. Baaz

      “zure druiven”

      Nee hoor, die druiven zijn om de dooie dood niet zuur. Je kunt het natuurlijk altijd proberen.

     3. Baaz

      “Je had ook inhoudelijk kunnen reageren Quispel.”

      Ga je nu naar de bekende weg vragen Groeneveld?

     4. Baaz

      Eerst gaat meneer Quispel een stevige mening verkondigen, en als er tegengas komt doet hij er nog een schepje bovenop. Als vervolgens zijn situatie onhoudbaar wordt gaat hij ridiculiseren met onzin + een smiley. Die bekende weg was jou toch wel bekend Groeneveld?

     5. Ernst Quispel

      Het was maar een grapje, Groeneveld.

      Wel een grapje met een serieuze ondertoon: laat die verloren strijd voor Zwarte Piet los. Je zit ver in het buitenland en hier is allang besloten met die onzin te stoppen.

     6. Groeneveld

      Jazeker Baaz, de reacties van Quispel zijn voorspelbaar en volgen elkaar altijd op zoals jij beschrijft. Quispel heeft dan ook veel van een robopaat: de treurige combinatie van robot en psychopaat.

      Inmiddels weet iedereen hier op DDS dat hij persoonlijke meningen als feiten tracht te verkopen en hij als een laffe jakhals verdwijnt als het ‘m iets te moeilijk wordt gemaakt.

      Toch probeer ik met eindeloos geduld deze salon-cultureelmarxist en zich progressief wanende meeloper steeds opnieuw tot een inhoudelijke reactie te bewegen. Maar het is zinloos, ik weet het. Puur gekrijs en agitprop is het enige wat er uit komt.

     7. Baaz

      “verloren strijd voor Zwarte Piet”

      Onzin herhalen = onzin herhalen

     8. fockingworst

      @ernst mag 24/7 ZIJN MENING GEVEN.
      @ernst DENKT DAT HIJ VOOR HEEL NEDERLAND kan spreken.
      @ernst heeft moeite met het INSCHATTEN van situaties.
      @ernst heeft HIER bij dds ook ZIJN UITLAATKLEPJE gevonden om ZIJN EMOTIES EN MENING te KUNNEN verkondigen.

    3. ildib

     ‘De janknegers hebben Zwarte Piet geconfisqueerd en geannexeerd als racistisch symbool.’

     En het enige wat zij ermee bereiken is het feit dat de gemiddelde Nederlander nog een veel grotere hekel aan die kaffers krijgt en Zwarte Piet tot het einde der dagen zwart blijft.

     1. Ernst Quispel

      “‘De janknegers”

      Uiteraard heeft de Zwarte Pieten-discussie niets met racisme te maken.

     2. Baaz

      Klopt, net als blanken janken negers namelijk ook.

     3. Christina

      Zo is het inderdaad!!
      En dat hebben ze zelf in de hand gewerkt de `bijdehandjes`!!!!!

   2. TheresaGeissler

    Leg dan eerst eens uit, Ernst, waarom men persé rekening zou moeten houden met iets, wat, zoals jij het zelf uitdrukt, door sommigen wordt “ervaren”.
    Ipv “ervaren” kun je hier ook het woord “voelen” gebruiken; het wordt door sommigen zo “gevoeld” – niet eens door allemaal. En omdat sommigen het \o “voelen” moet er maar op stel en sprong een diepgewortelde traditie worden afgeschaft op straffe van belediging, verdachtmaking en intimidatie? Maak het even!
    Ik “voel” bij zovéél dingen wat, om maar een concreet voorbeeld te noemen: Als de één na de ander zich geroepen voelt om me telkens weer zg. “meevoelend” aan te spreken en me stomme vragen te stellen over mijn wat spastische motoriek, vragen die niets oplossen op de koop toe, maar daarom ga ik nog niet met protestbordjes en vermaningen-op-tv de boodschap doordrammen “interesseer U voor wat een beperkte wèl kan, niet voor wat hij níet kan” of zoiets. Drammen gaat eenvoudig te ver, punt uit.
    En dat geldt zeker voor een zwarte pieten-kwestie, die niet eens door álle ‘getinten’ als kwetsend wordt ervaren: Het Nederlandse volk is op dit moment nog niet toe aan verandering op dit gebied, heel eenvoudig. Laat ze zich daar liever eens bij neerleggen, zoals iedereen op z’n tijd dat wel eens moet, sorry hoor!
    (Maar dat weet jij ook heus wel: Je zit weer te jennen, grappenmaker.)

    1. Ernst Quispel

     Misschien mag ik reageren met een fragment uit het betoog van Gert Jan Segers dat ik van harte onderschrijf:

     “De demonstranten tegen Zwarte Piet zijn de activistische voorhoede van een veel grotere groep. Ik herinner me een donkere moeder die vertelde dat de aanloop naar 5 december voor haar kinderen de vervelendste periode van het jaar was. Iedere dag kregen ze te horen dat ze Zwarte Piet waren en zo werd iedere dag het verschil in huidskleur ingewreven.

     Dit weekend las ik de tweets van een vrouw die ik hoog heb, waarin ze iets liet merken van de pijn die ze al zo lang voelt bij de intochten met karikaturale Pieten. ‘Stevige afro’s’, ‘Sint die ze op hun domme gedrag wees’, ‘Surinaams accent’. Ieder jaar weer zijn deze mensen omstanders bij een feest dat hen het gevoel geeft dat ze er toch niet helemaal bij horen.

     Ik weet dat Sinterklaas en Zwarte Piet ook op de Antillen hun intocht doen en donkere mensen het feest daar meevieren. Maar dat doet niets af aan het gevoel van veel mensen hier dat ze een etnische minderheid zijn waar je de draak mee kunt steken. Zoals dat al zo vaak is gebeurd.

     De meest verbale vertegenwoordigers van beide groepen staan nu tegenover elkaar. Lijnrecht. Het heeft tot nare taferelen geleid, waarbij – voor zover ik dat heb kunnen waarnemen – de wanstaltigheden van één kant kwamen en geregeld in misselijkmakend racisme ontaardden.

     Als dit Amerika was geweest, zou dit in een culturele en etnische burgeroorlog kunnen ontaarden. Ook omdat dit in hun onvruchtbare tweepartijenstelsel politiek volop uitgebaat zou worden. Maar wij zijn Nederland en gezegend met onze polder. In die polder weten we dat we hier alleen droge voeten houden als we elkaar niet naar het leven staan.

     Daar komt de christelijke notie bij dat als één lid lijdt wij allemaal lijden. Een kinderfeest is geen fijn feest meer als er ook mensen zijn die er pijn door oplopen. Dan moet het gewoon anders.”

     1. ildib

      Tja, Farizeeërs geven elkaar graag gelijk…

     2. Groeneveld

      Een grefo-opvoeding haal je er nooit meer uit: het slachtoffer heeft een zieligheidstrauma opgelopen dat een leven lang duurt.

      Dat zie je aan Quispel, dat zie je aan Segers. Twee mannenbroeders in stompzinnigheid.

   3. Adriaan

    @Ernst, Nederlanders hebben er genoeg van om voor een zeer kleine minder, minderheid te moeten buigen en knippen. Hun motieven zijn vals en huichelachtig. Als zij zich gekrenkt voelen, voelen veel Nederlanders zich op hun beurt ook gekrenkt, dat ze hun Zwarte Piet willen afpakken. Je hebt het telkens maar over beschaving. Ernst, probeer nu eens te snappen dat beschaving helemaal niet bestaat. De mens, jij, en ik, zijn niet beschaafd. We moorden mekaar uit, we bedriegen elkaar, we schoppen op het voetbalveld de tegenstander half dood. Ik kan zo nog wel een uur doorgaan. De wereld is om zeep.

    1. Ernst Quispel

     Adriaan, in elk geval staat vast dat je in deze discussie niet over dé Nederlanders kunt spreken. Een snel slinkende meerderheid van de Nederlanders (en na dit weekend betwijfel ik of er nog een meerderheid bestaat) meent dat Zwarte Piet in een beschaafd land niet meer is te handhaven.

     1. Adriaan

      @Ernst, je bent hardleers, we zijn geen beschaafd land.

     2. BB

      @Ernst Quispel

      ‘Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten’

 2. Duke

  Terrorisme, er is geen ander woord voor.
  Cabaretiers durven geen grappen meer over de islam te maken, vanwege de dreiging van moslimfundi’s. Deze anti-Zwarte Piet terroristen proberen nu hetzelfde te doen voor iedereen die voorstander is van Zwarte Piet. Intimideren totdat ze hun zin krijgen.
  Het enige verschil, tot nu toe, is dat er geen doden zijn gevallen. Daar is al wel mee gedreigd (Sinterklaassniper, botsplinters).
  Als de blokkeerfriezen al zulke forse straffen krijgen, dan mogen deze gasten van de Grauwe Eeuw minstens een paar jaar zitten met tbs.

  1. Baaz

   “Terrorisme…”

   Zeker, dit soort gasten bevinden zich in exact hetzelfde geestelijke spectrum als waar de terrorist opereert.

 3. C.A.Barstow

  Mocht dat linkse tuig in je winkel verschijnen dan helpt natuurlijk maar één wapen en dat is de honkbalknuppel, de rest wijst zich vanzelf.

  1. Baaz

   Dat sowieso, in Nederland mag men zichzelf, anderen, eigen en andermans goederen, nog steeds straffeloos beschermen tegen wederrechtelijke aanranding. Alleen zullen dit soort slopers natuurlijk niet zomaar een risico nemen, die slaan alleen de ramen in.

  2. sjun

   Verstandig is het dan natuurlijk wel dat gebruiksvoorwerp door een toevallige onbekende passant te laten hanteren en wegwerken op het moment dat de beveiligingscamera’s een hick-up vertonen voor het geval dat er juridisch weer eens met roodverpolitiekte maat gemeten gaat worden.

 4. Meester Kong

  “dat was natuurlijk een retorische vraag”
  Tja iemand die daar alles van af weet heeft zich vannacht maar weer eens belachelijk gemaakt.

  Om 2 uur vannacht gaf iemand de juiste reactie..

  ,,De heer Baudet komt aanfladderen, krijst de boel bij elkaar, schijt de boel onder en laat ons alles opruimen.”

  1. Baaz

   Verkeerde artikel Kong.

   1. Meester Kong

    Tja, dat @ Dolle Dries virus waart nog rond 🙂

    1. Baaz

     😛

  2. Siemien

   @Kong “De heer Baudet komt aanfladderen, krijst de boel bij elkaar, schijt de boel onder en laat ons alles opruimen”

   Uiteraard is dit een leugen, je typeert Ernst hier héél duidelijk, duidelijker kan jij het niet zeggen, waarvoor dank..

 5. Troelstra

  Heeft Jesse Klaver zich al tot de premier gewend om om een veroordeling te vragen?

 6. Aytas

  Opsluiten die gekken.

  1. Baaz

   Met de nadruk op poepzakken.

 7. sonar

  Dat is toch de club waar Heinrich van Hupscheuten,kwispelstaart,Beukman,aapje Kong ,Spaans pepertje ,en die andere linkse ratten lid van zijn, zielig als je zo op het podium moet blijven.
  Oppakken en laten rotten in de bak,alhoewel verrot zijn ze al dat is links eigen.

  1. Meester Kong

   @sonar

   #zielig

  2. Ernst Quispel

   @Warrig, sonar. Kun je echt niet beter?

   1. sonar

    Kong,kwispelstaart ik snap dat de waarheid heel veel pijn doet en hard is,dat komt voort uit jullie eigen reacties en daar zijn jullie zelf verantwoordelijk voor.
    Ga lekker zo door dan krijg er steeds meer anti reacties van DDSers.
    En verder een ellendige dag toegewenst.

    1. Ernst Quispel

     Kong, Kwispelstaart, ik snap dat de waarheid heel veel pijn doet en hard is. Dat komt voort uit jullie eigen reacties en daar zijn jullie zelf verantwoordelijk voor.
     Ga lekker zo door, dan krijgen jullie steeds meer anti reacties van DDS-ers.
     En verder een ellendige dag toegewenst.

     1. Baaz

      *kopiëren & plakken*

      Als je klaar bent met reageren kun je dat altijd nog doen, voor zover ik weet is dat op DDS ook gewoon toegestaan.

  3. Heinz

   Ik zit mij wel een beetje te bescheuren @Sonar, maar dat vindt u best niet erg denk ik…:-)

   1. Baaz

    Net als de mededeling; ik ga even poepen. Het idee dat iemand dat zou willen weten is best opmerkelijk.

    1. Heinz

     Hoe bedoelt u, @Baaz. Ik begrijp u even niet.

 8. Ries

  @ Aytas
  Dank je de koekoek. Bij de universiteit riekt het mij te linksig.

 9. Ries

  Merkwaardig en zwak dat de linksaf-trollen niet inhoudelijk op mijn opmerkingen reageren. Te pijnlijk jongens en meisjes? En de opmerking om me voor een univrsiteit op te houden slaat als een tang op een halal-varken.

 10. Troelstra

  Dit begint op een Kristalnacht te lijken.

 11. HEM

  De vader van Máxima en zijn kornuiten hadden een oplossing voor dit soort gasten. Laat het in Godsnaam niet zo ver komen in Nederland.

 12. sjun

  Dat vraagt om een aangifte wegen bedreiging, stalking en afpersing om via justitie voortaan gevrijwaard te blijven van geciteerde retoriek. Verstandige winkeliers hengelen eens bij de lokale gemotoriseerde tweewielersvereniging met een verzetje.

  Het kan natuurlijk nooit zo zijn dat welbewust uitgeschoven lange tenen de juridische maat der dingen of de inkleuring van een kinderfeestje gaan bepalen.

  1. Ernst Quispel

   Verstandige winkeliers weten allang dat het vertoon van Zwarte Piet de omzet drukt.

   1. Mariposa78

    “het vertoon van Zwarte Piet de omzet drukt.”
    Bron dat dit daadwerkelijk zo is?

    1. Mariposa78

     Nou komt er nog wat van? Ik heb niet de hele dag de tijd.

     1. fockingworst

      @mariposa78
      Er valt geen discussie te voeren met een trol.
      Ik raad u aan uw discussies te bewaren voor een respectvolle reaguurder en niet @ernst @spaanse kok @heinz @svetlana en nog een paar van deze.
      Uiteraard staat het u vrij te doen wat u wilt.

     2. Mariposa78

      fockingworst ik heb het door in de hoop dat hij EENS, EENS een normaal en antwoord kan geven over iets waar hij wel kennis over heeft.
      Dan gaat als laatste ook nog vragen stellen aan mij over zijn toilet gebruiken wel of niet vast zitten?????
      Verdwaasd dat is hij wel i rest my case.

    2. Ernst Quispel

     Uit het feit dat alle grootwinkelbedrijven Zwarte Piet in de ban hebben gedaan mag gevoeglijk worden afgeleid dat hun marketingafdelingen dat grondig hebben doorgerekend.

     1. Mariposa78

      Dat is geen bron maar jouw mening die je alweer als een feit benoemt.
      En en daar uit blijkt, alweer dat je er weer naast zit.
      “grootwinkelbedrijven Zwarte Piet in de ban hebben gedaan mag gevoeglijk worden afgeleid dat hun marketingafdelingen dat grondig hebben doorgerekend”
      We hebben immers over kleine winkels en niet over grote winkelketens.
      Door gerekend moet door berekend zijn, gevoegelijk afgeleid van wat?
      Dat je alweer over komt als een zeer domme jongen dat blijkt maar weer.

     2. Ernst Quispel

      Er is geen reden waarom de omzetgevolgen van het racistische symbool Zwarte Piet voor grootwinkelbedrijven wel en voor kleine winkels niet bestaan.

     3. Mariposa78

      Je onderbouwd weer niks en draait er zoals altijd weer om heen.
      Kleine winkels doen immers anders zaken dan grote winkelketens.
      Mocht je dit niet willen/ kunnen begrijpen dan straalt de dommigheid er vanaf.

     4. Ernst Quispel

      Kun ie dan onderbouwen, Mariposa, in welk opzicht het winkelpubliek van kleine winkeliers zodanig afwijkt van het winkelpubliek van grootgrutters dat zwarte Piet in het eerste geval niet tot omzetverlies zal leiden?

     5. Mariposa78

      Ja dat kan ik onderbouwen, maar dat is net zoiets als naar de bekende weg vragen.
      jij weet toch alles leg jij het maar eens uit zodat je even kan schitteren.
      Ik ga niet voor jou het denk werk doen, ben je helemaal van de pot gerukt?
      I rest my case, toedels.

     6. Ernst Quispel

      Zit je inhoudelijk al weer helemaal klem, Mariposa?

      🙂

     7. fockingworst

      @ernst mag ZIJN MENING RIJKELIJK verkondigen op dds.
      @ernst mag dit 24/7 doen en maakt daar ook ge(mis) bruik van.

 13. Mariposa78

  Stichting Minority Perspective:
  Geeft precies aan waar het mis gaat.
  Het handje vol is behoorlijk vol van zichzelf.
  Ik heb dan ook medelijden met hun, kijk hoe zij in het leven staan erg zielig en hebben medische hulp nodig.

 14. Lars030

  Woont dat terror- en tuigclubje van Grauwe Eeuw (en hun St. Majority Perspective) niet met z’n vieren in dat gekraakte schoolpand aan de Ravellaan 7 te Utrecht?

 15. robroy

  Nog maar weer eens een rondje SINT ja ??? DDS begint bedenkelijk te worden .

 16. Heras

  En waarom veroordeelt de overheid dit soort stompzinnige acties niet? Wel piepen dat rechts zo agressief reageert, na jarenlang uitgedaagd te zijn.

 17. Baaz

  Vandaag (23 nov 2018) in het AD:

  Dit jaar geen enkele Piet bij Sinterklaasfeest op Nieuwe Binnenweg

  Geen Zwarte Piet, geen Regenboogpiet én ook geen Roetveegpiet. Een ondernemersvereniging in Rotterdam hoopt door alleen de Sint op te laten draven voor zowel de voor- als de tegenstanders van Zwarte Piet een gezellig feest te organiseren.

  1. Baaz

   Volgend jaar ook geen Sinterklaas, weer een probleem minder. Meteen kerst afschaffen, wat denk die Kerstman eigenlijk wel?

 18. Lugar

  Nog even en hij is weer naar Spanje, de Zwarte Piet. Maar toch Jenny nog even aan het woord, zij kreeg 240 uur(!) werkstraf:

  “Voor sommigen ben ik een held, voor anderen een racist. Maar ik ben geen van beide. Ik vertegenwoordig juist de grote middengroep die te lang heeft gezwegen, de ontelbare, bijna dagelijkse reacties van afgelopen jaar bevestigen dit. De zwartepietendiscussie speelde in mijn omgeving eigenlijk niet zo. Ik heb vriendinnen die anti Zwarte Piet zijn, daar hadden we het dan weleens over.”

  Bron: Telegraaf za 1 dec 2018

  1. Lugar

   Vervolg:

   “Het Openbaar Ministerie eist taakstraffen in plaats van geldboetes ‘omdat we dat geld via crowdfunding toch wel bij elkaar krijgen’. Dus ik moet zwaarder gestraft, omdat andere mensen mij steunen? Geen Stijl publiceerde een lijst van zaken waarbij verdachten 240 uur taakstraf hebben gekregen. Dat waren onder andere zware geweldsdelicten en ging van doodrijders tot aanranding en zware mishandeling! Dan is de verhouding toch zoek?”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.