Heftig! Huis Theo Hiddema vermoedelijk beschoten: ‘Klein rond gaatje in m’n ruit. Binnen lag glas!’

In de nieuwe biografie van FVD-Kamerlid Theo Hiddema doet laatstgenoemde een boekje open over de gevolgen van zijn politieke carrière voor zijn privé-leven. Zo beweert Hiddema dat zijn huis eerder dit jaar is beschoten. Een ruitje aan de voorzijde van zijn huis lag aan diggelen, en in het glas was een klein rond gaatje te zien. De AIVD adviseert Hiddema om niet meer bij het raam te zitten…

Het nieuws komt doorgaans uit de kranten en het internet, maar zo nu en dan bevatten ook boeken opmerkelijke onthullingen. Zoals Mr. Hiddema in de politiek, het nieuwe epistel van de veelgeprezen Stan de Jong. De boek bevat een passage, waarin Hiddema vertelt over een onaangename thuiskomst. Niet alleen treft hij Thierry Baudet voor zijn deur, maar ook de technische recherche. Baudet had een kogelgat in Hiddema’s voorruit gesignaleerd:

“Ongeveer een week na de boekpresentatie kom ik met Thierry en Jeroen terug uit Den Haag, rond half acht ’s avonds. Ik stap uit de partijwagen en denk: ik ga nog snel even naar de Albert Heijn. Als ik terugkeer, staat de politie, waaronder de technische recherche, voor mijn deur en staat Thierry midden op straat. Terwijl ik naar de Appie was gelopen, had Thierry ontdekt dat een ruitje aan de voorzijde van mijn woning was gesneuveld. Er was iets doorheen gegooid of geschoten – het resultaat was een klein rond gaatje met daarom heen barsten. Binnen lag wat glas. Iemand kan niet vanaf het trottoir met een stok tegen het raam hebben geslagen, daar kun je niet bij, en krijg op die manier maar eens zo’n mooi rond gaatje. Mijn theorie is dat vanaf de overkant een kogeltje is geschoten, misschien met een luchtbuks. Maar de recherche heeft onderzoek gedaan en heeft niets kunnen vinden.”

Geen bewijsmateriaal, dus ook geen daders. Maar Hiddema heeft wel een theorie: de dader komt uit islamistische, en anders extreem-linkse hoek. Vlak voordat zijn ruit sneuvelde, had de FVD’er namelijk gepleit voor het sluiten van moskeeën die geldstromen uit onfrisse oorden ontvangen.

“Een paar dagen eerder had ik in de Kamer een debat gevoerd over de illegale geldstromen uit onveilige landen. Toen heb ik bepleit dat de minister op grond van artikel 140 Wetboek van Strafrecht, dat gaat over criminele organisaties, moskeeën kan sluiten. Een direct verband kan ik niet bewijzen, maar het zou kunnen dat het uit die hoek komt. Een Marokkaan gaat niet met een steen of een stok eropuit, die heeft eerder een vuurwapen bij zich. Maar het kan natuurlijk evenzogoed uit extreemlinkse kring komen. Blijkbaar houdt de politie mijn pand in de smiezen. Men was opvallend snel paraat. Iemand van de AIVD was hier ook, zei dat ik niet meer aan het raam bij de gracht mocht zitten. Maar ik zei: ‘Daarom wóón ik hier juist.’”

Pas goed op jezelf, hè, Theo! Genoeg gekken met rare ideeën in dit land…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Troelstra

  Kogeltjes van links. Dat hebben we eerder meegemaakt.

  1. Meester Kong

   @Troelstra

   Gekkie, waarom zou links bang moeten zijn voor Hiddema.
   Die man verdwijnt binnenkort van het politieke toneel.
   Advocaat en politicus wordt hem teveel.

 2. Meester Kong

  DDS Stijl.

  Vermoedelijk heeft Baudet met een katapult het raampje stuk geschoten.
  Redenen — reclame voor het nieuwe boek van den Hiddenmeister..

  1. robroy

   Vermoedelijk heeft Baudet met een katapult het raampje stuk geschoten.
   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
   Man man wat ben jij geschift HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

  2. Gekko

   Niveautje hoor, Kong. Gauw terug naar de kleutersite.

  3. Lugar

   Pas goed op jezelf, hè, Theo! Genoeg gekken met rare ideeën in dit land…

 3. Lugar

  Kogels komen altijd van links! Uit het vergif, de haat en de boosheid van linksaffers als het over FVD/Baudet gaat is feilloos af te lezen waarom het niet vreemd is dat het huis van Hiddema is beschoten. Ee de AIVD adviseert Hiddema om niet meer bij het raam te zitten…

 4. Aytas

  Dit verhaal moet zeer serieus worden genomen. Hoewel ik m’n twijfels bij de ernst heb, bij een kogel was er technisch bewijs, moet ook een engnek als hiddema beschermd worden. Denk dat als er iets aan de hand is je het inderdaad in rechts extremistische hoek moet zoeken, onderlinge rechts extremisten oorlog.

  1. Lugar

   “rechts extremistische hoek”

   O ja joh? Ben je in de war met links en rechts?

   1. Stanly2000

    Lugar, Aytasje is niet in de war met links en rechts. Ze is TOTAAL in de war!

  2. sjun

   Tuurlijk Wim. Fortuyn en van Gogh werden immers ook door Rechts-extremisten omgelegd…

   1. Lugar

    “Tuurlijk Wim.”

    Ja denk je?

   2. Ernst Quispel

    Hoe kom je daar bij, sjun?

   3. Aytas

    Sjun wat noem jij salafisme? Je kunt de zaken wel de hele tijd omdraaien maar extreem rechts blijft gewoon extreem rechts.

 5. struisvogelpolitiek

  Er zijn hier mensen die sarcasme niet herkennen.

 6. Heinz

  “Kogels kwamen van links” is ook al zo’n bekend script. De bazooka waarmee geschoten werd op de rechtbank in Amsterdam en de motorbrigades die een burgemeester uit huis joegen, dan ?
  Cohen kreeg bedreigingen aan zijn adres, Aboutaleb krijgt bedreigingen aan zijn adres. Hiddema zit in de politiek en niet in een vioolkwartet…

  1. Lugar

   @Heinz: Met enkele uitzonderingen ben jij toch weer mooi in staat de regel te bevestigen. Je vergeet Breivik en Tristan van der Vlis…

 7. Rosasolis

  Velen hebben te maken gehad met vandalisme, niet alleen T. Hiddema. In ons dorp was er een jeugdbende die het prachtig vond om grote stenen of eieren naar woningen te gooien in het midden van de nacht. Of tuinhekken te vernielen. Vlak voor pinkster werden goed onderhouden tuinen tijdens Luilaknacht met slagroom bespoten. Die tieners werden eindelijk door de politie gepakt.
  Maar onze overbuurman was tijdens de zomer niet zo gelukkig. Zijn busje werd totaal vernield door een stel gast-arbeiders die probeerden het te stelen, om het naar een
  oost-Europese land te sturen. Het lukte hen niet om met de bus weg te rijden,
  maar de vernieling binnen en buiten was heel erg. Bovendien heeft het uren geduurd tot de politie eindelijk arriveerden. Nu zijn er actieve bendes vanuit oost-Europese landen die proberen aan geld te komen via het stelen van auto’s en ze te verkopen in hun moederland, via criminele handel. .

  1. Lugar

   “Velen hebben te maken gehad met vandalisme…”

   O gelukkig, het was slechts vandalisme en velen hebben daarmee te maken gehad. Dan valt het toch weer mee. O ja, en het is Hiddema maar natuurlijk.

   1. Rosasolis

    Lugar. Idioot! Vandalisme is vreselijk en is voor niemand “natuurlijk”. En bovendien “valt het NIET toch weer mee”. Hopelijk heeft u er nooit last van vandalisme gehad. U bent hard aan het ontwikkelen tot een meester-trol van het verdraaien van commentaren van vele abonnees aan deze site.

    1. Lugar

     “Lugar. Idioot!”

     Nee hoor, zo ga jij mij niet aanspreken. Je gaat in het script, dag Rosa!

     1. Rosasolis

      @Lugar. Wie denkt u dat u bent? U bent van mening dat u alles beter weet, en heeft altijd scherp kritiek aan vele abonnees op deze site, die niet altijd hetzelfde als u denken. Nogmaals, het is aan de redactie te beslissen wiens commentaren zij willen publiceren.

    2. marco1

     Nou Rosalis als het bij Hiddema werkelijk een kogelgaatje was in het raam vind ik de vergelijking met vandalisme ook wel erg apart. Dat ben ik eigenlijk niet van u gewend normaal zijn uw comment aren altijd er duidelijk en rechtstreeks verbonden met het artikel boven de commentaren.

 8. Spaanse kok

  Hiddema, de man die er geen enkel probleem mee had de zwarte weduwe Ros van Tonningen te verdedigen.
  Voor mij heeft hij volledig afgedaan, had Moszkowicz toch meer principes.

  1. Ernst Quispel

   Advocaten die misdadigers niet willen verdedigen vanwege de ernst of aard van hun misdaden deugen zeker niet.

   1. Spaanse kok

    Daar denk ik dus heel anders over.

    1. Ernst Quispel

     Dat is jammer. Ik vertolk slechts een belangrijk principe in onze rechtsstaat: zelfs de grootste schurk heeft recht op verdediging in de rechtszaal.

  2. FLP

   Wat een dom gelul !!

  3. wheelboy

   Spaanse Kok
   Dan kan je iedere Advokaat wel afdoen . Want zij vertegenwoordigen vaak criminelen die dingen doen die wij verachtelijk vinden . pak bv zon gast die een scheidsrechter dood trapt of zn gast die al meerdere malen voor verkrachting vast heeft gezeten en dan een meisje verkracht en vermoord . Dat Moszkowicz die zwarte weduwe niet vertegenwoordigde snap ik vanuit zijn joodse achtergrond goed . Maar iedere verdachte heeft nu eenmaal het recht op een advocaat . En ook ik denk wel eens hoe kun je die in godsnaam vertegenwoordigen

 9. HEM

  Ik stond in mijn kamer (flat, onderst verdieping dus half hoog) en hoorde een enorme knal. In mijn ruit (dubbel glas) zat in de buitenste ruit een rond gaatje, daarom heen een kratertje.
  Ik heb direct 112 gebeld, met de mededeling: “Er wordt op mijn huis geschoten”.
  Drie kwartier later verschenen er twee politieagenten.
  Waarschijnlijk waren er belangrijker zaken, die eerst afgehandeld moesten worden.

  1. Ad Infinitum

   Dat gaat u straks meer en meer ervaren wanneer de politie moet “handhaven” volgens de wet.
   Begrijpt u hem? Kostbare tijd verdoen !

   1. Lugar

    Lukt het?

 10. wheelboy

  Ik denk dat Hiddema er niet zon probleem mee heeft .Afgelopen zomer zag ik hem nog in de Febo Vlak bij het leidseplein in zijn uppie . Van de andere kant vind ik wel dat een politicus zonder problemen zijn ideeën wat je er ook van vindt moet kunnen spuien . Ik ben het vaak ook niet eens met de linkse kliek maar dat geeft me niet het recht iemand te beschieten of te vermoorden of op te roepen tot moord .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.