Huilactivist Jerry Afriyie nu ook boos op Dieuwertje Blok (Sinterklaasjournaal): ‘Laf! Blackface Piet moet weg!’

Terwijl z’n vriendjes de tunnel naar het Mediapark blokkeerden, zette Jerry Afriyie het vanochtend op een krijsen in het Parool. Want – jankerdejankjankjank – het Sinterklaasjournaal heeft ook nog ‘traditionele’ Zwarte Pieten en dat is allemaal heel erg laf en racistisch en aanleiding om als een kleuter te stampvoeten. En om de één of andere reden is het allemaal de schuld van Dieuwertje Blok, de presentatrice van het Sinterklaasjournaal.

De intocht van Sinterklaas nadert met rasse schreden, maar iets dat al enkele weken hier is, is de Pietendiscussie. Ditmaal geopend door de Rechtbank Leeuwarden, die de Blokkeerfriezen heeft veroordeeld tot taakstraffen tussen de 80 en 240 uur. Maar een hoofdrol is ook weggelegd voor Jerry Afriyie, die overal graag komt vertellen waarom de kindervriend Zwarte Piet stiekem een enorme KKK-racist is.

Terwijl z’n vriendjes de tuigverkeersontregelaars uithingen in Hilversu, ging Jerry Afriyie bij Het Parool lekker verongelijkt zitten doen over het Sinterklaasjournaal. Er zijn namelijk ook in 2018 gewoon weer Zwarte Pieten te zien, en dat kan natuurlijk niet zomaar. Daar moeten ontslagen voor vallen, en mensen moeten beschadigd worden. In dit geval is Dieuwertje Blok de kop van Jut bij Jankende Jerry. De Mediacourant:

“Anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie is niet alleen boos op Twan Huys, maar ook op Dieuwertje Blok. Hij hekelt dat ze aanblijft als presentatrice van het Sinterklaasjournaal. Dat zegt hij in Het Parool. Antipieters maken zich er boos over dat het Sinterklaasjournaal vasthoudt aan Zwarte Piet. Zelf heeft Blok in de media gezegd dat ze tégen Zwarte Piet is. “Ik vind het laf dat ze nog bij het Sinterklaasjournaal zit. Zij heeft gezegd dat we van black face af moeten“, zegt Afriyie.

De activist vindt het heel raar. “Waarom blijf je dan bij een redactie die de roetpiet zo vaak door de schoorsteen laat gaan dat hij alsnog zwart is?””

Behalve Blok moeten ook Twan Huys (“journalistieke professionaliteit moest wijken voor de kijkcijfers”) en ‘witte’ mensen in het algemeen (“Witte mensen heb ik nooit onrecht zien bevechten met een glimlach”) kregen nog een keer op hun falie van Calimero-Jerry.

Het leven is zwaar, man. Het leven is hard. En Zwarte Piet is nu eenmaal zwart. Deal with it, sneeuwvlokje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Seneca

  @Tim
  wilt u geen discriminerende woorden gebruiken? om een sneeuwklokje te vergelijken met Jerry is discriminatie van het sneeuwvlokje.

  1. van Urk

   ”Black face Piet moet weg” Net als Black Face Jerry. Dat ie dan niet boos is dat Suriname en de Antillen zich vasthouden aan Zwarte Piet. Laat ie daar zijn onmetelijke vrije tijd in gaan steken.

 2. Ernst Quispel

  Afriyie heeft wel een beetje gelijk: Zwarte Piet in het nationale Sinterklaasjournaal, dat kan echt niet meer.

  1. Baaz

   Jouw mening is ook gewoon een mening, dat mag best gezegd worden.

  2. van Urk

   Natuurlijk kan dat omdat de meerderheid van Nederland nog steeds voor Zwarte Piet gaan. De kleine meerderheid kijkt AT5.

   1. Ernst Quispel

    De publieke omroep moet het goede voorbeeld geven en Zwarte Piet vermijden.

    1. van Urk

     De publieke omroep moet de wens van de kijkers behartigen. Velen willen gewoon zoals altijd Zwarte Piet op tv zien.

     1. Ernst Quispel

      En een minderheid voelt zich gekwetst en dat moeten we, zeker als dat weinig moeite kost, vermijden.

     2. van Urk

      ”Beter gekwetst door de waarheid dan getroost door een leugen” Khaled Hosseini

     3. Bart

      Nee Ernst dat moeten we niet!

      Die kleine minderheid heeft maar gewoon te accepteren dat we zwarte piet hier hebben en nu eens ophouden met dat eeuwige gejank!

      En vergis je niet, het gaat mensen als Jerry helemaal niet om racisme, het is een manier om subsidie binnen te halen. Jerry misbruikt simpele zielen zoals jij daarvoor.

     4. Siemien

      @Ernst jij lult ineens over minderheden, je spreekt met dubbele tong..

    2. henkC

     Wellicht tijd voor dds om jou te mijden?

    3. Ride eat sleap repeate

     Tegemoet komen? Deze dram-drama-eikel moeten ze hard voor zijn schenen schoppen.
     Waarom zo’n zeurkloot gelijk geven? Dan komt hij wel weer met het volgende. Een keer de poot stijf houden en niet alles zomaar verkwanselen omdat een heel klein groepje het (bewust) niet wil snappen.
     Het zenderaanbod is enorm, het aantal te bezoeken plekken in Nederland ook. Als iemand iets niet wil zien, zap dan weg of ga naar een andere plek.
     In zijn geval het liefst een eind over de grens.

     1. van Urk

      De gayparade is voor mij ook niet weggelegd en voor sommigen zelfs aanstotend. Maar ik ga er niet over lopen klagen in de media met het feit dat deze heren het recht hebben om in de grachten samen te mogen gaan feesten. Ik kom ook niet aan het Kwaku festival want dan krijg ik dezelfde argumenten te horen als over het Sinterklaas feest. U weet wel..cultuur, geschiedenis en tradities enz.

    4. BB

     Wederom enkel een mening

    5. Jacco

     Gelukkig geven de meeste gemeentes het goede voorbeeld namelijk zwartepiet zoals het hoort

    6. Bart

     Nee Ernst daar is de publieke omroep niet voor, het word misschien wel gebruikt als propaganda kanaal maar daar is ze niet voor bedoeld.

     Het is ook echt totale onzin dat ten eerste deze jankerds een podium geven het goede voorbeeld is, en sowieso dat ze het goede voorbeeld moeten geven.

  3. HW

   De publieke omroep moet een goed voorbeeld geven en de taal spreken van de meerderheid van de betalende bevolking en dat is nu een Sinterklaas en een zwarte Piet.
   We hebben geen veegpieten in de aanbieding net zo min als veegafrikanen.

  4. henkC

   Als je een kind dat dramt gelijk geeft dan is het hek van de dam.
   Hij zal dan blijven drammen om zijn zin te krijgen want hij weet dat het werkt.

   Ik heb nog nooit deze man in de media zich op een normale manier zien gedragen om uberhaupt maar een poging te wagen de dialoog aan te gaan.

   Als je zelf kinderen zou hebben dan weet je feilloos hoe je met drammers om moet gaan.
   Negeren.. en zeker niet hun zin geven.

   Een minderheid voelt zich gekwetst en daar moet je rekening mee houden.
   Wat nu als de meerderheid zich gekwetst voelt? Mag je die dan wel negeren om een minuscuul groepje mensen tegemeot te komen?

  5. HW

   Natuurlijk kan dat nog steeds, want een klein groepje lanterfanters meent de vrijheid van een heel volk te kunnen ontfutselen.
   Dus vanaf nu ZWARTE PIETEN MET RODE LIPPEN EN GOUDEN OORBELLEN.
   En Jerry krijgt van mij een wit mutsje met rode veer. De roeptoeter

  6. AS210854

   EQ, wat ben een racist, mogen zwarte mensen geen zwartepiet meer zijn van jou.

 3. Jacco

  We moeten van black face af.nou Jerry wat let je vertrek zeurpiet

 4. Pedrito

  Ik hoop niet dat ik per ongeluk Jerry Afriyie inlevende lijve tegenkom. Ik lijdt aan een gezonde haat tegen alle rascisten van welke tint dan ook en sta niet voor de gevolgen in bij een ontmoeting !

 5. zeester

  Ha ha
  Het leven is zwaar Het leven is hard. En Zwarte Piet is nu eenmaal zwart.
  En een Zeur Piet die blijft Zeuren Sluit op den duur zijn eigen Deuren
  Deal with it, sneeuwvlokje.

 6. Floris

  Het is typerend voor dit soort activisten dat ze zelfs medestanders als Blok en Huys aanvallen omdat ze in hun ogen niet ver genoeg gaan.

  # Extremist.

  1. van Urk

   Die activisten weten dat de Linkse overheid, media en de rechterlijke macht achter hen staan. De rest is vogelvrij en wordt -d.m.v. die hoge straf voor de blokkeer Friezen i.p.v. het straffen van blokkeer Turken en blokkeer anti pieten- door de rechterlijke macht bang gemaakt

   1. Floris

    “Die activisten weten dat de Linkse overheid, media en de rechterlijke macht achter hen staan.”
    ———————————————————————-
    Inderdaad.

 7. P.Sisterons

  Alle Niknokkers die zich niet willen aanpassen in Nederland terug naar Afrika, hun beloofde continent. Jerrycan Airfryer en die waardeloze muts voorop. Ze krijgen bij hun afscheid allemaal een kapot mobieltje mee. Want ze hebben daar tamtam.

  1. HW

   We missen nog een zeurpiet. Kan Dieuwertje sneeuwwitje Jerry die tijdelijke baan niet aanbieden, dan heeft die wat te doen en hoeft ook niet de hand op te houden.
   Wat er nu binnenkomt krijgt hij hoofdzakelijk van DWDD, Pauw en natuurlijk onze RTL – sensatie jager Twan de Walgelijke..

   1. henkC

    Baan aanbieden?
    En jij gelooft dat deze man een baan wil?

    Daarnaast is er de k ik geen enkele baas bij zijn volle verstand die hem een baan aanbiedt.
    Alhoewel St Klaas wel eens een uitzondering kan maken als een bezuiniging op schmink

    1. HW

     Ik weet je hebt gelijk, maar de Dieuwertje heeft de zaakjes toch ook niet meer op een rij, dus misschien kunnen we hem toch iets voor ons geld laten doen.

  2. van Urk

   Al eeuwenlang is het gebruikelijk dat nieuwkomers zich moeten aanpassen aan de oorspronkelijke bewoners en dat is kennelijk in een oogwenk verandert en moeten wij aanpassen aan dit soort minderwaardigheidscomplex figuren. Het is te gek voor woorden dat een kinderfeest zo verworden is dat kinderen door detectiepoortjes moeten gaan lopen en achter hekken worden gestopt om voor hun eigen veiligheid de Sint te kunnen verwelkomen en dat winkels ook al niet meer feestelijk eruit zien omdat de pepernoten wegens de VOC specerijen en Zwarte Piet afbeeldingen op snoepgoed en koekjes ook al niet koosjer blijken te zijn. Het zijn mensen die er alleen op uit zijn om onze trotse geschiedenis, cultuur en samenleving te verwoesten.

 8. henkC

  Wat dit figuur vergeet is dat hij met zijn acties ook de goodwill bij de gematigde Nederlander hard aan het verpesten is.

  Ik was zeker bereid om te praten over roetpieten, kleur Pieten, zeur Pieten en wat voor Pieten dan ook. Echter met zijn verschrikkelijk gedram, verwijtende vingertje en zijn generaliseren van alles wat blank is is slavendrijver.

  Hierdoor heeft deze man alle maar dan ook alle respect in mijn ogen verloren.
  Ik heb dan ook geen enkele behoefte om dit figuur op welke manier dan ook tegemoet te komen of een luisterend oor te bieden.

  Hij krijgt van mij de zelfde behandeling die ik mijn kind gaf als die eens een keertje dramde en dreinsde en dat is :”Absoluut nooit never zijn zin tijdens het drammen.”

 9. C.A.Barstow

  Wanneer je een land wilt vernietigen dan begin je het onderwijs en de cultuur aan te pakken, ik ben benieuwd wanneer de kerstman aan de beurt is t.g.v. die smerige geitenneukers.

  1. van Urk

   Wat loopt ie nou eigenlijk te janken. Zet ik even het Sinterklaas journaal op voor de kids en wat denk je.. treurige gezichten.

 10. Gerlos

  Ik heb het idee dat er weer veel racistische Blanke Nederlanders bijgekomen vanwege al die niksnutten die lopen te schreeuwen over onze grote vriend ZWARTE PIET.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.