Huilbaby’s van Jerry Afriyie’s Kick Out Zwarte Piet druipen af in Nijmegen: “Niet zoals het hoort!”

snapshot
Foto: KOZP-demonstranten demonsteren bij een Sint-intocht. Bron: Screenshot NTR.

Burgers van Nijmegen kunnen zaterdag opgelucht ademhalen: er zal aanstaande zaterdag geen tuigdemonstratie plaatsvinden tijdens de intocht van Sinterklaas. Kick Out Zwarte Piet mag niet op een plek demonstreren die ze prominent genoeg is, en druipen daardoor met veel misbaar af. Volgens de welbekende woordvoerder Jerry Afriyie is het allemaal heel erg oneerlijk.

Kick Out Zwarte Piet heeft grote plannen voor zaterdag: op tientallen locaties in heel het land wil de club de intocht van Sinterklaas verpesten voor zoveel mogelijk kinderen. Ook in Nijmegen stond een demonstratie gepland. Maar de burgemeester had geen zin in onregelmatigheden – hij verwees KOZP naar een plek die niet langs de intochtroute lag.

Dat was de luxekoningen van Kick Out Zwarte Piet natuurlijk niet goed genoeg, die graag prominent met hun bakkes op de (lokale) televisie wilden. En dus moest de demonstratie dan maar worden afgelast. Want zonder camera’s is de strijd ineens niet meer zo belangrijk:

“Kick Out Zwarte Piet heeft besloten zijn demonstratie in Nijmegen af te blazen vanwege „het grote aantal bedreigingen” en omdat de burgemeester de actiegroep „geen goede protestlocatie” wil toewijzen. Dat zegt activistenleider Jerry Afriyie tegen NRC.

Afriyie: „In 2016 verbood Aboutaleb [burgemeester Rotterdam] ons protest omdat wij niet via de voordeur kwamen. Nu hebben we ons netjes aangemeld en faciliteert hij onze demonstratie nog steeds niet zoals het hoort.”

Ach gossie. Of zoals Brigitte Kaandorp al zingen: jongens, wat hebben jullie toch een héél zwaar leven!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

57 reacties

 1.   

  Ik zie daar een trompet, dat is een deksels handig instrument!

 2.   

  Zonder camera is het opeens niet meer interessant. Deze mediageile activisten hebben -zelfs met de ervaring dat zij in Friesland zijn tegengehouden- echt niet door dat niemand in Nederland op de dag van een traditionele kinderfeest belang heeft aan jankende, zeurende en drammerige demonstranten op tv.

  1.   

   “dat niemand in Nederland”

   M.u.v een schreeuwende minderheid.

   1.   

    Maar dat zijn mensen die niet thuis horen in mijn eens zo mooie Nederland.
    Het is zoals Theo van Gogh al zei, ik heb ze nooit gevraagd om te komen.
    Dus weg wezen !!

 3.   

  haahahaha … langzaam maar zeker …. lol

 4.   

  Terreur werkt kennelijk.

  Triest.

  1.   

   We zullen het ontdekken, kenmerk van een schreeuwende minderheid is dat het een minderheid is.

   1.   

    Het linkse geboefte bestaat uit 182 personen in ons land.
    Zie artikel van Wierd Duk in De Telegraaf.
    Zij mogen met hun ongure smoelwerken bij DWDD en Pauw hun zegje komen doen.

  2.   

   Ernst vindt het dus ook triest dat er niet ge-BBQd kan worden voor een moskee.

   En dat mag hij vinden.

  3.   

   Over welke terreur ( welke kant ) heb je het dan over?
   De gemeente heeft terecht en bewust een veilige keuze gemaakt.
   Kan je of wil je niet volgens de spelregels spelen, dan moet je het maar doen met de kaarten zoals ze gedeeld zijn.

  4.   

   Zo ook met de cartoonwedstrijd van Wilders. Ook toen was de aankondiging van aanslagen de reden om de wedstrijd niet door te laten gaan. Ook triest.

   1.   

    Maar bij u thuis in de voorkamer kon het wel, begrijp ik…

    1.   

     Foute conclusie. Maar dat neem ik je niet kwalijk. Je kunt er niet meer gebruiken, dan je hebt.

  5.   

   Ja afgekeken van links.

  6.   

   @Ernst je bent ziek man, je hebt het niet in de gaten natuurlijk, we worden in ons eigen land ter verantwoording geroepen, bepaalde onderdanigheid (lees: slaafsheid) vindt jij misschien heerlijk, maar veel vinden dat niet en dat laat men in steeds meerdere en grotere maten weten ook…

 5.   

  Niemand druipt af, het is alleen tijd voor een anders strategie.

  1.   

   Dom wijf

  2.   

   “anders strategie.”

   1.   

    Natuurlijk, val jij maar weer over een type fout. Maar als je in de tram zit en een reactie schrijft dan kan er wel eens iets mis gaan.

  3.   

   Met pepernoten gooien. Een ludieke actie. Dan vallen ze niet zo op.

   1.   

    Chocolade pepernoten, tegenwoordig in melk, pure en witte chocolade.

   2.   

    @Baaz,… dat benne kruidnootjes met een jasje. Een pepernoot is ongeschikt om te bekleden.Ik praatte met een Piet. En ik hoorde het van zijn.

  4.   

   Je bedoelt vals spelen zodat toch je zin kan doordrijven tsk tsk tsk zo werkt dat niet.

 6.   

  Kozp beeft en Nijmegen leeft.

  Gelukkig blijven ze weg en kan er een leuk sinterklaasfeestje worden gevierd.

  1.   

   jammer dat ze niet komen,wij waren er klaar voor!!! airfryer was voorbestemd in stukjes terug naar apenland nigeria gestuurd te worden,de rest van de zwakbegaafde terroristen hadden wij een dag bezorgd om nooit meer te vergeten !
   wg KAK (kick airfryer kapot}

   1.   

    …zo zo @Poepielatenruiken.

 7.   

  Je doet er zelf heel erg je best voor de sfeer heel erg te laten verharden. Beide kampen zijn kampioen huilen. Dieptriest dat door beide kampen er straks geen mooi kinderfeest overblijft. Aan kinderen kunnen jullie niet denken, jullie denken beiden : Ik moet m’n zin hebben. Grote kinderen.

  1.   

   In een democratie wint dan de meerderheid.

   1.   

    Klopt! De rechten van een minderheid worden gerespecteert!

    Ik heb overigens persoonlijk geen enkel probleem met zwarte Piet.

  2.   

   “Ik moet m’n zin hebben.”

   Wij hadden onze zin al en we gaan niet buigen voor de tirannie van een schreeuwende minderheid. Hoe harder ze schreeuwen hoe leuker het wordt!

  3.   

   Moeilijk he als het niet gaat zoals jij dat graag wil .

  4.   

   @Aytas, zoals gebruikelijk vergeet je de oorsprong te vernoemen. Het zijn Sylvana Simons en de Kick Out Zwarte Piet-bende die deze onnozele acties zijn begonnen. Als zijn er niet waren, was er helemaal niks aan de hand.

   1.   

    Zoals gewoonlijk? Leg uit, alsjeblieft.

    Het argument dat je iets doet omdat een ander het doet is een zwaktebod. Wat mij betreft zijn extremistische voorstanders net zo fout inmiddels. Ik heb genoeg gesprekken met voorstanders, waaronder mijzelf, als zij willen demonstreren en daar toestemming voor hebben dien je dat te respecteren.

    Een rechtsstaat is een groot iets en iedere aanval daarop veroordeel ik.

    1.   

     Aytas, Geef ze hun drammerige zin en je hebt in de toekomst geen Zwarte Piet meer, waar u en zelfs de kinderen uiteindelijk geen moeite mee hadden. Is dat wat we nou echt willen…

 8.   

  Tussen de overdreven positieve aandacht van praatprogramma’s met begripvolle hosts, professoren, hoogleraren, “deskundigen” en de afkeer van de mensen op straat gaapt een enorme kloof

 9.   

  Zo’n trompet is wel moeilijk uit te deuken na een slag of klap.

 10.   

  Waarom worden al mijn reacties verwijderd?

  1.   

   Omdat ze zelfs voor DDS begrippen te dom zijn om te plaatsen.

 11.   

  Dat je met de tijd de traditionele zwarte piet wilt afschaffen of op z’n minst wilt moderniseren is natuurlijk wat voor te zeggen. Maar om nu kinderen hun geluksmoment te ontnemen en te choqueren door je op debiele wijze te uiten en je mening op te dringen aan anderen, is toch allemaal niet nodig? Moet het verkondigen van jouw mening en opvatting dan ten koste gaan van de ervaring van die kinderen die niet denken in zwart en wit en waarbij racisme al helemaal geen rol speelt?
  Denk ff na alsjeblieft..

 12.   

  En dat in Havana aan de Waal.
  Hopelijk krijgen ze nergens ruimte om de boel te vergallen.

 13.   

  Linkse opruiingsactivist en specialist in het bederven van kindervreugde Rogier Meijerink in het video interview: “Geniet er maar van achter het hek. Allemaal witte kindertjes.”

  Dat riekt naar een begin maken met genocide. Zoals de Nazi’s overtuigd waren dat Joden het kankergezwel waren in de Duitse samenleving, zo – als ik hem goed begrijp – zouden alle witte kindertjes moeten verdwijnen . . . waarschijnlijk om plaats te maken voor zwarte kindertjes. Maar volgens mij zijn ook heel veel zwarte kindertjes (nog) verzot op Sint en vooral Zwartepiet en staan ze met z’n allen achter het hek.

  Wat bezielt deze man? Wat is er met hem aan de hand? Deze linkse agressieve oproerkraaiers in de leer bij Kick-Out-Zwarte-Piet, hebben in ieder geval een ding gemeen met moslims: liegen.

  Mariam Elmaslouhi, de woordvoerder namens de Haagse actiegroep tegen Zwarte Piet: ,,Ik denk dat de gemeente bang is voor een clash met extreemrechts, maar wij zijn een vreedzame beweging. Vanuit ons zal die clash nooit ontstaan. De politie hoort ons juist te beschermen.”

  Vreedzame beweging? Hoe moet ik dat rijmen met de uitspraak van de grote leider Jeffrey Afriyie die slaan met een knuppel tijdens een demonstratie net zo goed vindt als zingen op de Dam in Amsterdam?

 14.   

  Ik wou dat het hele zootje niksnutten een druiper kregen en het onbehandelbaar is.

  1.   

   Gerlos tobt kennelijk met seksuele problemen.
   Sterkte, jongen.

   1.   

    De zware alcoholist en pedofiel Quispel heeft weer een borrel teveel op en ziet overal ‘seksuele problemen’. Dat zegt genoeg over zijn eigen seksuele problematiek veroorzaakt door langdurig overmatig drankgebruik: hij krijgt hem al sinds lange tijd niet meer omhoog.

    1.   

     Het is in elk geval duidelijk waar Gerlos met zijn gedachten zit.

     1.   

      Ook de mond van Groeneveld loopt over van waar het hart vol van is.

   2.   

    Laveloze reactie van Quispel. Stop nou toch eens met drinken jongen. Of regel een opname in een kliniek voor alcoholverslaving. Daar kunnen ze je helpen, echt.

 15.   

  [email protected]

  Niemand druipt af het is alleen tijd voor een ander strategie.

  Je weet ook niet van ophouden he gewoon doorgaan met deze waanzin.
  Jullie zijn echt niet tevreden als jullie geen amok kunnen maken.
  Zelfs kinderen moeten hieronder lijden.
  Jullie moesten je dood schamen!!!!!

 16.   

  In verschillende plaatsen vindt al zelforganisatie van burgers plaats om correctief te kunnen optreden in geval van moedwillige verstoring van het lokale kinderfeestje. Verstandige burgermeesters bewerken evenals CDA burgervader Hubert Bruls tijdig deëscalatie.

 17.   

  Die gasten hebben altijd wat te mouwen. Mogen ze demonstreren op een achterafveldje is het weer niet goed.. Nee, ze willen liever in het centrum bij de kinderen en hun tegenstanders. Ze hopen dat er mooi beeldmateriaal ontstaat als er weer iemand met veel misbaar gearresteerd wordt. Een ding is duidelijk: deze gasten voeren hun eigen agenda en hebben schijt aan de kinderen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!