Hypocriete Sylvana wil zorgen dat er “nooit meer Kristallnacht komt”, maar weigert iets te doen aan antisemitisme

sylvana
Foto: Sylvana Simons in Göteborg. Bron: Simons / Instagram.

Op social media zegt het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons te willen zorgen dat er nooit meer een Kristallnacht zal plaatsvinden. Maar ondanks dat voornemen laat het track record van haar partij iets heel anders zien: pogingen om antisemitisme de kop in te drukken in de hoofdstad wordt botweg tegengestemd, in de angst dat de achterban het uitlegt als steun aan Israël.

Zelden waren woorden zo goedkoop als de teksten over de Kristallnacht die Sylvana Simons vanmiddag op haar Facebook-pagina plaatste. In de nacht van 9 op 10 november 1938 werden 100 Duitse joden vermoord, en hun synagoges en winkels vernield. Het was de opmaat naar de Holocaust. Nu de tachtigjarende verjaardag van die gebeurtenis nadert, besluit Sylvana Simons om nog maar eens te benadrukken dat zij een verantwoordelijkheid heeft om te zorgen dat zoiets nooit meer kan gebeuren:

sylvana kristallnacht

Toch fijn om te weten, dat behalve Zwarte Piet ook de nazi’s nog altijd de bad guys zijn bij Sylvana Simons. Alleen: de woorden over de Kristallnacht zijn volledig hol. Want wie even terugbladert in de recente geschiedenis ziet dat Sylvana Simons en haar partij BIJ1 het helemaal niet zo nauw nemen met antisemitisme. Sterker nog: toen de stad Amsterdam een Joods Akkoord sloot en bijna alle politieke partijen van de stad zich daarbij aansloten, liet Sylvana het afweten. Evenals de fractie van DENK weigerde de voormalige VJ zich in te zetten tegen Jodenhaat, want Joden besturen Israël en ze willen natuurlijk wel gemene dingen kunnen blijven zeggen over Israël.

Op hun website verklaarde de partij destijds:

“Toch hebben wij als partij besloten om het Akkoord niet te ondertekenen. De reden hiervoor is dat wij de gehanteerde definitie van antisemitisme, gebaseerd op een voorstel van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), in zoverre beperkend vinden, dat kritiek op de politieke beslissingen van de staat Israël ook als antisemitisch beschouwd kan worden. Als BIJ1 vinden wij echter dat kritiek op Israël iets wezenlijks anders is dan discriminatie, uitsluiting en bedreiging van Joden. Het laatste moet stevig aangepakt worden, terwijl het eerste mogelijk zou moeten zijn binnen de wettelijke kaders. “

Wat natuurlijk lariekoek was: kritiek op de Israëlische regering is legitiem, evenals kritiek op het Nederlandse of Surinaamse bestuur geëigend is. Maar Israël er consequent en steeds maar weer uitpikken als zogenaamde boevenstaat omdat het nu eenmaal het enige Joodse land ter wereld is – ja, dát is een voorbeeld van antisemitisme. En dat weten BIJ1, hun ‘Palestijnse’ Anja Meulenbelt en zelfs Sylvana Simons heus wel.

Laat je dus geen rad voor ogen draaien als Sylvana meent te moeten melden dat er “nooit meer” een Kristallnacht mag plaatsvinden. Want als het aankomt op concrete maatregelen om Jodenhaat te stoppen, dan kijkt zij laf de andere kant uit.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

32 reacties

 1.   

  De volgende ‘Kristallnacht’ zal niet Joden maar moslims treffen.
  Op dit blog zijn er mensen die daar graag een bijdrage aan willen leveren.

  1.   

   Kijk we zien ook bij jou een Kristalnachtje komen!

   Hoe maken je nu een ‘’kristalnachtje’’?
   Heel eenvoudig. Je gaat mensen de schuld geven van iets, zonder dat ze iets gedaan hebben.
   Dus op voorhand stelselmatig de vinger wijzen. Je gaat de mensen ophitsen tegen elkaar en confrontaties zoeken. Dit vooral met platte retoriek. Als je dan de wind van voren krijgt dan doe je : huilie huilie. Zo creëer je een sfeer dat de opgehitste slecht is. Dit herhaal je continu!

   Ernst jij bent bezig met een schijn kristalnacht. Jij doet jezelf voorkomen als tegen-kristalnacht.
   Echter je creëert hem!
   Jou woorden: De volgende ‘Kristallnacht’ zal niet Joden maar moslims treffen.
   Op dit blog zijn er mensen die daar graag een bijdrage aan willen leveren.
   Is een typisch en praktisch voorbeeld van het creëren van een kristalnacht.

   Dat momenteel bijna elke terrorist een moslim is en dat daar reactie op komt heeft niets met onrecht te maken. Maar met recht. Wanneer de vlam in de pan slaat heeft dat niets met onrecht te maken. Dat de wal keert het schip noemt men dat.

   1.   

    Maak maar niet druk over deze “man”. Hij schiet alleen maar losse flodders, zowel lichamelijk als geestelijk. Is tafeltje dekje nog niet gebracht? het is er de tijd voor, eenzame ”man”.

   2.   

    Je probeert recht te praten wat krom is. Het terrorisme is begaan in de moslimwereld door het crony kapitalisme. Pak degene die daar aan verdiend heeft maar aan. Zwaktebod en lafaards.

   3.   

    Doden en gewonden bij aanslag in Melbourne

    Weer een prachtig voorbeeld van : de wal keert het schip!

  2.   

   En daar is ie weer onze huis leugenaar bij uitstek .
   Nog bij martijn geweest??
   Hoe is het trouwens met je ex,nog steeds bij die grote neger ??? hahaha

   1.   

    Ach daar is onze asociale @ Oldebarneveld, Peter Selie, DD en z. ook weer.
    DDS is na de oproep van Tim geen spat verandert, Joris in geen velden of wegen te bekennen

    1.   

     @Kong je hoeft natuurlijk niet reageren en je mag ook rustig wegblijven hoor..

   2.   

    Vieze vent.

  3.   

   Hier zie je, zoals zo vaak, de ware aard van Kwispel, nu SIEG HEIL, ARMPJE OMHOOG en onze nazi is helemaal compleet.

  4.   

   @Ernst

   Onzin

  5.   

   Til het op, keer het om een zet het neer.
   Dan kijk je er heel anders tegenaan.
   Til het op, keer het om en zet het neer.
   Dan zie je dat het ook nog anders kan.

   *Omkering*, een steeds beter beklijvend woord om propaganda van informatie te scheiden.

  6.   

   Ik denk dat je dat niet goed ziet, het zal ons treffen in ons eigen land dankzij de wegkijkers en de hele linkse bende.

 2.   

  Voor de verandering heeft Sylvana Simons het gelijk aan haar kant.

  1.   

   GUUS GA NAAR HUUS JONG jou tijd is geweest

 3.   

  Goede column.

  Legt precies de vinger op de enorme hypocrisie van dit soort zogenaamde SJW’s.

  Sylvana sloot zich aan bij de antisemieten van DENK. Dan weet je genoeg.

  Zij is wel de laatste die over de Kristallnacht mag beginnen.

 4.   

  SS heeft een doorlopende identiteitscrisis. De tjoekietjoekieboot naar Paramaribo wacht op haar.

 5.   

  Stompzinnig en achterlijk wijf, ze braakt van alles uit en weet totaal niet wat de kristalnacht is geweest.
  Waarom pakt die troel de boot naar Suriname niet? een enkele wel te verstaan.

 6.   

  Wat een schande dat SS het woord kristalnacht in de mond durft te nemen. Het is overduidelijk dat zij eigenlijk als wolf in schaapskleren een antisemitische moslim lover is.

 7.   

  ‘. Als BIJ1 vinden wij echter dat kritiek op Israël iets wezenlijks anders is dan discriminatie, uitsluiting en bedreiging van Joden. Het laatste moet stevig aangepakt worden, terwijl het eerste mogelijk zou moeten zijn binnen de wettelijke kaders.’

  Wat een heldere uitspraak tegen anti semitisme.

  ‘ Maar Israël er consequent en steeds maar weer uitpikken als zogenaamde boevenstaat omdat het nu eenmaal het enige Joodse land ter wereld is – ja, dát is een voorbeeld van antisemitisme.’

  Heb je hier een voorbeeld van? Ik zou dat namelijk heel ernstig vinden. Ik heb al niks met sylvana maar dit is reden tot anti sylvana gevoelens.

 8.   

  Mooie bril Sylvana.
  Gucci?

  1.   

   Lol

 9.   

  We zijn de aanslag op een Joods restaurant door een Moslim nog niet vergeten. En de Moslims en hun links-Islamofiele goedpraters hebben hiervoor rekenschap af te leggen, zoals eens de NSB’ers rekenschap af te leggen hebben. Vervolg hen!

  1.   

   Daar met dat nsb pis je compleet naast de pot. Herhaal dat soort taal eens een keer op de herdenking in Westerbork!! Jij bent degene die fascisten verheerlijkt. Jij bent net zo erg als een salafist. In Westerbork krijg je mijn bejaarde joden op je dak ontzettend dom mens.

   1.   

    Wat bedoelt u met mijn bejaarde joden? Zijn die bejaarde joden de nieuwe slaven daar ze uw bezit zijn. Ik begrijp het zoals wel vaker niet helemaal.

   2.   

    @Aytas de vraag is natuurlijk, waarom verdedig jij toch zo hartstochtelijk de islam?

 10.   

  Moest die mislukte zwarte dame weer eens in het nieuws komen. Kijk maar uit Sylvana als het doorgaat komt er geheid een kristalnacht voor moslims.

 11.   

  Als er ooit weer een Kristalnacht komt, zullen weer de Joden het kop van jut zijn. Door de massa immigratie uit de Arabische wereld is ook het antisemitisme weer schrikbarend toegenomen.

 12.   

  Over de lijken van gekoeioneerde en vermoorde joden van ruim een halve eeuw geleden tracht Sylvana Simons politiek te scoren. Het doet zich maar zo aanzien dat niet enkel Frans Timmermans geen schaamte kent om er zelf beter van te worden.

 13.   

  Het is een feit dat een Jood in traditionele kleding nog steeds niet rustig door Amsterdam kan lopen zonder dat ze -door met name de achterban van DENK- allerlei verwensingen naar het hoofd geslingerd krijgen. Daar sluiten de ogen van de Amsterdamse politici zich voor.

  1.   

   Ik vrees dat de volgende kristalnacht al gaande is.
   Moslims [de foute 2/3 groep ervan en dan ben ik nog optimistisch] met de Marokkanen voorop en in de achterhoede heel veel Afrikanen en meer van die gelukzoekers zijn al langer bezig om joden, christenen en andere gelovigen uit te moorden, af te persen, te mishandelen enz.
   Dat doen ze al heel, heel lang en daar houden ze ook niet mee op.
   Zeker niet als er ergens in wat geschriften staat dat het goed is.
   Van mij mogen ze snel naar hun schepper gaan waar de maagd van 72 al op ze staat te wachten.
   En daar hoor jij ook bij Aytas en Ernst.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!