Italianen zeggen ‘No!’ tegen Europese Commissie: ‘wij houden ons aan verkiezingsbelofte’

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini
Foto: Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini

Italianen hebben ondertussen ook woorden met de Europese Commissie. Vanwege een begroting waar iets niet helemaal goed mee zou zijn. Iets met schulden en uitgaven. Ook de jeugdwerkloosheid is hoog, zo hoog zelfs dat veel jongeren uit de zuidelijke landen als ‘international student’ in tenten bivakkeren in Nederland. Oké, een aantal slechts. De italianen willen een basisinkomen en de pensioenleeftijd verlagen. Deze plannen bereiden de bureaucraten in Brussel dus zorgen, vanwege afspraken. De Europese Commissie wees de Italianen erop dat zij niet akkoord gaan met de begroting. Ondertussen laat Vicepremier Di Maio weten dat de begroting niet wordt gewijzigd, want ‘verkiezingsbeloftes’. Wat zijn de Italianen van plan? 

Het is opmerkelijk dat een land als Italië ervoor kiest om dergelijke beloftes in te willigen, aangezien het economisch niet zo goed gaat. Er is wel lichte groei en de jeugdwerkloosheid is sterk gedaald, maar de schulden maken het schier onmogelijk de rentes te verhogen en die moeten binnenkort wel weer een keer gaan stijgen. Daarnaast kosten dergelijke voorzieningen ook veel geld. Momenteel is de Italiaanse schuld al zo’n 130% (!) van de BBP en het begrotingstekort loopt dus ook op. Terwijl het verstandig zou zijn in tijden van economische voorspoed de schulden af te bouwen. Die schuld is naar verhouding dus meer dan twee keer zo groot als de Nederlandse staatsschuld (ongeveer 60% van het BBP).  Met ruim 2,4% hogere uitgaven dan inkomsten zoeken de Italianen de grenzen van het EU-stabiliteitspact op.

De vraag is dan ook waar de Italianen nu precies mee bezig zijn? Kiezen zij er vrijwillig voor het nemen van economische risico’s? En met welk positief effect dan precies? Moeten de sociale voorzieningen worden gezien als een middel van de regering Conte om draagvlak te creëren voor haar handelingen? In ieder geval zeggen de Italianen stellig ‘No!’ tegen de Europese Commissie. Wellicht dat de Italianen tijd proberen te winnen en ondertussen werken aan een exit uit de Europese Unie? Hoe het ook zij: het is een slimme korte termijn zet van de Italiaanse regering. Stoken in Brussel, het draagvlak verhogen en verder maar hopen dat het goed gaat. Volgens Di Maio houden de Italianen zich aan het EU-stabiliteitspact en is er dus niets aan de hand

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  De Italianen zijn het gewoon zat! Ze gaan kijken waar het strand.
  En terecht! Ze lossen al jaren de ellende aan de grenzen op.

  Het is een Schreeuw naar begrip!

  1.   

   ‘De Italianen zijn het gewoon zat! Ze gaan kijken waar het strand.
   En terecht! Ze lossen al jaren de ellende aan de grenzen op.’

   Ze begonnen te zeuren toen de Eu niet meer geld wou schuiven omdat de Eu vond dat de italianen het eu geld misbruikten en hun taak niet goed deden. Die klacht van de Eu was terecht! Ze lieten mensen gewoon Europa in lopen zonder de beloofde registraties door Italië.

   Italië heeft een populistische regering en de gevolgen zullen we met zijn allen merken.

   1.   

    Inderdaad begrijpelijk. De stroom die je land illegaal overspoelt is ongehoord.
    Velen hadden ze met boot en al terug moeten brengen.
    De registratie in Nederland duurt al een eeuwigheid! Nu wil je van Italië meer verwachten.
    Niet alles is met geld op te lossen. De methode is dood!
    De volkeren binnen de EU zijn te verschillend.
    De VS heeft samenhang de EU niet. De burgeroorlog in de vs heeft grote verschillen weggenomen.

    Willen we een een europa, dan als eerste één taal. En één God.
    De zuidelijke en oostelijke landen hebben het idee in een ander europa te leven.

   2.   

    ja natuurlijk valt het woord populistisch…ach ach hadden we die hier ook maar. Populus= volk, Demos=volk Het volk telt hier al helemaal niet mee. Verraden, verkwanseld en verkocht is Nederland

    1.   

     Stupide opmerking.

     1.   

      ernst
      Idd een stupide opmerking van jou . Als je eens nadenkt heeft Shidaian gelijk . We stemde tegen het verdrag van Maastricht .Het ging gewoon door . Kok en Lubbers en div andere verkochten onze sterke gulden ong 10% te goedkoop aan de Eu . Dan als straks Italië de schulden niet meer kan betalen wie zijn dan de sjaak . Wij .Dat heb je kunnen zien met de Grieken .En neem van mij aan als Italië omvalt zijn de gevolgen vele malen groter als Griekenland . Je hebt het over de NR4 qua omvang economie EU . Wij zijn het enige EU volk dat geen echte democratie heeft en wordt uitverkocht en de bevolking kan er niets aan doen . Geen referendum geen gekozen burgemeester 1e kamer en CDK . En als wij nee zeggen zeggen ze in Den haag op FvD SP en PVV ja .

     2.   

      “Stupide opmerking.”

      Het recht op een vrije mening is in onze Grondwet (art. 7) geregeld. Je hebt er dus recht op.

   3.   

    Was de Nederlandse regering maar zo standvast als de Italianen.
    Hier beloven ze alles en beliegen en bedriegen de boel. En beloftes zijn ze snel vergeten.
    Tijd voor een regering met ballen voor Nederland, en weg met die geldverslindende EU.

 2.   

  Het is belangrijk dat de Italianen en de EU een consensus bereiken. Daarvoor is het nodig dat beide partijen bereid zijn een compromis te sluiten

  1.   

   De Italianen liepen altijd al uit de pas. Nog voor de Eu en de Euro. Die Euro is hun redding geweest, daarvoor was het devaluatie op devaluatie van de Lire.

 3.   

  De Italianen willen graag meer geld uitgeven dan ze verdienen en de rekening ervoor laten voldoen door de Europese belastingbetaler.

  Een aantal reaguurders hier hebben daar veel zin in.

  1.   

   @Ernst, ‘Een aantal reaguurders hier hebben daar veel zin in.’
   Je bent de derde in rij die reageert. Ik vind het knap dat jij in de toekomst kunt kijken.
   Ben ik wel jaloers op.

 4.   

  De EU kraakt in z’n voegen.
  Heerlijke ontwikkeling en ik hoop intens dat de beginnende afbraak van het ondemocratische wangedrocht EU doorzet.
  Onze minister van Financien verwacht dat Nederland hoogstwaarschijnlijk boven de nu 8 miljard nog 2 miljard extra aan de EU begroting moet bijdragen.
  En waarom…vanwege de Brexit.
  Te gek voor woorden.
  AUB….NEXIT ook al kost het een paar jaren een economische teruggang.

  1.   

   Een paar jaren? Verdiep je eens in wat de kracht van onze concurrenten op andere continenten is. Je wilt armoede voor Nederlanders over 50 jaar.

  2.   

   Helemaal mee eens!

 5.   

  Heel goed! de soevereiniteit van een land/volk moet ten alle tijde boven aan staan, die roversbende in de Den Haag heeft dat allang in de prullenbak gegooid.

 6.   

  Poot stijf houden Italianen ook Hongarije en Polen liggen dwars en Oostenrijk is ook niet zo gecharmeerd van het gedrocht EU.

 7.   

  Eugenie de la Fleur is ook al verliefd op de Italiaanse minister. Wel een wilde meid hoor.

 8.   

  De Italianengaan het extra moeilijk krijgen wanneer het een harde Brexit gaat worden. Het pond zal een flinke duikeling maken waardoor de italiaanse producten duurder worden. Gezien het feit dat de Britten liefhebbers zijn van luxe artikelen zullen ze snel met de import daarvan stoppen. De handelsbetrekkingen tussen GB en Italië zijn van oudsher intensief.

 9.   

  Aytas die armoede komt vanzelf wel , met die tsunami aan bedelaars die nog nooit iets betaald hebben aan ons stelsel

 10.   

  Salvini heeft al kort na de gewonnen verkiezingen duidelijk aangegeven dat Lega Nord streeft naar een radicale hervorming van de EU. Wel intensieve samenwerking tussen alle betrokken landen, soepele regels en verdragen, maar geen soevereiniteitsoverdracht naar Brussel.

  Om dit te bereiken gebruikt hij de Italiaanse begroting als breekijzer en wil hij (tot een nader te bepalen moment) in de EU blijven, opdat onder druk een punt bereikt wordt waarop Brussel wel over hervormingen moet denken omdat anders alsnog gedreigd wordt met uittreding, wat het absolute einde van de EU zal betekenen.

  Salvini heeft aangegeven dat hij dit scenario zal volgen. Het is onbegrijpelijk dat de media dit vergeten zijn en het nu in alle richtingen zoeken behalve de goede.

 11.   

  Poldi,helemaal mee eens. “je wilt armoede voor Nederlanders over 50 jaar” als Nederland lid blijft van deze Brusselse alcoholistenclub komt er binnen 50 jaar armoede. Als mensen denken van als we lid blijven van de EU blijven we een welvarend land, nou dat is een illusie. Het lidmaatschap wordt telkens duurder, ook eventuele naheffingen (straf voor economische voorspoed). Elke Euro naar Brussel is er 1 te veel. Italië denkt aan de armen, maar nee!!! het Brusselse belang staat ten alle tijde boven aan. De EU gaat over lijken en denken maar aan 1 ding : incasseren. Als onafhankelijk land kan je veel meer zelf regelen en heb je meer vrijheid. Als EU land moet je je altijd houden aan die straal bezopen regels en wordt je in je vrijheid beperkt. Wat dat betreft ben ik jaloers op landen als Zwitserland en Noorwegen die hun eigen vrijheid en soevereiniteit nog hebben. En de burgers de (terechte) keuze hebben gemaakt om nooit en te nimmer lid te willen worden van deze Europese dictatoriale Clan.

 12.   

  En Italië zegt ook nee tegen het verdrag van Marakkech.

  Hier de (snel groeiende) lijst van landen die dit gedrocht hebben afgewezen:

  >>

  Landen, die het VN-migratiepact van Marrakech tot nu toe hebben afgewezen:

  USA
  Australië
  Brazilië
  Japan
  Israël
  Noorwegen
  Denemarken
  Oostenrijk
  Italië
  Hongarije
  Polen
  Tsjechië
  Kroatië
  Slovenië

  <<

  Wanneer volgt Nederland?

 13.   

  Logische reactie van Italië. Met de komst van illegalen op Lampedusa hebben andere Europese landen hen laten zakken als een baksteen. Nu hebben wij hetzelfde probleem en weer wordt er de andere kant op gekeken. De regeringsleiders hebben niet adequaat opgetreden. Duitsland en Nederland zullen ook een ruk naar rechts maken bij hun volgende regeerders.

 14.   

  Weer zo’n rare beslissing: het Marrakesh verdrag…nee dan u.

 15.   

  Nee dank u

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!