Kick Out Zwarte Piet draait helemaal door, wil paard van Sinterklaas nu vervangen door rolstoel: “Inclusief!”

Wie dacht dat voor professionele cultuurhaatclubs als Kick Out Zwarte Piet de afschaffing van de traditionele donkere kindervriend de enige focus was, komt bedrogen uit. Nu Zwarte Piet op de weg terug lijkt, zet de club van Jerry Afriyie alvast in op de volgende scalp: het paard van Sinterklaas. Men wil het brave dier vervangen door een rolstoel, voor de ‘inclusiviteit’.

Dat ze bij Kick Out Zwarte Piet van lotje getikt zijn, is iets wat we natuurlijk al jaren weten. Wie gaat er nu weer bij een club die wordt voorgezeten door een veroordeelde geweldsdelinquent? Een normaaldenkend mens sluit zich toch ook niet aan bij Willem Holleeder of een ISIS-terreurcel? Dat alleen al leert je dat deze groepering tjokvol mafklappers zit.

Dat blijkt ook wel weer, nu de organisatie rondom Jerry Afriyie heeft bekendgemaakt na Zwarte Piet ook Sinterklaas te willen aanpakken. Niet de huidskleur van de Goedheiligman is het grote probleem, aldus KOZP, maar wel zijn trouwe huisdier. Amerigo, zijn trouwe schimmel, moet plaatsmaken voor een rolstoel. Want de huidige Sinterklaas is beledigend voor gehandicapten, of iets dergelijks:

“Naomie Pieter, actievoerder van Kick Out Zwarte Piet, stelde gisteren in een interview bij Den Haag FM dat de organisatie niet alleen tegen Zwarte Piet is “maar ook voor een inclusief feest en racismevrij Nederland” tijdens Sinterklaas.

Als het aan Pieter ligt, gaat het hele feest op de schop. Dus ook Sinterklaas. “Waarom moet het een man zijn op een paard met knechten en hulpjes? Kan het niet een vrouw zijn, of iemand in een rolstoel?””

Daar kan je natuurlijk maar op één manier op reageren:

Houdt het dan ook nooit op?!?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. HW

  Als je een hekel hebt aan alles dat wit is, moet de schimmel natuurlijk ook worden vervangen door een zwarte rolstoel.
  Jammer, dat deze klojo’s geen hekel aan door wit verdient geld hebben, zij hebben het liever over zwart geld.

 2. Ernst Quispel

  Naomi Pieter slaat wel de spijker op zijn kop in het stukje tekst dat is weggelaten: “Het zijn volwassenen die Zwarte Piet in stand houden”, aldus Pieter, die vindt dat kinderen vaak als excuus worden gebruikt om niks te veranderen aan het feest. “

  1. Adriaan

   @Ernst, heb jij ooit een peuter die in Sinterklaas en Zwarte Piet gelooft, een feestje zien organiseren? Natuurlijk zijn het volwassen die dit regelen. Zij bepalen hoe het er uit komt te zien. Dus die nep Pieter slaat de spijker volkomen mis.

   1. Ernst Quispel

    Nee hoor Adriaan, het zijn volwassenen die krampachtig vasthouden aan het racistische symbool van Zwarte Piet en die ideologische strijd wordt over de hoofden van kinderen uitgevochten.

    1. van Urk

     Ernst Quispel, U heeft niet eens de moed om aan alle kinderen van Nederland te vertellen dat Sinterklaas nooit en never meer gevierd wordt. Het zijn de ouders niet die Sinterklaas in stand houden maar de kinderen zelf, die er elk jaar naar toekijken vanwege de begeerde cadeautjes die zij in hun schoen verwachten.

     1. Ernst Quispel

      Kinderen geloven de leugens die ouders hun vertellen over Zwarte Piet. Dat is al het geval zolang het feest bestaat. Mijn voorstel is om de huidige leugens over Zwarte Piet te vervangen door leugens over schoorsteen- en regenboogpieten.

     2. gekkeguus

      @ernst je hebt het over geloof in het algemeen? zwarte piet is maar een fractie daarvan. Dus wat Ernst zegt stop met het opleggen van geloof op kinderen? Geloof 18+ wauw Ernst heb je een klap op je achterhoofd gehad?

     3. fockingworst

      @ernst :”leugens over zwarte piet” welke leugens @ernst?

     4. HW

      Sinterklaas en zwarte piet zijn te vergelijken met God en Allah die door fabels van mensen de wereld in geschopt zijn, maar bestaan geen van allen.

     5. Ernst Quispel

      Het Sinterklaasfeest staat of valt met de leugens die ouders aan hun kinderen vertellen, Focking.
      Jij bent ook als kind belazerd over een goedheiligman die niet bestaat, negerhulpjes die uit Spanje komen, paarden die over daken galopperen en figuren die door de schoorsteenpijp kruipen.

    2. van Urk

     Het zijn ook de volwassenen die Zwarte Piet en of Sinterklaas willen laten verdwijnen. Laat deze beslissing juist aan de kinderen over. Het is hun kinderfeest.

     1. Peter Loosduinen

      Exact !!
      Gisteren sprak ik een juffrouw van een basisschool.
      Zij vertelde dat kinderen zelf mochten bepalen hoe ze Zwarte Piet zouden tekenen.
      Resultaat ???? Alleen maar zwarte Zwarte Pieten !!!

    3. fockingworst

     @ernst: “racistisch symbool” verklaar uw uitspraak.

     1. Ernst Quispel

      Stelt u zichzelf de vraag waarom u krampachtig wenst vast te houden aan Zwarte Piet, Focking, en vraag u af waarom extreem-rechtse neonazi’s voor het behoud van Zwarte Piet demonstreren.

     2. HW

      Kwispel, hoe durft zo’n ouderwetse nazi, het woord neo nazi in de mond nemen. Wat bij jou gemist wordt is SIEG H”””, misschien komt dat nog.

     3. Adriaan

      Quote: Ernst Quispel
      Stelt u zichzelf de vraag waarom u krampachtig wenst vast te houden aan Zwarte Piet, Focking, en vraag u af waarom extreem-rechtse neonazi’s voor het behoud van Zwarte Piet demonstreren.

      Dat komt, beste @Ernst, omdat er groeperingen zijn die er om vragen. Krampachtig bezig zijn een kinderfeest te verzieken met volslagen irrelevante argumenten. En daardoor groeit het rechts-extremisme. Ze worden gevoed door extremistisch links. Overigens is het een erg foute uitspraak van jou dat alle pro-Piet-demonstranten rechts-extremisten zijn. Je generaliseert op een verschrikkelijke en walgelijke manier. Bied je excuses aan.

     4. Siemien

      Mensen! even voorop gesteld dat de leugen regeert dat zwarte piet racistisch is.
      Hier gaat al mis, zwarte piet is niet racistisch, is ook geen racistisch symbool..
      Het wordt racistisch gemaakt door met name doorgedraaide allochtonen minderheden, er zijn hier ook een paar zuigende Nederlanders die dit vinden..
      De leugen dat er krampachtig vast word gehouden aan zwarte piet, zegt alles over diegene zwarte piet racistisch vinden.
      Diegene die zwarte piet racistisch vinden zijn zelf racist en dat komt omdat de haters het beschouwen als racistisch en niemand komt erop behalve als je hart gevuld is met racisme..

      En Ernst jij moet eens lekker oprotten hier met je “extreem-rechtse neo-nazi” uitspraken.
      Ik ben van mening dat jou hart zo vol zit met nazisme, racisme, discriminatie, dat je niets anders kunt typen hier..

    4. IJsbrand Koudvuur

     Ernst Quispel schreef:

     “…het zijn volwassenen die krampachtig vasthouden aan het racistische symbool…”

     Beste Ernst,
     Ik heb jou deze uitspraak vaker zien maken. En het zal in jouw ogen vast wel racistisch zijn, maar vergeet niet dat de huidige zwarte Piet (de echte, dus niet zuurstokregenboogstroopwafelpieten van RTL4) hier al een begrip is sinds 1850. De gekwetste zielen die klagen over racisme wonen hier pas een jaar of veertig, soms nog veel korter, en zijn nog steeds in de minderheid.
     Vertel mij eens, Ernst, heb jij vroeger als klein kind niet enorm genoten van het sinterklaasfeest? Wel toch..;)

     Mocht zwarte piet uiteindelijk toch afgeschaft worden, dan stel ik voor dat we teruggrijpen naar de origine van dit prachtige pre-christelijk feest…

     – geen christelijke heilige maar de Alvader.
     – geen zwarte pieten in ‘negervorm’, maar verkleed als raven in het zwart met veren die fungeren als de ‘luistervinken’ van Wodan.
     -geen Amerigo meer, maar Sleipnir.

     Tot het zover is, moeten die enkele nieuwkomers en buitenlui er zich maar bij neerleggen dat er hier feestdagen zijn die hun tere zieltjes zal kwetsen. Doch, zij kunnen ook gewoon meefeesten zonder butthurt tranen..

     1. marco1

      @ijsbrand koudvuur: u spreekt nu precies de gedachte uit die ik er ook over heb. Emigreren naar een ander land kan je confronteren met voor jou minder leuke dingen van dat land. Deal ermee of ga terug naar huis.

    5. Marko

     Het zijn ook volwassenen(minderheid) die een probleem maken van dit kinderfeest en ook niet schromen om dat over de hoofden van kinderen uit te vechten door intochten te verzieken.

    6. wheelboy

     Ernst quispel
     Doe jij aan zelfkastijding of zo ? Soms heel soms dan denk ik mocht ik zon figuur als jou maar afschieten . Ik heb een diepe haat voor figuren die te kus en te keur met racisme gooien om hun zin te krijgen. Of mensen te betitelen als nazi . Dit feest is helemaal geen racistisch feest geen enkel kind of ouder die daar ooit aan gedacht heeft . Komt bij zwarte piet komt uit Spanje juist daar kwamen de slaven niet vandaan en Spanjaarden zijn over het algemeen blank .piet is zwart omdat in de tijd dat het verzonnen is we op hout of kolen stookte . En niet net als nu een gas gestookte CV installatie . Jij en je linkse cornuiten maken heel onze cultuur kapot . Ik heb geen kinderen maar gun ze een heel leuk en spannend Sinterklaas feest . Jij en links NL schijnbaar niet

    7. Evert Breuker

     Geachte heer Kwispel ….. heb je nou werkelijk niets anders te doen dan de hele dag te klagen, schofferen, verdedigen en/of aan te vallen ?

     We hebben het over een “geloof en traditie” ….. Net als dat GOD of ALLAH nooit gezien is door iemand …. mensen vinden hier berusting in …. net als de kindertjes in Sinterklaas en Zwarte Piet …. er wordt niemand kwaad mee gedaan… geen veldslagen of kruistochten om zieltjes te winnen.

     Moet de “schimmel van Sinterklaas” of het “koekhappen van bruine ontbijtkoek” ook verboden worden … of zelfs de pepernoten voortaan in het “wit” ?

     Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig ?

  2. marco1

   Nee hoor het enigste wat ze willen uit haat voor nederlanders of witteman is het land en de cultuur kapot maken

  3. robroy

   Leugenaar doet ook weer een duit in het zakje.
   Nog op de site van MARTIJN geweest de laatste tijd .
   Hoe is het met je wijfie nog steeds bij die grote neger ???

  4. sjun

   Het zijn ook de ‘volwassenen’ die op Zwarte Piet lopen te zeiken. Geen kind doet er moeilijk.

 3. Adriaan

  Kan iemand mij uitleggen wat een ‘inclusief feest’ is? Ik raak het spoor bijster.

 4. ildib

  Die kick out zwarte piet figuren mogen wel gaan oppassen met wat zij wensen, als de gemiddelde Nederlandse vader het binnenkort op de heupen krijgt met het verstieren van het Sinterklaasfeest voor zijn kinderen is de mogelijkheid niet geheel uitgesloten dat dit schorem zelf in een rolstoel terecht komt!

 5. Mar

  Gehandicapte Zwarte Pieten schijnen niet te bestaan. Passen natuurlijk ook helemaal niet in het plaatje van Zwarte Piet.

 6. lIN-T

  Past wel in het plaatje dat de Nederlandse bevolking ook vervangen wordt. Nu nog Nederland afschaffen, EU doe je best!

 7. P.Sisterons

  Al zou het hele sinterklaasfeest afgeschaft worden, dan hebben die zielige niknokkers weer wel wat anders om over te klagen en subsidie te krijgen. Ze moeten toch wat.

 8. Troelstra

  Uit de gemalen houtversie van De Telegraaf gescheurd:

  Extremistische Grauwe Eeuw schoffeert, dreigt en provoceert

  Piethaters slijpen de messen

  Tien dagen voor de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaanstad zijn de messen geslepen. Wie de goedheiligman vanuit Spanje wil zien aankomen, moet rekening houden met detectiepoortjes en fouilleringen. En met de dreiging van een extremistische club als De Grauwe Eeuw, dat zweert de intocht te zullen stoppen.

  De uitgestoken hand van Jan Hamming slaat hij resoluut af, want de PvdA-burgemeester organiseert een ’racistisch kinderfeest’. Een in het geheim opgenomen gesprek dat het linksradicale Grauwe Eeuw-kopstuk Michael van Zeijl met Hamming heeft, wordt er daarna niet beter op. De burgemeester wordt geschoffeerd, krijgt waarschuwing op waarschuwing als Zwarte Piet niet per direct verdwijnt. „Binnenkort komen er mensen die tot actie overgaan.”

  Het oriënterende gesprek, dat op uitnodiging van de gemeente plaatshad en dat door de extreemlinkse groepering in het geniep werd opgenomen en gepubliceerd, biedt een verbijsterend inkijkje in de radicale denk- en handelwijze van de activisten, en in hun stijfkoppige houding. Er is geen millimeter ruimte voor begrip, alle eisen moeten worden ingewilligd.

  Gestrekt been
  Van Zeijl gaat er na binnenkomst meteen met gestrekt been in, blijkt uit de opnamen. „Ik geef u geen hand, want u organiseert een racistisch kinderfeest.” Hij is pas tevreden als de geschminkte Zwarte Piet geheel verdwijnt en eist dat dit onmiddellijk gebeurt. „Ik ga niet wachten op bewustwording. Het begint met stereotypering en eindigt met genocide.”

  Toch blijkt al snel dat het zelfs dan nog niet goed genoeg is. „Ik vind het hele Sinterklaasfeest kwalijk, omdat het kinderen leert om bij een katholieke man op schoot te zitten.” De overheid, die het feest organiseert, deugt sowieso voor geen meter, omdat allochtonen – hij zelf ook – geen werk kunnen vinden.

  Van Zeijl werd vorig jaar enkele dagen vastgehouden, ook tijdens de landelijke intocht in Dokkum, nadat hij een oproep had gedaan daar de goedheiligman te vermoorden. „Zodat alle kinderen getuige zijn en massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten.” Het leverde hem een boete van 300 euro op.

  Daar lijkt de radicale voorman niets van te hebben geleerd, want tegen Hamming geeft hij aan geen afspraak te willen maken over een eventuele demonstratie bij de Zaanse Schans. „Iedere actie die we hebben gedaan is goed gelukt, ook zonder hulp. Als ik iets ga doen, doe ik dat niet met overleg of instemming. Ik ga het jullie niet makkelijker maken dan het is.”

  Hij vervolgt grimmig: „Ik kan niet garanderen dat er geen ophef komt. Wij zijn nog vriendelijk. Binnenkort komen er echt mensen die er genoeg van hebben, en tot actie overgaan.” Het Openbaar Ministerie laat weten dat alle uitlatingen over de landelijke intocht worden gevolgd.

  Hamming en zijn twee ambtenaren blijven beleefd, maar worden voortdurend onderbroken, en voelen zich ook duidelijk ongemakkelijk. Dat komt ongetwijfeld ook doordat Van Zeijl op provocerende wijze zijn petje voor de neus van de burgemeester legt met het opschrift ’Sinterklaas sniper’, waarbij dat laatste woord ’sluipschutter’ betekent.

  De activist – die onlangs een foto in elkaar knutselde waarop Sinterklaas in de auto van John F. Kennedy zit, kort voor de Amerikaanse president werd doodgeschoten – sluit het intimiderende gesprek af met de vraag hoe hij een reiskostenvergoeding kan krijgen.

  De gemeente Zaanstad wil geen reactie geven op de geheime opname en de andere berichten van de extreemlinkse club. „Daar hebben we geen behoefte aan”, zegt een woordvoerder, die laat weten dat er nog steeds maar twee groeperingen zijn die zich hebben gemeld om te demonstreren, beide pro-Pietactivisten.

  De Grauwe Eeuw – dat aangifte heeft gedaan tegen Hamming wegens racisme en tevens overweegt een zaak bij de VN of een Europese rechtsinstantie te voeren – reageert na een verzoek om commentaar slechts met een plaatje dat verwijst naar de Duitse SS, de elite-eenheid van de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog.

  Demonstreren
  De Grauwe Eeuw gaat niet demonstreren, terwijl Kick Out Zwarte Piet (KOZP) dat in achttien gemeenten wel doet. Niet in Zaanstad, wel bijvoorbeeld in Dokkum, waar bussen met leden van deze anti-Pietbeweging vorig jaar op snelweg A7 werden tegengehouden, waardoor ze niet konden demonstreren in het Friese stadje waar toen de landelijke intocht plaatshad. De Friese blokkeerders stonden vorige maand voor de rechter.

  KOZP heeft zijn demonstraties openbaar gemaakt, maar ze opmerkelijk genoeg nog niet aangemeld, wat noodzakelijk is om te kunnen protesteren. „Wij weten van niets”, zegt een woordvoerder van de gemeente Dokkum. „Dat is best gek, ja. Aan de andere kant hebben groeperingen die willen demonstreren tot drie dagen voor het evenement de tijd dat te doen. Ik kan me voorstellen dat we er nu wel alvast rekening mee houden.”

  KOZP lijkt dit pas op het allerlaatste moment te doen. Het gezelschap – dat aangeeft niet uit te zijn op geweld, agressie en provocatie – rekent desondanks op een prominente plek om zijn stem te laten horen en op bescherming. ’Tegen eventuele intolerantie van omstanders’, is te lezen in een persbericht van Kick Out Zwarte Piet.

 9. chrism

  Sorry dat ik het zeggen moet , maar wat die heer Ernst Q allemaal uitbraakt is ongelooflijk debiel !!

  Waarom mag het geen kinderfeest zijn en waarom moet het dan en met de nadruk op MOET het gaan zoals u en met u anders denkende uit het buitenland dan anders zijn , want Racisme is het beledigen van een doelgroep als Negroïde , Blanke , Aziatische etc soort mensen en aangezien Zwarte Piet Met Nadruk PIET zwart is door schoorsteenroet en er gesproken wordt in oud Hollandse termen u mij en andere niets maar dan ook niets kan opleggen wat niet bestaat en dit feest voor KINDEREN is bedoeld en niet door idioten als u en met u anders denkende buitenlanders .

  1. van Urk

   Nederland behoort tot de minst racistische landen ter wereld. Dus er is weinig sprake van racisme. Mensen worden hier wel beoordeelt over hun gedrag. En onder huidige immigranten zit helaas een hoog gehalte aan verkeerd gedrag. Wat niet inhoudt dat iedereen die hier van elders komt, verkeerd is, maar men kijkt toch anders tegen sommige mensen aan. Ook de lichtgeraaktheid en het gelijk trekken van de racismekaart maakt blanke mensen soms huiverig en Linksen draven dan juist erg door in de positieve discriminatie wat dan weer kwaad bloed zet bij blanke mensen die dingen op eigen houtje moeten zien te bewerkstelligen vaak zonder hulp of voortrekkerij. Het feit dat Surinaamse trendwatcher Ajdied Bakas zegt dat Zwarte Piet in Suriname gewoon zonder problemen kan acteren als hulp van Sinterklaas, zegt mij genoeg. Hier is het alleen gedram en gezeur van mensen als Sylvana en Gario omdat ze anders niet in de spotlights komen omdat ze geen andere vaardigheden bezitten. Dus dan maar ZO schijnen ze te denken. Vermeende racisme als wapen om er zelf beter van te worden. Kwalijke praktijk.

   1. Ernst Quispel

    De leugenaar van Urk durft nog een duit in het zakje te doen.

    1. van Urk

     Noem mij nog 1 keer een leugenaar en ik zal hogere stappen moeten gaan nemen.

     1. robroy

      je weet waar die lamzak woont @van urk

     2. Job Jansen

      @ Van Urk

      Ben wel benieuwd naar de hogere stappen? Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Quispel heeft een mening. Hij vindt u een leugenaar. Nou heeft Ernst wel meer meningen.

     3. Siemien

      @van Urk Ernst is zelf een leugenaar, zijn structurele ontkenningen zijn een doorn in zijn leugenvlees.

  2. Troelstra

   Kick Out Ernst Quispel! Ons land zal er van opschonen.

   1. Ernst Quispel

    Donder zelf op, Troelstra. Dit blog zal er van opknappen.

    1. fockingworst

     Troelstra of ernst weg. voorleggen aan de reaguurders.. dat word ernst weg.

     1. Groeneveld

      Quispel is een smerige rioolrat die DDS constant en ernstig vervuilt. Floris heeft deze narcist en sadist meermalen omschreven als een megalomane psychopaat en dat is de juiste typering.

      Het is duidelijk dat een aantal vaste reaguurders inmiddels DDS verlaten heeft door de permanente leugens, pesterijen en vernederingen van deze hufter. Dat is geen goede zaak.

      DDS ziet hem nog steeds als het ‘zuurdesem’ voor een debat. Als ze de reacties volgen denk ik dat ze op het verkeerde paard wedden en tot de slotsom moeten komen dat het een voortwoekerend gezwel is.

     2. Troelstra

      Dat verklaart dan wel weer nader waarom links zo bang is voor referenda. Ze vrezen de uitslag.

 10. victus

  Hoogopgeleidewereldvreemdedaglichtschuwewietverslaafdeuitkeringstrekkers hebben weer ge-orakeld! Jerky Airfryer en die andere holbewoners moeten zich goed realiseren dat veel gebruikers niet zijn geboren in een rolstoel en hier ook niet om gevraagd hebben. Zet sinterklaas maar op een gevechtstank. Kan hij mooi een demo geven hoe snel het z’on afgekeurde autobus kan pletten waarmee die antis walmend door het land heen stuiteren.

 11. Stendhal

  Piet is natuurlijk niet zwart, zijn schmink is zwart. Dat kunnen de kleurlozen maar niet begrijpen.

  1. van Urk

   Onze voorouders keken niet neer op de zwarte mens, ze waren er gewoon niet mee bekend. Tegenstanders van Zwarte Piet verwijzen ook graag naar de negerpages op de schilderijen, alsof ze vaak voorkwamen. Er zijn een paar gevallen bekend. Zo kwamen Portugese en Spaanse kooplieden wel eens met een zwarte bediende naar Amsterdam. Maar kunsthistorici zijn het er over eens dat de schilderijen geen verbeelding zijn van de dagelijkse werkelijkheid. De Moorse dienaar was een stijlfiguur of bijwerk zoals het in de 17e en 18e eeuwse literatuur heet, toegevoegd als extra luister om de status te verhogen. Als je goed oplet zie je dat ook vaak hetzelfde zwarte kind -het zijn meestal kinderen- is afgebeeld. Grappig is dat in een publicatie van het Ninsee ”Kind aan de ketting, opgroeien in slavernij” een hoofdstuk is gewijd aan het Moortje als stijlfiguur. Duidelijk kennen de anti-Pieten hun eigen publicaties niet. Op hun fbpagina posten ze steevast foto,s van ”negerpages”. Ze hebben hun eigen waarheid.

   1. IJsbrand Koudvuur

    +++ Urk!

 12. Adriaan

  Sinterklaas is gebaseerd op de bisschop Nicolaas van Myra, die in de derde eeuw na Christus in Klein-Azië leefde. Het personage van Sinterklaas is een statige oude man met witte baard en haren, rode mijter en mantel. Hij rijdt op een schimmel, en heeft een of meer helpers, Piet(en). (Bron Wikipedia). Dit nodigt uit om verder te lezen. Interessant verhaal.
  Het is daarom onbegrijpelijk dat een kleine groep mensen dit feest wil boycotten. Het zegt wel iets over de intelligentie van dit soort lui. Ik schat ze niet erg hoog in.

 13. Gosselaar333

  Het beste is dit soort tenenkrommende clubs volledig te negeren of totaal niet serieus te nemen. Elke discussie met dit soort figuren is er een te veel. Het is jammer dat dit soort nare drammers als Jerry ,Sylvana en Gario de Pietendiscussie voeren. Deze onzin is een gebed zonder einde.

 14. Farao

  Soms weet je gewoon niet meer of een bericht van De Speld is of echt. Nou ja, ik heb erom gelachen.

 15. robroy

  DDS wordt steeds beter zie ik hahahahahahahaahahahahha

 16. Duke

  Tjongejonge, die KOZP zijn gestoord Je vraagt je af, heeft het paard een nazi-liedje gehinnikt, keek hij een neger gemeen aan met een fascistische blik, leken zijn manen op het kapsel van Wilders of was het paard te wit?

 17. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Het zijn volwassenen die zwarte piet in stand houden” En de Anti zwarte pieten Clan zijn zeker geen volwassenen, dat zijn zeker allemaal kinderen die actie voeren tegen zwarte piet ???. Tja de linkse Clan heeft blijkbaar weinig of helemaal geen hersens, slaat natuurlijk HE-LE-MAAL!!!! nergens op. Natuurlijk zijn die Anti zwarte pieten Clan ook volwassenen. De 5e colonne, mensen die het land naar z’n verdommenis willen brengen met hun op hol geslagen linkse fantasieën. Elke keer weer de geschiedenis erbij halen en hun beperkte woordenschat wat vaak op “ist” eindigt. Nederland heeft de Klux klux op links, trieste zielige en kinderachtige type’s die hun hersens in de vernieling hebben gebracht met snuiven en blowen. Nou ik zal zeggen steek er gerust nog eentje op en fantaseer lekker verder in je eigen wereldje. Dat de Anti Pieten Clan gaan demonstreren okay, maar als er ook maar eentje over de schreef gaat, keihard neer slaan.

 18. Rud56

  Een parasiterende en labiele minderheid in dit land heeft met behulp van zieke geesten onder bestuurders en media ons altijd zo mooie Sinterklaasfeest heel goed verziekt!
  Zelfs de altijd leuke Sinterklaasfeesten voor de politiemedewerkers zijn nu voorbij omdat het gevoelig ligt bij sommige collega’s van de dienders en daarom over twee jaar alléén Sinterklaas nog welkom is.
  Je kan dus wel degelijk afvragen wat voor collega’s dat dan wel zijn, of ze überhaupt wel geschikt zijn voor het harde politiewerk! Maar ja, wellicht aangenomen vanwege het kleurtje waarbij de vereiste capaciteiten bewust ondergeschikt werden gesteld.
  Enfin, met bovenstaand in gedachten zal een allochtone agent mij geheid twijfel geven over zijn of haar functioneren, of diegene wel capabel genoeg is!!

  Met het laten verdwijnen van de door vele miljoenen op handen gedragen en uitermate geliefde Zwarte Piet begaat Nederland een héle grote fout! Maar ja, de huidige tijdgeest staat momenteel vol miserabele fouten met zeer grote gevolgen voor dit land!

 19. janszm

  Zullen we schimmel implanteren bij kozp. Schimmels hebben verpieterde grond nodig.

 20. Gerlos

  Deze niksnutten zijn compleet van het padje af en moeten vanaf nu totaal doodgezwegen worden, indien mogelijk het liefst het land uitgezet worden.

 21. A3aan

  Een paard is dus, volgens die mafkezen niet “inclusief”, wat je je er ook van moge voorstellen. Een Sinterklaas niet op een schimmel maar in een rolstoel, te maf voor woorden. Tenzij die Sinterklaas Erik van Muiswinkel heet natuurlijk.

 22. Eugenie de la Fleur

  Ik kan mensen die zich gekwetst voelen door zwarte piet eerlijk gezegd wel begrijpen maar dat die lui van kick out zwarte piet niet helemaal sporen is wel duidelijk. Ze krijgen van DDS toch wel een redelijke platform. Laat ze gewoon, ze verdienen al die aandacht niet

  1. Siemien

   @EdlF “Ik kan mensen die zich gekwetst voelen door zwarte piet eerlijk gezegd wel begrijpen”

   Ik niet want het heeft niets maar dan ook helemaal niets te maken met racisme of slavernij, dusss

 23. Heinz

  Nu voor de juiste topic

  De Stint is verboden in Nederland. Zegt de Sint, “nou spellen ze mijn naam ook nog verkeerd”

 24. Heras

  Mijn kinderen hebben ontzettend genoten van het sinterklaasfeest. Ik heb hen nooit verteld dat sinterklaas en zwarte piet bestonden. Maar om de spanning op te voeren zette ik de zak, gevuld met kadootjes, in de woonkamer. Dit feest mag daarom nooit verdwijnen. De kinderen zien uit naar de kadootjes. Daarom moeten die paar grauwe schreeuwerds eens gestopt worden door de overheid. Desnoods via een wet ofzo.

  1. Ernst Quispel

   Kinderen zullen tenminste zoveel plezier aan het feest beleven met roetveeg- of regenboogpieten. Ik denk zelfs meer.

   1. HW

    MIJN KINDEREN MET EEN ECHTE ZWARTE PIET.

 25. nienke

  @Ernst.

  Ik stel echter vast dat een deel van ons volk zwarte piet ziet als een krenkend racistisch symbool en ik meen dat we in een beschaafd land daar rekening mee moeten houden.

  Dat kleine gedeelte oproerkraaiers die dit kinderfeest willen verzieken daar moet het grootste gedeelte die wel zwarte piet willen maar afstand van doen, belachelijk.
  Dadelijk wil dit groepje geen kerstboom meer dus ook geen kerstboom dan maar.
  En zo kunnen we al onze feestdagen voor dit kleine groepje wel vergeten.
  Zij leveren geen 1 feest in hun feesten moeten gevierd worden terwijl sommige feesten van hun ons diep raken zoals het slachtfeest waar miljoenen dieren over de wereld zonder verdoving worden geslacht.
  Maar dat wij ons eraan ergeren interesseert hun geen klap zij gaan rustig hun gang en trekken niets van ons aan.
  Heb al twee keer aan jou gevraagd of je mij een antwoord kan geven waarom er in Suriname daar waar in wezen de slaven vandaan komen WEL roet zwarte pieten hebben?

 26. lancar

  De voornaamste veroorzaker van racisme en discriminatie is de kerk c.q. religies en de religieuze eliteklasse. In vroegere Bijbels werden slechte mensen zwart afgebeeld en de goede mensen waren wit met geel haar. Religie moet wereldwijd per direct bij wet worden verboden en de brand in alle bijbels die de arme wereldbevolking heeft gedompeld in misère met waanzinnige sprookjes die in deze tijd worden bedekt met een rookgordijn van mensenrechten- en goede doelen organisaties alwaar schijnheilige gelovigen met een vinger in de pap te brokkelen hebben. http://www.debijbelzegt.nl/discrimi.htm

  Maar de Zwarte Piet karikatuur die destijds door de blanke meerderheid werd gecreëerd met de intentie om een distantie tussen blank en zwart te bewerkstelligen en om discriminatie te bevorderen heeft zijn doel niet bereikt, maar is later in de geschiedenis verworden tot een onschuldig kinderfeest. Helaas word de karikatuur “Zwarte Piet” geregeld door onwetende domoren, academische domkoppen en achterlijke mensen gebruikt om kleurlingen te treiteren. Dit, terwijl godsdienst die liefde en vrede moest voorstaan en tot op heden door de gemengde wereldpopulatie word aanbeden die discriminatie, racisme en slechtheid aanwakkert tot wereldwijde mensenrechtenschendingen. Weg met alle godsdiensten, het zijn religieuze roversnesten! http://www.debijbelzegt.nl/recht.htm

  Zoekt u een treffend voorbeeld van discriminatie? Reis dan af naar de derde wereldlanden waar het kolonialisme eeuwenlang de boventoon heeft gevoerd met haar heers en verdeelpolitiek waar racisme tot een cultureel erfgoed en diepgaande trauma van de achtergestelde bevolking is geworden. Velen zullen het glashard ontkennen, want de waarheid is hard om aan te horen. En ga eens naar het land waar “Jerry Afriyie” vandaan komt, ze discrimineren elkaar daar alsof het een lust is terwijl ze onderling zo zwart zijn als roet. In Suriname, het land waar Sylvana haar roots heeft, is het daar evenzo, het merendeel van de Javanen en Hindoestanen hebben een hekel aan de creolen en andersom ook. De meeste creolen zien de boslandcreolen en de bosnegers liever gaan dan komen, en de indianen worden gediscrimineerd en achtergesteld waar ze bijstaan en worden bij tijd en wijle zoet gehouden met landonteigening en loze beloftes door de regering.

  Het staat vast, dat in de landen waaruit kolonialisten zijn voortgekomen o.a. Nederland, Engeland, America, Frankrijk, Portugal, Italië en andere zal racisme, rassenhaat en rassendiscriminatie nooit verdwijnen, maar als een vloek blijven rusten op de regering en bevolking die hun heilige boek beschouwen als hun culturele erfgoed.
  Jonge kinderen daarentegen zijn onschuldig als lammetjes, helaas worden ze gaandeweg vaak verpest door het gedrag van hun opvoeders, de familie en de omgeving waarin ze opgroeien.

  En wie de theorieën van de hindoegoden o.a. Brahma, Manu, Shiva, Ghanesha, Rama, Hanuman en Krishna, enz. vereert, aanbidt de levensfilosofie van vroegere verkrachters, pedofielen, incestplegers en goddelijk gespuis die slechts onheil hebben gebracht voor de Hindoe populatie, dat zich daar tot thans uit in ellende, racisme, onderdrukking, achterlijkheid, kastenstelsel, liefdeloosheid, onmenselijkheid en voorts in alles wat mensenrechtenschendingen inhoudt zoals een ware godsdienst betaamt.
  Zie naar de misdaden tegen de menselijkheid die in India aan de orde is van de dag welke relateren aan het voorbeeld van hun blauwe goden. http://vishnuh.nl/Het-Hindoe%C3%AFsme-Gezegend-Door-De…/
  “Het Hindoeïsme heeft evenals andere wereldgodsdiensten ook van alles in huis o.a. “Heilige Dhivali”, “Heilige Apen”, “Heilige goden”, “Heilige geestelijken”, “Heilige koe”, maar ook “Heilige koeienstront.”

  Vooral religieleiders en religieuze staatshoofden schroomden zich er niet voor om discriminatie onder het volk te bevorderen zodat racisme heden ten dage geïncarneerd is in de maatschappij en in het leven van alledag. Redenen genoeg om alle kerkleiders, religieuze staatshoofden, de Paus en Bisschoppen, de Pope, Rabbijnen, Imams en andere Moslimleiders met onmiddellijke ingang in hechtenis te nemen en te onderwerpen aan een gerechtelijk en strafrechtelijk onderzoek. Tegelijkertijd moet destructie van alle heilige boeken worden gelast en hernieuwd een “boek” worden geschreven waarin alle volken en rassen van de wereld alom vertegenwoordigd en verenigd zijn als eenheid.

  En alle bovengenoemde criminele organisaties en regeringen hebben tot thans bestaansrecht, waarom moet Zwarte Piet dan van het toneel verdwijnen?
  Als de kerkelijke criminelen in vereniging met hun comparanten in een legaal jasje religieuze boevenstreken mogen continueren onder het mom van menslievendheid en religiositeit, dan hoort Zwarte Piet, die het toonbeeld is van onschuld, helemaal thuis in deze samenleving?

  Juist Zwarte Piet heeft het recht van bestaan, want wij horen hem wel maar zien hem niet! Maar de religies daarentegen hebben geen recht op bestaan, wij horen ze wel, maar zien ook hoe ze stoïcijns doorgaan met wereldwijde schendingen tegen de menselijkheid en tegen de natuur. Dit komt doordat de religieuze mensheid in het algemeen zo slecht is dat ze haar slechtheid als doodnormaal ervaart. Deze erfelijke ziekte die godsdienst heet moet wereldwijd onherroepelijk uitgeroeid en verbannen worden en niet Zwarte Piet die het symbool kenmerkt van menselijkheid.

 27. Baaz

  Gerard Cox zegt ook dat hij zich op zijn oude dag niet voor racist uit laat maken. Volgens hem is er in Nederland helemaal geen sprake van racisme. „Als je hier je best doet, kun je alles worden, of je nou wit of zwart bent. Maar het is veel makkelijker om niks te doen, in een hoek te gaan zitten en te roepen ’O, o, o, wat word ik toch gediscrimineerd’.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.