Kijk dan: ecoknurft Jesse Klaver maakt gigablunder, klimaatplannen TIEN KEER duurder dan hij zelf voorrekent

Jesse Klaver ging gisteren in een Kamerdebat over het klimaat hard onderuit. Niet alleen bleek zijn verhaal over klimaat vol gaten te zitten, ook zijn financiële verantwoording zat vol fouten. Voor het oog van de camera beging de GroenLinks-fractievoorzitter bovendien een blunder van jewelste: hij vergiste zich in een rekensom waardoor zijn klimaatplannen ruim tien keer zo duur uitvallen als hij zelf beweerde.

syp-jessefout

Opletten kijker Syp Wynia (Elsevier) spitte de notulen van een Kamervergadering van gisteravond nog eens door. Het onderwerp was klimaat, en dan is Jesse Klaver natuurlijk nooit ver weg. In dit geval wilde de eikeltjespyamadrager zijn FVD-collega Thierry Baudet de kaas van het brood eten door te stellen dat de cijfers van de FVD-voorman niet zouden kloppen. Wat echter volgde was zijn eigen ontmaskering als cijferblunderaar, want Klavers achterkant-van-een-bierviltje-rekenkunsten bleken niet veel soeps te zijn, zo ontdekte Wynia.

Laten we de tekst er nog even bijpakken en met de digitale viltstift wat sommetjes maken…

geannoteerde klaver klimaat

Geen 14 miljard dus, maar 140 miljard. Als iets negen nullen heeft, is het een miljard. Als iets elf van de ronde jongens telt, dan heb je het over honderden miljarden. Dus je dacht even Thierry Baudet te slim af te zijn met je rekenkunsten – nog even pedant over “schrijven van boeken” beginnen, gewoon omdat het kan – en dan werk je jezelf zo enorm de vernieling in. Oh, oh, oh, Jesse. Had nu maar een vak geleerd hè? Maar daarvoor is het vermoedelijk nu te laat.

Dus nog één keer, hier gaat Klaver dus de mist in met het telraampje in z’n hoofd.

Genieten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Iedereen maakt wel eens een fout. Een zielige vertoning dit op DDS

  1. Groeneveld

   Jesse Klaver is niet alleen een snotneus met een grote bek, hij is bovenal een ongelooflijke sukkel. Maar soppende bakvissen kijken niet verder en vinden een stupide fout van 126 miljard peanuts.

   Eu Genie, ik begrijp volledig dat je hem adoreert. Hetzelfde onbenullige niveau, dat sluit naadloos op elkaar aan.

   1. Ernst Quispel

    “soppende bakvissen ”

    Ik veronderstel dat de heer Groeneveld hier wijst op de transsudatie van de vulva die bij vrouwen bij seksuele opwinding wordt geactiveerd.

    De relatie met de rekensom blijft wat onduidelijk maar het werpt wel licht op het onderwerp waar het hart van de heer Groeneveld vol van is.

   2. Blue monday

    Na de onthulling dat Baudet nog nooit aan een debat heeft meegedaan
    (Omdat nu pas blijkt dat hij de regels niet kent) is het voor soppende bakvissen, die in zwijm vallen bij de verschijning van Baudet, wel eens fijn om een ander eens op een foutje te kunnen pakken.

   3. wheelboy

    En zelfs die 140 miljard is veel te laag . Als alles in de toekomst op elektriciteit moet gaan werken zal heel de infrastructuur qua kabels transformatoren centrales op de schop moeten . Ons gehele elektrische net is niet berekend op zo’n toename . Laat staan huizen . Wat denk je van de bergen met huizen die geen krachtstroom hebben of nog maar 3 groepen . Of een 25ah hoofdzekering . In die huizen zal heel het zooitje veranderd moeten worden als je een boilervat hebt met warmtepomp . Anders vliegen de stoppen je om je oren . Dan alles isoleren aanleggen palen waar autos opgeladen kunnen worden . Baudet rekende het volgens mij goed voor dat als echt de maatregelen doorgaan inclusief subsidies je wel einde 1000 miljard gaat. Alleen bijbouwen van CO2 vrije energie centrales kost al miljarden . En GL is tegen kernenergie dus wat willen ze dan bouwen? Gas? Dan verplaats je het CO2 verhaal. Maw Klaver heeft zijn huiswerk totaal niet gedaan schreeuwt maar wat.

   4. PMG

    @Groeneveld – inderdaad 126 miljard, een ongelofelijk bedrag en dat is nog maar het begin. GL staat erom bekend dat ze enorm veel ‘zweven’ en verder niet nadenken over impact en bekostiging. Alleen al de naam van deze club, dan weet je genoeg.

   5. Troelstra

    Zo zie je maar weer: Soort zoekt soort. Een schizofreen is nooit alleen.

  2. van Urk

   Ministers mogen in het landsbelang geen fouten maken. Gebeurt de laatste tijd nogal veel. ”Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet” Johan Cruijf 1947-2016

  3. chrism

   Hij is partij voorzitter en maakt iemand uit voor dom en u noem dit een fout ????
   Blijkt maar weer dat u ook eens terug moet de schoolbanken in , want uw antwoord getuigd niet van al te slimmigheden .

 2. Blue monday

  Baudet en Klaver in een artikel….voor mij klinkt dat als “Knabbel en Babbel
  gaan op zoek naar eikeltjes”

  Ik vrees dat ze beiden de winter niet doorkomen…

 3. worstcase

  Deze rekenfout is policy. We worden gewoon belazerd. Baudet waarschuwt terecht voor de onzin. Onze zeer hoge bijdrage zal slechts ver achter de komma van de temperatuurstijging invloed hebben. 0, 000iets zie je in vele berekeningen. Maar de gigantische investeringen die de gewone burgers zullen moeten ophoeste zullen er wel inhakken en hoe. Gaan we uit van zo’n realistische 200 miljard dan komen we al snel op zo’n veertig duizend euro per belastingbetaler. Als dit zou bijdragen, dan is dat misschien nog verantwoord. Maar, het draagt compleet niets, maar dan ook niets bij aan de verbetering van het klimaat. Hooguit streelt het je eigen gevoel, dat je ook iets voor het milieu hebt betekend. Zoiets als de gemiddelde groenlinkser en D66-er doet: scheidt afval, heeft LED lampjes en eet iets minder vlees. Natuurlijk gaan de verre vliegreizen naar Thailand, Australië, Brazilië en een paar keer per jaar een tussendoortje naar de zon of skioord wel gewoon door. Die vallen ook buiten het klimaatverdrag. Gelukkig. Dus geen gewetensvroeging.

  1. worstcase

   Trouwens, we die honderden miljarden hebben we hard nodig om ons landje tegen de voorspelde zeespiegelstijging te blijven beschermen. Zoals voor de ophoging van de rivier- en zeedijken, de aanleg van een effectieve zware zeedijk door de Waddeneilanden en het inpolderen van de Waddenzee. Dat zijn onontkoombare investeringen.

   1. stellendam

    @worstcase. Dat is wat er gedaan moet worden. En niet voor onze kinderen windmolens planten.Wat moeten onze kinderen en kleinkinderen toch van ons denken dat wij zoveel geld hebben weg gegooid voor niks? De ego,s die denken dat WIJ de natuur kunnen regelen zijn echt niet goed wijs! Maar het staat iedere trol toe om te zeggen dat het onze schuld is dat het klimaat veranderd.

 4. C.A.Barstow

  Prachtig om te zien hoe zo’n linkse kneus afgaat als een gieter.

  1. Eugenie de la Fleur

   Wishful thing. GroenLinks staat rond de 18 zetels in de peilingen en de verkiezingen zijn om de hoek 😉

   1. C.A.Barstow

    Liever dood dan rood.

   2. Siemien

    @ERdlkF de PVV op 22 zetels en de FvD op 9 zetels en de verkiezingen staan voor de deur

 5. Gerlos

  Klavertje Vier begint blaadjes te verliezen, nu nog een Klavertje Drie
  .

 6. wheelboy

  Tja wat wil je van een jong dat alleen VMBO heeft en een. Paar niet afgemaakte opleidingen . Nog nooit e n oplossing gehoord van GL of je moet Tax een oplossing vinden .Dom joch wil kolen en kerncentrales sluiten maar zet er niets tegenover . En als Baudet hem voorleest wat het volgens de geleerde gaat kosten en vervolgens Klaver zelf de fout in gaat ben je dommer als een ezel . En zo gaat het door zo’n domme minkeukel de burger bergen met geld kosten .Dan hebben de lage lonen maandag een vlees loze dag en dinsdag een verwarming loze dag woensdag een stroomloze dag . Da’s GL

 7. Nick78

  Niet de eerste keer. https://youtu.be/sKNrELS0bds
  Jesse weet ook niet wat europa echt kost. 2 euro per persoon? Wat dacht je van 2000 euro Jesse? En dat wil ons land besturen.

 8. Westerling

  Je kan zeggen wat je wilt van Yasser, het is en blijft een rekenwonder. Blijven oefenen Yasser en je wordt net zo goed als Willem Klein.

 9. PMG

  Het mooiste van het verhaal is dat juist Klaver Baudet verwijt slecht te kunnen rekenen (en ook nog eens op een kinderlijke manier).

  Hoe erg kun je voor l*l staan!

 10. PMG

  Het gaat alleen maar om geld. Omschakeling levert gigantisch veel werk op en dus winst voor bedrijven. Wie dat allemaal mag betalen is duidelijk. Elke werkende Nederlander mag in feite 2 tot 3 van zulke installaties betalen.

 11. PMG

  En zo vallen ze keer op keer door de mand, als het over echte zaken gaat dan hebben deze zweefeenden hun huiswerk niet gemaakt en proberen juist een ander daarvan te beschuldigen.

 12. Troelstra

  Een rekenfout van € 126 miljard. Ik vertrouw aan Groen Links nog geen ene cent belasting toe. Het leefklimaat in Nederland is beter af met minder Groen Links, zoveel is duidelijk.

 13. chrism

  Als elk oplettende Nederlander nu ziet wat er gaat gebeuren met de energie heffingen , die weten dat alle verhogingen vooruit betaling is op het verlies van het gas een sortiment kwartje van Kok en de btw verhoging ( tijdelijke ) van Rutte .

  Iets wat je nu al zeker weet kwijt te zijn en wie profiteren ervan ?
  Juist Brussel !

 14. Ernst Quispel

  Een zeer pijnlijke uitglijder van onze Jesse.

  Ben benieuwd of hij zo sportief is excuses aan te bieden.

 15. Florissa

  Alleen die foto al hierbij zegt alles over groen links, volledig overtuigd van zijn gelijk zit die lummel te lachen naast Klaver ,en heeft niet door hoe giga ze hiermee onderuit gehaald worden en zichzelf totaal voor aap zetten .
  D66 was altijd kampioen met dit soort domme streken ,maar Groen Links gaat dezelfde kant op .Als je Geert of Baudet onderuit wilt halen ,moet je van zeer goede huize komen ,omdat zij dr huiswerk goed maken ,en heel goed door hebben dat links via milieu en zielepiet verhalen willen scoren ,daar hoort de bevolking op kosten jagen en bangmakerij verhalen bij,en dat dit niet klopt bewijst dit maar weer ,Geld ,geld dat willen ze ,en van u ,liefst zoveel mogelijk .

 16. P.Sisterons

  Klaver is en blijft een Marokkaan naar voren geschoven door het establishment om energie installaties te verkopen. Zo snel mogelijk zien te lozen die gozer. Laat ze hem maar naar zijn eigen land terugsturen want hij valt net niet onder het -ahum- kinderpardon. Wat een enge kwijl is die vent met zijn gezwets. Echt een vaderloze hufter die Nederland naar de klote wil helpen.

  1. Ernst Quispel

   “Klaver is en blijft een Marokkaan naar voren geschoven door het establishment om energie installaties te verkopen.”

   Je blijft je verbazen over de bizarre nonsens die hier soms worden neergekalkt.

   1. Siemien

    Hoezo! Klaver is een Marokkaan daar is niets aan gelogen, punt is natuurlijk dat jij als islamimbeciel dit niet kunt hebben…

   2. Seneca

    @kwispel
    inderdaad. de bizarre nonsens die hier ‘soms’ wordt neergekalkt. het feit dat er een foutje van 126 miljard wordt gemaakt en ene heer Quispel schrijft: ‘een pijnlijke uitglijder. ben benieuwd of hij zo sportief is, hiervoor excuses aanbrengen bieden’. sportief? excuses? bent u nu helemaal van de pot gerukt? 126 miljard omgeslagen over bijvoorbeeld 20 miljoen inwoners, dat betekent € 63000,00 per persoon. lazer toch op met je sportiviteit en excuses. die stomme klootzak dient met zijn stinkpartij het veld te ruimen. uitnemers hebben wij genoeg, in het bijzonder de asielzoekers uit Marokko.

    1. Ernst Quispel

     Doe niet zo hysterisch, Seneca.

 17. P.Sisterons

  @Ernst Quispel
  Waarom zou dit bizarre nonsens zijn? Wie weet wat voor penthouse ze hem hebben aangeboden als hij zich inzet om de Nederlander een flinke poot uit te draaien. Klaver kan er niets aan doen dat hij niet heel intelligent is, maar hij zou eens wat aan zijn snuifgewoonten kunnen doen. Er zijn afkickcentra voor om hem te begeleiden een meer realistische kijk op de werkelijkheid te krijgen.

  1. Ernst Quispel

   “Wie weet wat voor penthouse ze hem hebben aangeboden als hij zich inzet om de Nederlander een flinke poot uit te draaien.”

   Ik niet. Jij?

 18. P.Sisterons

  Ik niet. Jij?

  Kan het niet met 100% zekerheid mededelen maar ik heb zo’n vermoeden dat er voor hem en zijn gehele familie op een mooie locatie in Marokko, misschien wel in de Mohammed VI-toren, voor een prachtige behuizing zal worden gezorgd als het hem is gelukt om de Nederlandse geesten rijp te maken voor zijn hysterische klimaatplannetjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.