LOL! Zelfs Clinton zegt nu dat Europa de massa-immigratie een halt moet toekeren: ‘Rol is uitgespeeld!’

Steun voor het sluiten van de grenzen en het strenger maken van toelatingsprocedures. Van niemand minder dan Hillary Clinton, nog wel. Je gaat bijna geloven dat het nepperij is, maar nee: ze heeft het echt gezegd!

Voor mensen als Hillary Clinton staat één ding altijd als een paal boven water: hun letterlijke en figuurlijke grenzenloze wereldbeeld. Hoe diverser, hoe beter. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en, hoe meer stemmen op de Democraten, zo is de gedachte).

Vandaag breekt Clinton echter met die decennialange traditie. In een interview met The Guardian gebeurt het onmogelijke: volgens de voormalige presidentskandidate die het moest afleggen tegen Trump is het nu of nooit voor Europa – de massa-immigratie moet gestopt worden, want anders gaat het continent verloren aan het populisme. Een tamelijk indrukwekkende oproep:

“I think Europe needs to get a handle on migration because that is what lit the flame,” Clinton said, speaking as part of a series of interviews with senior centrist political figures about the rise of populists, particularly on the right, in Europe and the Americas.

“I admire the very generous and compassionate approaches that were taken particularly by leaders like Angela Merkel, but I think it is fair to say Europe has done its part, and must send a very clear message – ‘we are not going to be able to continue provide refuge and support’ – because if we don’t deal with the migration issue it will continue to roil the body politic.”

Dus: neem maar aantekeningen, Rutte en Angela. Emmanuel en Charles, en Pedro en Alexis. Jullie verliezen allemaal jullie baan aan de ‘populisten’ als jullie de immigratiegeest niet terugkrijgen in de fles. Neem maar een voorbeeld aan Hillary, want zij weet uit eerste hand wat er gebeurt als je een realistisch immigratiebeleid blijft afwijzen. En nee, Europa is geen Amerika en we hebben hier geen Donald Trump. Maar denk voor geen seconde dat dat wat Hillary overkwam, niet ook jullie zou kunnen overkomen.

Aanpakken, dus, dat immigratieprobleem!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Baaz

  Hillary dacht dat ze had gewonnen, net als de democratische media in de VS.

  1. Julian

   Ze heeft ook gewonnen Baaz… De stem van het volk is hier niet beantwoord… Dat zou u moeten aanspreken!

   1. Scarletti

    Beste Julian, kunt u aangeven waarom u meent dat mw. Clinton gewonnen heeft?

    1. Eminem2

     Hij zal wel bedoelen: ze had de “popular vote” gewonnen, oftewel het meeste aantal stemmen over het hele land gemeten. Maar door de verdeling van de stemmen over de diverse staten won Trump. Eigenlijk bedoelt Julian dus: “als de regels heel anders waren geweest, dan had Hillary gewonnen.” En Gore ook, overigens.

 2. FJ

  Eindelijk realiteitszin aan de sociaal-liberale kant. Nu moet Europa nog even de kop uit het zand trekken.
  Waar Wilders al tig jaren voor waarschuwt, wordt eindelijk ook in het sociaal-liberale kamp onderkent. Dit gaat fout als we zo doorgaan.

  Kwispeltje en Beukje worden even voor paal gezet. Jaren beleid wordt hier begraven.

  1. Baaz

   Marrakesh is bedacht door de VN, die hebben geen grenzen en hoeven daar ook geen rekening mee te houden.

   1. Mart

    De VN wordt nu geleid en beinvloed door moslims,en die willen de hele wereld om bouwen tot één groot islamish ”paradijs”.Sommige ”regeerders” willen dit nog steeds niet erkennen,want het pluus lokt daar in Brussel.

 3. Eugenie de la Fleur

  Wat deze ubernarcist wil is totaal niet relevant.

  1. Baaz

   Eens.

  2. Groeneveld

   Wat Eugenie de la Sukkel denkt is totaal niet relevant.

 4. marco1

  Fijn dat eindelijk haar ogen opengaan en ze beseft dat massaimmigratie niet ,oee n heel goed idee was. Jammer dat ze het werkelijke probleem niet benoemd en er weer een lullig populisten smoesje voor aanhaald.

  1. TheresaGeissler

   Viel mij ook op: De populisten blijven het grootste gevaar, hoor! Niet de massale aanvoer van vaak intolerante culturen. Néé….
   Maar ja, zoals Eugenie al aanstipt: Wat maakt het nog uit, wat, of all people, uitgerekend Híllary ergens van vindt… Gaap…

  2. Aytas

   Welke massa-immigratie Marco? Europa is al overgeleverd aan populisme. De rekening zal weer door de onschuldigen betaald worden en de reden tot immigratie wordt niet besproken want dan trekken de populisten de slachtoffer kaart, witmens is onschuldig terwijl niemand het over schuld wil hebben maar de oorzaak van migratie wil bespreken.

   Dieptriest dat het weer zover gaat komen.

   1. Siemien

    Nee hoor Aytas, Europa is nog lang niet populistisch, je zuigt hier een beetje door de slachtoffer troefkaart te trekken, de enige die hier over schuldig spreekt ben jij..

   2. Baaz

    “Europa is al overgeleverd aan populisme.”

    Alert: Populismefobie!

   3. Adriaan

    Quote:
    ‘De rekening zal weer door de onschuldigen betaald worden’
    Niks zeggen @Aytas: even denken, even denken. Ha, ik weet het: Afrika gaat de rekening betalen!

   4. marco1

    Nou voorui ik zal met u meegaan aytas en net doen of het geen massa is. Dat kleine clubje zorgt toch voor een hoop problemen. Nu kunt u zeggen dat er geen problemen zijn maar dat is natuurlijk onzin. Nu kunt u over de oorzaak beginnen waarom het kleine clubje naar Europa komt maar dat maakt de probleempjes niet minder. U gaat mij vast een keer uitleggen het allemaal meevalt en het eigenlijk een verrijking is voor Europa dat die nensen hun eigen geld komen opeisen.

 5. C.A.Barstow

  Zo! heeft ze het licht gezien?

 6. Ries

  Spreekwoorden komen voort uit waarneming (‘empirie’ voor Kwispelmans…). Een goed spreekwoord luidt: ‘Verstand komt met de jaren’. Fijn dat het spreekwoord ook bij mevrouw Clinton van toepassing is gebleken. Nu de linksaffers nog…

 7. Ries

  Nog even een toevoeging. Mevrouw Clinton is tot inzicht gekomemen door een wel hele rare ‘vaststelling’ en dat is dat het populisme sterk toeneemt als de immigratiewaanzin niet wordt gestopt. Jammer toch dat ze het zo ziet. Nog steeds ver weg van realiteitszin.
  Echter: Als de immitratiewaanzin zou leiden tot populisme, hoe zit het dan met de Zwarte Piet-waanzin en het continue galazer over racisme? Zou dat wellicht ook het populisme versterken? Het is maar een vraag aan de trollen onder ons…

  1. FJ

   Die trollen zie je nu niet, want deze uitspraken passen niet in hun straatje.

   1. Baaz

    “Die trollen zie je nu niet…”

    Dat klopt. Tussen (pakweg) 11:30 & 12:30 zijn meneer Quispel en meneer Brandebok met pauze. Wit boterhammetje met boterhamworst en een bakje slappe thee. Omstreeks 12:30 zijn ze weer online.

 8. plakband

  Hillary Clinton wordt geïnterviewd. Wees ervan overtuigd dat er geen enkele spontane uitspraak over haar lippen rolt. Ze bemoeit zich nu met Europa om maar niets te hoeven zeggen over de colonne gesubsidieerde gelukzoekers die nu naar Amerika marcheert. Dat probleem laat ze Trump oplossen. Daarna komt ze wel met ‘democratisch humanitair’ commentaar.

 9. J.Rademaker

  ¨de rol is uitgespeeld ¨ Welke rol of is het volk wakker geworden.

 10. Ritter

  (illegale) immigratie is volgens de peilingen het belangrijkste issue voor de Amerikaanse kiezer.

  Zeker nu er verschillende karavanen van illegalen vanuit Midden-Amerika op weg zijn naar de VS.

  Dus Hillary heeft dat ook gemerkt en komt nu met deze mening. Want er zijn steeds meer geruchten dat ze mee wil doen aan de volgende president verkiezingen in 2020.

  Of ze het echt meent is zeer twijfelachtig.

  In ieder geval doet Trump er alles aan om de grens te beveiligen; ondanks zwarte tegenwerking van de media ( die de illegalen promoot) ; de Democraten die “open grenzen” willen en de rechterlijke macht met haar “Obama rechters” die Trump tegenwerken.

  1. Ritter

   Correctie van typefout.

   “zwarte tegenwerking”…………moet zijn “zware tegenwerking”.

  2. Baaz

   “Want er zijn steeds meer geruchten dat ze mee wil doen aan de volgende president verkiezingen in 2020.”

   Dat gaat zij fysiek niet redden. Ze is te zwak.

 11. Aytas

  ‘volgens de voormalige presidentskandidate die het moest afleggen tegen Trump is het nu of nooit voor Europa – de massa-immigratie moet gestopt worden, want anders gaat het continent verloren aan het populisme.’

  Europa is al verloren aan het populisme, jezelf daar aan overgeven is het domste wat je kunt doen. De mensen moeten het loon krijgen wat ze waard zijn en de herverdeling moet stoppen. Laat ze hun loon eens gaan verdienen, zich een slag in het rondte werken, gaan ze wel anders piepen.

  1. Baaz

   Alert: Populismefobie!

  2. Siemien

   “Europa is al verloren aan het populisme”

   Wat een onzin, als je spreekt van dom, is dit wel het domste wat ik hier lees, Europa luistert helemaal niet naar het volk, Europa kiest ook helemaal niet voor het “eigen” volk, integendeel zelfs.
   Wat je gelukkig wel ziet is de kentering dat het volk helemaal klaar is met die pluchedrukkers in Europa…

  3. C.A.Barstow

   ”Europa is al verloren aan het populisme”

   Altijd hetzelfde linkse gebral en gelieg, de honderden miljoenen mensen die jij zo denigrerend populisten noemt zijn bang dat zij hun land hun cultuur enz enz, aan een enorme horde barbaren verliezen.
   Wanneer ga jij je verrotte linkse geest eens detoxen?

 12. RPML

  Omdat je de ander geen electoraal gewin gunt, ga je datgene wat je zo vreselijk tegenstaat maar ondersteunen! Met andere woorden, het ontbreekt me aan argumenten dus ga ik er maar in mee. Of misschien ben je wel tot het inzicht gekomen dat die schreeuwers gelijk hadden, maar dat geef je natuurlijk nooit toe…
  Het gaat niet om het onderwerp, maar om de macht. En daar zit je dan als voorvechter van al die zielige migranten. Jarenlang heb je je overal sterk gemaakt voor de zaak en plots draait je politiek leider als een blad aan de boom, niet omdat er inzicht is gekomen, maar omdat je leider op het pluche wil blijven zitten. En als samenleving zit je tot in lengte van jaren met de gebakken peren…

 13. Meriadoc Brandebok

  Er was eens een persoon die de kraan opende. Binnen de kortste keren liep de wasbak over van het water. Een ander persoon moest toespringen om te dweilen, terwijl de kraan nog steeds openstond. Op een dag zei de persoon die de kraan had opengezet tegen de persoon met de dweil: “zeg, ik waardeer dat je het water op de vloer wilde opdweilen, maar ik denk dat je nu wel genoeg hebt gedweild.” Ach, zij had er geen last van, want zij zat veilig aan de overkant van de straat, zich nig afvragend hoe het kwam dat er moest worden gedweild.

  1. Baaz

   Ja lastig met ‘open’ grenzen. Brussel zet de kraan open en onze grenzen sluiten niet. En ik (de belastingbetaler) maar dweilen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik bedoelde eigenlijk dat Clinton & co de kraan hebben opengezet in Syrië en Merkel kan dweilen.

    1. ildib

     Merkel had ook kunnen weigeren om te dweilen…..

   2. Troelstra

    De kraan dicht, dus de grenzen dicht. Toch niet zo moeilijk om dat te begrijpen?

 14. Gabor

  Het zou inderdaad goed zijn als Europese landen een ‘afkoelperiode’ zouden inlassen qua immigratie. We moeten eerst orde op zaken stellen in eigen huis voor dat we anderen kunnen helpen. De populisten kunnen hierbij helpen.

 15. RPML

  Het is nu wachten op Klaver: ‘ik ben nog altijd fel voorstander van het milieu, maar omdat anders de populisten de macht krijgen ondersteun ik vanaf nu hun agenda’. Dus de linkse politiek overtuig je niet door argumenten maar door de angst van het pluche geduwd te worden…

 16. Rosasolis

  De EU heeft H. Clinton helemaal niet nodig om wat dan ook over Europa te vertellen.
  Omdat er nu meer dan 5000 Amerikaanse soldaten wachten op de grens met Mexico op de komst van duizenden migranten uit Centraal Amerika te verhinderen, is het nu een van de belangrijkste onderwerpen in Amerika geworden. Zowel haar man als zichzelf hadden nooit bemoeid met immigratie zakken. Maar omdat de problemen rond illegale immigratie voor iedereen opvallend is, moet zij ook haar zegje geven. En wat is haar voorbeeld…haar thuisland Amerika? Nee, Europa! Net als het aan haar opponent Trump duidelijk werd gemaakt dat hij met Europese belangen niet hoeft te bemoeien, hetzelfde geldt voor H. Clinton. Zij kan beter bemoeien met zakken op eigen bodem,
  en Europa niet misbruiken als haar voorbeeld.

  1. Groeneveld

   Rosasolis, vind jij dat de massa-immigratie in Europa ongehinderd door mag gaan, of onverbiddelijk en ogenblikkelijk moet stoppen?

 17. Scarletti

  Overigens opmerkelijk dat mw. Clinton hier propageert niet de oorzaak doch het symptoom te moeten bestrijden. Jarenlang niet luisteren heeft er toe geleid dat de burgers en masse de politieke elite de rug heeft toegekeerd. Het volk wil maar 1 ding, dat de politici rekening houden met het volk en het niet slechts gebruikt als belastingvee om ongewenste hobbies te bekostigen.

 18. lIN-T

  Er lopen nog te veel hardcore naieve idioten rond in Europa, die moeten eerst weg voordat er aan gewerkt kan worden.

 19. H.Vaes

  Waar blijft nu de linkse media om de woorden van Clinton uit te venten met koeienletters in alle kranten nl…..de woorden….. dat de EU de immigratie een halt moet toekeren.?

 20. FJ

  Ik zei het toch, Kwispeltje en Beukennoot zijn niet thuis.
  Maar ik blijf ze eraan herinneren, dat ze nu over migratie geen reactie geven. Kunnen ze hun mening in de toekomst ook beter niet meer ventileren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.